קרנות הסל (ETF) של ביטקוין בארה"ב רשמו זרימות נטו של 654 מיליון דולר בשלושת ימי המסחר האחרונים, כאשר הקרנות של בלקרוק ופידלטי הובילו את המגמה החיובית. על פי נתוני Farside Investors, במהלך אתמול ה-9 ביולי נרשמו הפקדות נטו של 216.4 מיליון דולר, או 3,760 מטבעות ביטקוין.
קרן IBIT של בלקרוק הובילה עם הפקדות נטו בהיקף של 121 מיליון דולר (כ-2,100 ביטקוין), ואחריה FBTC של פידליטי עם 91 מיליון דולר (כ-1,580 ביטקוין). מנגד, GBTC של גרייסקייל המשיכה לרשום הוצאות כספים משמעותיות, בהיקף של 37.5 מיליון דולר.
על רקע הזרמות הכספים לקרנות הסל, שער הביטקוין החל להתאושש לאחר חודש של ירידות שערים. מאז תחילת יולי נפל ביטקוין ביותר מ-15%, אולם במהלך 24 השעות האחרונות עלה בכ-3% והתקרב לרמות מחיר של 60,000 דולר. נכון לזמן כתיבת שורות אלה, ביטקוין נסחר סביב 58,600 דולר.
סינה ג', מייסד חברת הייעוץ לאחזקת ביטקוין 21st Capital, כתב בניתוח שפרסם בחשבונו ב-X (לשעבר טוויטר): "הריצה כלפי מעלה במחיר הביטקוין מ-16 אלף דולר ל-73 אלף דולר הונעה בעיקר על ידי הציפייה לקרנות הסל ולאחר מכן השקתן בפועל. עד אמצע מרץ, הזרימות לקרנות הסל היו משמעותיות והובילו לעליות שערים. אולם מאז, קצב הכניסות לקרנות הסל האט, ובמקביל החלו יציאות כספים מקרנות פשיטת רגל של בורסות שקרסו. גורמים אלו הובילו לירידת מחיר הביטקוין עד לרמה של 56 אלף דולר."
קושי הכרייה נפל – והאנליסטים אופטימיים
עם זאת המשך מכירות הביטקוין מצד משלת גרמניה ממשיכה להעיב על השוק. על פי נתוני Arkham Intelligence, מאז 5 ביולי, ארנק ה-BKA (המשטרה הפדרלית הגרמנית) הפחית את אחזקות הביטקוין שלו ביותר מ-850 מיליון דולר. הארנק מחזיק כעת 23,960 ביטקוין, בשווי של 1.4 מיליארד דולר, פחות ממחצית מסך הביטקוין שהוחרם מאתר התוכן הפיראטי Movie2k.
במקביל, נראה כי ענף כריית הביטקוין מספק סימנים חיוביים בנוגע לאפשרות של שינוי מגמה בשוק. קצב הכרייה הכולל (Hashrate), קרי – כלל כוח המחשוב המוקדש לאבטחת הבלוקצ'יין של ביטקוין – ירד מ-658 אקסהאש לשנייה (EH/s) בסוף מאי ל-556 EH/s ב-28 ביוני. בעקבות זאת בסוף השבוע האחרון רמת קושי בכריית הבלוקים הורדה אוטומטית ב-7.8%, כחלק ממנגנון התאמת קושי הכרייה אחת לשבועיים המוטמע בפרוטוקול.
אנליסטים מציינים כי ירידה בקושי הכרייה יכולה להצביע על כך שייתכן והגענו לתחתית מקומית במחיר הביטקוין. קי יונג ג'ו, מנכ"ל CryptoQuant, התייחס למצב בדו"ח שפורסם בשבוע שעבר: "כניעת הכורים עדיין נמשכת. היסטורית, היא מסתיימת כאשר הערך הממוצע היומי שנכרה הוא 40% מהממוצע השנתי; כרגע הוא עומד על 72%."
במחזורים קודמים, תקופות של רווחיות נמוכה בכרייה נמשכו בדרך כלל 6 עד 12 חודשים לאחר אירוע החציה (Halving). במהלך הזמן הזה הכורים החלשים נאלצים לרוקן את רזרבות הביטקוין שלהם בניסיון ליצור תזרים חיובי שיאפשר להם לשרוד ולעמוד בתחרות, ורק כאשר הכורים הבלתי רווחים "נכנעים" וסוגרים את פעילותם, ענף הכרייה מתייצב ונוצרים תנאים טובים יותר לשוק שורי.
אישור קרנות הסל של אתריום נכנס לישורת האחרונה
בעוד שקרנות הסל של ביטקוין חוזרות לרשום תזרים חיובי, השוק מתכונן להשקת קרנות הסל המבוססות על אתריום. "אנו רואים בתיקונים שהוגשו לטופסי S-1 שיש פחות ופחות סוגיות הנבדקות הלוך ושוב בין המנפיקים ל-SEC. זה מצביע על כך שאנחנו קרובים. אנחנו קרובים לקו הסיום של ההשקה." כך על פי קתרין דאולינג, מנהלת הציות הראשית של חברת ניהול הנכסים הדיגיטליים Bitwise, בראיון שנתנה לבלומברג.
לפי דאולינג, שמונה קרנות סל מבוססות אתריום בארה"ב מתקרבות להשקה, אם כי תאריך מדויק עדיין לא ידוע. מאט האוגן, מנהל ההשקעות הראשי של Bitwise, העריך כי קרנות הסל של אתריום עשויות למשוך עד 15 מיליארד דולר ב-18 החודשים הראשונים למסחר – סכום דומה לזה שמשכו קרנות הסל של ביטקוין מאז השקתן לפני כחצי שנה.
דאולינג גם חשפה כי רשות ניירות ערך האמריקנית ה-SEC פתוחה לדיונים על מוצרים מעבר לביטקוין ואתריום, אם כי היא לא בטוחה שקרן סל שלישית למטבע דיגיטלי תאושר תחת הנהגתו של גנסלר. על שולחנו של גנסלר כבר מחכות בקשות לרישום קרנות סל עבור סולאנה מטעם VanEck ו-21Shares.