בורסת ביטסטאמפ היא בורסה ותיקה ומובילה באירופה למסחר במטבעות דיגיטליים. הבורסה הוקמה ב-2011, שנתיים בלבד לאחר יצירתו של ביטקוין.
קהל לקוחותיה מונה יותר מ-3 מיליון אנשים פרטיים ומוסדות, ושירותי המסחר שהיא מספקת תומכים ביותר מ-30 מטבעות פופולריים.
במדריך זה נסקור את בורסת ביטסטאמפ: הרקע וההיסטוריה שלה, רמת האבטחה, הפיצ'רים שלה, עמלות, יתרונות, חסרונות, כיצד לפתוח משתמש חדש, ואיך להשתמש בה.
הבורסה הוקמה על ידי דמיאן מרלק וניק קודריק בסלובניה בכדי לספק שירותי מסחר ללקוחות אירופאים ברכישה של ביטקוין. עד להגעת התחרות מצד זירות מסחר רבות, ביטסטאמפ הובילה יחד עם מט.גוקס Mt.Gox את השוק עם נפח מסחר יומי בהיקף של 700 מיליון דולר.
ב-2013 פתחה ביטסטאמפ את משרדיה בבריטניה וב-2016 בלוקסמבורג. משם, המשיכה להרחיב את הפעילות הגלובלית שלה ופתחה משרדים בלונדון וניו-יורק. בסוף 2018 נרכשה ע"י NXMH, הזרוע האירופאית של NXC הדרום קוריאנית. קודריק, המנכ"ל של ביטסטאמפ, מחזיק כיום בכ-10% מהחברה בעוד דמיאן מרלק הקים זירת מסחר חדשה בשם Tokens.
האם ביטסטאמפ בטוחה?
זירות מסחר מטבען הן יעד מפתה לפורצים. כפי שמספרת לנו ההיסטוריה. בעבר התרחשו פריצות ב-Mt.Gox ,Coincheck ועוד.
ביטסטאמפ נפרצה לפני מספר שנים. בפריצה, נגנבו כ-19,000 מטבעות ביטקוין וזו למעשה אחת מהפריצות הגדולות ביותר שחוותה בורסה בתחום. הפריצה פגעה בתדמית של ביטסטאמפ ובהכנסות שלה.
יחד עם זאת, הפריצה נגרמה בעקבות מלכודת פישינג בה נפלו עובדים רשלנים ולא כתוצאה מבאג או חולשה במערכת. בנוסף, ביטסטאמפ נקטה בצעדים משמעותיים מאז לשיפור אבטחת הכספים והמשתמשים. פעולות אלו ביססו את האמון בה מחדש והיא נחשבת פופולרית במיוחד בקרב ביטקוינרים.
אבטחת הארנק והכספים
ביטסטאמפ משתמשת כיום באחת מן הדרכים הטובות ביותר להחזקת כספי המשקיעים – בארנק קר. המשמעות היא שרוב המטבעות מוחזקים באופן לא מקוון שאינו נגיש להאקרים זאת מכיוון שהארנק לא מחובר לרשת האינטרנט.
כשביטסטאמפ מעוניינת לבצע משיכה היא מחברת את הארנקים הקרים שלה ואיתם מתחברים לשרתים ומבצעים את פקודות המשיכה של המשתמשים. במקרים האלו ביטסאמפ עושה שימוש בארנקים בעלי חתימות מרובות (Multi-sig), שמספקים שכבת הגנה נוספת כיוון שלא ניתן לבצע שליחה של עסקה ללא אישור של מספר מורשי חתימה מביטסטאמפ. שכבה זו גם מגינה מפני התקפות פישינג כיוון שהתוקפים יצטרכו להחזיק בכל המפתחות הנדרשים לחתימה על שליחת עסקה.
אבטחת המשתמשים
לביטסטאמפ יש מספר פיצ'רים שמגינים על המשתמשים ומקטינים את הסיכוי לפריצה.
הראשון והחשוב מביניהם הוא אימות דו-שלבי. זהו פיצ'ר שהפך לסטנדרט בשכבות האבטחה למשתמשים בזירות מסחר כיום. בהחלט מומלץ לבצעו אך אין חובה לבצע אימות דו-שלבי בביטסטאמפ.
השני הוא אימות דרך האי-מייל: כשמשתמש מעוניין למשוך כספים מהבורסה, ביטסטאמפ שולחת מייל לאישור הפקודה.
הפיצ’רים המרכזיים של ביטסטאמפ
- שירותים בסיסיים באיכות גבוהה הכוללים מסחר קל וזמין וארבע פקודות מסחר שונות:
- Instant order – בארצות הברית אפשר להשתמש בטרנזקציות אוטומטיות להפקדת כספים בזירת המסחר מחשבון הבנק ולהתחיל לסחור בהם. ברוב המדינות ניתן גם להשתמש בכרטיסי חיוב ואשראי, בתשלום עמלה גבוהה יותר לביטסטאמפ ולחברת כרטיסי האשראי, ניתן להקביל זאת להוראת קבע.
- Limit – פקודה בה מזינים את המחיר והסכום בהם נרצה לקנות את המטבעות. במקרה כזה, הפקודה נוספת לספר הפקודות ורק אם שער המטבע מגיע לשער הקנייה/מכירה שלכם, היא תתבצע.
- Market – אם אינכם מעוניינים לתזמן את השוק, אתם יכולים לקנות במחיר האחרון שמוצע בשוק.
- Stop-Limit – מדובר בפקודת לימיט (כמתואר למעלה), אך השוני טמון ב-Stop – הטריגר להזנת הפקודה לספר הפקודות. לרוב משתמשים בסוג פקודה זו ל’עצירת הפסד’.
- תמיכה 24/7 – ביטסטאמפ מספקת שירותי תמיכה בטלפון למקרים דחופים לכל לקוחותיה 24/7, רמת שירות נדירה בקרב זירות המסחר.
- שירות Earn – שירות חדש בביטסטאמפ המאפשר קבלת ריבית על החזקת הנכסים הדיגיטליים בבורסה למשך זמן מוגדר בתהליך שנקרא סטייקינג.
עמלות
אלו שרוכשים בהוראת קבע ע"י העברה בנקאית נהנים מעמלה נמוכה יחסית אם הם משתמשים ב-Automated Clearing House (לא אשראי או קרדיט) למימון רכישת מטבעות בבורסה בעוד שמרבית זירות המסחר גובות על פעולה זו עמלה נוספת.
משתמשים שאינם סוחרים בנפחי מסחר גדולים יכולים למצוא את העמלות כיקרות עבורם ויבחרו בפלטפורמות עם מודל עמלות מורכבות יותר ונמוכות יותר. הירידה בעמלות תורגש החל ממסחר של $10,000 בחודש ומאות אלפי אם לא מיליוני דולרים במחזורי מסחר חודשיים.
ביטסטאפ עושה זאת כדי להתחרות בגובה העמלות של חלק מהמתחרים כמו בורסות קראקן ובינאנס. אם הכספים כבר מופקדים בבורסה, אחוז העמלה משתנה לפי נפח המסחר בחשבון ב-30 יום האחרונים.
העמלות למתחילים בסכומים נמוכים: מוכרים 0.1% (Makers) והקונים 0.2% (Takers). להלן פירוט מדרגות עמלות המסחר:
בנוסף לעמלות אלו, יש מספר עמלות נוספות, תלוי באופן השימוש בפלטפורמה. על עסקאות בכרטיסי חיוב ובכרטיסי אשראי משלמים עמלה נוספת בגובה של 5%~ לבנק או לחברת האשראי.
הפקדות לחשבון של מטבעות דיגיטליים, הפקדות ACH ומשיכות מבנק אמריקאי יכולות להתבצע בחינם. עמלת המשיכה משתנה ממטבע למטבע.
למשתמשים בשירותי Earn העמלה בגובה 15% לביצוע סטייקינג.
יתרונות וחסרונות
יתרונות ביטסטאמפ
- ממשק ידידותי למשתמש
- הבורסה מפוקחת והבנקים ידידותיים יותר אליה
- שירות תמיכה 24/7 טלפוניים לתקלות דחופות. לאלו שמחפשים שירותי לייב צ'אט הנפוצים במרבית הפלטפורמות בביסטאמפ הם לא קיימים. במקום, ניתן לשלוח הודעה לצוות התמיכה שטווח זמן המענה שלהם נע בין 24-72 שעות.
- אפליקציה לנייד
- אימות דו-שלבי
- אפשרות להפקיד כסף פיאט דרך כרטיס חיוב ואשראי
- שירותיה מתפתחים באופן מתמיד כמו שירות ה-Earn לקבלת תשורות בעבור החזקת מטבעות למשך זמן נקוב מראש
- משך הזמן בו הבורסה פועלת ביסס את מעמדה: מנוסה, בטוחה ומתאימה מאוד למשתמשים מתחילים.
- מגוון יחסית רחב של מטבעות פופולריים זמינים למסחר
חסרונות ביטסטאמפ
- עמלות גבוהות יחסית עבור סוחרים פרטיים עם מחזורי מסחר יומיים נמוכים
- חובת אימות חשבון (KYC): בעקבות חוקים אירופאים הדורשים להכיר את הלקוחות של הבורסה, לאחרונה ביטסטאמפ מחייבת את משתמשיה להציג תעודת זהות והוכחה של כתובת כחלק מתהליך אימות החשבון.
- נפרצה ב-2014 וב-2015 ונגנבו ממנה ביטקוין בשווי של 5.2 מיליון דולר
- לרוב לוקח לה זמן לתמוך במטבעות חדשים לאור חששות רגולטוריים
מדריך פתיחת חשבון בבורסת ביטסטאמפ
פתיחת חשבון:
למידע על ביצוע פעולות נוספות היכנסו לערוץ הוידאו הרשמי של ביטסטאמפ.
לסיכום
ביטסטאמפ היא בורסה מבוססת, אמינה ונוחה לשימוש. יחד עם זאת העמלות שלה גבוהות ולא מומלץ להשאיר בה סכומים גבוהים למשך זמן ארוך. אם הינכם סוחרים מתחילים אנו מפצירים בכם ללמוד היטב ולהתנסות בטרם תתחילו לסחור בשוק המטבעות הדיגיטליים.