מחיר הביטקוין התאושש בחדות ביממה האחרונה והגיע עד ל-57,500 דולר, עלייה של כ-14% מהשפל של 49,780 דולר שנרשם בתחילת השבוע. ההתאוששות המהירה מגיעה לאחר מפולת חדה שהורידה את מחיר הביטקוין לרמה הנמוכה ביותר מאז פברואר, על רקע חששות ממיתון עולמי ומתיחות גיאופוליטית ובצל ההמתנה לתקיפה איראנית על ישראל שעלולה להידרדר למלחמה אזורית.
אתריום, המטבע השני בגודלו, רשם גם הוא עלייה והגיע ל-2,512$, לאחר שצנח ב-18% ביום ראשון לשפל של כ-2,100 דולר לאתריום אחד. סך כל שוק המטבעות הדיגיטליים התאושש ביממה האחרונה בכ-1.4% להיקף של 2.1 טריליון דולר. כך על פי נתוני CoinGecko.
תעשיית הבלוקצ'יין צומחת בקצב מסחרר!
הכשרה מקצועית, הסמכה רשמית
ו-Boost לקורות חיים
רוצים לשמוע עוד?👇
הלוויתנים מגדילים אחזקות "באופן עקבי"
ניתוח נתונים שביצעה חברת מחקרי השוק IntoTheBlock חושף דפוסי התנהגות שונים בין סוגי המשקיעים. אנליסטים בחברה הבחינו כי ארנקי ביטקוין המחזיקים בין 1,000 ל-10,000 מטבעות הגדילו באופן עקבי את אחזקותיהם ככל שהמחירים ירדו. כך על פי דו"ח שפרסמה החברה אתמול (ג').
לעומת זאת, לגבי המשקיעים הקטנים יותר, האנליסטים ציינו: "ארנקים המחזיקים פחות מביטקוין אחד הפגינו 'ידיים חלשות', כאשר נרשמה אצלם הירידה המשמעותית ביותר באחזקות במהלך הירידות בשוק אתמול."
קרנות הסל מגיבות באופן מעורב
בזירת קרנות הסל על ביטקוין ואתריום לעומת זאת קשה להצביע על מגמה ברורה. על פי נתונים שפורסמו על ידי Farside Investors ביום רביעי, קרנות הסל על ביטקוין בארה"ב רשמו משיכות כספים בנטו של 148.5 מיליון דולר ביום שלישי. הקרן של פידליטי הובילה את משיכות הכספים כאשר הוצאו ממנה 64.48 מיליון דולר, בעוד שקרן IBIT של ענקית ניהול הנכסים בלקרוק נותרה ללא שינוי מהותי מבחינת היקף האחזקות בה.
לעומת זאת, קרנות הסל על אתריום הציגו תמונה שונה עם זרימות נכנסות נטו של 98.3 מיליון דולר באותו יום, כאשר הקרן של בלקרוק הובילה עם זרימות של 109.89 מיליון דולר.
גם בזירות המסחר ובבורסות הקריפטו נרשמו תנועות כספים גדולות בהיקפן. כך למשל לבורסת בינאנס הוזרמו 1.2 מיליארד דולר ביום ראשון האחרון. "זה מסמן את אחד הימים עם הזרימות הנכנסות הגבוהות ביותר ב-2024, מה שמצביע על אמון חזק של המשקיעים.", כתב מנכ"ל בינאנס ריצ'רד טנג בפוסט שהעלה ל-X (לשעבר טוויטר).
לא רק בינאנס רשמה שיא בנפח המסחר בימים האחרונים. על פי דו"ח של חברת המחקר K33 Researc, בבורסות הקריפטו החליפו ידיים במהלך יום א' האחרון יותר מ-268,830 ביטקוין במסחר מיידי (ספוט), בשווי של כ-15 מיליארד דולר. "זהו הנפח הגבוה ביותר מאז תקופת העמלות האפסיות של ביננס ב-2022-2023," ציינו אנליסטים של החברה.
"קשה לקבוע מה יוביל בטווח הקצר"
למרות ההתאוששות במחיר הביטקוין, הדעות בשוק נותרו חלוקות בנוגע לציפיות מהשוק בתקופה הקרובה. "למרות שישנם זרמים מנוגדים רבים המשפיעים על השוק, מה שמקשה לקבוע מה בדיוק מוביל בטווח הקצר, התחזית שלי על ביטקוין בטווח הבינוני עד הארוך נשארת חיובית." אמר דיוויד לוונט, ראש המחקר ב-FalconX, בשיחה עם The Block, והוסיף: "ככל שהסדקים נעשים יותר גלויים, אני חושב שההצדקה להשקעה בביטקוין מתחילה להתבהר."
גרייסי צ'ן, מנכ"לית Bitget, הדגישה את הגורמים המאקרו-כלכליים: "הכלכלה העולמית מוזעקת עם מתחים גיאופוליטיים והכלכלה האמריקאית עומדת בפני לחץ של מיתון", אמרה ל-The Block. "שוק המניות האמריקני ירד במשך שלושה ימי מסחר רצופים, בעוד שוק המניות היפני היה בהפסקת מסחר במשך שני ימי מסחר רצופים."
לסיכום, למרות ההתאוששות המהירה במחיר הביטקוין, עהשוק עדיין מגלה סימנים מעורבים. בעוד שהלוויתנים הגדולים ממשיכים לצבור, המשקיעים הקטנים יותר מראים סימני חשש. קרנות הסל על ביטקוין חוות יציאות, בעוד אלו על אתריום רושמות כניסות. המשקיעים והאנליסטים ממשיכים לעקוב בדריכות אחר ההתפתחויות הגיאופוליטיות והכלכליות העולמיות, שצפויות להמשיך ולהשפיע על מגמות השוק בטווח הקרוב.