ממשלת ארה"ב הזיזה 30,175 ביטקוין מוחרמים בשווי 2+ מיליארד דולר

2,000 מטבעות הועברו מכתובת המשויכת למשרד המשפטים האמריקני לארנק של קוינבייס, והיתרה לכתובת לא ידועה, בהיקף כולל של כ-2 מיליארד דולר. האם הם נמכרו לקרנות הסל?

  • פורסם: 03/04/24,08:07
DOJ משרד המשפטים ממשלת ארה"ב

ארנק ביטקוין שנמצא בבעלות משרד המשפטים האמריקני העביר אתמול (ג') יותר מ-30,000 מטבעות ביטקוין בשווי של כ-2 מיליארד דולר. חלקם נשלחו לכתובת של בורסת קוינבייס והשאר לכתובת לא ידועה. על רקע תנועת הכספים החריגה והתחזקות הדולר נרשמה ירידה חדה של 7% במחיר הביטקוין, שנפל בתוך שעות ספורות אל מתחת ל-65,000 דולר. מאז התאושש שער הביטקוין, וכעת הוא נסחר בסביבות 66,000 דולר.

על פי ניתוח נתוני אונצ'יין, מהארנק של משרד המשפטים בוצעה תחילה העברה של 0.001 ביטקוין לחשבון של שירות Coinbase Prime של בורסת הקריפטו קוינבייס, כנראה כדי לבדוק את תקינות הנתיב, כפי שמקובל בהעברות גדולות שקודם שולחים סכום קטן לבדיקה ורק לאחר מכן את הסכום המלא.

זמן קצר לאחר מכן, מאותו ארנק הועברו כ-2,000 ביטקוין לכתובת אחרת של קוינבייס, ואת היתרה בסך 29,799 ביטקוין לכתובת ארנק אחרת, שבעליה אינו ידוע. 

הארנק שממנו בוצעו ההעברות ידוע כמשויך למשרד המשפטים האמריקני, ושימש את המשרד להחזיק את מטבעות הביטקוין שהוחרמו מג'יימס ז'ונג שגנב אותם מזירת המסחר הבלתי חוקית Silk Road. 

מכירה דומה הפילה את המחיר, אבל ההתאוששות היתה מהירה

בשנת 2012 גנב ז'ונג יותר מ-50,000 ביטקוין מ-Silk Road. בשנת 2021, הרשויות האמריקניות פשטו על רכושו ומצאו את הארנקים שבהם החזיק את הביטקוין, ולאחר מכן הועברו מרבית המטבעות הדיגיטליים שהוחרמו לאותה הכתובת שממנה בוצעה אתמול ההעברה. 

זירת המסחר Silk Road, שאינה פעילה מזה יותר מ-10 שנים, אפשרה לגולשים ברשת האפלה לקנות ולמכור סחורות בלתי חוקיות, כולל נשק, סמים ומידע גנוב על כרטיסי אשראי, ולשלם בביטקוין. הרשויות האמריקניות עצרו את מקים הפלטפורמה רוס אולברייט ב-2013. הוא מרצה שני מאסרי עולם ללא אפשרות לשחרור מוקדם.

במרץ 2023 דיווחו רשויות הממשל האמריקני שהן מכרו כ-9,861 ביטקוין מתוך המטבעות שהוחרמו מז'ונג תמורת יותר מ-215 מיליון דולר, ונותרו בידיהן כ-40,000 ביטקוין. העברת ה-30,175 ביטקוין ב-2 באפריל מהווה אפוא את מרבית היתרה שנותרה בידי הממשל מהחרמת המטבעות מז'ונג.

בציוץ שפרסם חוקר הבלוקצ'יין הכותב תחת השם 52Hz Onchain ב-X (טוויטר לשעבר), הועלתה השערה כי ההעברה של 29,799 הביטקוין לכתובת הבלתי ידועה מרמזת על אפשרות של מכירה או העברה ישירה של הכספים לארנק של אחת מקרנות הסל עוקבות ביטקוין.

לדבריו, ייתכן שממשלת ארה"ב מוכרת את הביטקוין ב"מסחר מעבר לדלפק" (OTC) ישירות לאחת או יותר מהחברות המנהלות את קרנות הסל, בעסקה שלא תשפיע באופן מיידי על מחיר השוק בבורסות.

חששות משפעת המכירה על השוק

מכירה פומבית נרחבת של עשרות אלפי ביטקוין עלולה להכביד על מחיר המטבע הדיגיטלי, כפי שאירע במרץ 2023 עם מכירת 9,861 המטבעות. אם כי אז, הירידה הייתה זמנית ומתונה יחסית ממחיר של כ-24,000 דולר לכ-20,000, והמחיר התאושש בתוך ימים ספורים. 

ניתן להניח שרשויות החוק ינסו למזער את ההשפעה על השוק על ידי מכירה מדורגת של המטבעות, אך עצם הידיעה על כוונת המכירה כבר מעיבה על השוק ותורמת ללחצי המכירה, כפי שמעידה הצניחה ב-7% במחיר עם פרסום ההעברה.

מבחינה היסטורית, העברות גדולות של ביטקוין מצד ממשלת ארה"ב כמעט תמיד הובילו לירידות שערים בטווח הקצר, אך לרוב השפעתן התפוגגה בטווח הבינוני-ארוך. עתה נותר לראות כיצד ינהגו הרשויות הפעם ואיך הדבר ישפיע על שוק הקריפטו הסוער ממילא, הנתון ללחצים רגולטורים מצד סוכנויות הממשל.

אהרן פורת

אהרן פורת

פעיל, יזם ומשקיע בתחום הקריפטו מאז 2013. מרצה בקורס Blockchain Expert של המכללה לבלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים. עיתונאי לשעבר - מעריב, כלכליסט ומקור ראשון. מאמין גדול ביכולת של טכנולוגיית בלוקצ'יין והקריפטו להביא את פוטנציאל שיתוף הפעולה האנושי לשיאים חדשים.

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך בקטגוריה: חדשות ביטקוין

שנה לאחר כניסת MiCA לתוקף: שוק הסטייבלקוינס צמודי יורו הוכפל ל־680 מיליון דולר 

דו״ח חדש מראה ששוק הסטייבלקוינס צמודי יורו רושם עלייה חדה באימוץ ובהיקפי השימוש - ומייחס זאת לבהירות הרגולטורית

  • 09/12/25
  • 03:36
  • אהרן פורת

הרגולטור האמריקני יאפשר להשתמש במטבעות דיגיטליים כבטוחות בעסקאות נגזרים

הרשות לפיקוח על סחורות ונגזרים בארה״ב פרסמה הנחיות מעודכנות לנכסים שעברו טוקניזציה והסירה חסמים רגולטוריים שהעיבו על שוק הקריפטו מאז 2020

  • 09/12/25
  • 09:11
  • אהרן פורת

סטרטג׳י רכשה ביטקוין ב-962 מיליון ד׳ – המחיר חוזר ל-$91,500

מייקל סיילור ממשיך במסע הרכישות למרות כל החששות בשוק: חברת סטרטג׳י דיווחה היום (שני) לרשות ניירות הערך האמריקנית (SEC) כי רכשה בין 1 ל־7 בדצמבר…

  • 08/12/25
  • 02:42
  • אהרן פורת