עדכון Taproot מתקרב לביטקוין; אדוארד סנודן מעביר ביקורת על הפרטיות שהוא מציע

מפתחי ביטקוין קור (Bitcoin Core) ברשת הביטקוין טוענים כי השדרוג טאפרוט (Taproot) ישפר את הפרטיות של הפרוטוקול. לעומת זאת אדוארד סנודן, לשעבר קבלן של סוכנות הביטחון הלאומי בארה"ב (NSA), טוען שהשדרוג הזה לא מתקן את בעיית הפרטיות המרכזית של הביטקוין, ושמפתחי הביטקוין לא העלו את הפרטיות אל ראש סדר העדיפויות. 

אדוארד סנודן הוא חושף השחיתויות אשר חשף את תוכנית המעקב הסודית של הסוכנות האגרסיבית אחר אזרחי ארה"ב. הוא מוכר כתומך ומגן על הזכות לפרטיות מזה שנים רבות, ולכאורה בעקבות זאת הוא גם תומך גם בפרוטוקול Zcash בעל המטבע ZEC – אשר מנסה להציע חלופה לביטקוין עם אנונימיות גבוהה יותר. 

בשבת האחרונה התקיים כנס Ethereal, הכנס השנתי של קהילת מפתחי אתריום, ובו התראיין סנודן – בין היתר על בעיית הפרטיות בביטקוין.

מה זה טאפרוט (Taproot)?

טאפרוט הוא עדכון לפרוטוקול הביטקוין אשר הוצע לראשונה בשנת 2018. העדכון אמור לשפר אלמנטים מסוימים של פרטיות, אבטחה וסקלביליות (מהירות הרשת ויעילותה כדי להתמודד עם ביקושים ושימושים גבוהים יותר). בין היתר, השדרוג יאפשר לקחת טרנזקציות מורכבות, כמו למשל טרנזקציות הדורשות יותר ממפתח פרטי אחד, ולגרום להן להיראות כמו כל טרנזקציה פשוטה אחרת. 

בצורה זו לא יוכלו להבדיל בקלות בין מספר סוגי פעולות שונות ברשת, וגם הרבה מקום יחסך על פעולות מורכבות אשר תופסות מקום רב בבלוק (שבשרשרת הבלוקים של ביטקוין) ללא העדכון.

סנודן: "זה לא פותר את בעיית הפרטיות"

לפי סנודן, ביטקוין נכשל במבחן הפרטיות – והעדכון טאפרוט לא הולך לפתור את הבעיה. הוא טוען שאפילו יש אפשרות שהוא פוגע באבטחה ויכול להקל על ניתוחי מידע מסוימים בבלוקצ'יין

בראיון הוא שיבח את המטבעות הפרטיים כמו זיקאש ומונרו. לדבריו הפרטיות של זיקאש היא מהטובות ביותר, אך לעומת מונרו, הפרטיות היא לא ברירת מחדל בזיקאש. בנוסף לכך, סנודן הביע את רצונו להפוך את ביטקוין, המטבע בעל נתח השוק הגדול ביותר, לפרטי מהרמה של המבנה הבסיסי שלו.

"זה מאוד מתסכל, אני חושב, עבור הרבה אנשים בספייס הזה שצוות מפתחי Bitcoin Core של ביטקוין לא שם את זה בראש סדר העדיפויות. ככל שהם יחכו יותר, יוצבו יותר מכשולים כדי למנוע את המהלך הזה," הוא אמר בראיון.

אחת הנקודות המעניינות של סנודן היא בנוגע לכך שללא פרטיות מלאה, ביטקוין אחד לעולם לא יוכל להישאר שווה לביטקוין אחר. מאחר וניתן לעקוב אחר הטרנסקציות ברשת ולסמן אותן, עוד ועוד גופים בעולם – כולל כורים מסוימים, מתייחסים באופן שונה אל "מטבעות" הביטקוין בהתאם להיסטוריה של המטבע (היכן הוא נכרה, דרך אילו ידיים הוא עבר ועוד).

התנגדות לעמדה של סנודן

העמדה של סנודן לא עברה בשקט והעירה הרבה קולות המתנגדים לעמדתו. אחד המתנגדים הבולטים הוא אלכס גלדשטיין, קצין האסטרטגיה הראשי של ארגון זכויות האדם (HRF). הארגון HRF הינו ארגון ללא מטרות רווח המתאר את עצמו כמקדם ומגן על זכויות האדם ברחבי העולם.

גלדשטיין מסר לאתר החדשות Decrypt: "בכבוד רב לאדוארד סנודן, אשר הקריב כל כך הרבה כדי לחשוף את מדינת המעקב לעולם, אני לא מסכים עם הערכה שלו לגבי הפרטיות של ביטקוין ומקווה שהוא יכול לשקול התבוננות מעמיקה יותר בשדרוג טאפרוט ובכלים הקיימים כיום לפרטיות."

בנוסף, גלדשטיין ביטא את התנגדותו להצהרה של סנודן בנוגע לסדר העדיפויות של צוות המפתחים ברשת ביטקוין: "המפתחים לא יכולים פשוט לעשות מה שהם רוצים, עליהם לעצב בזהירות פתרונות שלא מקריבים את הערכים אשר הופכים את ביטקוין לכל כך חשוב מלכתחילה," אמר גלדשטיין בהתייחסו לביזור והנדירות של הביטקוין, כמו גם ליכולת של המשתמשים לנהל את המערכת במקום תאגידים וממשלות. 

"זה אומר שביטקוין לא יכול לשים קריפטוגרפיה ניסויית [כמו של זיקאש] על הרשת המרכזית היום," הוא אמר.

עוד מתנגדים בטוויטר

הדיונים ברשת ממשיכים עם תומכים ומתנגדים מכל הכיוונים. זה ידוע שביטקוין הוא לא המטבע הכי פרטי ויש מטבעות אחרים המתמקדים בכך, אך הסיבות לכך והשאיפות לעתיד בנוגע לפרטיותו שנויים במחלוקת. 

חלק מתייחסים אל העדכון טאפרוט בתור צעד בדרך לפרטיות ואנונימיות גדולות יותר, וחלק חושבים שאי אפשר להפוך את ביטקוין להרבה יותר פרטי כי זה יפגע בו יותר מאשר יועיל.

ריאן סלקיס, מייסד חברת ניתוח מידע של מטבעות דיגיטליים בשם מסארי (Messari), צייץ בחשבון הטוויטר שלו בביקורת על סנודן: "חלק מאיתנו מוגנים על ידי הרוסים, אך אחרים מוכרחים לעבוד על המערכת מהבית בצורה יותר הדרגתית." ריאן סלקיס ביטקוין

עוד הוא הוסיף בתגובות כי: "אלו מאיתנו שבאמת מנצחים את המלחמה (משמע הופכים את הקריפטו ל'גדול מדי מכדי להיכשל') יודעים שטרנזקציות אנונימיות יהרגו את כל האקוסיסטם."

ציוץ ביקורת נוסף על סנודן מגיע מאחד המפתחים ברשת של ביטקוין, אריק לומברוזו. בציוץ הוא כותב: "עד שהוא לא מצליח לפצל בהצלחה את הפרוטוקול של ביטקוין כדי להוסיף עוד פרטיות, אין לו מקום להעביר ביקורת על אחרים אשר לא עושים זאת. ברור שאין לו שום מושג פשוט עד כמה זה קשה."אריק לומברוזו ביטקוין

מתי Taproot יוטמע?

טאפרוט הוא שיפור טכנולוגי שנקרא מזלוג קל (soft fork) אשר אינו מצריך קונצנזוס מלא בקרב המשתתפים ברשת (הכורים, המשתמשים והצמתים). כלומר, תיאורטית מספיק שמעל 51% מהצמתים ברשת יקבלו את העדכון ויסכימו עמו, כדי להטמיע אותו. עם זאת, בביטקוין רוצים להיות שמרניים וכעת מתקיימת הצבעה בקרב המשתתפים ברשת על האם לקבל את השינוי או לא.

נכון לכרגע כ-33% מהצמתים כבר אישרו כי הם הולכים לעדכן את התוכנה ולאכוף את השינויים, כאשר מחכים ל-90% שיאשרו בהקדם האפשרי.

עם זאת, נראה כי התומכים ב-Taproot לא יקבלו הסכמה גורפת במסגרת הזמן שהוקצבה, ולפיכך הטמעת השינוי עלולה להתעכב.

טאפרוט ביטקוין
מקור: Taproot.watch

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

דאיה מורטי

דאיה מורטי

דאיה הינו מורה ויוצר תוכן בתחום הקריפטו, שאוהב לחקור את התופעות הפסיכולוגיות, החברתיות והכלכליות בתחום. בשנת 2013 כתב תוכן באתר 'אלף ביט', ומאז נהנה לצפות ולהשתתף בטרנספורמציה שהביטקוין מביא לעולם. בזמנו הפנוי הוא אוהב לתרגל יוגה ומדיטציה. בעל הבלוג Bitcoin4U. לבלוג: https://bitcoin4u.co.il/
דאיה מורטי

דאיה מורטי

דאיה הינו מורה ויוצר תוכן בתחום הקריפטו, שאוהב לחקור את התופעות הפסיכולוגיות, החברתיות והכלכליות בתחום. בשנת 2013 כתב תוכן באתר 'אלף ביט', ומאז נהנה לצפות ולהשתתף בטרנספורמציה שהביטקוין מביא לעולם. בזמנו הפנוי הוא אוהב לתרגל יוגה ומדיטציה. בעל הבלוג Bitcoin4U. לבלוג: https://bitcoin4u.co.il/

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן