8 בורסות קריפטו מומלצות למסחר במטבעות דיגיטליים לשנת 2024

בורסות קריפטו הן מהשירותים החיוניים ביותר לכל מי שרוצה לפעול בתחום. מה הן הבורסות המומלצות, ממה כדאי להיזהר ואיך לבחור את השירות המתאים לצרכים הייחודיים שלכם? מדריך
בורסות קריפטו

בורסות קריפטו הן שער הכניסה לשוק הקריפטו ומהשירותים השימושיים ביותר עבור הרוב המוחלט של המשתמשים, המשקיעים והסוחרים במטבעות דיגיטליים. דרכן ניתן לקנות קריפטו תמורת תשלום בפיאט, להמיר בין מטבעות דיגיטליים שונים, ואף לבצע פעולות מסחר מתקדמות יותר כמו השקעה באופציות, מינוף וכדומה.

במדריך זה סקרנו כאן 8 בורסות קריפטו וזירות מסחר מומלצות: 5 בורסות בעולם ושלוש ישראליות. התייחסנו לסיכונים ולבעיות הפוטנציאליות הטמונות בשימוש בהן, כמו גם ליתרונות שכל אחת מהן מביאה.

כמו כן, בחנו את הקריטריונים החשובים שיש להביא בחשבון כשבוחרים איזו בורסת קריפטו מומלצת על פי הצרכים הייחודיים לכם, והרחבנו בנוגע לאפשרויות העומדות בפנינו הישראליים מבחינת בורסות קריפטו בעולם וזירות מסחר מקומיות המאפשרות לסחור במטבעות דיגיטליים.

מהי בורסה?

בורסה היא שוק שבו קונים ומוכרים סחורה ו/או מכשירים פיננסיים. במקרה של שוק הקריפטו, אלו מטבעות וטוקנים דיגיטליים, NFTs נגזרים ומכשירים פיננסיים אחרים שמחקים את המטבעות והטוקנים האלו ועוד. 

תפקידה המרכזי של הבורסה הוא להבטיח סחר הוגן ומסודר לצד הפצה יעילה של מידע ומחיר עבור כל מטבע הנסחר בבורסה זו. הבורסות מעניקות לסוחרים פרטיים ומקצועיים במה לסחור אחד עם השני.

💰רוצה להיות סוחר ומשקיע מצליח? ההכשרה המובילה והמקצועית בישראל 🥇 לשריון מקום לחץ כאן 

סיכונים ומורכבויות

השימוש בבורסות קריפטו כרוך בסיכונים ומורכבויות רבות. רבים וטובים איבדו את כספם, במקרים קיצוניים אפילו את חסכונות חייהם, מכיוון שמיהרו להפקיד אותו בזירות מסחר בלתי מפוקחות ובעייתיות. ההיסטוריה של עולם הבלוקצ'יין והמטבעות הדיגיטליים רצופה בקריסות של זירות מסחר שגרמו להפסדים עצומים – מקריסת בורסת הקריפטו הראשונה מאונט גוקס ב-2014, דרך קוואדריגה הקנדית ב-2019 ועד ל-FTX ב-2022.

לצד זירות המסחר הגדולות האלה, שאיבדו למשקיעים נכסים בשווי של מיליארדים רבים של דולרים, ישנן עוד עשרות רבות של בורסות קריפטו קטנות יותר שקרסו, בין אם מכיוון שהן היו הונאות פונזי לכל עניין ודבר, או מסיבות אחרות – באג אבטחה שנוצל על ידי האקרים, התנהלות פיננסית בלתי אחראית או טעויות ניהוליות.

בתחום הבלוקצ'יין נוהגים להזכיר שוב ושוב – "לא המפתחות הפרטיים שלך, לא המטבעות שלך". כלומר – הדרך הנכונה להחזיק מטבעות דיגיטליים היא אחזקה של המטבעות בארנק קריפטו קר, תוך שמירה עצמית על המפתחות הפרטיים המאפשרים העברה שלהם, ללא כל תלות בגורם שלישי או מתווך.

אולם האפשרות הזאת לא נגישה לכולם. עבור חלקנו הסיכון לאובדן המפתחות הפרטיים גדול יותר מאשר הסיכון של קריסת השירות שמחזיק עבורנו את המטבעות. אחרים רוצים לבצע פעולות מסחר מורכבות או בתדירות גבוהה, ויש גם לא מעט משתמשים שמה שחשוב להם זו פשטות השימוש והנוחות, ואחזקה פרטית של מטבעות דורשת מהם רמת מורכבות שהם לא מעוניינים בה.

סיכון נוסף שיש להביא בחשבון נוגע לאפשרות של הנזלת הכספים. אם תרצו למכור את המטבעות הדיגיטליים שלכם ייתכן ותגלו שהבנק שלכם מסרב לקבל העברות מזירת המסחר. הבנקים בישראל נוטים להערים קשיים בתחום, ובבחירת השירותים שבהם תשתמשו בפעילותכם כסוחרים ומשקיעים חשוב להביא גם את זה בחשבון.

ללמוד לסחור ולהשקיע בשוק הקריפטו – כמו מקצוענים

למימוש הטבה חד פעמית ופרטים נוספים 👇

איך בוחרים בורסת קריפטו מתאימה?

השלב הראשון יהיה להתחיל במחקר קטן על ההיסטוריה של הבורסה: 

  • מי היזמים שהקימו אותה?
  • כמה זמן היא פועלת?
  • איפה היא ממוקמת?
  • האם היא פועלת בישראל ובאילו מדינות נוספות?
  • האם היו פריצות לבורסה בעברה?
  • האם היא מפוקחת? אם כן, תחת איזה תחום שיפוט? (ככל שהמדינה יותר מפותחת ומערבית כך ניתן להניח שרמת הפיקוח גבוהה יותר)
  • האם היו סקנדלים שקשורים בה ו/או ביזמים שמאחוריה?

בהמשך חפשו בורסה עם נפח מסחר יומי גבוה, כלומר שיש בבורסה בכל יום הרבה מכירות וקניות המאפשרות נזילות גבוהה ומחיר אטרקטיבי. מסחר במטבעות פחות מוכרים פחות אפשרי בבורסות הגדולות עקב תהליך רישום המטבעות, העלויות הכרוכות בו, סכנות אבטחה, וסכנות רגולטוריות. 

למטרה זו קיימות בורסות קטנות, לרוב אנונימיות ומבוזרות, שככל הנראה יתאימו יותר אך כוללות בתוכן סיכונים נוספים.

לסיום, נוחות השימוש בבורסה, גובה העמלות, עמלות משיכה, ומספר זוגות מסחר זמינים, אלו גם שיקולים שכדאי לקחת בחשבון, אבל לא על חשבון אבטחה – תהליך הרשמה מורכב וארוך יותר לבורסה מעיד שהיא מאובטחת יותר ושומרת על המטבעות והמידע המשתמשים.

בורסות קריפטו בעולם

קראקן (Kraken)

קראקן היא אחת מהבורסות הוותיקות ביותר בתחום הקריפטו. היא  שכן נוסדה ב-2011 בסן פרנסיסקו שבקליפורניה על ידי ג'סי פאוול. מאז, הפכה לבורסה פופולרית למסחר במטבעות המתמחה בשירותים למוסדות, עסקים ואנשים בעלי ערך גבוה. קראקן מפוקחת כבנק במדינת וויומינג שבארה"ב ובימים אלה אף שוקלת הנפקה ציבורית בבורסה האמריקנית. רמת הפיקוח של קראקן הופכת אותה לאטרקטיבית יותר לעבודה עם בנקים מקומיים.

קראקן גם מאפשרת הלוואות במטבעות דיגיטליים וסטייקינג למטבעות מובילים.

בינאנס

בורסת הקריפטו הגדולה והמוכרת ביותר כיום היא בינאנס (Binance). בינאנס הוקמה ביולי 2017 ע”י צ’נגפנג זהאו המוכר כ-CZ, לשעבר מייסד OKCoin (בורסת ענק בתחום) בסין, אך מהר מאוד עברה למלטה, סינגפור והונג קונג.. 

כחלק מפעילותה הקימה בינאנס רשתות בלוקצ'יין לכאורה מבוזרות הנשענות על המטבע BNB, והיא משקיעה מיליוני דולרים בפרויקטים חדשים אשר קמים בתחום בשוטף. 

בינאנס מציעה מסחר במגוון רחב מאד של מטבעות, כולל באמצעות מכשירים פיננסיים כגון חוזים עתידיים ואופציות, והיא בעלת נפחי המסחר הגבוהים ביותר בעולם.

בהקשר הרגולטורי במשך תקופה ארוכה בינאנס עומדת עמדה במוקד תשומת הלב בשל אזהרות מצד גורמי אכיפה ורשויות ממשלתיות, בארה"ב ובמדינות אחרות, על התנהלות בעייתית של החברה. סביב החברה נשמעו חששות שהיא מאפשרת או שותפה לפעילות בלתי חוקית כמו הלבנת הון, הפרת סנקציות ומימון פעילות עבריינית. 

לאחרונה הגיעה החברה להסדר פשרה מול רשויות האכיפה האמריקניות, במסגרתה נאלצה בינאנס לשלם קנס חסר תקדים בהיקפו של 4.3 מיליארד דולר, ומייסד החברה CZ נאלץ להתפטר מתפקידו כמנכ"ל. הסדר הפשרה הסיר את העננה שהיתה מעל החברה במשך שנים, אך עדיין ישנן בעיות מול הבנקים.

קיימות פלטפורמות מסחר ובורסות קריפטו בעולם שלא נופלות באיכותן מבינאנס, חלקן מפוקחות ומוגנות יותר, וחלקן לא מפוקחות אך נחשבות אמינות גם כן. 

בייביט (Bybit)

Bybit היא בורסת קריפטו למסחר בספוט ובנגזרים פיננסיים של מטבעות דיגיטליים. היא נוסדה בסינגפור בסוף 2018 ע”י בן ז’ואו (Ben Zhou), בעל עבר עשיר בתעשיית הפינטק, ומנוהלת על ידו. 

בייביט מאפשרת מסחר במגוון יחסית רחב של מטבעות ועם מינופים שיכולים להגיע גם לפי 100, ובעקבות זאת הצליחה למשוך סוחרים רבים. בנוסף, היא מציעה אפשרויות סטייקינג.

עם זאת, עליכם לקחת בחשבון שבורסת בייביט לא מפוקחת, ועל כן עשויים להיות קשיים בהחזרת כספים לבנקים.

קריפטו.קום (Crypto.com)

קריפטו.קום הוקמה בשנת 2016 והחלה את דרכה בתור ״מונאקו״ (Monaco). החברה גייסה 26.7 מיליון דולר באמצעות הנפקת הטוקן MCO, תוך כדי הבטחה להפיץ כרטיס אשראי לשימוש בטוקן שלה. המטרה הייתה להאיץ את מעברו של ההמון אל עבר שוק המטבעות הדיגיטליים, תוך שימוש בסלוגן ״מטבע דיגיטלי בכל ארנק״ שילווה את התהליך.

מאז, התפתחה קריפטו.קום לאקו-סיסטם גדול במיוחד שכולל בתוכו בורסה, רשת בלוקצ'יין, סטייקינג, הלוואות, כרטיסי דביט ועוד. כמו כן, קריפטו.קום ידועה כפלטפורמה שמתגמלת את משתמשיה בבונוסים בצורה יחסית תדירה.

קוקוין (KuCoin)

בורסת קוקוין (KuCoin) נוסדה ב-2017 בהונג-קונג. קוקוין מככבת כיום במקום ה-4 בעולם  על פי הדירוג של אתר CoinMarketcap, ומשרתת יותר מ-10 מיליון משתמשים רשומים. 

קוקיון מאפשרת מסחר ביותר מ-700 טוקנים ומטבעות דיגיטליים. המומחיות של קוקוין בין היתר נתפסת על פי רוב כהוספה למסחר של מטבעות 'קטנים' (מבחינת שווי שוק) בשלב יחסית מוקדם של הפעילות. זה מגיע עם יתרונות כמו היכולת לרכוש את המטבע מוקדם, אך גם עם חסרונות שייתכן שהפרויקט לא עבר מספיק הליכי אימות.

לאורך השנים היו דיווחים מצד משתמשים על מניפולציות שמבצעת הבורסה כנגדם או רשלנות, כמו גם אזהרות על היותה לא מפוקחת ע"י אף רשות רגולטורית.

בפלטפורמת קוקוין ניתן לרכוש מטבעות דיגיטליים באשראי או בשירותי צד שלישי כמו סימפלקס, וכן לסחור בשוק עמית לעמית (P2P) ישירות בין משתמשי הפלטפורמה ולשלם באמצעים כמו פייפאל והעברות בנקאיות. כדי להשתמש בשירות זה תצטרכו לעבור תהליך אימות, ועם זאת מומלץ להיזהר בשימוש בשירות P2P לאור ריבוי הונאות.

💰רוצה להיות סוחר ומשקיע מצליח? ההכשרה המובילה והמקצועית בישראל 🥇 לשריון מקום לחץ כאן 

הזירות המקומיות

בנקים ישראליים רבים אינם מוכנים לעבוד עם בורסות הממוקמות בחו"ל. המשמעות היא שהבנק עלול לסרב לקבל העברות שמקורן בביאנס או בורסות קריפטו אחרות, וכך תתקשו לממש רווחים או להשתמש בכספים. 

אחד הפתרונות הקיימים הוא להיעזר בנותן שירות ישראלי. 

ישנם שלושה נותני שירותים מרכזיים שפועלים בארץ ומאפשרים לכם לרכוש מהבית מטבעות דיגיטליים בפשטות ונוחות, עם רישיון רגולטורי מלא מטעם רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון כנותני שירותים פיננסיים.

בשלושת הגופים חובה לעבור תהליך הרשמה (יצירת חשבון) והליך אימות זיהוי לקוח (שיתוף מסמכים מזהים): בורסת ביטוסי (Bit2c), ושירות ביטס אוף גולד (Bits of Gold), והוריזון מבית אלטשולר שחם.

עם זאת חשוב לזכור שאחד היתרונות והערכים הכי גדולים של אחזקת מטבעות דיגיטליים היא האפשרות להחזיק אותם באופן ישיר ללא שום תלות בגורם שלישי או במתווכים, על גבי ארנק חם או קר תוך בעלות מלאה על המפתחות הפרטיים.

ללמוד לסחור ולהשקיע בשוק הקריפטו – כמו מקצוענים

למימוש הטבה חד פעמית ופרטים נוספים 👇

סיכום

אם אופי פעילותכם בתחום הקריפטו הוא יותר פאסיבי, כלומר, בכוונתכם להשקיע סכום כסף מסוים ולהניח לו (להיות מה שמכונה בתחום "הודלרים"), ייתכן שזירות המסחר ובורסות הקריפטו הישראליות הן הפתרון המתאים ביותר לצרכיכם.

אמנם מגוון המטבעות שתוכלו לרכוש מצומצם יחסית, וייתכן אף שהעמלות יהיו גבוהות יותר, אולם הן Bit2C והן ביס אוף גולד הן חברות ותיקות מאוד בתחום (גם במושגים בינלאומיים) שמעולם לא נפרצו והוכיחו את עצמן עד כה כאמינות.

בנוסף גופים אלה מפוקחים על ידי הרשויות בארץ, מה שיוכל להקל על העברת הכספים לבנק (עם זאת זה אינו מובטח שכן המדיניות של הבנקים עדיין לא עקבית ולפעמים הדבר תלוי בהחלטה של מנהל הסניף בו מתנהל חשבונכם).

לסוחרים המחזיקים במגוון של מטבעות לטווח קצר ועוסקים במסחר יומיומי בורסות בעולם הן מן הסתם גדולות יותר ולכן מאפשרות נזילות גבוהה וחשיפה לציבור המשקיעים. בזירות הבינלאומיות תוכלו למצוא גם מגוון רחב יותר של מטבעות דיגיטליים להשקעה, נפחי מסחר יומיים גבוהים ובסבירות גבוהה עמלות זולות יותר. 

לבסוף, זכרו שהחזקת כספים בבורסה כרוכה בסכנות רבות כגון פריצות, התנהלות פיננסית לא אחראית מצד מנהלי הבורסות ואפילו הונאות. הוויתור על אחזקת המפתחות הפרטיים בידיכם מחייב בנקיטת אמצעי זהירות מתאימים אחרים, בראש ובראשונה בחירת בורסת הקריפטו המומלצת על פי ניסיון העבר ורמת הפיקוח הממשלתי שמחייב אותה, וגם אז תמיד מומלץ לא להשאיר את כספכם בחשבונכם בבורסה שלא לצורך.

💰רוצה להיות סוחר ומשקיע מצליח? ההכשרה המובילה והמקצועית בישראל 🥇 לשריון מקום לחץ כאן 

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

דילוג לתוכן