פלטפורמת ההלוואות בלוקפיי (BlockFi) קיבלה דרישה מהתובע הכללי של ניו ג'רזי להשבית את הפעילות בטענה שהפרה חוקי ניירות ערך. הצו מורה על בלוקפיי להפסיק לקבל לקוחות חדשים החל מיום חמישי הקרוב, ב-22 ביולי.
בחשבון הטוויטר של זאק פרינס, מנכ"ל בלוקפיי, כמו גם בחשבון הטוויטר של החברה, פרינס אישר כי בלוקפיי קיבלו את הצו, והדגיש כי בלוקפיי תמשיך כרגיל בפעילות עבור הלקוחות הקיימים שלה בניו ג'רזי.
בלוקפיי – פלטפורמת הלוואות בקריפטו
בלוקפיי, אשר הוקמה בשנת 2017, היא אחת מפלטפורמות ההלוואות הפופולריות ביותר בתחום המטבעות הדיגיטליים. החברה גייסה קרוב לחצי מיליארד דולר ממשקיעים ומוערכת בשווי של כ-3 מיליארד דולר.
לאחרונה השיקה החברה כרטיס אשראי בשיתוף פעולה עם ויזה, וחילקה לאחרונה בטעות למשתמשיה יותר מדי ביטקוין כחלק מקמפיין שיווקי. הנושא עלה לכותרות לאור התנהלות שגויה של החברה מול לקוחותיה, ויש שעבורם זה השפיע על מידת האמון בה.
תובע כללי חדש – טון חדש
במסמך אשר הוגש על ידי התובע הכללי המכהן, אנדרו ברוק, נכתב: "החוקים שלנו פשוטים: אם אתה מוכר ניירות ערך בניו ג'רזי, אתה צריך לעמוד בחוקי ניירות ערך של ניו ג'רזי. אף אחד לא מקבל מעבר חופשי פשוט כי הם פעילים בשוק המטבעות הדיגיטליים המתפתח במהירות. לשכת ניירות הערך שלנו תעקוב מקרוב אחר העניין הזה בעודנו עובדים כדי להגן על משקיעים."
נראה שברוק, אשר נכנס לתפקיד התובע הכללי של ניו ג'רזי רק אתמול, מכתיב את הטון החדש בנוגע למטבעות דיגיטליים במדינה כבר מהיום הראשון בתפקידו. בשבועות הקרובים נגלה אם עמדתו תוביל לצווים נוספים במדינות נוספות בארה"ב נגד בלוקפיי.
בשלב זה עוד לא ברור האם העמדה של התובע הכללי מתייחסת לכלל הפעילות של בלוקפיי או רק להלוואות הנוגעות לנכסים מסוימים אשר עשויים להיחשב בעתיד כניירות ערך, כמו צ'יינלינק ויוניסוואפ, למשל.
הרגולטורים בארה"ב אינם מתייחסים אל ביטקוין ואתריום כאל ניירות ערך, ולכן יש להניח שאין מדובר על פעולות הנוגעים למטבעות אלו. על פי התייחסויות העבר של הרשות לניירות ערך האמריקאית (SEC) נהוג להתייחס אל אתריום וביטקוין כסחורות או נכסים.
לא כך עבור מטבעות דיגיטליים אחרים, אשר עדיין לא ברורה ההתייחסות בנוגע להם. האם הרגולציה בארה"ב מסיימת את התרדמת שלה בתחום?
הרגולטורים בארה"ב מתעוררים לקריפטו
שרת האוצר של ארה"ב, ג'נט יילן, הודיעה לרגולטורים שעל הממשלה לפעול במהירות כדי לבסס מסגרת חוקית למטבעות דיגיטליים יציבים (סטייבלקוינס). דיונים בנושא החלו אתמול, במפגש עבודה בין ראשי הפדרל רזרב, הרשות לני"ע האמריקנית (-SEC), הוועדה לפיקוח על מסחר בסחורות וחוזים עתידיים (ה-CFTC) ובנוכחות השרה ילן עצמה.
ג'רמי אלייר, מנכ"ל Circle, החברה העומדת מאחורי הסטייבלקוין USDC בשיתוף פעולה עם Coinbase, ציין שהמפגש הזה הוא משמעותי ביותר, מאחר ו"מטבעות דיגיטליים יציבים הם כאן להישאר, והם יהפכו למרכיב מרכזי במערכת הכלכלית העולמית."
ג'רום פאוול, המכהן כיו"ר הפדרל רזרב, אמר: "אם הם הולכים להיות חלק משמעותי מיקום התשלומים, אז אנחנו צריכים מסגרת רגולטורית ראויה, אשר, למען האמת, אין לנו."
על פי נתונים מ-CoinMarketCap שווי השוק של המטבעות הדיגיטליים היציבים עומד על כ-115 מיליארד דולר. כנראה שסכומים אלו מתחילים להדאיג את הרגולטורים בנוגע לפיקוח על הגופים המנפיקים את המטבעות כמו גם על איך הם שומרים על הרזרבות שלהם כדי שאכן יוכלו לקרוא למטבעות הללו יציבים.