ביטקוין צומח באפגניסטן במחתרת בצל המשבר ההומינטרי והכלכלי

השימוש במטבעות דיגיטליים באפגניסטן מעלה הילוך לאחר שהמערכת המקומית קרסה ומתקיימת ריצה אל הבנקים.
אפגניסטן

המשבר באפגניסטן נמשך ומראה את סימניו גם בצד הכלכלי: המונים רצים למשוך את כספיהם מהבנקים מה שמוביל למחסור במזומן המכריח את הבנקים לסגור את דלתותיהם; מחירם של מוצרי בסיס עולים וערך המטבע המקומי ממשיך לצנוח. ללא אפליקציות תשלום ופלטפורמות כמו PayPal במדינה, האפגנים מתחילים להתעורר אל הכלכלה העולמית של המטבעות הדיגיטליים.

באפגניסטן הרוב המוחלט של הפעילות הכלכלית נעשה במזומן בלבד. כעת, ללא גישה לכספומטים ובנקים, לרבים אין גישה לכספיהם. לרוב האוכלוסייה באפגניסטן אין חשבון בנק מלכתחילה, מה שהוביל לשוק גדול של נותני הלוואות פרטיים במזומן. כעת גם המלווים במזומן מפחדים שהמשבר יימשך. רבים מהם הפסיקו לתת שירותי הלוואה מחשש שהלווים לא יוכלו לשמור על עבודתם ולהחזיר את ההלוואה.

אם זה לא מספיק, כעת גם שירותי העברות הכספים של Western Union הופסקו, ואפילו מערכת העברות הכספים הבלתי פורמלית "חוואלה", הקיימת מאות שנים, הושבתה. האפגנים מוכרחים למצוא פתרונות יצירתיים למשבר הקשה.

אימוץ קריפטו באפגניסטן

המטבע המקומי באפגניסטן המאבד מערכו במהירות, וחוסר הוודאות אם תהיה להם גישה אי פעם לחשבון הבנק שלהם שוב – גורמים לתושבים רבים לחפש אלטרנטיבות כדי לשמור על כספם. בנוסף, רבים העוזבים או שוקלים לעזוב את המדינה רוצים שתהיה להם גישה אל כספם לאחר שיצאו ממנה. מטבעות דיגיטליים הם אחד מהפתרונות המתאימים בדיוק למצבים אלו.

ישנם סימנים רבים המעידים על האימוץ הגובר של קריפטו באפגניסטן. על פי חברת ניתוח הבלוקצ'יין Chainalysis – אפגניסטן ממוקמת במקום ה-20 באימוץ של מטבעות דיגיטליים מתוך 154 מדינות. זאת לאחר שבשנה שעברה החברה כלל לא הכניסה את אפגניסטן לרשימה מאחר ולא הראתה סימני אימוץ משמעותיים כלל. בנוסף, בגוגל טרנדס ניתן לראות עלייה משמעותית בכמות החיפושים בתחום המטבעות הדיגיטליים במדינה.

איסוף המידע בנוגע לשימוש בקריפטו באפגניסטן הוא מאתגר במיוחד. סביר להניח שגם מי שמשקיע ומשתמש במטבע ינסה להסתיר זאת כל עוד יש חוסר ודאות פוליטית, מדינית וכלכלית. ומעבר לכך – בהרבה מהמקרים האפגנים אינם רוכשים מטבעות דיגיטליים ישירות. 

בעקבות הגישה המוגבלת גם לאינטרנט וגם לשירותי בנקאות במדינה, רבים פונים אל קרוביהם במדינות אחרות כדי לקנות ולמכור עבורם מטבעות דיגיטליים. בעזרת מערכת החוואלה העתיקה, התושבים יכולים לקנות ולמכור בזירות המסחר באמצעות קרובי משפחתם גם ללא חשבון בנק משלהם. לפחות כאשר המערכת תחזור לפעול.

תרומות לעמותות באפגניסטן בקריפטו

עמותות העוזרות לפליטים מאפגניסטן החלו לקבל תרומות במטבעות דיגיטליים. בעקבות השתלטות הטליבאן, הפליטים בורחים לעיתים קרובות ללא כל רכוש וזקוקים לתמיכה כלכלית. כדי לספק להם שירותי רפואה בסיסיים, מזון ומכסה וכו' – הארגונים זקוקים לגיוס תרומות. 

העמותה Hearts & Homes for Refugees, המבוססת בניו יורק, אוספת תרומות במטבעות דיגיטליים כדי לעזור לכ-20 אלף פליטים להגר למדינת ניו יורק. בשיתוף פעולה עם Giving Block, העמותה מקבלת מטבעות דיגיטליים רבים, בניהם: ביטקוין, אתריום, לייטקוין, מאטיק ועוד.

תרומה בקריפטו אפגניסטן

טוקנים ייחודיים כאמצעי לגיוס תרומות

גם טרנד הטוקנים הייחודיים (ניפטיז, Non Fungible Tokens או NFTs) מעודד משתמשים לתרום ולקבל בתמורה טוקן ייחודי המעיד על תרומתם. ג'ק בוטצ'ר, מייסד חברת הייעוץ Visualize Value, השיק סידרה של ניפטיז בשם "Care Packages" כדי לגייס תרומות לעמותת CARE. כל ניפטי עולה 0.028 אית'ר, בשווי של כ-90 דולר נכון לכתיבת מלים אלו, ואמור לספק את הצרכים הקריטיים של משפחת פליטים עבור חודש שלם.

על פי הציוץ האחרון של בוטצ'ר, נכון לעכשיו נתרמו למעלה מ-45 אית'ר בשווי של כ-150 אלף דולר אשר נשלחו ישירות לעמותת CARE כדי לעזור לאפגנים. 850 ניפטיז מתוך 1,000 נמכרו – נשארו רק 150 בסדרה הזו. 

ניפטיז אפגניסטן

ארגונים נוספים בהקשר למשבר באפגניסטן מבקשים תרומות במטבעות דיגיטליים. סביר להניח שגם נוכלים ינסו לרכב על גל התרומות ולנצל את ההזדמנות לגנוב כספים מתורמים תמימים. לכן, כל מי שבוחרים לתרום – חשוב לוודא היטב להיכן הכספים נשלחים ולהיות ערניים.

העלילה מסתבכת

במצבי משבר אלו אנו נתקלים בעדות אולי המשמעותית ביותר לצורך בכלכלה עולמית מבוזרת. הכלכלה הדיגיטלית המבוזרת מציעה אלטרנטיבה לכסף הפיאט, אשר במצבי קיצון עשויים להציל אנשים רבים. אך אין לדעת כיצד הכלכלה הזו תשתלב במשבר באפגניסטן וכיצד השלטון החדש יתייחס אליה או ישתמש בה.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

דאיה מורטי

דאיה מורטי

דאיה הינו מורה ויוצר תוכן בתחום הקריפטו, שאוהב לחקור את התופעות הפסיכולוגיות, החברתיות והכלכליות בתחום. בשנת 2013 כתב תוכן באתר 'אלף ביט', ומאז נהנה לצפות ולהשתתף בטרנספורמציה שהביטקוין מביא לעולם. בזמנו הפנוי הוא אוהב לתרגל יוגה ומדיטציה. בעל הבלוג Bitcoin4U. לבלוג: https://bitcoin4u.co.il/
דאיה מורטי

דאיה מורטי

דאיה הינו מורה ויוצר תוכן בתחום הקריפטו, שאוהב לחקור את התופעות הפסיכולוגיות, החברתיות והכלכליות בתחום. בשנת 2013 כתב תוכן באתר 'אלף ביט', ומאז נהנה לצפות ולהשתתף בטרנספורמציה שהביטקוין מביא לעולם. בזמנו הפנוי הוא אוהב לתרגל יוגה ומדיטציה. בעל הבלוג Bitcoin4U. לבלוג: https://bitcoin4u.co.il/

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן