גארי קספרוב, הידוע כשחקן השחמט הטוב ביותר בכל הזמנים, התראיין ב-23 ביולי למגזין פורבס. לדבריו, טכנולוגיות הביטקוין והבלוקצ'יין משמשות כפתרון לבעיות רבות בשווקים הפיננסיים, וכי להערכתו האימוץ שלהן הינו בלתי נמנע.
עמדתו של קספרוב מבוססת על החשש מהמציאות שאליה נקלענו לדבריו. מציאות שבה בעלי הכוח שולטים במדיניות ניהול הכסף, ובה תאגידים וממשלות מפרים את הפרטיות של הציבור, פוגעים בזכויות אדם, וביכולת הציבור להגן על הונו וחסכונותיו נגד אינפלציה או התערבות ממשלתית כזאת או אחרת.
על פי דבריו, מטבעות דיגיטליים נותנים לאנשים הפרטיים עוד מרכיב של שליטה על הכסף שלהם, שבדרך כלל נמצא תחת רגולציה, "אם של המדינה, של תאגידים או של קבוצות חיצוניות".
בהמשך הראיון טען קספרוב כי יש לנקוט ולהילחם על סטנדרטים אוניברסליים כשזה נוגע לפרטיות. הוא אף הוסיף כי לדעתו זו תגובה טבעית של טכנולוגיה לעזור לציבור להחזיר את השליטה שאבדה בהדרגה למוסדות חיצוניים – וכאן הביטקוין נכנס לתמונה.
"אנחנו אכן מבינים כי המדינה אינה יכולה לתפקד ללא פגיעה מסוימת בפרטיותנו ומבינים גם שלמדינה יש כוח להנפיק כסף, אבל, אם היא יוצאת משליטה (כמו עכשיו), אנשים מחפשים אמצעים חלופיים להגן על הונם ולחסוך את הונם כנגד אינפלציה או התערבות מדינה בלתי מבוקרת בענינייהם הכספיים."
"הדבר הטוב בביטקוין הוא שאתה יודע את המספר המדוייק – מספר הקסם של 21 מיליון", המשיך ואמר קספרוב, כשהוא מתייחס לכמות המטבעות המקסימלית של ביטקוין שלעולם ייכרו. "אבל אם נסתכל על הצד השני, הפדרל רזרב לדוגמא, לעולם לא נדע כמה טריליוני דולרים חדשים יופיעו מחר בשוק ויזיקו לחסכונות שלנו."
בימים אלו קספרוב הוא יו"ר קרן זכויות האדם, קרן המשתמשת בטכנולוגיות וחידושים דיגיטליים על מנת להגן על מי שחירויותו מאוימת. בהמשך לדבריו בנוגע לטכנולוגיית הבלוקצ'יין והקריפטו, הוסיף קספרוב כי מטבעות כמו ביטקוין הם "בחירות טבעיות" להגנה מפני פגיעה בפרטיות וזכויות אדם.