המטבע הדיגיטלי XRP רושם זינוק חד של 86.4% בשבוע האחרון והגיע למחיר של 1.08 דולר – שיא של יותר מ-3 שנים. העליות מגיעות על רקע שמועות בדבר פגישה בין בראד גרלינגהאוס, מנכ"ל ריפל לאבס, עם נשיא הנבחר דונלד טראמפ.
בראיון ל-Fox Business סירב גרלינגהאוס לאשר או להכחיש את השמועות על פגישה עם טראמפ, אך הביע אופטימיות לגבי עתיד התעשייה: "תעשיית הקריפטו חיבקה את טראמפ וטראמפ חיבק את תעשיית הקריפטו. אני חושב שזה אותנטי מאוד, והוא רואה את ההזדמנות, את החדשנות ואת היזמות. אני מאוד נרגש ממה שהעתיד צופן".
העליות החדות ב-XRP, שכוללות זינוק של 12.1% ביממה האחרונה בלבד, מגיעות בהמשך לסדרת התפתחויות חיוביות עבור ריפל שניצבת כבר כמה שנים בחזית המאבק הרגולטורי עם תעשיית הקריפטו. ביולי 2023 רשמה ריפל ניצחון משפטי משמעותי כאשר השופטת אנליסה טורס קבעה כי מכירות XRP בשווקים משניים אינן מהוות הפרה של חוקי ניירות ערך, ובאוגוסט 2024 הסתיימה הסאגה המשפטית עם ה-SEC בקנס של 125 מיליון דולר על החברה.
ה-SEC תחת מתקפה
במקביל 18 מדינות בארה"ב הגישו תביעה חסרת תקדים נגד רשות ניירות ערך האמריקנית (ה-SEC) וחמשת נציביה, כולל היו"ר גרי גנסלר, בטענה לחריגה בלתי חוקתית מסמכות. התביעה, שהוגשה בשיתוף עם קרן החינוך לכלכלה מבוזרת (DeFi Education Fund), ארגון מחקר הפועל לקדם מדיניות תומכת קריפטו בוושינגטון, מבקשת למנוע מה-SEC להגיש תביעות עתידיות נגד פלטפורמות למסחר במטבעות דיגיטליים.
בין המדינות התובעות: נברסקה, טנסי, ויומינג, קנטקי, וירג'יניה המערבית, איווה, טקסס, מיסיסיפי, אוהיו, מונטנה, ארקנסו, קנזס, מיזורי, אינדיאנה, יוטה, לואיזיאנה, דרום קרוליינה ופלורידה. "DeFi וקריפטו באופן כללי יהפכו את הכלכלה הדיגיטלית לנגישה, יעילה ומכוונת צרכן יותר. ה-SEC עומדת כיום כמחסום להגשמת הבטחה זו", נכתב בהודעת קרן החינוך DeFi.
לאחר הגשת התביעה, פרסם גנסלר הצהרה המרמזת על אפשרות לפרישה מוקדמת מתפקידו. בנאום בכנס השנתי של מכון עורכי הדין למשפט ניירות ערך אמר: "הייתי גאה לשרת עם עמיתיי ב-SEC שעובדים יום יום להגן על המשפחות האמריקניות באוטוסטרדות של הפיננסים". הפרישה האפשרית של גנסלר מגיעה לאחר שטראמפ הבטיח במהלך קמפיין הבחירות לפטר אותו ביומו הראשון בתפקיד.