חברת כריית הביטקוין מרתון (MARA Digital Holdings) הודיעה בסוף השבוע האחרון על תוכנית לגיוס הון בהיקף של עד 2 מיליארד דולר באמצעות מכירת מניות. על פי המסמכים שהוגשו לרשות ניירות הערך האמריקנית ה-SEC, החברה מתכוונת להשתמש בכספים בעיקר לרכישת ביטקוין בשוק הפתוח.
ברקע ההודעה ובצל נפילות השערים של הימים האחרונים במחיר ביטקוין והמטבעות הדיגיטליים נפלה מניית MARA לקראת סגירת המסחר בשבוע שעבר ב-8.58% לרמה של 12.47 דולר, רחוק מאוד משיאה של 30.28 דולר בשנה האחרונה. שווי השוק של החברה עומד כעת על כ-4.31 מיליארד דולר.
"אסטרטגיית סיילור" ממשיכה להתפשט
תוכנית הגיוס החדשה מגיעה בהמשך לגיוס קודם בשיטה דומה שיעדו היה 1.5 מיליארד דולר. באמצעות הגיוסים הקודמים הצליחה מרתון להגדיל משמעותית את החזקות הביטקוין שלה מ-13,726 מטבעות ל-46,376 BTC. מספר זה הופך את מרתון למחזיקת הביטקוין התאגידית השנייה בגודלה, אחרי סטרטג'י (לשעבר מיקרוסטרטג'י) המחזיקה ב-506,137 מטבעות.
המהלך של מרתון מאמץ את האסטרטגיה של מייקל סיילור, יו"ר סטרטג'י, של גיוס כספים באמצעות הנפקות מניות ואג"ח המירות לרכישת ביטקוין.
מרתון הצטרפה לגל הולך וגדל של חברות התופסות את הביטקוין כנכס רזרבה אסטרטגי. בחודשים האחרונים דיווחה סטרטג'י על רכישת 6,911 ביטקוין נוספים ב-584.1 מיליון דולר, מה שהביא את סך אחזקותיה ליותר מחצי מיליון מטבעות. בשבוע שעבר הודיעה חברת GameStop גם היא על תוכנית לרכישת ביטקוין.
גיוס ההון של מרתון יתבצע דרך קבוצת בנקי השקעות הכוללת את Barclays, BMO Capital Markets, BTIG ו-Cantor Fitzgerald. זאת בזמן שמחיר המניה נמצא בשפל, עם מחיר מטרה ממוצע של האנליסטים העומד על 22.04 דולר למניה, כמעט פי שניים מהמחיר הנוכחי.
אהרן פורת
פעיל, יזם ומשקיע בתחום הקריפטו מאז 2013. מרצה בקורס Blockchain Expert של המכללה לבלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים. עיתונאי לשעבר - מעריב, כלכליסט ומקור ראשון. מאמין גדול ביכולת של טכנולוגיית בלוקצ'יין והקריפטו להביא את פוטנציאל שיתוף הפעולה האנושי לשיאים חדשים.
עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך בקטגוריה: חדשות ביטקוין
מורגן סטנלי: קרן הסל של ביטקוין MSBT גייסה $103,000,000 תוך 6 ימי מסחר
קרן הסל עוקבת ביטקוין של הבנק הושקה בדמי ניהול של 0.14% וכבר הספיקה לעקוף את קרן WisdomTree, שצברה 86 מיליון דולר בשנתיים
- 16/04/26
- 12:37
- טל שמיר
בנק ההשקעות גולדמן זאקס הגיש בקשה להנפקת קרן סל שתשלב ביטקוין ואופציות
לאחר ההצלחה של מורגן סטנלי ובלקרוק, גולדמן זאקס משיק קרן "הכנסה" על ביטקוין באמצעות מבנה רגולטורי יצירתי
- 15/04/26
- 02:41
- טל שמיר
גאווה ישראלית: גל גדות תככב בסרט הוליוודי חדש בשם "ביטקוין"
הכוכבת הישראלית, יחד עם קייסי אפלק ופיט דוידסון, יככבו במותחן החדש שיעסוק בשאלה: מיהו היוצר האמיתי של הביטקוין?
- 15/04/26
- 01:33
- טל שמיר