בורסת בינאנס (Binance) – המדריך המקיף לשימוש בזירת המסחר

בורסת בינאנס (Binance)

כל מה שצריך לדעת על המסחר, הכלים הפיננסיים, האפשרויות המתקדמות, האתגרים הרגולטוריים והסיכונים בשימוש בבורסת הקריפטו הפופולרית ביותר

זירת המסחר בינאנס (Binance) היא אחת מהמפורסמות כיום בשוק המטבעות הדיגיטליים.

בורסת Binance כבר מכילה מעל 100 מיליון משתמשים והיא בעלת נפח המסחר הגדול ביותר נכון לכתיבת מילים אלו. כמו כן, מקפידה על שיפור הפלטפורמה והשרתים שלה, והגדלת מגוון המטבעות, הכלים והאפשרויות עבור משתמשיה. 

בבינאנס יש שווקי מסחר רבים, אל מול דולר, יורו, סטייבלקוינס, ביטקוין, איתריום, לייטקוין ו-BNB – המטבע הייחודי של הבורסה (פרטים בסוף המדריך).

בינאנס הוקמה ע”י צ’נגפנג זהאו הידוע בכינוי CZ, לשעבר מייסד OKCoin (בורסת ענק בתחום) בסין, אך מהר מאד עברה למלטה שבאירופה – בה מתפתח אקו-סיסטם חדש שכולה סביב בלוקצ’יין ומטבעות דיגיטליים, ובינאנס צפויה לקחת בו חלק אינטגרלי.

כחלק מפעילותה הקימה בינאנס בורסה מבוזרת באמצעות המטבע BNB, ומשקיעה מיליונים בפרויקטים חדשים אשר קמים בתחום בשוטף.

במאי 2024 הוטל על CZ עונש של ארבעה חודשי מאסר והוא נאלץ לפרוש מתפקידו, לצד קנס של 4.3 מיליארד דולר שהוטל על חברת בינאנס במסגרת הסדר טיעון שהגיעה אליה מפעילת בורסת הקריפטו עם רשויות הפיקוח בארה"ב שתבעו אותה בשל הפרת חוקי ניירות ערך.
מאז 2021 בורסת בינאנס מתמודדת עם קשיים רגולטורים ואזהרות שיצאו נגדה מצד גופים ממשלתיים שונים בעולם. הדבר המלווה באי וודאות ולפיכך חשוב היה לנו לשתף עמכם, הגולשים, את התמונה הברורה ביותר. במידה ואתם מעוניינים להפקיד כספים בבינאנס באמצעות אשראי או להתחיל שימוש שוטף בפלטפורמה, צפו בסרטון הנ"ל תחילה:

לרכישת מטבעות בהטבה של 5%

Binance Widget Test

רכישת מטבעות עם כרטיס אשראי בבינאנס

על מנת לרכוש מטבעות דיגיטליים בבינאנס עם כרטיס אשראי, לחצו כאן.
לאחר שנכנסתם לאיזור הרכישה, תראו את המסך הבא (התמונה ברורה יותר בתצוגת דסקטופ):

קניית קריפטו באשראי דרך בינאנס

עקבו אחר ההוראות, במידה ואינכם מצליחים, נסו להיעזר במדריך הבא: כל האפשרויות לרכוש ביטקוין בכרטיס אשראי

הפיצ'רים של בינאנס

בינאנס מתפתחת בקצב שקשה לעמוד בו וממשיכה להיות ספינת הדגל שמנתבת את התעשייה. כעת נסקור את הכלים והפיצ'רים שבינאנס מציעה המתחלקים למספר סקשנים מרכזיים: פיננסים, נגזרים, מסחר ופעילויות שונות.

פיננסים – Binance Earn

Binance Earn הינו שירות שלם של מוצרים פיננסיים שבהם תוכלו להשתמש כדי להגדיל את החזקות הקריפטו שלכם, לרוב בצורה פסיבית. 

אפשר לחשוב על זה כעל סוג של חשבון החיסכון, רק שכאן התשואה גדולה משמעותית מחשבונות החיסכון המסורתיים – וזאת, למען הסר הספק, משום שהסיכונים גבוהים יותר.

בפועל, מדובר בשירות שדרכו בינאנס מאפשרת מספר סוגים של השקעה: הלוואות (להלוות לאחרים), סטייקינג (נעילת מטבעות לטובת דיבידנדים), ועוד.

בואו נעבור בין הקטגוריות העיקריות של Binance Earn כדי שתוכלו להבין איזה מכשירים מתאימים יותר לסגנון ההשקעה שלכם:

חיסכון גמיש (Flexible Savings) במטבעות דיגיטליים

אפשרות להפקיד למעלה מ-60 סוגי מטבעות ולצבור ריבית שמחושבת על בסיס שנתי ומשולמת על בסיס יומי, כאשר הפקדה ומשיכה של הכספים הן מיידיות וגמישות.

שימו לב בחשבון חיסכון גמיש הריבית משתנה באופן תדיר, ובינאנס מציגה את ממוצע הנע של ריבית 7 הימים האחרונים על מנת לסייע לכם לקבל החלטות. 

חיסכון קבוע (Fixed Savings) בקריפטו

חיסכון קבוע מציע תשואות טובות יותר אך החיסכון עצמו אינו גמיש או נזיל. כלומר מוצרי חיסכון קבוע נועלים את הגישה לכספים לטווחי זמן שיכולים לנוע בין 7 ל-90 ימים. לכן, אם אתם יודעים שלא תזדקקו לנזילות במקום אחר למשך פרק זמן מסוים, תוכלו לנעול אותם כדי להרוויח תשואה גבוהה יותר מחיסכון גמיש.

ככל שאתם בוחרים משך זמן ארוך יותר, כך הריבית שתשולם תהיה גבוהה יותר. כמו כן, בניגוד לחיסכון גמיש, בחיסכון הקבוע הריבית שנקבעת בעת ההפקדה במכשיר הפיננסי – לא משתנה. בנוסף, בעוד שבחיסכון גמיש הריבית משולמת באופן יומיומי, בחיסכון קבוע – היא משולמת בסוף התקופה.

אירועים מיוחדים שצצים מדי פעם בכרטיסיית הפעילויות. לרוב כמות המשתתפים מוגבלת, כלומר תצטרכו להיות מהירים כדי להירשם. פעילויות הלוואה מציעות תשואות גבוהות יותר ממה שבדרך כלל עושה חיסכון קבוע.

רוצה להגדיל את ההון שלך? ההכשרה המובילה והמקצועית בישראל. לשיריון מקום  לחץ כאן

מאיץ וגיוס המונים (Launchpool)

בינאנס ידועה כמעצמה בתחום, וכפועלת באפיקים רבים. אחד מהם הוא מאיץ לפרויקטים חדשים בתחום. כלומר, החברה חוקרת ומאיצה פרויקטים שהיא למעשה "שמה עליהם" את החותמת שלה, ולבסוף משיקה את הטוקנים שלה על גבי הפלטפורמה.

כל זה מתבצע בחסות ה-Launchpool. ההשתתפות בפרויקטים חדשים שמושקים על בינאנס כרוכה בנעילת מטבעות מסוג BNB או BUSD לטובת "Farming". נעילת המטבעות למעשה מזכה את המשתתפים ב-Launchpool במספר טוקנים חדש אשר מחולק באופן יחסי לכמות המשתמשים של בינאנס אשר לוקחים חלק ב-Launchpool. 

לרוב בינאנס מגבילה את משך זמן ההשתתפות לעד 30 ימים, כשלמעשה ניתן גם להרוויח טוקנים חדשים ברמה שעתית.

כאשר פרויקט חדש מושק, לוקח שבוע עד אשר הוא נכנס גם למסחר בבורסה. זה נותן יתרון למשתמשי ה-Launchpool אשר "קוצרים" מטבעות מהשלב הראשון.

Binance Liquid Swap

בינאנס מפעילה מנגנון מסחר אשר דומה באופיו לבורסה המבוזרת יוניסוואפ (UNI) ומאפשר לכם להפוך להיות עושי שוק ו/או תורמי נזילות ולצבור תמורה לכך ריבית.

על כך הרחבנו במדריך של יוניסוואפ, עם זאת, חשוב שתקחו בחשבון שהסיכונים ב-Liquid Swap ככל הנראה גבוהים יותר מאשר של החסכונות הגמישים או הקבועים.

חיסכון כפול (Dual Savings)

חיסכון כפול הוא מכשיר פיננסי מתקדם אשר מסייע לסוחרים מנוסים לגדר בצורה שמזכירה שימוש בנגזרים פיננסים כמו אופציות וחוזים עתידיים. הגידור באמצעות מכשיר פיננסי זה מתאפשר בעיקר בזמנים של תנודתיות נמוכה, וצפוי להיפגע יותר בזמנים של תנודתיות גבוהה.

האופן שבו הוא עובד מוסבר לעומק במדריך הבא של בינאנס, אך בקצרה: מפקידים מטבע דיגיטלי ומרוויחים תשואה שבתום המועד ניתן יהיה לבחור כיצד רוצים שתשולם מבין שתי אפשרויות של נכסים, המטבע עצמו (לרוב ביטקוין) והסטייבלקוין נגדו (USDT או BUSD). 

במידה וערך המטבע בתום התקופה גבוה ממחיר הסטרייק הנקוב בעת רכישת המכשיר הפיננסי, אזי ניתן יהיה להרוויח יותר אם בוחרים לקבל את התשלום בסטייבלקוין. במידה וערך המטבע בתום התקופה נמוך ממחיר הסטרייק, אז רצוי להישאר עם נכס הבסיס אשר כנגדו התקבלה הריבית.

מכשיר פיננסי זה אינו מומלץ לסוחרים מתחילים.

כספת בי.אנ.בי (BNB Vault)

הכספת של BNB צוברת תשואות המשלבות מספר כלים שאת חלקם סקרנו (כגון חיסכון גמיש, Launchpool ואחרים), בכדי לתת לכם את התשואה הטובה ביותר אשר מחולקת על בסיס יומי.

ישנן אפשרויות למימוש הכספים בכל עת באמצעות שתי שיטות: פדיון מהיר ופדיון רגיל. הפדיון המהיר מאפשר לכם לפדות את ה-BNB שלכם באותו יום בו הגשתם את הבקשה, אך תאבדו את הריבית שנצברה באותו יום. הפדיון הרגיל יחזיר את כספכם למחרת, אך עדיין תהיו זכאים לריבית שנצברה באותו יום.

הרעיון מאחורי המכשיר הפיננסי של BNB Vault הוא שע"י זה שפשוט תפקידו BNB בכספת של בינאנס ותתנו לצוות הבורסה "לבחור" איפה להשתמש ב-BNB (האם כסטייקינג, האם כהלוואה וכו'), הריבית שתקבלו על פני זמן תהיה גבוהה יותר.

בריכת הכרייה של בינאנס (Binance Pool)

בינאנס פול (Binance Pool) היא התאגדות של כורי מטבעות דיגיטליים תחת בינאנס. כורים מכל רחבי העולם נוטים להתאגד אחד עם השני על מנת לכרות ביחד ולפצל את הרווחים בין המשתתפים בבריכת הכרייה. הסיבה לכך טמונה בקושי לכרות מטבעות דיגיטליים לבד בהינתן כמות הכורים שמנסה בו זמנית, ולכן כלכלית נכון יותר לחלוק רווחים וכוחות חישוב עם אחרים.

בריכת הכרייה של בינאנס הושקה באמצע 2020 ותומכת בכרייה ובסטייקינג של מטבעות רבים שמבוססים על מנגנון הוכחת העבודה ומנגנון הוכחת ההחזקה בהתאמה. למשל, כורי ביטקוין יכולים להתחבר לבריכת הכרייה של בינאנס.

בין היתרונות המוצעים ע"י הבריכה של בינאנס הם עמלות נמוכות, מומחיות, תמיכה במגוון רחב של מטבעות ושירותים פיננסים נלווים.

המטבעות הנתמכים הם: ביטקוין, ביקאש, BSV, ואת'ר.

כרטיס הויזה של בינאנס

בדיוק כפי שזה נשמע, בינאנס השיקה כרטיס ויזה ייעודי שנתמך אצל יותר מ-60 מיליון עסקים ברחבי העולם (כל עסק שתומך בויזה) והשימוש בו מתבצע על ידי המטבעות הדיגיטליים הנמצאים בארנק שלכם. השירות הינו חדש (נכון לכתיבת מילים אלו) מאחר וויזה החלה לאמץ את עולם המטבעות הדיגיטליים בחודשים האחרונים.

הכרטיס עדיין לא נתמך בישראל ולכן נרחיב עליו רק כשייתמך.

לקחת הלוואה בקריפטו (Crypto Loans)

בינאנס השיקה גם את Crypto Loans, שירות המאפשר לקיחת הלוואה של סטייבלקוינס או מעל 30 סוגי מטבעות דיגיטליים נוספים, כנגד ההחזקות שלכם בפלטפורמה. 

ההחזקות שלכם ישמשו כבטחונות, בין אם הם סטייבלקוינס ובין אם הם מטבעות דיגיטליים כמו ביטקוין, את'ריום ועוד 14 סוגים נוספים שניתן להעמיד כערבות.

ההלוואות ניתנות למספר מסגרות זמן שונות, והריבית נקבעת בהתאם: שבוע, שבועיים, חודש, 90 ימים ו-180 ימים.

ניתן להרחיב על כך בסקשן של Crypto Loans, תחת "Finance" בתפריט הראשי.

נגזרים פיננסיים

נגזרים פיננסיים הם סוג של חוזי מסחר אשר ערכם נגזר מנכס בסיס כלשהוא (למשל ביטקוין, את’ריום, מניות ועוד).כשמשתמש סוחר בנגזרים פיננסיים כמו חוזים עתידיים או אופציות, הוא אינו קונה או מוכר מטבעות דיגיטליים ישירות – אלא חוזה המתייחס למטבע ואשר הבורסה או הברוקר הם אלו שאמונים על תיווך בין צדדי החוזה

חוזים עתידיים ומתמשכים נקובים ב-USDT

באזור של USD-M Futures תוכלו למצוא מספר גדול של מטבעות דיגיטליים הנסחרים בחוזים עתידיים רבעוניים וחוזים מתמשכים (Perpetuals). לכל מטבע מתאפשרות רמות מינוף שונות בהתאם למידת הנזילות שלו, כמו גם שימו לב כי הריבית משתנה בהתאם לסוג החוזה וסוג המטבע הדיגיטלי. 

כאשר אתם נמצאים ב-Binance Futures, אתם יכולים לגשת ללשונית Information ולקבל שם את המידע המלא על הריביות השונות בהתאם לרמות המינופים בשוק.

חוזים עתידיים ומתמשכים נקובים במטבע הדיגיטלי הנסחר

מאוד דומה למסחר בחוזים עתידיים מול USDT, רק שכאן נכס הבסיס הוא מטבע שאתם בוחרים. לצורך הדוגמא, אם אתם רוצים להגדיל את כמות ה-ADA שברשותכם, תפקידו ADA לחשבון COIN-M Futures שלכם, והמסחר יעשה ביחידות Cont של 100 דולר אך החשבון הכולל ייחשב כ-ADA.

כך, אם נכנסתם לפוזיציה על ADA במחיר של $1, והמטבע עלה ל-$1.1, אזי הרווחתם 10%, אך במקום לראות את הרווחים כ-$0.1 פר מטבע, הרווחים יהיו נקובים באלפי מטבעות ה-ADA שיתווספו לכם לחשבון.

אופציות וניל (Vanilla Options)

בינאנס השיקה לאחרונה מסחר באופציות אירופאיות על ביטקוין וצפויים להתווסף בקרוב מטבעות נוספים.

אופציות הן מכשיר פיננסי מאד מתקדם ולכן איננו ממליצים להתעסק עם סוג מסחר זה אלא אם אתם ממוקצעים באופציות.

טוקנים ממונפים (Binance Leveraged Tokens)

טוקנים ממונפים הם נכסים סחירים בשוק הספוט בבינאנס. כל טוקן ממונף מייצג סל של פוזיציות פתוחות בשוק החוזים.

הטוקנים הממונפים הראשונים שהיו זמינים בפלטפורמה הם BTCUP ו-BTCDOWN. האחד שואף לייצר רווחים ממונפים כאשר מחיר הביטקוין עולה, בעוד השני שואף לייצר רווחים ממונפים כאשר מחיר הביטקוין יורד. 

רווחים ממונפים אלה מסתכמים בין 1.25x ל-4x, והיחס משתנה בלייב בהתאם להיצע והביקוש.

לדוגמה, ניתן לרכוש את הטוקן BTCUP ובמידה וביטקוין עולה 10% אך הטוקן נמצא בשלב של מינוף 3X, אזי מחזיקי הטוקן ירוויחו 30%.

נכון לעכשיו, טוקנים ממונפים של בינאנס רשומים ונסחרים ישירות רק בבינאנס, ואין אפשרות למשוך אותם לארנק פרטי. 

לידיעתכם, טוקנים ממונפים מבינאנס אינם מונפקים ברשת בלוקצ'יין אלא זמינים בפלטפורמה בלבד.

שימו לב, על פי תנאי השימוש בינאנס רשאית לשנות את המינופים ככל שברצונה ולכן אם אינכם מנהלים מעקב הולם על התנהגות המינופים רצוי שתימנעו ממסחר בטוקנים הללו שכן ניהול הסיכונים חשוב.

קרב (Battle)

בינאנס השיקה פונקציה חדשה שנקראת "קרב". נכון לכתיבת מלים אלו המטבע היחידה שזמין בזירת הקרב הוא ביטקוין.

השתתפות בקרב משמעותה שמשתמש יכול לפתוח פוזיציה נגד משתמש אחר כדי לצבור נקודות. אם משתמש אחד סבור שהמחיר יעלה ב-5 הדקות הקרובות הוא יכול לבחור באופציית "לונג", וההפך הוא הנכון. 

על כל "לונג" מוכרחת להיות התאמה של "שורט" כך שאם בחרתם צד אחד, עליכם לחכות שמישהו יתפוס את הצד הנגדי. 

ישנה אפשרות לעצור את הקרב אחרי 2 דקות, וגדלי החוזה המוצעים מתחיל ב-$1 ועד $500.

ניתן להשתתף בקרב עם מינוף מבודד של עד פי 125 והעמלות זהות לעמלות המסחר בבורסה.

ככל שצוברים יותר נקודות כך אפשר לזכות בתגים חדשים שמאפשרים יותר הזדמנויות לרווחים נוספים ותגמולים אחרים.

שימו לב, זהו פיצ'ר שהוא לא פחות מקזינו – מדובר ברולטה לכל דבר ועניין – ואנחנו לא ממליצים על שימוש בפיצ'ר מאחר והוא מעודד שימוש לא מחושב בכסף שלכם.


מסחר (Trade)

אזור זה בבורסה מתייחס לסוגי המסחר האפשריים החל מהמרה מהירה ומסחר ספוט, דרך מסחר בין עמיתים ועד מסחר במינוף ובטוקנים-מגובים-במניות.

מהן האפשרויות הזמינות לכם?

  • המרה מהירה (Convert) – ממש כמו שזה נשמע, הדרך הקלה והידידותית ביותר להחליף בין שני סוגי נכסים/מטבעות ללא התעסקות בזירת המסחר עצמה. שימו לב שהעמלה גבוהה כאן יותר מאשר מסחר בספוט.
  • קלאסי (Classic) – זירת המסחר הקלאסית, שימוש בסיסי בפונקציות מסחר שונות כמו פקודות לימיט ומרקט.
  • מתקדם (Advanced) – מאוד דומה למסחר הקלאסי, התצוגה מעט שונה ומאפשרת יותר אופציות מעקב ומסחר.
  • מרג'ין (Margin) – אחת מהאפשרויות המופיעה גם במסחר קלאסי וגם המתקדם, היא אפשרות למינוף ולקיחת הלוואה של עד פי 3 במגוון מטבעות (Cross) ועד פי 10 בזוגות מסחר ספציפיים (Isolated).
  • מסחר P2P – מסחר בין אנשים בתוך בינאנס. כלומר, ניתן למכור ולקנות מטבעות מאנשים אחרים שסוחרים בפלטפורמה באמצעות אמצעי תשלום שונים. זוהי אופציה מעט יותר מסוכנת מאשר אלטרנטיבות שעומדות בפניכם. עם זאת, רצוי שתדעו שהיא קיימת. האופן שבו זה מתבצע הוא ע"י הישענות על נאמן מטעם בינאנס. כלומר, שולחים את המטבעות לנאמן, שמקבל אישור כאשר ההעברה של הקונה מתבצעת למוכר, ואז הוא מעביר את המטבעות לקונה בניכוי עמלה.
    בין הסיכונים שקיימים באופציה זו היא Chargebacks על כרטיסי אשראי ופייפאל, והונאות רבות מסוגים שונים.
  • טוקני מניות (Stock Token) – טוקנים שלטענת בינאנס מגובים ע"י מניות באמצעות צד שלישי אשר לכאורה מפוקח – חברה בשם CM Equity. היתרון בטוקנים הללו הוא שמשתמש יכול לרכוש חלקיק ממנייה בצורה מהירה, ובנוחות של מסחר בתוך פלטפורמת מטבעות דיגיטליים. נכון לכתיבת מלים אלו, הטוקנים הזמינים הם של קוינבייס (COIN), טסלה (TSLA), מיקרוסופט (MSFT), מיקרוסטרטג'י (MSTR) ואפל (AAPL).

     

    רוצה להיות סוחר ומשקיע מצליח? ההכשרה המובילה והמקצועית בישראל. לשריון מקום לחץ כאן
 

פיצ'רים נוספים

מלבד כל הפיצ'רים שצוינו עד כה (וכן, יש הרבה מהם) ישנם פיצ'רים נוספים שניתן למצוא בצד שמאל למעלה כאשר עומדים על הכפתור הבא:

Binance trade - new

להלן הפיצ'רים:

  1. לאנצ'פד (Launchpad) – מאפשר לכם להשתמש בטוקנים שלכם כדי להרוויח טוקן חדש, בחינם. כמות הטוקנים שתרוויחו היא פרופורציונלית לכמות הטוקנים שהפקדתם במאגר – ביחס למספר הכולל של הטוקנים המופקדים במאגר
  2. מחקר (Research) – בינאנס מבצעת מחקר מעמיק ומספקת תובנות מגובות נתונים ברמת מחקר מוסדית עבור כל משתתפי האקוסיסטם של המטבעות הדיגיטליים

ארנק טראסט (Trust Wallet) – ארנק קוד פתוח שנמצא בבעלותה של בינאנס ומאפשר מסחר, קניה, מכירה והחזקה של מטבעות רבים שנמצאים בבינאנס עצמה. הכנו לכם מדריך מלא על ארנק Trust.
אגב, הארנקים המאובטחים ביותר הם ארנקי חומרה, והארנק המומלץ ביותר הוא טרזור:

ארנק טרזור T

5/5

הארנק המוביל והמתקדם ביותר בשוק

מחיר: ₪1,200

ארנק לדג'ר ננו X

4.9/5

מארנקי החומרה הפופולריים ביותר בשוק

מחיר: ₪900

  1. אקדמיה (Academy) – האקדמיה של בינאנס בה תוכלו למצוא תשובות לכמעט כל השאלות שיש לכם בנוגע לפלטפורמה בפרט ובנוגע לתחום המטבעות הדיגיטליים בכלל –  בין אם אתם מתחילים או מתקדמים.
  2. ברוקר (Broker) – שירות של בינאנס עבור עסקים שרוצים לאפשר ללקוחותיהם את רכישה ומכירה של מטבעות דיגיטליים באמצעות בינאנס.
  3. צדקה (Charity) – קרן צדקה ללא מטרות רווח הפועלת לגיוס תרומות עבור משברי אקלים, רעב עולמי, מחלות ועוד.
  4. ענן (Binance Cloud) – פתרון All-in-One עבור שותפים להשקת מסחר בנכסים דיגיטליים במהירות. תשתית אלטרנטיבית במימון הטכנולוגיה, האבטחה והנזילות של בינאנס, המאפשרת לשותפים להתמקד בפיתוח עסקי ובתפעול. כלומר זהו פתרון של "קחו את איך שהבורסה שלי נראית ותפעילו אותה".
  5. בורסה מבוזרת (DEX) – בינאנס בנתה בורסה לכאורה-מבוזרת על בינאנס צ'יין (רשת הבלוקצ'יין של בינאנס) ומכאן ניתן לגשת לסחור בה גם כן.
  6. מעבדה (Labs) – קרן לפיתוח תשתיות ויוזמות שהשיקה בינאנס כדי להשקיע ולהעצים יזמים, פרויקטים וקהילות של בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים.

בינאנס – יתרונות

  • עמלות נמוכות למסחר בבורסה (0.1% לעסקה רגילה, אך 0.075% אם משתמשים ב-BNB – הרחבה בסוף המדריך)
  • עמלות של 0.5% ברכישה ‘מיידית’ + עמלות סליקת אשראי של כ-2% לרוכשים באשראי אם בוחרים בדולר
  • מגוון רחב מאד של מטבעות למסחר
  • נפח מסחר גבוה
  • רמת אבטחה גבוהה
  • עדכונים שוטפים בפלטפורמה
  • חוויית משתמש נהדרת
  • פיתוחים חדשניים וכלים מגוונים למסחר וחיסכון
  • לבינאנס קרן ביטוח שמונה מעל 100 מיליון דולר במידה ומשהו רע קורה

בינאנס – חסרונות

  • איננה מפוקחת
  • עלולות בעיות בהחזרת כספים לבנק
  • עמלות משיכה לארנק די גבוהות (אם כי זה לא אשמתה לחלוטין)
  • תמיכה איטית ומסורבלת
  • רשתות הבלוקצ'יין של בינאנס מאוד ריכוזיות
  • מתנהגת כקזינו וגורמת לאנשים שלא לנטרל רגשות במסחר

    רוצה להגדיל את ההון שלך? ההכשרה המובילה והמקצועית בישראל. לשיריון מקום לחץ כאן
 

אז איך סוחרים בבינאנס?

ראשית, עליכם להיכנס לזירת המסחר (רישום דרכנו יקנה לכם 5% הנחה) ולהירשם בפינה הימנית העליונה שם יופיע Register באופן הבא:

גילוי נאות: מדובר בקישור הפנייה, על מנת ש-CryptoJungle יוכל להמשיך להתקיים. אם אהבתם את הסקירה והמדריך, נשמח אם תבצעו את ההרשמה דרכנו.

register to binance בינאנס הרשמה

מלאו את פרטיכם האישיים (אימייל, סיסמא), אשרו את תנאי השימוש ב-Binance ולחצו על Register. שימו לב, במהלך ההרשמה תינתן עבורכם האפשרות להזין אימות דו שלבי (Two-Factor Authentication – 2FA) דרך Google Authenticator. אנו ממליצים בחום לעשות זאת, שכן מדובר בשכבת אבטחה נוספת. לכל מקרה תמיד תוכלו להיכנס לעמוד ההגדרות (Settings), משם ל-Account, ואז > Security ומשם להפעיל את אפשרות ה-2FA.

הפעלת מנגנון אימות דו-שלבי (2FA) בממשק בינאנס
הפעלת מנגנון אימות דו-שלבי (2FA) בממשק בינאנס

בעמוד הראשי יופיעו בפניכם שערי המרות של מגוון רחב של מטבעות שונים אל מול 4 המטבעות הבאים:

  1. BNB (המטבע של בינאנס, ראה/י נספח בסוף המדריך)
  2. BTC (ביטקוין)
  3. ETH (את'ריום)
  4. USDT (מטבע צמוד לדולר) 

על מנת להתחיל לסחור, עלינו להפקיד ביטקוין או אית'ר בזירת המסחר. לצורך כך, יש לבצע את הפעולות הבאות (מודגם עבור ביטקוין, תקף באופן דומה גם עבור את'ר):

בצד ימין למעלה לחצו על מעל Deposit. לפניכם תיפתחנה 3 אפשרויות: הפקדת קריפטו (Deposit Crypto), מסחר בין עמיתים (P2P Trading) ורכישת קריפטו (Buy Crypto).

לחצו על Deposit Crypto.

הפקדת קריפטו בבינאנס
הפקדת קריפטו בבינאנס

ב. ברשימה שנפתחה – לחצו על Deposit Crypto.

הפקדת קריפטו לבינאנס שלב שני
הפקדת קריפטו לבינאנס שלב שני

בחרו את המטבע הדיגיטלי שברצונכם להפקיד – ביטקוין, אתריום, USDT או מטבע אחר.

העתיקו (או סרקו ע"י לחיצה על Show QR Code) את הכתובת הציבורית של ארנק הביטקוין שלכם ב-Binance.

הכתובת שהעתקתם בסעיף קודם זו הכתובת אליה תצטרכו להעביר את הביטקוין שאיתו ברצונכם לסחור. בצעו את ההעברה מארנקיכם האישי לארנק הבורסה.

ברגע שפקודת העברת הביטקוין אושרה ברשת (תלוי בעומס, אמור להיות כחצי שעה), תוכלו לראות את יתרתכם ע"י ריחוף מעל Funds ולחיצה על Balances. בטבלה זה יופיע תחת Total Balance.

כעת אתם מוכנים להתחיל לסחור!

לחצו על Trade ואז על Spot.

תחילת מסחר בבינאנס
תחילת מסחר בבינאנס

נתאר עבורכם את מה שאנו רואים:

  1. תיאור המטבע (שם, מחיר אחרון, שינוי ב-24 שעות אחרונות וכדומה)
  2. ספר הפקודות – אילו פקודות מוזנות כרגע ועומדות בפני מימוש
  3. גרף המטבע
  4. אפשרות למשחק עם מסגרת הזמן שרואים בגרף (למשל שעה, יום או שבוע)
  5. אפשרות לבחור את עומק ספק הפקודות ע"י לחיצה על Depth, ואף הגדלת הגרף למסך מלא
  6. רשימת הצפייה (Watchlist) – ניתן לחפש את המטבע בו נרצה לסחור (למשל כרגע אנחנו על VIA מול ביטקוין, נוכל לעבור ל-ADA מול ביטקוין) ולהתעדכן על מחירים.
  7. היסטוריית טרנסקציות של השוק בו נמצאים (המטבע) או לחלופין ניתן לראות את ההיסטוריה שלכם בלבד ע"י לחיצה על Yours.
מסך המסחר בבורסת בינאנס
מסך המסחר בבורסת בינאנס

כעת, נתמקד בחלון התחתון של הקנייה ומכירה.

ישנן 3 סוגי פקודות

  • Limit – פקודה בה נזין את המחיר בו נרצה לקנות תחת Price, את סכום המטבעות תחת Amount ונלחץ Buy. במקרה כזה, הפקודה מתווספת לספר הפקודות ורק אם שער המטבע מגיע לשער הקנייה שלכם, תתבצע הרכישה.
  • Market – אם אינכם מעוניינים לתזמן את השוק, אתם יכולים לקנות במחיר המידי הזמין ביותר ע"י לחיצה על Market והזנת סכום המטבעות שתרצו לרכוש תחת Amount.
  • Stop-Limit – מדובר בפקודת לימיט (כמתואר למעלה), אך השוני טמון ב-Stop. לשונית Stop תהיה הטריגר להזנת הפקודה לספר הפקודות. לרוב משתמשים בסוג פקודה זו ל'עצירת הפסד'. נניח וקנינו את VIA ב-2819 כפי שמופיע לפניכם, לעתים נרצה להזין פקודת עצירת-הפסד במידה ושער המטבע יירד מ-2700. נזין ב-Stop את השער 2700, וב-Limit את שער המכירה (נניח 2699). זה מבטיח לנו שרק אם המחיר מגיע ל-2700 תתווסף הפקודה לספר הפקודות.
    פקודות מסחר בסיסיות בבינאנס
    פקודות מסחר בסיסיות בבינאנס

1באפשרותכם לעקוב אחר פקודות הרכישה (מכירה) ו/או להביט בהיסטוריית הפקודות שלכם תחת Open Ordrs בתחתית העמוד.

מעקב הוראות מסחר פתוחות בבינאנס
מעקב הוראות מסחר פתוחות בבינאנס

המטבע של בינאנס (BNB)

באפשרותכם לקבל 25% הנחה בתשלום העמלות על ביצועי עסקאות בפלטפורמה זו. על מנת לאפשר זאת, עליכם להיכנס להגדרות החשבון,לגלול לאפשרות Trade, ולהגדיר Fee Deduction – Use BNB to pay fees:

תשלום עמלות ב-BNB

תשלום עמלות ב-BNB

כמובן שיש לרכוש מעט BNB (המרה של ביטקוין ל-BNB)  כדי שיהיה אפשר להשתמש באמור לעיל.

אפשרות זו מומלצת מאד מסיבה מובנת מאליה: 25% הנחה על העמלות שלכם.

איך מושכים מבינאנס לארנק או לחשבון הבנק

בנקים ישראליים אינם מוכנים לעבוד עם בורסה כמו בינאנס, שהיא בורסה זרה, לכן הפתרון הוא לעבור דרך נותן שירות ישראלי. ישנם שני נותני שירותים מרכזיים שפועלים בארץ "מרחוק". בשלושתם תיאלצו לעבור תהליך הרשמה (יצירת חשבון) והליך אימות זיהוי לקוח (שיתוף מסמכים מזהים):

בורסת ביטוסי (Bit2C)

bit22

ביטוסי הינה בורסה ישראלית של מטבעות דיגיטליים המאפשרת קנייה ומכירה של מטבעות  שונים.

ביטס אוף גולד (Bits Of Gold)

BOG

ביטס אוף גולד הינו חלפן המאפשר קנייה ומכירה של מטבעות דיגיטליים.

מה ההבדל בין משיכה מבינאנס לארנק לבין משיכה לבנק?

משיכה של כספים לארנק תוכנה/חומרה שלכם זו משיכה שונה בתכלית ממשיכה לבנק, כלומר כאשר אתם מעוניינים להפוך את המטבעות הדיגיטליים שלכם לשקלים, יש לעבור את תהליך המשיכה לבנק. אך במידה ואתם לא רוצים להפוך את המטבעות לשקלים, אלא מעוניינים שהמטבעות יישבו אצלם ובשליטתכם המלאה, ההעברה הרלוונטית היא לארנק תוכנה/חומרה.

איך למשוך כסף מבינאנס?

בין אם אתם בארנק בטלפון, בורסה כאפליקציה בטלפון או בורסה במחשב, עליכם ליצור תחילה את המשתמש בנותן השירותים הישראלי (קרי לעבור את תהליך ההרשמה ואימות זיהוי הלקוח).

לאחר מכן, גשו לחלון הארנק בבורסה/ארנק ולחצו Withdraw או Send. קפצו חזרה לנותן השירותים והעתיקו את כתובת הארנק שהוא נותן לכם: כתובת ביטקוין למשיכת ביטקוין, כתובת אתריום למשיכת אתריום וכדומה. בבינאנס אגב, אם אתם מושכים אתריום, בחרו ברשת "ERC20" (כשתגיעו לשם, תבינו).

אחרי שהעתקתם והדבקתם את כתובת הארנק, וודאו כי 3 התווים הראשונים והאחרונים של הכתובת שהועתקה תואמים את זו שהודבקה – כדי לאמת שלא עשיתם טעות.

לבסוף, לחצו משיכה.

בביטס אוף גולד וביטין, זה יהיה חלק מתהליך המכירה, ומעבר השקלים לחשבון הבנק אמור להיות אוטומטי.

בביטוסי, ישנם שלבים נוספים שמתוארים במדריך. בקצרה: מכירה של הביטקוין/אתריום/לייטקוין בתוך הבורסה, מעבר לחלון ה"יתרה" ולחיצה על משיכה של שקלים.
משיכת קריפטו מבינאנס
משיכת קריפטו מבינאנס
משיכת קריפטו מבינאנס

שימו לב, בשלב זה תצטרכו לבחור את הרשת הרלוונטית עבור המטבע שלכם וכמובן לוודא כי אתם שולחים את המטבעות לכתובת התומכת בו. לצורך הדוגמא, ביטקוין יהיה ברשת BTC, טוקנים שנוצרו על גבי אתריום תצטרכו לשלוח דרך פרוטוקול ERC-20. מומלץ לוודא לפני השליחה את סוג הטוקן אותו אתם שולחים (התצוגה ברורה יותר בדסקטופ) .

בחירת מטבע ורשת למשיכה מבינאנס

מה עוד אתם צריכים לדעת?

מומלץ שלא להעביר בין בורסות ישירות (למשוך בין בינאנס למשל לביטוסי) שכן על בסיס חלק מחוקי הלבנות הון יהיה מדובר בעבירה שעשויה לגרום לבעיות בהחזרת כספים לבנק ולכן רצוי למשוך קודם לארנק ואז להעביר לבורסה אחרת.

מיסוי – זכרו כי המרה בין מטבע למטבע היא אירוע מס.

ארנק טרזור T

5/5

הארנק המוביל והמתקדם ביותר בשוק

מחיר: ₪1,200

ארנק לדג'ר ננו X

4.9/5

מארנקי החומרה הפופולריים ביותר בשוק

מחיר: ₪900

לסיכום

בורסת בינאנס היא ככל הנראה הטובה ביותר בשוק כיום. היא מציעה מגוון רחב מאד של מטבעות, את נפח המסחר הגבוה ביותר, והמפתחים שלה תמיד עובדים על שיפור והתרחבות הפלטפורמה.

רוצה להיות סוחר ומשקיע מצליח? ההכשרה המובילה והמקצועית בישראל. לשריון מקום לחץ כאן

בינאנס (Binance)

9

נוחות שימוש

9.5/10

שירות לקוחות

8.0/10

מגוון מטבעות

9.0/10

עמלות

9.5/10

אמינות ומוניטין

9.0/10

Pros

  • מגוון רחב של מטבעות למסחר
  • עמלות נמוכות
  • מוניטין גבוה

Cons

  • שירות לקוחות איטי

שתפו:

צוות האתר

צוות האתר

קריפטו ג'ונגל הוא בלוג ואתר חדשות שמסקר את עולם הבלוקצ'יין, ביטקוין, את'ריום ושאר המטבעות הדיגיטליים. באתר מדריכים, חדשות וסקירות שיעזרו לך להישאר מעודכן.
צוות האתר

צוות האתר

קריפטו ג'ונגל הוא בלוג ואתר חדשות שמסקר את עולם הבלוקצ'יין, ביטקוין, את'ריום ושאר המטבעות הדיגיטליים. באתר מדריכים, חדשות וסקירות שיעזרו לך להישאר מעודכן.

Blockchain Expert

מלא את הטופס ויועץ לימודים
במכללה לבלוקצ'יין יחזור אליך בהתאם

בהשארת פרטייך את/ה מאשר/ת קבלת חומר פרסומי, שיווקי ועדכונים חדשותיים

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

דילוג לתוכן