בשנת 2020 הרשות לניירות ערך האמריקאית (SEC) תבעה את חברת ריפל בטענה שהיא מכרה ניירות ערך ללא היתר. מאז, העיניים בתעשייה מופנות אל התביעה בניסיון להבין את התייחסות הרשות במקרים דומים אחרים.
מספר ימים לאחר שנחשפו התכתבויות אימייל בין בכירים ברשות, הרשות ביקשה להסתיר את המסמכים הנוגעים לנאומו של מנהל המחלקה למימון תאגידי של ה-SEC לשעבר, וויליאם הינמן, משנת 2018. בנאום הינמן אמר שהמטבעות הדיגיטליים ביטקוין (BTC) ואית'ר (ETH) אינם ניירות ערך.
מאחר והרשות טענה שהנאום הציג את עמדתו האישית של הינמן בלבד, המידע אינו יכול להיות מוגן בתור מידע סודי של רשות ממשלתית. עם זאת, הרשות ניסתה לשנות את עמדתה ולטעון שהנאום אכן משקף את מדיניותה במטרה להגן על המידע, אך השופטת שרה נטברן אמרה שהרשות אינה יכולה לסתור את העמדה של עצמה.
"ה-SEC מחפשת להנות משני העולמות, אך הנאום היה מכוון לשקף את מדיניות הרשות או שהוא לא. לאחר שהתעקשה שהנאום שיקף את עמדתו האישית של הינמן, ה-SEC אינה יכולה עכשיו לדחות את העמדה של עצמה," כתבה השופטת.
חשיפת המסמכים
בשבוע שעבר חשף הארגון Empower Overnight למעלה מ-200 התכתבויות מייל בין עובדים של ה-SEC. על פי הארגון, המיילים מוכיחים שהיו ניגודי אינטרסים הקשורים לאופן שבו בחרה הרשות את פעולות האכיפה שלה נגד חברות בתעשיית המטבעות הדיגיטליים, ובעיקר לגבי הבחירה של הרשות לא לראות את אית'ר באופן דומה ל-XRP.
ההתכתבויות העיקריות קשורות לנאומו ועמדתו של הינמן. הינמן עבד ברשות בשנים 2017-2020.לפני כן, עבד הינמן בחברת סימפסון טאקר (Simpson Tacher) אשר משתתפת בארגון Enterprise Ethereum Alliance, המקדמת את השימוש המסחרי של אתריום. לאחר שהינמן עזב את הרשות הוא חזר לעבוד באותה החברה.
בהתכתבויות המייל נחשף כי הינמן הוזהר על ידי ה-SEC שלא ישתתף בענייני הרשות אשר עשויים להשפיע על חברת סימפסון טאקר ויועץ לו לא להפגש עם אף אחד מהחברה. עם זאת הינמן נפגש מספר פעמים עם שותף בחברה, ג'וש בוני, למרות האזהרות. בנוסף, נפגש הינמן עם מייסדים שותפים ומשקיעים ברשת אתריום לפני הנאום שנשא בשנת 2018 בו הצהיר שאתריום הוא מטבע ולא נייר ערך. הנאום יצר השפעה חיובית על מחיר אתריום וכתוצאה מכך גם על חברת סימפסון טאקר.
לאן מכאן?
אם חברת ריפל תוכל להוכיח שבכירים ברשות נטו להגן ולקדם את אתריום על חשבון מטבעות דיגיטליים אחרים העמדה שלה תתחזק. הארגון Empower Oversight הגיש תביעה נגד הרשות בדצמבר 2021 נגד ניגוד האינטרסים של הינמן וחברת סימפסון טאקר.
ניצחון של חברת ריפל בסוגיה עשוי לגרום ל-SEC ליסוג מהעמדה האגרסיבית שנקטה מולה עד עכשיו בפרט וכנגד תעשיית הקריפטו בכלל. עם זאת, אם ה-SEC תנצח, זה כבר סיפור אחר.
"ה-SEC תמיד בוחרת ובוחרת. היא לא יכולה לתבוע את כולם בבת אחת", אמר דייוויד טוויל, נשיא קרן הגידור ProChain Capital. "חייבות להיות עוד ראיות נוספות הנוגעות לחברת ריפל ספציפית".
למרות החדשות הנוטות לטובתה של חברת ריפל, המטבע XRP לא הגיב בצורה מיוחדת ונכון לכתיבת מילים אלו נסחר במחיר של 0.71 דולר.