הליום (Helium)

קנייה, ארנקים, שער וסקירה מלאה על המטבע

רשת הליום הינה רשת עמיתים (P2P) של תקשורת אלחוטית. הרשת מיועדת למכשירי "האינטרנט של הדברים" המתקשרים ומעבירים נתונים דרך האינטרנט. באמצעות חומרה ייעודית, כל אחד יכול להפעיל נקודה חמה ולהצטרף באופן אקטיבי לפריסת הרשת. בתמורה לקיום הרשת על ידי מפעילי הנקודות החמות - ישנו תגמול בטוקן HNT.

דרגו את HNT מ-1 עד 5:

4.2/5 – (28 votes)

היצע ושווי שוק

שער HNT וכמות המטבעות

שרשרת הבלוקים של הליום מושתתת על שלושה עקרונות נפרדים בניסיון לוודא שיש מספיק מטבעות HNT לצרכי הרשת ובמקביל שלא יהיו יותר מדי, כדי לא לדלל את ערך המטבע. 

שלושת העקרונות הם: מכסה מקסימלית של מטבעות, שריפה והנפקה של מטבעות ו-"אפס פליטות נטו."

המכסה המקסימלית עומדת על 223,000,000 מטבעות HNT. בזמן השקת הפרויקט, בכל חודש הונפקו כ-5,000,000 מטבעות חדשים, ומאז בכל שנתיים מספר מטבעות ה-HNT המונפקים בחודש קטן ב-50%. על פי תנאים אלו, בתוך 50 שנים יכרו בצורה זו כל מטבעות ה-HNT.

ברשת הליום משתמשים בזיכוי נתונים (Data Credits) הצמוד לערך הדולר בכדי לשלם על הפעולות ברשת. נקודות הזיכוי נוצרות על ידי שריפה של מטבע HNT. על פי הפרוטוקול, דולר אמריקאי אחד יהיה שווה תמיד 100,000 נקודות זיכוי ברשת. 

 

"אפס פליטות נטו" היא מדיניות חדשה אשר נכנסה לפרוטוקול בנובמבר 2020. השינוי נכנס מתוך התייחסות לשאלה של איך הרשת יכולה להימנע ממצב שיאזלו כל מטבעות ה-HNT במקרה של ביקוש גבוה לנקודות זיכוי (אשר יגרמו לשריפת יתר של HNT). 

על פי השינוי הזה, בכל "תקופה" של כ-30 בלוקים המערכת בודקת את כמות המטבעות שנשרפו ומנפיקה מטבעות חדשים במקומם. תהיה מכסה מקסימלית לכמות המטבעות שיוכלו להיווצר בכל תקופה כזו, כך שלמעשה רק כאשר הביקוש יהיה גבוה במיוחד יווצרו פחות מטבעות ממה שישרפו.

כ-65% מהמטבעות החדשים מועברים אל מפעילי הנקודות החמות, ו-35 האחוזים הנותרים הולכים למשקיעים המוקדמים וחברת Helium inc. אף על פי שלא התקיימה מכירה מוקדמת של HNT, משקיעים מוקדמים הצטרפו אל הפרויקט באמצעות הטוקן HST, או Helium Security Token. 

בין השנים 2014 ל-2021, צוות הליום גייס כ-164 מיליון דולר ממשקיעים באמצעות מכירת HST. המכירה האחרונה התקיימה באוגוסט 2021.

צוות הפיתוח

מי עומד מאחורי רשת הליום

רשת הליום הוקמה בשנת 2013 על ידי שון פנינג, אמיר חלים ושון קרי. 

מתוך השלושה, רק חלים עובד במשרה מלאה בהליום והוא מכהן בתור מנכ"ל החברה. חלים עבד בעבר כמנהל טכנולוגיות ראשי בטסארטאפ המשחקים Diversion, והוא אחד מצוות המפתחים המקורי של משחק הוידאו Battlefield 1942. פנינג אמנם לא עובד במשרה מלאה בחברה, אך הוא עדיין משמש בתור אחד היועצים לחברה. פנינג ידוע בעיקר בתור אחד משני המפתחים של תוכנת שיתוף הקבצים נאפסטר.

מנהל הטכנולוגיות הראשי של הליום כיום הוא מארק ניג'דם, מומחה טכנולוגיה עם למעלה מ-25 שנות ניסיון בתחום. לפני שהצטרף אל הליום, בשנת 2015, עבד בתור מהנדס בכיר בחברת Yahoo! לצד ניג'דם. פרנק מונג מכהן כמנהל התפעול הראשי של הליום והוא מגיע עם למעלה מ-20 שנות ניסיון באבטחת סייבר.

בין המשקיעים בהליום נמנים קרן ההשקעות אנדריסן הורוביץ, מולטיקוין קפיטל ואלמדה. אלו 3 מהקרנות המובילות בתחום המטבעות הדיגיטליים

איך זה עובד?

איך עובדת רשת הליום

רשת הליום הינה רשת אלחוטית לטווח ארוך אשר מאפשרת תקשורת ישירה ממחשב למחשב כדי לספק פריסה עולמית עבור שימוש מכשירי "האינטרנט של הדברים" (באנגלית IoT) הפועלים עם פרוטוקול התקשורת LoRaWAN. הרשת מורכבת מנקודות חמות המספקות כיסוי שטח עולמי הולך וגדל של הרשת הציבורית. 

הבלוקצ'יין של הליום משתמש במנגנון כרייה הנקרא הוכחת כיסוי שטח (Proof of Coverage) המאמת שהנקודות החמות אכן ממוקמות היכן שהן טוענות שהן, ושהן מייצגות בצורה נכונה את טווח השטח האלחוטי אשר מיוצר על ידן. בתמורה לאימות זה הרשת מתגמלת את המאמתים במטבעות HNT. בזכות התמריץ הזה הבלוקצ'יין של הליום עומד מאחורי רשת ה-LoRaWAN הגדולה בעולם. 

התפקידים בפרוטוקול 

מנגנון הוכחת כיסוי השטח מורכב משלושה תפקידים שונים: המאתגר, המאותגר והעד. המאתגר הינו נקודה חמה אשר מייצרת אתגר בכל כ-240 בלוקים. המאותגר (או המשדר) הינו הנקודה החמה המקבלת את האתגר ובאחריותה לשדר אותו אל עוד מספר נקודות חמות בקרבת מקום. העד הינו הנקודה החמה הנמצאת בקרבת המאותגר אשר מדווחת על נתוני האתגר לאחר שאלו שודרו. 

העקרונות שעמדו מאחורי פיתוח מנגנון הוכחת כיסוי השטח

  • לא נדרש אישור כדי להשתתף ברשת – כל עוד הנקודה החמה פועלת לפי הכללים המוסכמים של הרשת היא יכולה להשתתף בה בחופשיות. זאת כמובן, פרט לרכישת המכשור עצמו אשר מהווה חסם כניסה.
  • מניעת ריכוזיות – על פי התכנון לא אמורים להיות תמריצים למפעילים להשתמש ביותר מכשירים באותו המקום.
  • עמידה בפני תקלות ביזנטיות – הרשת עדיין תוכל להגיע להסכמה כל עוד רף מסוים של משתתפים פועלים בכנות. 
  • יעילות – על ההגעה להסכמה ברשת להיות שימושית ולא רק כדי לאבטח את הבלוקצ'יין.
  • מהירות של טרנזקציות מאושרות – על הפרוטוקול להשיג מספר גבוה של טרנזקציות מאומתות בשנייה.
  • טרנזקציות עמידות לצנזורה – הנקודות החמות לא יוכלו לצנזר או לבחור אילו טרנזקציות יכנסו לבלוק.

איך צוברים HNT על ידי הפעלת נקודה חמה

כדי להפעיל נקודה חמה ולהיות משתתף פעיל ברשת במטרה להרוויח HNT, יש לרכוש מכשיר ייעודי לכך. בכל תקופה של 30 בלוקים (כ-30 דקות), הרשת מפיצה מטבעות HNT לנקודות החמות אשר הרוויחו אותם באותה התקופה. אך כדי להרוויח מהרשת לא מספיק לרכוש מכשיר ולהפעיל אותו, אלא מומלץ להיות בטווח של נקודות חמות נוספות. פחות מדי או יותר מדי נקודות חמות באזור מצומצם יפגעו בהכנסות של כל הנקודות החמות באותו האזור. טווח הכיסוי של הנקודה החמה עומד על כ-15 ק"מ אך משתנה לפי מיקום המכשיר ושימוש באנטנות.

נכון לכתיבת מלים אלו ועל בסיס מחקר ראשוני (ולא מעמיק), משרד התקשורת בישראל לא מאפשר להזמין את המכשירים ולהפעילם שכן הם לא בתדר תקשורת המאושר.

יתרונות וחסרונות

היתרונות והחסרונות של רשת הליום

  • פרויקט יוצא דופן ויצירתי המאפשר "לכרות" מטבע דיגיטלי בהשקעה לא גבוהה במיוחד
  • לפרויקט שיתופי פעולה רבים בתעשיית האינטרנט של הדברים
  • הרשת גדלה ומתפתחת בזכות התמריצים להמשך פרישתה – נכון לכתיבת מלים אלו ישנם מעל 270,000 נקודות חמות
  • משקיעים גדולים ומוכרים תומכים בפרויקט
  • לא בטוח האם האינטרנט של הדברים אכן יזדקק לרשת של הליום בעתיד, והאם מוצדק בכלל לפרוש אותה מלכתחילה
  • הצורך ברכישת מוצר ממספר יצרנים מצומצם כדי לתפעל את הרשת
  • הראוטרים הנדרשים להפעלת נקודה חמה אינם מותאמים לישראל ויש לוודא התאמה לתדרים ולתקנים המקומיים לפני הרכישה
  • הרווחיות מהפעלת נקודה חמה תלויה מאוד במיקומה ומכמות הנקודות החמות הנוספות באזור

ארנקים מומלצים

ארנקי HNT מומלצים

הארנקים המומלצים הם:

ארנקים למובייל – לחברה יש אפליקציה ייעודית הנקראת Hellium Hotspot המשמשת גם בתור ארנק ל-HNT. לאפליקציה גרסת
Android  וגרסת iOS. בנוסף, ארנק מייסיליום (Mycelium) תומך גם הוא בטוקן.

ארנק ווב – MyEtherWallet הוא ארנק מומלץ ומהווה כאחד מהארנקים השימושיים ביותר

קניית HNT

איך קונים HNT

זירת המסחר הסינית הגדולה ביותר בשוק המטבעות הדיגיטליים. בעלת הממשק הנוח ביותר ונפח המסחר הגבוה ביותר.

קראקן (Kraken) היא אחת מזירות המסחר הפופולריות למסחר במטבעות דיגיטליים, הבורסה מציעה עמלות נמוכות, אפליקצית מובייל טובה וכלים לסוחרים מתקדמים.

סקירת מטבעות דיגיטליים פופולריים

בואו ללמוד על המטבעות הקריפטוגרפיים

המדריך עזר לכם? פרגנו לנו בכוכבים

תנו ציון מ-1 עד 5:

4.2/5 – (28 votes)

ואם בא לכם גם לשתף ברשתות החברתיות בכלל פינוק 😍

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן