מניות ביטקוין ובלוקצ'יין – המדריך המלא על מניות הקשורות בשוק הקריפטו 

מניות ביטקוין

אין ספק ש-2020 היא שנת הביטקוין והמטבעות הדיגיטליים. ביטקוין רשם השנה מעל 300%, אתריום למעלה מ-450%, לייטקוין יותר מ-230% והרשימה רק מתחילה. אך האם ידעתם שגם מניות שקשורות לסקטור בשוק עברו תקופה חיובית במיוחד? בין אם מדובר במיקרוסטרטג'י, סקוור, ריוט או מרתון, החברות שקשורות במישרין או בעקיפין לשוק – התפוצצו.

למה השווי של החברות האלו נוסק? 

העלייה במחיר המניות של החברות הללו לא מגיע בהפתעה. יש לכך שתי סיבות עיקריות: הסיבה הראשונה היא שחלקן מחזיקות מטבעות ביטקוין ומאחר ומחיר הביטקוין עולה כך גם שווי החברה. הסיבה השנייה היא סנטימנט – ההתלהבות שיש סביב תחום הבלוקצ'יין והעליות החזקות שאנחנו חווים בחודשים האחרונים בשוק המטבעות הדיגיטליים בכלל ובביטקוין בפרט. 

בנוסף לחברות אלו, ישנן מספר רב של חברות המעורבות בתחום הבלוקצ'יין בדרך כזו או אחרת, ישירה או עקיפה, שאת חלקן אתם בטוח מכירים. 

מאחר והבורסה האמריקאית היא הנגישה ביותר לישראלים, החלטתי להתמקד בה ואך ורק במניות של חברות הנסחרות בה המושכות אליהן עניין רק יותר מהשאר, זאת בשונה מהמאמר הקודם המכיל מידע על קרנות סל וקרנות נאמנות.

שימו לב, בהתאם לתנאי הגלישה האתר, המאמר הינו להעשרה בלבד, אין לראות בו כייעוץ השקעות ואתם פועלים על סמך שיקול דעתכם בלבד.

חברות המחזיקות במטבעות כרזרבה

מיקרוסטרטג'י (MicroStrategy) 

מיקרוסטרטג'י (MSTR) היא חברת הבינה העסקית הגדולה בעולם אשר מוכרת תוכנה ושירותים מבוססי ענן. החברה נוסדה בשנת 1989 ע"י מייקל סיילור שלאחרונה הפך למעריץ ביטקוין מושבע. 

החברה היא בהחלט חלוצה בשלב אימוץ הביטקוין המוסדי, שכן ביצעה מספר רכישות גדולות של המטבע המבוזר והמירה את כל רזרבות המזומן שלה אליו. אם לא די בכך, היא גם הנפיקה אגרות חוב למשקיעים  וגייסה 650 מיליון דולר כדי לרכוש עוד ביטקוין. מניית החברה שנסחרת בנאסדק בשווי של כ-3.5 מיליארד דולר נכון לכתיבת מילים אלו, דשדשה במשך שנים, אך בחודש יולי השנה לאחר שהודיעה לראשונה על רכישת ביטקוין כרזרבה המנייה החלה להמריא. 

היום, מיקרוסטרטג'י מחזיקה 70,470 מטבעות ביטקוין אותם רכשה בעלות כוללת של 1.3 מיליארד דולר ובשער ממוצע של כ-$16,000. לפי הצהרת המנכ"ל, היא מתכוונת להמשיך לרכוש מטבעות בהתאם לרווחי החברה, אשר עומדים על כ-500 מיליון דולר בשנה.

סקוור (Square)

סקוור (SQ) הינה חברת פיננסיים וחברת תשלומים סלולרית שנוסדה בשנת 2009 ע"י מייסד טוויטר ג'ק דורסי, שמזה זמן רב מוכר כחובב ביטקוין ידוע. מוקדם יותר השנה רכשה החברה 4,709 מטבעות ביטקוין בכ-50 מיליון דולר לשימוש כרזרבה (מדובר ב-1% מרזרבות המזומנים שלה). סקוור מעורבת בתעשיית הבלוקצ'יין בשתי דרכים עיקריות. הראשונה והמרכזית הינה אפליקציית התשלומים שלה Cash App, המאפשרת למשתמשים לקנות ולמכור ביטקוין במהירות ובקלות. האפליקציה רשמה נפח מכירות של מעל 500 מיליון דולר בביטקוין בפלטפורמה בשנת 2019. 

כמו כן, לסקוור יש חברת בת הכוללת צוות משלה של מפתחי ביטקוין, המכונה Square Crypto, המפתחת מספר פרויקטים משלה ללא מטרת רווח. כפי שמצוטט מהאתר של חברה: "אנו בונים ומממנים פרויקטים של קוד פתוח בחינם שמטרתם להפוך את הביטקוין למטבע המועדף על הפלנטה." החברה, ששוויה כ-96 מיליארד דולר, מאז ומתמיד הראתה ביצועים יפים, אך מרגע הצהרת הרכישה של מטבעות ביטקוין? עלתה מעל 35%. 

חברות המפתחות טכנולוגיית בלוקצ'יין

חברת אי.בי.אם (IBM)

אני בספק אם אתם לא מכירים את IBM, ולמרות שהביצועים שלה בשנים האחרונות לא היו מעולים, החברה ביצעה כמה מהלכים גדולים לאחרונה כדי לנסות להשיב חזרה את הצמיחה. בצד הבלוקצ'יין של הדברים, IBM Blockchain שהיא חברת הבת של IBM, כבר סיפקה פתרונות טרנספורמטיביים ללקוחות. החברה מתמקדת בסיוע ללקוחות לבנות שרשראות אספקה ​​אמינות יותר מבוססות בלוקצ'יין וזאת לאור ההפרעות של וירוס הקורונה. אין ספק שהמעורבות של החברה בתחום עדיין מינורי, אך ישנו פוטנציאל למעורבות גדולה יותר של החברה וביסוס צמיחתה בתחום.

דוקו-סיין (DocuSign)

דוקו-סיין (DOCU) נוסדה בשנת 2003 וכיום היא מובילת השוק הבלתי מעורערת בטכנולוגיית חתימות אלקטרוניות. לא קשה להבין מדוע התעשייה הזו מתפוצצת בשנים האחרונות: חתימות אלקטרוניות חוסכות זמן וכסף עבור חברות ואנשים פרטיים. DocuSign משתמשת באופן פעיל בטכנולוגיית הבלוקצ'יין בעסקיה, ומאפשרת ללקוחות לתעד את פעילותם על רשת הבלוקצ'יין של אתריום.

חברות כריית מטבעות

ריוט בלוקצ'יין (Riot Blockchain)

חברת ריוט (RIOT) היא חברת ביוטכנולוגיה לשעבר שהעבירה את רוב תחום הפעילות שלה לאקוסיסטם של ביטקוין באמצעות רכישה ותפעול של שבבי ASIC המיועדים לכרייה (החברה מחזיקה כמה מאות ביטקוין). לאחרונה ישנו טירוף סביב החברה, מן הרגשה כאילו "קמה לתחייה" כששוויה נערך בכ-50 מיליון דולר בשפל בשנת 2017 לעומת החודש האחרון בו חצתה בסערה את רף המיליארד דולר. 

מרתון פטנט גרופ (Marathon Patent Group)

מרתון פטנט גרופ (MARA), בדומה לריוט, מתמקדת באקוסיסטם של ביטקוין ובכריית נכסים דיגיטליים. החברה מפעילה מתקן כרייה אחד בקוויבק, ומתכננת לפתוח מתקנים נוספים בעתיד. החברה כורה בעיקר ביטקוין ואתריום אך מתכננת לכרות מטבעות נוספים. מניית החברה נסחרת בנאסדק ולאחרונה נהנת מעליות חדות על רקע עליותיו של הביטקוין.

קנאן (Cnaan)

קנאן (CAN) עוסקת במחקר, תכנון ומכירה של מוצרים ורכיבים נלווים לכריית ביטקוין בעיקר בסין. החברה מעורבת גם בהרכבתם והפצתם. לחברה שיתוף פעולה אסטרטגי עם Northern Data AG בתחומי פיתוח בינה מלאכותית, טכנולוגיית בלוקצ'יין ומרכזי נתונים. החברה הוקמה בשנת 2013 וממוקמת בהאנגז'ו, סין.

חברות הנותנות שירותים ומאפשרות תשלומים בקריפטו

אוברסטוק (Overstock)

אוברסטוק (OSTK) פועלת כקמעונאית מקוונת בינלאומית. החברה מציעה רהיטים, מוצרי בית ומוצרים נלווים אחרים. כמו כן, בנוסף, החברה מציעה לעסקים פרסום מוצרים או שירותים באתר האינטרנט שלה. היא מספקת את מוצריה ושירותיה באמצעות אתרי האינטרנט שלה,בנוסף, החברה מתמקדת בפיתוח ומסחור יישומים פיננסיים של טכנולוגיות בלוקצ'יין, ב-2017 הודיעה החברה כי תאפשר ללקוחותיה לשלם באמצעות40 סוגים שונים של מטבעות דיגיטליים ובשנת 2019 הודיעה כי תשלם חלק ממסייה למדינת אוהיו באמצעות ביטקוין.

פייסבוק ושופיפיי (Facebook & Shopify) 

שופיפיי (SHOP), ספקית התשתית והמסחר האלקטרוני, מאפשרת לסוחרים המשתמשים בפלטפורמה שלה לקבל תשלומים של מטבעות דיגיטליים. באביב 2020 התגלתה שופיפיי כספק התוכנה העומד מאחורי פיתוח החנויות המקוונות החדשות של פייסבוק (FB). יחד, פייסבוק ושופיפיי מועילות לטובת אימוץ נכסים דיגיטליים ומשיגות אחיזה בקרב עסקים ויזמים קטנים. בנוסף, לאחר הפסקת העבודה על המטבע של פייסבוק, ליברה, החברה עשתה חישוב מסלול מחדש וכעת ממשיכה בפיתוח מטבע משלה בשם דיאם.

פייפאל (PayPal)

פייפאל (PYPL) היא חברת תשלומים גלובלית מהגדולות והמוכרות בעולם. מוקדם יותר השנה הצהירה החברה כי היא הולכת לאפשר ל-340 מיליון לקוחותיה את האפשרות לרכוש, למכור ולשלם באמצעות מטבעות דיגיטליים ישירות דרך הפלטפורמה שלה. השירות החל לפעול באוקטובר האחרון בארה"ב וצפוי להגיע לרוב העולם ברבעון הראשון של 2021. 

חברות B2B הלוקחות חלק בתחום

אנבידיה ו-איי.אמ.די (Nvidia & AMD)

אנבידיה ואיי.אמ.די (NVDA & AMD) הן היצרניות המובילות של מעבדים גרפיים (GPU) המהווים תפקיד חיוני בזירות טכנולוגיות חשובות. מעבדים גרפיים הם מרכיבי החומרה המרכזיים של כריית מטבעות דיגיטליים. נכון לעכשיו, חומרת הכרייה אותה החברות מספקות לחוות כרייה ברחבי העולם אינה מקור ההכנסה המרכזי עבורן כרגע, אך אם מחירי המטבעות הדיגיטליים ימשיכו במסלולם הנוכחי, החברות הללו עלולות להביע עניין רב יותר בכרייה על מנת לצאת מכך נשכרות, דבר שיכול לעורר כעס רב בקרב גיימרים בעוד הביקוש החדש שיתווסף ייקר את החומרת המחשבים המשמשת אותם כעת.

חברות הממתינות בשוליים 

ויזה ומאסטרקארד (Visa & Mastercard)

לשתי החברות (V & MA) כבר יש את הבסיס כדי לאפשר תנועה וירטואלית של כסף. לשתי רשתות התשלומים נתח עצום בענף התשלומים הדיגיטליים העולמי. עדיין אף אחת מהן לא מעורבת ישירות במטבעות דיגיטליים והן כרגע ממתינות להתפתחויות מצד הענף, אך ויזה למשל נכנסה לשותפות עם בורסת Coinbase בתחילת 2020 לטובת הנפקה של כרטיסי חיוב המקושרים לארנקי מטבעות דיגיטליים. מאסטרקארד עשתה זאת עם BitPay ביוני 2020, ואף השיקה פלטפורמה לבחינת מטבעות דיגיטליים של בנקים מרכזיים.

סיילספורס (Salesforce)

סיילספורס (CRM) היא חברת התוכנה וניהול קשרי לקוחות הפכה את עצמה המוצרים שלה לחבילת תוכנה שלמה הבנויה סביב ניהול לקוחות ושינוי דיגיטלי ארגוני. החברה מודעת להתפתחות תחום הבלוקצ'יין והצהירה שאם ארגונים מוצאים צורך הולך וגובר בפתרונות בלוקצ'יין, סיילספורס מוכנה ומחכה כשותף מרכזי.

 

לסיכום, חשוב לציין ששוק המטבעות הדיגיטליים מאוד תנודתי, והתנודתיות הזו מתבטאת גם בשווקים המסורתיים באפיקים השונים שסקרתי לעיל. השוק מלווה בעליות וירידות חדות שחלקן מוצדקות וחלקן ספקולטיביות, ולכן חשוב לעשות את המחקר והשיקולים הנכונים טרם ההשקעה.

 

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

דור אופיר

דור אופיר

ביטקוינר, מגיע מעולם ניהול פרויקטים בשיווק דיגיטלי, בעל רקע מעולם הכלכלה ובשנים האחרונות גם מתעשיית הקריפטו. דור מאמין שהאינטרנט בשילוב תעשיית הבלוקצ'יין והקריפטו יובילו את העתיד הכלכלי והפסיכולוגי של האנושות בדורות הבאים. https://twitter.com/Dor_Ophir
דור אופיר

דור אופיר

ביטקוינר, מגיע מעולם ניהול פרויקטים בשיווק דיגיטלי, בעל רקע מעולם הכלכלה ובשנים האחרונות גם מתעשיית הקריפטו. דור מאמין שהאינטרנט בשילוב תעשיית הבלוקצ'יין והקריפטו יובילו את העתיד הכלכלי והפסיכולוגי של האנושות בדורות הבאים. https://twitter.com/Dor_Ophir

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן