מניית חברת יופקסי (UPXI) הנסחרת בנאסדק זינקה אתמול (ב') ממחיר $2.42 ל-$22, עלייה של כ-810%, ביממה. הזינוק נבע מהודעת החברה על גיוס של 100 מיליון דולר שהובל ע"י קרן GSR לטובת רכישת המטבע סולאנה (SOL) כחלק מאסטרטגיות רזרבה של החברה.
החברה, הממוקמת בפלורידה ועוסקת בכלל בסוכריות גומי רפואיות המכילות פטריות וכלים לבעלי חיים, נסחרה לפי שווי של 3 מיליון דולר בלבד בסגירת המסחר של יום שישי האחרון.
הגיוס התבצע באמצעות מנגנון שנקרא PIPE: ר"ת Private Investment in Public Equity, ומסמן שינוי במודל פעילות החברה.
עד סוף יום המסחר אתמול, הספיקה המניה לקרוס חזרה לסביבות ה-$9.8, ירידה של למעלה מ-60% מהשיא שנרשם מוקדם יותר במהלך היום.
בריאן רודיק, ראש מחלקת המסחר של GSR, אמר: "ההשקעה מראה את הגידול בביקוש לנגישות השקעה יעילה ובטוחה במטבעות דיגיטליים דרך השווקים הציבוריים."
בין המשקיעים הנוספים בגיוס נכללים הקרן המשפחתית של ארתור הייז מנכ"ל BitMEX לשעבר, קרן Delta Blockchain, קרן Delphi Ventures, והקרנות Hivemind, Borderless ו-White Star Capital.
שער סולאנה (SOL) לא הגיב בצורה מיוחדת. במטבע עלה מאתמול כ-4.5% מ-$134 ל-$140 בו נסחר כעת.
בן סמוחה
בן 34, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', ומרצה לשעבר באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle, המכללה לבלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך בקטגוריה: חדשות ביטקוין
שנה לאחר כניסת MiCA לתוקף: שוק הסטייבלקוינס צמודי יורו הוכפל ל־680 מיליון דולר
דו״ח חדש מראה ששוק הסטייבלקוינס צמודי יורו רושם עלייה חדה באימוץ ובהיקפי השימוש - ומייחס זאת לבהירות הרגולטורית
- 09/12/25
- 03:36
- אהרן פורת
הרגולטור האמריקני יאפשר להשתמש במטבעות דיגיטליים כבטוחות בעסקאות נגזרים
הרשות לפיקוח על סחורות ונגזרים בארה״ב פרסמה הנחיות מעודכנות לנכסים שעברו טוקניזציה והסירה חסמים רגולטוריים שהעיבו על שוק הקריפטו מאז 2020
- 09/12/25
- 09:11
- אהרן פורת
סטרטג׳י רכשה ביטקוין ב-962 מיליון ד׳ – המחיר חוזר ל-$91,500
מייקל סיילור ממשיך במסע הרכישות למרות כל החששות בשוק: חברת סטרטג׳י דיווחה היום (שני) לרשות ניירות הערך האמריקנית (SEC) כי רכשה בין 1 ל־7 בדצמבר…
- 08/12/25
- 02:42
- אהרן פורת