בגיוס הראשון, לפני כשנה, גייסה בורסת Bit2C סכום של 1.3 מיליון ש"ח באמצעות פלטפורמת פיפלביז, מטרת הגיוס הייתה להגדיל את היקף השירותים הפיננסיים אותה היא מספקת, לצאת להנפקה ציבורית ולהתרחב לשוק הגלובלי.
"מאז שהדר ואני הקמנו את החברה בתחילת 2013, תמיד רצינו לאפשר לקהילה לקחת חלק פעיל בהנגשת עולם המטבעות הקריפטוגרפיים והבלוקצ'יין למיינסטרים," אמר ל-CryptoJungle אלי בז'רנו, מנכ"ל Bit2C. "הגיוס נועד לנו לממש את החזון שלנו כחברת פינטק וקריפטו חלוצה ומובילה בישראל להשקיע בטכנולוגיה הייחודית שפיתחנו שכוללת פלטפורמת מסחר חדשנית, מאובטחת ובמסגרת רגולציה בישראל."
כעת, יוצאת Bit2C לסבב גיוס נוסף מההמון – והסכום המינימלי עבורו הוא חצי מיליון ש"ח. נכון לכתיבת מלים אלו, נותרו עוד 42 ימים עד לסופו.
מטרת הגיוס הנוכחי
בדומה לגיוס הראשון, גיוס הכספים הנוכחי ישמש לפיתוחים ושדרוגים טכנולוגיים של פלטפורמת המסחר, מערך התפעול השוטף, העסקי והשיווקי. במידה והגיוס יהיה מוצלח, גם פיתוח אפליקציה, רכישת ביטקוין כנכס והוספת מוצרים טכנולוגיים ופיננסים חדשים, יעמדו על הפרק.
"Bit2C היא חברה רווחית עם תזרים מזומנים חיובי," אמר עו"ד ורו"ח רון צרפתי, סמנכ"ל כספים ורגולציה ב-Bit2c. "החלטנו לצאת לגיוס הון מהציבור בכדי להזניק את החברה קדימה ולהמשיך את מגמת הצמיחה. נמשיך להשקיע משאבים בטכנולוגיה ובמנגנוני האבטחה של הפלטפורמה וכמובן בקידום הרגולציה, הוצאת הרישיון וחיזוק המוניטין המצוין של החברה אל מול עשרות אלפי לקוחותיה."
"בחלוף השנים אנו גאים לראות איך האקו-סיסטם הישראלי מתבגר ואיך חסמים שאיתנו מתחילת מתחילים להיפתח," הוסיף בז'רנו. "זאת תנועה עולמית, אפשר לראות את זה ברגולציה המתקדמת בארה"ב או במקרה של אימוץ הביטקוין כמטבע חוקי במדינת אל סלבדור."
מעל 250,000 ש"ח כבר גויסו
בעוד שסבב הגיוס הנוכחי החל לפני מספר ימים בודדים בלבד, בורסת Bit2C הצליחה לגייס כבר מעל 50% ממינימום יעד הגיוס: 261,455 ש"ח. 29 משקיעים בלבד השקיעו את הסכום הנ"ל, והם צפויים בסופו של דבר, בהינתן שהגיוס יצליח, להחזיק בין 0.49% ל-3.76% ממניות החברה.
בדף הגיוס, מונה החברה מספר סיבות להשקיע בה, כולל גדילה של פי 5 בהכנסותיה ברבעון הראשון של 2021 ביחס לרבעון הראשון של 2020, זכויות מלאות גם בפעילות הבינלאומית העתידית של החברה, ועוד.
סכום ההשקעה המינימלי עומד על 2,591 ש"ח, ולפי מחיר של 74.02 ש"ח למניה יהיה מדובר ב-35 מניות.