הצבע האדום ממשיך לשלוט במסכי המשקיעים: שער הביטקוין נפל אמש אל מתחת ל-78,000 דולר, במקביל מחיר אתריום צנח בחדות ב-8.2% ל-$1,895, הרמה הנמוכה ביותר מאז נובמבר 2023. מאז התאושש מעט מחיר הביטקוין וחזר לסביבות 80,700 דולר, ירידה של כ-2.3% ביממה האחרונה ו-4% בשבוע האחרון.
בסך הכל נפל שווי השוק של כלל המטבעות הדיגיטליים בכ-7.5% כאשר כ-240 מיליארד דולר יצאו מהשוק, והוא עומד כעת על 2.6 טריליון דולר. הירידות בשוק הקריפטו מגיעות לצד נפילות משמעותיות במדדי המניות בארה"ב וברקע התגברות החששות מפני התגברות מלחמת הסחר שתוביל למיתון עולמי.
ענקיות הטכנולוגיות מחקו יותר מ-750 מיליארד דולר ביום אחד
כאמור, הנפילות אינן מוגבלות לשוק המטבעות הדיגיטליים: מדדי המניות בארה"ב סיימו את יום המסחר אתמול בנפילה של 2.7% ב-S&P 500, שירד לרמתו הנמוכה ביותר מאז ספטמבר. הנאסד"ק חווה את היום הגרוע ביותר מאז 2022 עם ירידה של 4%, והדאו ג'ונס איבד כמעט 900 נקודות (כ-2.1%).
קבוצת 7 חברות הטכנולוגיה המובילות בארה"ב איבדו יחד יותר מ-750 מיליארד דולר משוויין ביום אחד. טסלה צנחה ב-15% והפכה למניה בעלת הביצועים הגרועים ביותר ב-S&P 500 השנה. Nvidia איבדה 5.1%, אפל ירדה ב-4.9%, מטא נפלה ב-4.4% ואלפבית איבדה 4.5% ביום.
החששות מפני מיתון בארה"ב התגברו לאחר שכלכלני JPMorgan העלו את הערכת הסיכון למיתון השנה ל-40%, עלייה מ-30% בתחילת 2025. "אנו רואים סיכון משמעותי שארה"ב תיכנס למיתון השנה בשל מדיניות המכסים הקיצונית של ממשלת ארה"ב," כתבו האנליסטים בדו"ח שפורסם השבוע, לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל.
לצדם, גם כלכלני גולדמן זאקס העלו את הסיכוי למיתון ב-12 החודשים הקרובים ל-20%, בעוד מורגן סטנלי הפחיתו את תחזיות הצמיחה הכלכלית לשנה הנוכחית.
הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי בשבוע הבא
התנודתיות בשווקים עשויה להימשך בשבוע הקרוב לקראת פגישת הוועדה לשווקים הפתוחים (FOMC) של הבנק המרכזי האמריקני הפדרל רזרב המתוכננת ל-19 במרץ. על פי הערכות בשוק, הסיכוי להורדת ריבית בפגישה זו עומד על 3% בלבד, כך לפי כלי ה-FedWatch של CME. יו"ר הפד ג'רום פאוול ציין בנאום ב-7 במרץ בשיקגו כי "בעוד שההתקדמות בהפחתת האינפלציה הייתה רחבה, הקריאות האחרונות נותרו מעל היעד של 2 אחוזים" וכי "מדדים רבים מראים ששוק העבודה יציב ומאוזן באופן כללי".
עם זאת, הסיכוי להורדת ריבית בפגישת ה-FOMC ב-7 במאי גבוה יותר, ועומד על כמעט 40%. השווקים יעקבו בדריכות אחר עדכון תחזיות הכלכלה שיפרסם הפד בפגישה הקרובה, שעשויות לרמוז על הכיוון העתידי של מדיניות הריבית. פרסום מדד המחירים לצרכן (CPI) ביום שלישי ונתוני תעסוקה חדשים עד תחילת מאי יהיו גורמים מרכזיים בהחלטות הפד הקרובות.
בועת המימקוינס התפוצצה, והכנסות סולאנה צנחו ב-93%
לצד נפילות המחירים בשערי המטבעות הדיגיטליים ובבורסות, הכנסות רשת סולאנה (Solana) מעמלות שימוש קרסו ב-93%. ההכנסות השבועיות של הרשת הגיעו לשיא של 55.3 מיליון דולר באמצע ינואר, נסיקה שיוחסה בעיקר לעניין הגובר במימקוינס וההתלהבות של משקיעים קמעונאיים סביב הקלות והמיידיות של יצירת מטבעות מים על סולאנה ומסחר בהם באמצעות פלטפורמת Pump.fun.
אולם לאחרונה הצטמצם העניין במימקוינס, ומאז ינואר צנחו הכנסות רשת הבלוקצ'יין של סולאנה מעמלות מסחר לכ-4 מיליון דולר בשבוע האחרון – רמות שלא נראו מאז ספטמבר. כך על פי נתוני DefiLlama.
הכנסות האפליקציות המבוזרות (DApp) השבועיות על סולאנה צנחו גם הן בכ-86%, מ-238 מיליון דולר באמצע ינואר ל-32 מיליון דולר בשבוע האחרון. במקביל, הערך הנעול הכולל (TVL) ברשת סולאנה ירד בכמעט 50% באותה תקופה, מרמת שיא של יותר מ-12 מיליארד דולר בינואר לכ-6.4 מיליארד דולר כיום.
מחיר SOL נפגע קשות בשבועות האחרונים, עם ירידה של 58% משיא כל הזמנים של $293 שנרשם באמצע ינואר. המטבע ירד ב-5% נוספים ביממה האחרונה ונסחר כעת סביב $122.
"ההשקה של TRUMP ו-MELANIA סימנה את שיא תקופת המימקוינים כיוון שהיא שאבה נזילות ותשומת לב מכל שאר המטבעות הקריפטוגרפיים." טען בובי אונג, מייסד CoinGecko בפוסט שפרסם בשבוע שעבר. אונג הוסיף כי "אם ההשקה של שני המטבעות האלה לא הספיקה לסיים את טירוף המימקוינים, LIBRA היה המסמר האחרון בארון, כשניפץ את האשליה שמימקוינים הם השקות הוגנות וחשף קבוצות פנימיות שהרוויחו על חשבון כמעט כל היתר."