טראמפ מעמיק מעורבות בתחום: Trump Media תשיק מוצרי השקעה בקריפטו

החברה האם של Truth Social תשקיע 250 מיליון דולר בחטיבת חדשה בשם Truth.Fi; במקביל, הבנק המרכזי בצ'כיה שוקל להשקיע 7.3 מיליארד דולר בביטקוין

  • פורסם: 29/01/25 ,16:09
Trump Truth Media

קבוצת טראמפ מדיה (TMTG), החברה האם של רשת התקשורת החברתית Truth Social, הודיעה היום (רביעי) על הרחבת פעילותה לתחום השירותים הפיננסיים, כולל מוצרי השקעה במטבעות דיגיטליים וקרנות סל מותאמות אישית שיתמקדו בחברות אמריקניות בתחומי הצמיחה, הייצור והאנרגיה, כך על פי הודעת החברה.

"Truth.Fi היא הרחבה טבעית של תנועת Truth Social", אמר דווין נונס, מנכ"ל ויו"ר TMTG, בהודעה לעיתונות. "התחלנו בהקמת פלטפורמת מדיה חברתית לחופש ביטוי, הוספנו שירות סטרימינג מהיר במיוחד, וכעת אנחנו נכנסים למוצרי השקעה ופיננסים מבוזרים".

בעקבות ההודעה על הרחבת הפעילות של טראמפ מדיה זינקה מניית החברה, הנסחרת תחת הסימול DJT, ביותר מ-10% במסחר הבוקר. טראמפ מחזיק בעקיפין ב-114,750,000 מניות של החברה באמצעות נאמנות. נכון לכתיבת שורות אלה מחיר המניה עומד על 32.8 דולר, עלייה של 9.19% מתחילת יום המסחר, בעוד מחיר הביטקוין נסחר ברמה של 102,000 דולר.

ההשקעה של 250 מיליון דולר

על פי ההודעה, החברה תשקיע עד 250 מיליון דולר בחטיבה החדשה, ובית ההשקעות צ'ארלס שוואב ישמש כמשמורן של הכספים. הכספים יוקצו למוצרי השקעה מותאמים אישית, כולל קרנות סל ומטבעות דיגיטליים. החברה צפויה להשיק את המוצרים והשירותים הראשונים במהלך 2025.

בערוץ CNBC שדיווח על המהלך ציינו כי היוזמה החדשה מגיעה על רקע מאבק מתמשך בין הימין האמריקאי לבין הבנקים הגדולים בארה"ב. בשבוע שעבר תקף נשיא ארה"ב דונלד טראמפ את בנק אוף אמריקה במהלך שיחת וידאו בכנס הכלכלי בדאבוס, והאשים את הבנק בסירוב לתת שירותים לאמריקאים שמרנים. "אני מקווה שתתחילו לפתוח את הבנק שלכם לשמרנים, כי מה שאתם עושים זה לא בסדר", אמר טראמפ.

הבנק המרכזי בצ'כיה שוקל רכישת ביטקוין במיליארדים

במקביל להתפתחויות בארה"ב, נודע היום כי הבנק המרכזי של צ'כיה (CNB) עשוי להיות הבנק המרכזי הראשון באירופה שישקיע בביטקוין כחלק מאסטרטגיית גיוון רזרבות המטבע שלו. נגיד הבנק אלש מיכל צפוי להציג מחר (30 בינואר) לדירקטוריון תוכנית לרכישת ביטקוין בהיקף של כ-7.3 מיליארד דולר, כך דיווח ה"פייננשל טיימס".

"רק כדי לתת פרספקטיבה: רכישות הביטקוין הללו לבדן יהיו שוות ערך לכ-5.3 חודשים של אספקת ביטקוין חדשה שנכרתה", כתב אנדרה דרגוש, ראש המחקר בחברת ביטוייז, בחשבון ה-X (לשעבר טוויטר) שלו.

התוכנית הצ'כית מצטרפת למגמה עולמית של השקעות ציבוריות במטבעות דיגיטליים. בארה"ב, 12 מדינות כבר מקדמות חקיקה להקמת קרנות מקומיות להשקעה בקריפטו, במקביל להמשך הדיונים וההיערכות בממשל טראמפ להקמת רזרבת מטבעות דיגיטליים פדרלית.

מחוץ לארה"ב, הונג קונג וברזיל נמצאות גם הן בשלבים שונים של קידום חקיקה שתאפשר השקעות ממשלתיות במטבעות דיגיטליים. המהלכים הללו, יחד עם התוכנית הצ'כית, מסמנים מגמה גוברת של מדינות המבקשות לגוון את רזרבות המטבע שלהן באמצעות השקעה בנכסים דיגיטליים.

אהרן פורת

אהרן פורת

פעיל, יזם ומשקיע בתחום הקריפטו מאז 2013. מרצה בקורס Blockchain Expert של המכללה לבלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים. עיתונאי לשעבר - מעריב, כלכליסט ומקור ראשון. מאמין גדול ביכולת של טכנולוגיית בלוקצ'יין והקריפטו להביא את פוטנציאל שיתוף הפעולה האנושי לשיאים חדשים.

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך בקטגוריה: חדשות ביטקוין

נטפליקס הודיעה למתאגרף: לא תעלה לזירה עם הלוגו של ביטקוין

שבוע לפני הקרב הגדול של חייו, נאלץ המתאגרף ג'סטין קרדונה להחליף את מכנסי האגרוף שלו בגלל איסור פתאומי של נטפליקס על הצגת הלוגו של ביטקוין…

  • 11/03/26
  • 12:31
  • טל שמיר

פושעים שהתחזו לשוטרים שדדו מבני זוג $1,000,000 בביטקוין

שלושה חשודים פרצו לבית ליד פריז, איימו בסכין על בני הזוג ואילצו אותם להעביר כ-900,000 יורו בביטקוין

  • 10/03/26
  • 05:35
  • טל שמיר

סטרטג'י רכשה 17,994 מטבעות ביטקוין בשווי $1,280,000,000

הרכישה בוצעה במחיר של $70,946 למטבע, מחיר הנמוך מבסיס העלות הממוצע; במקביל, חברת ביטמיין האיצה את צבירת האתריום עם רכישה שבועית של 60,976 מטבעות

  • 09/03/26
  • 06:06
  • טל שמיר