ארנק בלוקצ'יין (Blockchain) – הסקירה המלאה על הארנק השנוי במחלוקת

ארנק בלוקצ'יין

ארנק בלוקצ'יין הינו אחד הארנקים הדיגיטליים הותיקים ביותר בעולם המטבעות הדיגיטליים ומאחוריו שנים של ניסיון במהלכיהן צבר כמות גדולה של משתמשים. בעבר תמך הארנק אך ורק בביטקוין, אך לאורך השנים התווספו מספר מטבעות נוספים וכיום הוא מכיל שבעה סוגים שונים של מטבעות דיגיטליים: ביטקוין (BTC), את'ר (ETH), ביקאש (BCH), סטלר (XLM), אלגורנד (ALGO), ת'תר (USDT) ודולר דיגיטלי (USD-D).

אפליקציית Blockchain.com תואמת מכשירי iOS, אנדרואיד, ונגישה גם בדפדפן. בנוסף, היא תומכת בכ-25 שפות שונות – אך עברית לא ביניהן.

הארנק מבוסס על גרעין 12 מילים (Seed) שהינו, למעשה, המפתח הפרטי של המשתמשים. להזכירכם, המפתח הפרטי הוא הדבר החשוב ביותר שיש לגבות ולוודא שהוא שמור היטב.

היסטוריה בעייתית

למרות שארנק בלוקצ'יין הינו אחד הארנקים הנפוצים כיום, הוא חווה מספר רב של מתקפות סייבר וגילויים של פרצות אבטחה. האחת מהן היא פישינג, סוג התקפה בה האקר מוביל אתכם לאתר זדוני שמתחזה לאתר הארנק עצמו, לרוב באמצעות אי-מייל מזויף או מודעות במנועי החיפוש, ומעודד אתכם להכניס את פרטי ההתחברות המקוריים או את המפתח הפרטי בחסות של הפחדה. כך, המשתמשים מאבדים את כספם ברגע שמזינים את פרטיהם. 

פרצת האבטחה השנייה הייתה בכך שארנק בלוקצ'יין יצר מפתחות פרטיים זהים עבור משתמשים שונים כתוצאה מבאג, דבר שבסופו של דבר הוביל לאיבוד המטבעות של אחד מהצדדים.

לבסוף, החברה העומדת מאחורי הארנק בחרה לקרוא לאפליקציה שלה Blockchain, מתוך כוונה לנכס לעצמה את הפופולריות הגוברת סביב טכנולוגיית הבלוקצ'יין. מצד אחד ניתן להבין מדוע ירצו לעשות זאת מבחינה שיווקית, אך מהלך זה גם די נתפס כמלוכלך. חיזוק לכך מתקבל בעקבות כך שהחברה נמנית בין תומכי המטבע ביטקוין קאש (הידוע כביקאש), ובמהלך השנים 2016 ו-2017 דחפה לקידומו באופן אגרסיבי על חשבון משתמשיה.

כיום, טרם נגמרה הסאגה, וזה בא לידי ביטוי בכך שהחברה אינה תומכת בשדרוגים טכנולוגיים של ביטקוין כדוגמת סגוויט (segwit) – אשר מוזילים את עמלות המשתמשים ומסייעים בו זמנית להתפתחות רשת הביטקוין. 

יתרונות

  • נפוץ, מוכר וגלובלי
  • קוד פתוח
  • חברה מבוססת שמפעילה, מפתחת ומספקת תמיכה
  • חווית משתמש טובה
  • ארנק היררכי-דטרמיניסטי (מחליף כתובות לאחר טרנסקציה בכדי לשמור על אנונימיות)

חסרונות

  • לארנק היסטוריה של פריצות וגניבות כספים
  • מודל הארנק פגיע וחשוף למתקפות שונות יותר מארנק תוכנה סטנדרטי
  • אין תמיכה בשיפור הטכנולוגי סגוויט
  • הארנק לא תמיד מחשב עמלות בצורה נכונה כך שיכול להיווצר מצב של עמלות גבוהות
  • אינו תומך במספר רב של מטבעות
  • תהליך האימות יכול להיות מייגע וארוך

לסיכום, לאור הסיכונים הרבים הקיימים כיום ברשת, אנו לא ממליצים על ארנק בלוקצ'יין בעוד ישנן אלטרנטיבות טובות ובטוחות בהרבה. ביניהן ניתן למנות ארנקי חומרה כמו לד'גר ננו אס (Ledger Nano S) ו-טרזור (Trezor), או ארנקי מובייל כמו ארנק אדג' (Edge).

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

דור אופיר

דור אופיר

ביטקוינר, מגיע מעולם ניהול פרויקטים בשיווק דיגיטלי, בעל רקע מעולם הכלכלה ובשנים האחרונות גם מתעשיית הקריפטו. דור מאמין שהאינטרנט בשילוב תעשיית הבלוקצ'יין והקריפטו יובילו את העתיד הכלכלי והפסיכולוגי של האנושות בדורות הבאים. https://twitter.com/Dor_Ophir
דור אופיר

דור אופיר

ביטקוינר, מגיע מעולם ניהול פרויקטים בשיווק דיגיטלי, בעל רקע מעולם הכלכלה ובשנים האחרונות גם מתעשיית הקריפטו. דור מאמין שהאינטרנט בשילוב תעשיית הבלוקצ'יין והקריפטו יובילו את העתיד הכלכלי והפסיכולוגי של האנושות בדורות הבאים. https://twitter.com/Dor_Ophir

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן