גרף נרות יפניים – המדריך המלא למתחילים

נרות יפניים

תבנית נרות יפניים היא אחד מכלי המסחר החשובים ביותר במסגרת ניתוח טכני. היכרות עם גרף נרות יפניים הכרחית עבור זיהוי מגמות בשוק, יצירת תמונת מצב ברגע נתון וקבלת החלטות 

תורת הניתוח הטכני, המוכרת גם כתיאוריית הדאו, התפשטה ברחבי המערב במאה ה-20 בלבד. עם זאת, ביפן הרחוקה התפתחה כבר במאה ה-17 שיטת חיזוי הנקראת "נרות יפניים" (Japanese Candlesticks). השימוש בנרות יפניים החל בשוק התירס, ומשם התפשט ליתר השווקים במרוץ השנים.

כיום, גרף נרות יפניים, או תבנית נרות יפניים, הוא הכלי הנפוץ ביותר למנתחים טכניים בשווקים הפיננסיים השונים (מניות, אג"ח, מטבעות חוץ וגם קריפטו), משום שהוא מכיל בתוכו את המידע הרב ביותר על תזוזות המחירים, ביחס לסוגי הגרפים השונים.

רוצה להגדיל את ההון שלךההכשרה המובילה 
והמקצועי
 בישראללשיריון מקום  לחץ כאן

רוצה להגדיל את ההון שלךההכשרה המובילה והמקצועי בישראללשיריון מקום  לחץ כאן

ההנחות שעליהן גרף הנרות היפנים מסתמך דומות מאד להנחות של תיאוריית הדאו:

  • השוק מגלם את האינפורמציה הידועה – כלומר תזוזת המחירים כוללת בתוכה חדשות טובות/רעות, דוחות וכדומה.
  • השוק נע במגמות – ישנן שלוש מגמות: עלייה, ירידה, ודשדוש.
  • ההיסטוריה חוזרת על עצמה – תזוזת המחירים מאפשרת לנו לזהות דפוסים שקרו בעבר, ולהסתמך עליהם לטובת חיזוי העתיד.
  • המחיר לא משקף את ערכו הפונדמנטלי של הנכס, אלא את ההיצע והביקוש אשר בין השאר, מסתמך על ציפיות ורגשות המשקיעים (פחד וחמדנות בעיקר).

בגרף הביטקוין שלפניכם, לדוגמה, ניתן לראות שהמגמה הירוקה – ארוכת הטווח – היא של עלייה, המגמה האדומה היא של ירידה בטווח קצר יותר, ואילו בשני הנרות האחרונים (החץ הכתום) המגמה היא של דשדוש קל באותו טווח מחירים.

💰 בוא להגדיל את ההון שלך 🥇 לימודי מסחר והשקעה בקריפטו המובילים בישראל – לשיריון מקום לחץ כאן 

גרף נרות יפניים – המדריך המלא למתחיל

נר יפני הוא תבנית אשר מייצגת את תזוזת המחירים במסגרת זמן נתונה. נר יפני בעל מסגרת זמן של שעה יציג את טווח המחירים בו הנכס נע בשעה הזו. כך גם, אם מדובר בנר יפני בעל מסגרת זמן של שבוע – הנר יראה את טווח המחירים בו הנכס נע – בכל השבוע.

כל נר יפני מחולק לארבעה ערכים:

  1. מחיר פתיחה (Open) – המחיר בו נפתחה מסגרת הזמן.
  2. שיא (High) – המחיר הגבוה ביותר אליו הגיע הנכס באותה מסגרת זמן.
  3. שפל (Low) – המחיר הנמוך ביותר אליו הגיע הנכס באותה מסגרת זמן.
  4. מחיר סגירה (Close) – המחיר בו נסגרה מסגרת הזמן.

המרחק בין מחיר הפתיחה למחיר הסגירה נקרא "גוף הנר" (Body) משום שהוא מכיל את החלק המלבני הבולט. המרחק בין גוף הנר לבין נקודות השיא או השפל, נקרא צל (באנגלית Wick). כאשר הצל נמצא מעל הגוף, נקרא לו צל עליון (Upper Wick) או ראש (Head), ולחלופין כאשר הצל נמצא מתחת לגוף, הוא ייקרא צל תחתון (Lower Wick) או זנב (Tail).

נרות יפניים - מבנה נר
תמונה: ThinkMarkets

שימו לב, כאשר הנר צבוע באדום ניתן להבחין שמחיר הפתיחה גבוה ממחיר הסגירה, כלומר במסגרת הזמן של הנר הייתה ירידה במחיר הנכס. כאשר הנר צבוע בירוק, ההפך הוא הנכון – מדובר בנר של עליות.

ללמוד לסחור ולהשקיע בשוק הקריפטו – כמו מקצוענים

למימוש הטבה חד פעמית ופרטים נוספים 👇

כיצד מפרשים גרף נרות יפניים?

הדרך הנכונה ביותר להסתכל על תבנית נרות יפנים היא כעל מלחמה בין ה"שוורים" ל"דובים", אסביר:

שוורים, בטרמינולוגיה של סוחרים, הוא כינוי למשקיעים/סוחרים שמעוניינים שמחיר הנכס יעלה ולפיכך בדיוק כמו ששוורים תוקפים עם הקרניים מלמטה למעלה – הם דוחפים את המחיר מלמטה למעלה.

דובים, מנגד, תוקפים עם הידיים מלמעלה למטה ובעקבות זאת קיבלו את הכינוי: הם מנסים לדחוף את המחיר למטה.

המלחמה בין השוורים לדובים

כאמור, הדרך הנכונה ביותר להסתכל על נרות יפניים היא לנסות לדמיין את ה"מלחמה" שמתרחשת בין השוורים לדובים.

לפניכם אתן מספר דוגמאות לתבניות נרות יפניים נפוצות ביותר, שמעידות על היפוך מגמה, ואסביר את המלחמה שמתרחשת בהם.

משפחת הפטישים (Hammers)

בני המשפחה מאופיינים בגוף קטן מאד אשר נמצא בקצה הנהר (כלומר ישנו מרחק צר בין מחיר הפתיחה לסגירה, אך הצל (Wick) ארוך). משפחת ה-Hammer מעידה על שינוי מומנטום קרב בסבירות גבוהה, עם זאת נהוג לחכות לנר הבא בתור על מנת לקבל אימות לכך.

שימו לב, בציור ישנן דוגמאות הן לנר בירוק והן לנר אדום, אך בפועל יש צורך בנר אחד בלבד ולא בשניהם. בנוסף, אבקש להדגיש את משמעות הנר מבחינת המלחמה: בדוגמת Hammer השמאלית ניתן לראות שהנר נפתח במחיר מסוים, הדובים מנסים בכל כוחם לדחוף את המחיר למטה (אורך הצל) אך השוורים מגייסים את שארית כוחותיהם ודוחפים חזרה את המחיר למעלה, למחיר סגירה שהינו גבוה יותר ממחיר הפתיחה (בנר הירוק) או מעט נמוך יותר (הנר האדום).

משפחת הדוג'י (Doji)

נר דוג'י הוא נר שמחיר הסגירה הוא בדיוק מחיר הפתיחה, או לחלופין שגוף הנר מאד קטן. משפחת הדוג'י מציגה לנו "משיכה בחבל" בין השוורים לדובים, כאשר מיקום גוף הנר מראה מי "ניצח". לדוגמה, ב-Dragonfly Doji ניצחו השוורים שכן גוף הנר ממוקם למעלה.

משמעות הדוג'י תלויה לחלוטין בתזוזת המחירים שקדמה לו, וישנה אסטרטגיה שלמה שנעזרת בדוג'ים במסחר.

דוג'י
תמונה: Excellence Assured

Bullish & Bearish Engulfing

Engulfing בעברית משמעותה "בליעה", כלומר הגוף של הנר הרודף "בולע" בתוכו את הגוף של הנר שקדם לו. כאשר אנו נמצאים במגמת ירידה ויש נר בעל גוף אדום קטן אשר "נבלע" בתוך נר בעל גוף ירוק גדול, מדובר בהיפוך מגמה חזק לטובת השוורים, וההפך.

בליעת-נרות-יפניים
תמונה: bestrate

ישנם עוד דפוסים רבים שנבחנים באופן יומיומי על ידי מיטב הסוחרים ברחבי העולם, ואנו ממליצים לכם בהחלט להעמיק בסוגים השונים. מצאנו עבורכם את ה-Cheat Sheet הבא שיסכם את העיקריים שמביניהם.

תמונה: jbmarwood

ללמוד לסחור ולהשקיע בשוק הקריפטו – כמו מקצוענים

למימוש הטבה חד פעמית ופרטים נוספים 👇

תבנית נרות יפניים מול האלטרנטיבות

לצד תבנית נרות יפניים ישנם כלי מסחר חלופיים המשמשים למעקב אחר תנודות מחיר ומגמות בעלי מאפיינים מעט שונים משל גרף נרות יפנים.

Bar Charts

תרשימי עמודות, או Bar Charts, הם אמצעי גרפי חלופי לייצג את אותו המידע שמופיע בתבנית נרות יפניים. בשתי השיטות הגרף מציג את – מחיר הפתיחה, מחיר הסגירה, השיא והשפל במסגרת זמן שהוגדרה (שעה, 4 שעות, יום, שבוע וכו').

ההבדל בין שתי השיטות הוא שבעוד בתבנית נרות יפנים מחיר הפתיחה והסגירה מיוצגים על ידי גוף הנר, והשיא והשפל מיוצגים על ידי ה-Wicks – צל עליון לשיא, צל תחתון לשפל – בתרשים עמודות מחיר הפתיחה והסגירה מיוצגים על ידי שני קווים מאוזנים היוצאים מקו אנכי המייצג את טווח המחיר בין השיא לשפל.

קו מאוזן הפונה לשמאל מייצג את מחיר הפתיחה, והקו המאוזן הפונה לימין מייצג את מחיר הסגירה. בעוד שבתבנית נרות יפניים מגמת המחיר – מעלה או מטה – מיוצגת על ידי צבעים אדום/ירוק, בתרשימי עמודות זה נעשה באמצעות מיקום קווי הפתיחה והסגירה: כאשר הקו הפונה לשמאל מופיע מעל לקו הפונה לימין, מחיר הנכס ירד בטווח הזמן המוגדר, וכאשר הוא מתחתיו המחיר במגמת עלייה. 

עם זאת ניתן גם להוסיף את מרכיב הצבע לתרשימי עמודות לייצוג מגמות מחיר, ולהשיא את ההבדל בין שתי השיטות בכך שבגרף נרות יפנים הפער בין מחיר סגירה לפתיחה מיוצג בגוף הנר, ובתרשים עמודות במיקום קווי הפתיחה והסגירה.

גרף מחיר ביטקוין
מחיר ביטקוין נכון ל-27 בנובמבר 2023 בתצוגת Bar Chart

Heikin Ashi

משמעות המושג "Heikin" ביפנית היא "ממוצע", ואכן, תבנית Heikin Ashi היא ייצוג גרפי של תנודות מחיר המחשבת גם את ממוצע המחיר במטרה "לנקות רעשי רקע" ולהציג בצורה נגישה יותר מגמות ולא רק את מחיר הנכס ברגע נתון.

כך נקודת הפתיחה המיוצגת בגוף הנר בשיטת Heikin Ashi היא חישוב של מחיר הפתיחה + מחיר הסגירה של הנר הקודם חלקי שתיים, ונקודת הסגירה היא חישוב של – מחיר הפתיחה, מחיר הסגירה, השיא והשפל של הנר הנוכחי.

גרף של תבנית Heikin Ashi מציג תמונה "חלקה" יותר של תנועת המחיר, בשונה מגרף נרות יפניים שבו כל תנועה כלפי מטה או מעלה תבוא לידי ביטוי, מה שמאפשר לזהות בקלות רבה יותר מגמות שוק מבלי להתעכב על תנודות מחיר שאינן חלק מהמגמה.

תבנית נרות יפניים (מימין) לעומת תבנית Heikin Ashi

לסיכום

תבנית נרות יפניים כאמור, היא גרף הניתוח הטכני הפופולרי ביותר בעולם המסחר כיום, לאור המידע שמכיל בתוכו. התמקצעות בנרות יפניים היא הכרח עבור סוחר שמעוניין להצליח.

עם זאת, חשוב להדגיש שרובם המוחלט של הסוחרים לא נעזרים בנרות יפנים בלבד, אלא על מנת להגדיל את כמות האינפורמציה הנדרשת לקבלת החלטה (האם להיכנס לפוזיציית מסחר או לא), נדרש שילוב של אינדיקטורים נוספים, קווי מגמות ותמיכה והתנגדות – בכדי להפחית את הסיכון ולהגדיל את התשואה הפוטנציאלית.

💰רוצה להיות סוחר ומשקיע מצליח? ההכשרה המובילה והמקצועית בישראל 🥇 לשריון מקום לחץ כאן 

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

דילוג לתוכן