אלרונד (Elrond) - המדריך המלא לרשת בלוקצ'יין הציבורית

קנייה, ארנקים, שער וסקירה מלאה על המטבע

אלרונד היא רשת בלוקצ'יין ציבורית שמטרת להיותת סקלבילית ובעלת יכולת לספק ביצועים משופרים בהשוואה לרשתות בלוקצ'יין מוכרות מבוססות הוכחת עבודה כמו ביטקוין, רשתות מתחרות מבוססות הוכחת ההחזקה או רשתות ריכוזיות המאוחסנות בענן. בנוסף הרשת מספקת פרטיות רבה יותר למשתתפים, יעילות ושיתופי פעולה עם רשתות נוספות על גבי רשת חזקה מספיק כדי לפעול בקנה מידה אינטרנטי.

דרגו את EGLD מ-1 עד 5:

4.3/5 – (31 votes)

היצע ושווי שוק

שער אלרונד וכמות המטבעות

המטבע של אלרונד הונפק עם היצע מוגבל של 20 מיליארד מטבעות ERD. באוגוסט 2020 קיבל הצוות המפתח החלטה לשנות את מבנה הכלכלה שלה ולצמצם את כמות המטבעות מ-20 מיליארד ל-20 מיליון עם מיתוג מחדש של המטבע כ-EGLD, קיצור של Elrond Gold. 

 

בנוסף המפתחי הפרויקט הכריזו על כך שב-10 השנים הבאות יונפקו עוד 11,415,927 מטבעות חדשים מקסימום. סך המטבעות בסירקולציה כיום הוא 31,415,926. כמות המטבעות המקסימלית יורדת ככל שמספר רב יותר של עסקאות מאושרות על גבי הרשת. האימות מתבצע בפעולה הנקראת מינטינג (Minting) של הצמתים המאמתים ברשת בתמורה למטבעות חדשים הנוצרים עבורם. 

 

באוקטובר 2017 גויסו כ-145 מיליון דולר לטובת הפרויקט וביולי 2019, גויסו כ-3.25 מיליון דולר נוספים לטובת הפרויקט באמצעות הנפקה פרטית. 


19% מהטוקנים שהונפקו נמכרו, 7.5% הופצו במועד יצירת המטבע ו-15.41% משתחררים בכל שלושה חודשים. בנוסף, אלרונד ביצעה הנפקת טוקן ציבורית (IEO) בבורסת בינאנס ו-25% מהמטבעות נמכרו והפכו לזמינים לרכישה בבורסה בנובמבר 2019 תחת השם ERD. בספטמבר 2020, עם המיתוש מחדש ל-EGLD, הוחלפו מטבעות ERD שהיו בנויים על גבי פרוטוקול ERC-20 של רשת אתריום למטבעות EGLD ביחס של 1:1000 כאמור.

צוות הפיתוח

מי עומד מאחורי מטבע אלרונד

אלרונד נוסדה בשלהי 2017 ע"י האחים בנימין ולוסיין מינקו ולוסיין טודאה. ההשקה הרשמית נערכה באוגוסט 2019 והרשת עלתה לאוויר ביולי 2020. 

האחים מינקו הקימו את קרן MetaChain להשקעות במטבעות דיגיטליים ומידע שיווקי על ICOs לפני הקמתה של אלרונד. בנימין (משמאל בתמונה) יזם בלוקצ'יין ותיק, היה מנהל המוצר והמנהל העסקי של Nem Core ב-2014, וכיום מייסד ומנכ"ל מטאצ'יין. בעברו היה אחד מהמשקיעים הראשונים של זיליקה (Zilliqa), טזוס (Tezos), ברייב (Brave) ובינאנס. 

לוסיאן אחיו, היה מהנדס ב-Uhrenwerk 24, Cetto ו-Liebl Systems. כיום, הוא המייסד וה-CTO של מטאצ'יין. לוסיאן טודאה הוא יזם סדרתי גם כן.

לחברה שבעה יועצים מחברות כמו גוגל, נאסא, אתריום ומומחים של אוניברסיטת ג'ורג' מייסון (GMU) ואילינוי.

איך זה עובד?

איך עובד מטבע אלרונד

שני הפיצ'רים שמייחדים את רשת אלרונד:

  1. טכניקה לשיפור ביצועי הרשת שנקראת Adaptive State Sharding המחלקת את הרשת לחלקים קטנים שמבצעים את העיבוד לעסקאות ברשת במקביל לשאר החלקיקים ומחזיקים חלק מהנתונים אודות הלקוחות והחוזים החכמים שלה.
  2. גישה חדשה למנגנון קונצנזוס מאובטח, המבוסס הוכחת החזקה (PoS) לאישור טרנזקציות וכריית הבלוקים ברשת שלה. 

המטבע של אלרונד,eGLD, משמש לתשלום עמלות הרשת, הוכחת החזקה ותגמול מאמתי העסקאות ברשת. 

לרשת של אלרונד יש שישה חלקים מרכזיים המרכיבים את הבלוקצ'יין שלה:

  1. צמתים ומשתמשים
    מפעילים את הרשת. משתמשים מבצעים עסקאות ברשת אם על-ידי העברת ערך בין סוחרים או מימוש של חוזים חכמים. צמתים הם המחשבים שמריצים את תוכנת הרשת, מעבדים את הפעולות באופן אקטיבי או פאסיבי והם יכולים להיות מחשב או שרת המריץ את התוכנה של אלרונד ומעבירים בין אחד לשני רישומים ובלוקים בשרשרת הבלוקים שהתקבלו.

  2. מאמתים
    הבלוקצ'יין של אלרונד עובד על בסיס הוכחת ההחזקה: צמתים שמאמתים את העסקאות ויוצרים את הבלוקים ואת הקונצנזוס בתמורה לתגמול. כדי להיות מאמת יש לבצע סטייקינג (Staking) למטבעות ולהיבחר ע"י בעלי עניין (משקיעים). המאמתים מתוגמלים מעמלות השימוש בפרוטוקול והעסקאות, וכך, במידה והם ינסו לרמות הם יאבדו את הסכום שהם הימרו עליו. יש צמתים מיוחדים כמו דייגים (Fishermen), צומת שמאמת את הבלוקים אחרי שהם נבחרים, או משקיפים (Observers): משתתפים פסיביים ברשת שיכולים לשמש כממשק להעברת מידע. תפקיד הדייג יכול להיות מבוצע ע"י מאמת שאינו חלק ממנגנון הקונצנזוס הנוכחי או ע"י המשקיפים והם יכולים לשמור את כל היסטוריית הרשת. המשקיפים אינם מתוגמלים על השתתפותם. 

  3. שארדינג (Sharding)
    חלקיקים מהרשת של אלרונד המשמשים עבור עמידה ב-Scale (יכולת התמודדות עם ביקושים גדולים יותר): כל חלקיק אחראי לחלק מהרשת, החשבונות והחוזים החכמים שלה ולעיבוד עסקאות.

  4. מטאצ'יין
    מטאצ'יין הוא בלוקצ'יין שרץ בצורה שונה: האחריות אינה על עיבוד עסקאות אלא ביצוע נוטריוני של אימות ואישור סופי של כותרות הבלוקים המעובדים, שיפור התקשורת בין חלקי השארדינג השונים, אחסון ותחזוקה של רישום מאמתים, עיבוד אתגרי הדייגים ומתן תגמול. ניתן לראות ברשת זו כשכבת הבסיס להתחשבנות לכל מה שקורה באקוסיסטם של אלרונד.

  5. מכונה וירטואלית
    האחראית לביצוע החוזים החכמים שבנויה על WASM ונקראת Arwen, המאפשרת ביצוע של 15,000 פעולות בשניה. בקצרה, מכונה וירטואלית תפקידה לגשר בין האנרגיה וכוחות החישוב של הצמתים המאמתים לבין המפתחים והמשתמשים שרוצים להשתמש בהן ומוכנים לשלם על כך באמצעות EGLD. ניתן להקבילה למכונה הוירטואלית של אתריום (Ethereum Virtual Machine).

  6. המטבע EGLD
    המטבע של אלרונד מניע את הרשת, משמש כנקודת הכניסה לרשת ומספק את האמצעים לשלם עבור עסקאות, הטמעה של תוכנה מבוזרת (dApp), אחסון חוזה חכם ותגמולים לאימות. עמלות עסקאות המטבע מחולקות בין המאמתים לקרן קהילת אלרונד.

    בשילוב עם השקת הרשת הראשית (Mainnet) הושקה אפליקצית dApp בשם Maiar. זהו ארנק שמאפשר המרה ושליחה/קבלה של מטבעות דיגיטליים. Maiar עושה שימוש בטכנולוגיה הסקלבילית של אלרונד ויש בו דגש על אבטחה עם מגוון פיצ'רים כמו: אחסון, החזקה, שליחה וקבלה של המטבע EGLD. ניתן לרכוש דרכו את המטבע EGLD באמצעות יותר מ-150 טוקנים פופולריים. 

הטכנולוגיה: Adaptive State Sharding 

הרשת מכילה תיעוד של כל היסטורית הפעולות ברשת ותמונת מצב עדכנית הנקראת State. כשמחלקים אותה לחלקים קטנים זה נותן פתרון אלגנטי ליכולת הצמיחה של הרשת ולהגברת היעילות שלה על-ידי שיפור התקשורת בין חלקיקי הרשת. 

הטכנולוגיה של אלרונד מכילה את שלושת היתרונות שיש לטכנולוגית שרדינג:

  • תמונת מצב עדכנית והיסטוריה של כל הפעולות ברשת
    מחולקת לחלקים ונשמרת בחלקיקים של הרשת. כל חלקיק יש לו את המחשבים שלו (צמתים) שמחזיקים בפיסת היסטוריה. רק צריך להחזיק את ההיסטוריה של החלקיק שבו הם נמצאים, כדי להפחית באופן דרמטי את נפח האחסון שהם זקוקים לו. 
  • שארדינג לעסקאות
    מיפוי העסקאות לביצוע תהליך השארדינג מבוסס על קריטריונים כמו לדוגמא כתובת השולח. כל חלקיק מבצע את פעולת עיבוד העסקאות במקביל לשאר החלקיקים. כאן, כל צומת מחזיק העתק של תיעוד כל העסקאות ברשת. 
  • שארדינג של הרשת
    אחראי על האופן שבו צמתים מקובצים לחלקיקים ומבצע אופטימיזציה לתקשורת, כי שליחת הודעות לצמתים בחלקיק בודד מתבצעת הרבה יותר מהר מאשר שליחה לרשת כולה  

מבנה מנגנון השארדינג מתוך הדף הלבן של אלרונד 

מנגנון הסכמה מאובטח מבוסס הוכחת החזקה (SPoS)

אלרונד פיתחה מנגנון הסכמה חדש שמאפשר לכל צומת שהוא חלק מחלקיק לקבוע אילו משתמשים ישתתפו כחלק מקבוצה שקובעת את הקונצנזוס לאישור העסקאות בתחילת כל סיבוב. מנגנון זה מקטין את העומס על הרשת (Latency) וכך הופך אותה למהירה יותר ממנגנוני הוכחת החזקה כמו לדוגמא של אתריום

את החתימות מהבלוק האחרון אוספים באופן אקראי. משך הזמן המוערך לבחירת קבוצת הקונצנזוס ע"י הצוות של אלרונד, מתחת ל-100 אלפיות השנייה. יש אלגוריתם שמבצע שקלול לקידום מריטוקרטיה בין צמתים תוך התחשבות בגובה ההימור (Stake) של כל צומת. 

כגירסה מתוחכמת יותר של הוכחת החזקה, אלרונד שואפת להבטיח חלוקה הוגנת לחלקיקים ומאזנת בין צריכת אנרגיה לדרישות חישוביות ואבטחה.

ביצועי הרשת 
היתרון המרכזי של אלרונד היא יכולת הצמיחה הלינארית המשפיעה על מהירות ביצוע העסקאות לכמעט מיידיות. צוות הפרויקט טוען שהרשת יכולה לעבד מעל 100,000 עסקאות בשנייה. נכון לכתיבת מלים אלו מנוהלים ברשת מעל 700,000 חשבונות, 3,200 צמתים מאמתים ויותר מ-7 מיליון טרנזקציות. פעילות הרשת מובטחת באמצעות החזקה של 1.5 מיליארד דולר בצמתים המפעילות את הרשת.

יתרונות וחסרונות

היתרונות והחסרונות של מטבע אלרונד

  • מהירות אישור עסקאות ברשת גבוהה מרשתות אחרות 
  • רשת סקלבילית עד פי 1,000 מאתריום לדברי צוות הפרויקט
  • קהילה חזקה וגדולה
  • נפח פעילות נמוך ביחס למטבעות אחרים (נכון לינואר 2022)
  • שיתופי פעולה עם רשתות אחרות עדיין לא זמינים 
  • תחרות מרובה מצד הרבה פרויקטים עם שאיפות דומות
  • ריכוזיות – שארדינג מייצר תלות בגורמים ריכוזיים על מנת לאבטח את כלל הרשת וליצור קונצנזוס אחד 
  • אבטחה – סקלאביליות באה ישירות על חשבון אבטחה מאחר והקונצנזוס הוא לא בכל הרשת יחד אלא בחלקים ממנה

ארנקים מומלצים

אלרונד – ארנקי EGLD

הארנקים המומלצים הם: 

  1. ארנקי חומרה – הארנקים המומלצים ביותר. ארנק חומרה הוא כונן קשיח חיצוני אשר מהווה הדרך הבטוחה ביותר כיום להחזיק מטבעות דיגיטליים. ישנם שני ארנקים שאנו ממליצים עליהם:
    * ארנק טרזור (Trezor) – נחשב לוותיק ביותר. מדובר בארנק מאובטח מאד ובעל חוויית משתמש מצוינת. בנוסף לביטקוין ואתריום, יכול טרזור להכיל עוד מספר מטבעות נוספים. הכנו עבורכם את המדריך המלא לארנק טרזור.
    * ארנק לדג’ר ננו אקס (Ledger Nano X) – ארנק מטעם חברת לדג’ר הצרפתית. מכיל מגוון רחב יותר של מטבעות ביחס לטרזור – נחשב מאובטח באותה מידה. גם כאן, הכנו עבורכם את המדריך המלא לארנק לדג’ר
  2. ארנק ווב – ארנק הווב הרשמי של קהילת אלרונד. פשוט מאובטח, קל ליצור אותו. בארנק ניתן להחזיק טוקנים לשלוח ולקבל eGLD ויש דרכים נוספות לביצוע עסקאות באמצעות EGLD. 

dapp | Maiar – הארנק הרשמי של הטוקן EGLD שמופעל על-ידי רשת הבלוקצ'יין של אלרונד. מלבד eGLD, הארנק תומך במגוון מטבעות נוספים כמו אתריום, BNB, טוקנים מבוססי פרוטוקול ERC20 ועוד.

קניית EGLD

איך קונים EGLD?

קניית EGLD באמצעות ביטקוין או אתריום

אנו ממליצים על קניית ביטקוין או את'ריום תחילה במידה ומשתמשים בנותן שירות ישראלי, בנוגע לבורסות בינלאומיות:

זירת המסחר הסינית הגדולה ביותר בשוק המטבעות הדיגיטליים. בעלת הממשק הנוח ביותר ונפח המסחר הגבוה ביותר.

בורסת ביטפינקס היא אחת הבורסות המוכרות למסחר במטבעות קריפטוגרפיים. היא נוסדה בהונג קונג כבר ב-2012. 

זירת מסחר מעולה אשר ניתן לבצע את הרכישה דרכה. למדריך המלא לבורסת קוקוין.נכון לכתיבת מילים אלו קוקויין היא בורסה לא מפוקחת.

סקירת מטבעות דיגיטליים פופולריים

בואו ללמוד על המטבעות הקריפטוגרפיים

המדריך עזר לכם? פרגנו לנו בכוכבים

תנו ציון מ-1 עד 5:

4.3/5 – (31 votes)

ואם בא לכם גם לשתף ברשתות החברתיות בכלל פינוק 😍

כתיבת תגובה

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן