שרשרת הבלוקים של הליום מושתתת על שלושה עקרונות נפרדים בניסיון לוודא שיש מספיק מטבעות HNT לצרכי הרשת ובמקביל שלא יהיו יותר מדי, כדי לא לדלל את ערך המטבע.
שלושת העקרונות הם: מכסה מקסימלית של מטבעות, שריפה והנפקה של מטבעות ו-"אפס פליטות נטו."
המכסה המקסימלית עומדת על 223,000,000 מטבעות HNT. בזמן השקת הפרויקט, בכל חודש הונפקו כ-5,000,000 מטבעות חדשים, ומאז בכל שנתיים מספר מטבעות ה-HNT המונפקים בחודש קטן ב-50%. על פי תנאים אלו, בתוך 50 שנים יכרו בצורה זו כל מטבעות ה-HNT.
ברשת הליום משתמשים בזיכוי נתונים (Data Credits) הצמוד לערך הדולר בכדי לשלם על הפעולות ברשת. נקודות הזיכוי נוצרות על ידי שריפה של מטבע HNT. על פי הפרוטוקול, דולר אמריקאי אחד יהיה שווה תמיד 100,000 נקודות זיכוי ברשת.
"אפס פליטות נטו" היא מדיניות חדשה אשר נכנסה לפרוטוקול בנובמבר 2020. השינוי נכנס מתוך התייחסות לשאלה של איך הרשת יכולה להימנע ממצב שיאזלו כל מטבעות ה-HNT במקרה של ביקוש גבוה לנקודות זיכוי (אשר יגרמו לשריפת יתר של HNT).
על פי השינוי הזה, בכל "תקופה" של כ-30 בלוקים המערכת בודקת את כמות המטבעות שנשרפו ומנפיקה מטבעות חדשים במקומם. תהיה מכסה מקסימלית לכמות המטבעות שיוכלו להיווצר בכל תקופה כזו, כך שלמעשה רק כאשר הביקוש יהיה גבוה במיוחד יווצרו פחות מטבעות ממה שישרפו.
כ-65% מהמטבעות החדשים מועברים אל מפעילי הנקודות החמות, ו-35 האחוזים הנותרים הולכים למשקיעים המוקדמים וחברת Helium inc. אף על פי שלא התקיימה מכירה מוקדמת של HNT, משקיעים מוקדמים הצטרפו אל הפרויקט באמצעות הטוקן HST, או Helium Security Token.
בין השנים 2014 ל-2021, צוות הליום גייס כ-164 מיליון דולר ממשקיעים באמצעות מכירת HST. המכירה האחרונה התקיימה באוגוסט 2021.