לייטקוין (Litecoin)

קנייה, ארנקים, שער וסקירה מלאה על המטבע

לייטקוין (LTC) הוא מטבע דיגיטלי מבוסס טכנולוגיית הבלוקצ'יין שמשמש כאמצעי להעברת ערך, ונחשב לאח הקטן של מטבע הביטקוין.
מטבע הלייטקוין הוצג לעולם באוקטובר 2011 ע"י עובד גוגל לשעבר – צ'ארלי לי. Litecoin הוא מטבע בעל קוד תוכנה פתוח, מבוסס על רשת עמיתים (P2P) ומוכר כאחד המטבעות הוותיקים בשוק המטבעות הדיגיטליים.

דרגו את Litecoin מ-1 עד 5:

4.2/5 – (33 votes)

היצע ושווי שוק

שער לייטקוין וכמות המטבעות

כמות מטבעות ה-Litecoin המקסימלית היא 84 מיליון. נכון לכתיבת מילים אלה, ישנם כ-61 מיליון בסירקולציה. במודל הכלכלי של הלייטקוין, שזהה לשל הביטקוין, המטבעות החדשים מתווספים לעולם כגמול לכורים. כיום, הגמול הוא 25 מטבעות לייטקוין לבלוק. כפי שמתקיים אצל אחיו הגדול, גם בלייטקוין מתקיימת חגיגת ה-Halving – כל 800,000 בלוקים (בערך כל 4 שנים) נחצה הגמול ב-2 (מלשון half, חצי). זאת אומרת, שב-10 באוגוסט לשנת 2019 ייחתך הגמול לכורים מ-25 מטבעות ל-12.5 מטבעות פר בלוק. חשוב להדגיש, שלייטקוין אחד מתחלק אף הוא (כמו הביטקוין) ל-100,000,000 יחידות, שנקראות Photons.

רוצה להגדיל את ההון שלךההכשרה המובילה 
והמקצועי
 בישראללשיריון מקום  לחץ כאן

רוצה להגדיל את ההון שלךההכשרה המובילה והמקצועי בישראללשיריון מקום  לחץ כאן

צוות הפיתוח

מי עומד מאחורי מטבע לייטקוין

צ'ארלי לי המצוין הקים את Litecoin Foundation, ארגון ללא מטרות רווח אשר רשום בסינגפור, ומשימתו לשפר את פרוטוקול הלייטקוין. הארגון מנוהל ע"י צ'ארלי, אך אליו הצטרפו הן בהתנדבות והן בתשלום (מתרומות) מפתחים מובילים נוספים מתעשיית הבלוקצ'יין, כגון Adrian Gallaghar ו-Loshan T. כמו כן,Litecoin Core היא קהילת מפתחים נוספת שעובדת על שיפור הקליינט. בעתיד אגב, צפויים לנו הרבה הפתעות בלייטקוין כגון טראנזקציות אנונימיות וחתימות שנור.

לייטקוין דומה בהמון מובנים לביטקוין, ואף נחשב 'אחיו הקטן' בקרב קהילת הביטקוין. הסיבה לכך היא די ברורה – הקוד של הלייטקוין הגיע מהקוד של הביטקוין עם שיפורים או שינויים שצ'ארלי ראה נכון להוסיף.

חשוב להדגיש כבר בשלב זה, שצ'ארלי לי הוא תומך נלהב של הביטקוין, ויצר את הלייטקוין על מנת 'להחמיא' ולעבוד ביחד עם הביטקוין – ולא להתחרות בו. הכוונה היא, שבעיניו ובעיני רבים בקהילת הקריפטו – הביטקוין נועד להיות Store of Value. שומר ערך, כמו הזהב. הלייטקוין לעומת זאת, נועד כדי להשלים אותו על ידי כך שהוא מאפשר עסקאות מהירות יותר.

איך זה עובד?

איך עובד מטבע לייטקוין

ובכן, הלייטקוין אף הוא מבוסס על אלגוריתם הוכחת העבודה (Proof of Work), אך עם שינוי מהותי. בעוד שהביטקוין מבוסס על אלגוריתם SHA-256, שמיועד לכוחות מחשוב חזקים ואף שבבים ייעודיים לכרייה – ה-Litecoin מבוסס על אלגוריתם Scrypt. אלגוריתם זה נעזר בזיכרון המחשב ולא בהכרח במעבדים שלו, ועל כן (לטענתו של צ'ארלי) מדכא את הריכוזיות שנוצרת סביב עולם הכרייה בביטקוין.

בבלוקצ'יין של הביטקוין בלוק נוצר כל 10 דקות, ואילו בבלוקצ'יין של הלייטקוין – כל 2.5 דקות. המטרה מאחורי זה היא לאפשר נפח עסקאות גבוה ומהיר יותר. המשמעות מאחורי נפח עסקאות גבוה יותר באה לידי ביטוי בכיסנו במיוחד – ככל שהבלוקצ'יין תוכל להתמודד עם יותר עסקאות, העמלה שנצטרך לשלם תהיה זניחה יותר.

סוגיה נוספת היא פרוטוקול הקונצנזוס. בביטקוין, דרושה הסכמה של 95% מהקהילה (מפתחים, משתמשים וכורים) על כל שינוי או שיפור שעולה להצעה. בלייטקוין עם זאת, רף הקונצנזוס הוא 75% בלבד. המשמעות של זה היא דו כיוונית – מצד אחד, זה מקל משום ש'קל' יותר להטמיע שיפורים ולהשיג תמיכה. מצד שני, זה מקטין את חוזק הביזור של הפרוטוקול.

ללמוד לסחור ולהשקיע בשוק הקריפטו – כמו מקצוענים

למימוש הטבה חד פעמית ופרטים נוספים 👇

יתרונות וחסרונות

היתרונות והחסרונות של מטבע לייטקוין

  1. SegWit – במאי 2017, המטבע לייטקוין הפך להיות הראשון שמטמיע את SegWit (Segregated Witnesses) בפרוטוקול שלו. בתרגום ישיר, SegWit אומר הפרדת חתימות. בעת ביצוע טראנזקציה בבלוקצ'יין, על כל משתמש לחתום את ההעברה באמצעות המפתח הפרטי שלו. החתימות, כך הסתבר במרוץ השנים, תפסו חלק נכבד מגודל הבלוק – עד כדי 60% מהבלוק לפעמים. על ידי הפרדת החתימות מנפח הבלוק, ניתן להגדיל משמעותית (ריאלית) את גודל הבלוק (ללא צורך ב-Hard Fork) וליצור הרבה יותר מקום לטראנזקציות עצמן.
  2. Lightning Network – הטמעת ה-SegWit איפשרה למפתחי ה-Litecoin להטמיע גם את השיפור הטכנולוגי שנקרא Lightning Network. בתמציתיות, הרשת הזו נותנת פתרון Off-Chain (זאת אומרת, חיצוני לבלוקצ'יין) שעוזר עם האצת טראנזקציות, הוזלת עמלות והתמודדות איתנה יותר אל מול בעיות הסקלביליות. הסרטון הבא יסביר לכם במדויק מהי הטכנולוגיה.

אחד החסרונות העיקריים של לייטקוין הוא שיש שאומרים שהפסיקו לעבוד על פיתוחו.

בנוסף, לייטקוין מהווה סוג של רשת ניסויים של ביטקוין, אחיו הגדול. לפני שמטמיעים שיפור טכנולוגי בביטקוין, בודקים אותו (ברוב המקרים) תחילה על לייטקוין.

ארנקים מומלצים

ארנק לייטקוין מומלץ

  1. ארנק חומרה – Ledger Nano X או Trezor, שניהם מכילים לייטקוין ושניהם משתייכים לסוג המומלץ ביותר של ארנקים. אם אינכם יודעים מהו ארנק חומרה, אנא קראו את המאמר הבא.
  2. LoafWallet – ארנק סלולר ל-iOS (אייפון) שפותח ע"י צ'ארלי לי בעצמו, ומשופר באופן תמידי ע"י קבוצת מתנדבים שנקראת Litecoin Association. מדובר בארנק בעל קוד פתוח, אשר מאפשר שמירת המפתחות הפרטיים כ-Seed של 12 מילים. כמובן שה-Seed מיוצר אצלכם בנייד.
  3. Litecoin Core – הארנק הרשמי של Litecoin. ה-Litecoin Core הוא למעשה הקליינט של הבלוקצ'יין. לכן, על מנת להשתמש בו עליכם להיות מסונכרנים לחלוטין עם הבלוקצ'יין של לייטקוין. תהליך הסנכרון יכול לקחת גם מספר ימים, והוא דורש מהמחשב הרבה כוחות. עם זאת, זהו ארנק הדסקטופ (שולחן עבודה) המומלץ ביותר.
  4. Electrum-LTC – צוות מפתחי Electrum המצוינים פיתח גרסת דסקטופ עבור הלייטקוין אף הוא. אלקטרום הוא אחד מהארנקים הוותיקים ביותר בשוק המטבעות הקריפטוגרפים, בעל קוד פתוח, ולא דורש סנכרון מלא של הבלוקצ'יין אלא חלקי (Lightweight). כמו כן, ארנק אלקטרום מאפשר שימוש בכתובות SegWit.
  5. ארנק נייר – ארנק נייר מיועד לשמירה בטוחה וקרה (שאינה מחוברת לרשת האינטרנט) לטווח ארוך. למעשה מדובר בפיסת נייר שמכילה את המפתחות הפרטיים והציבוריים שלכם, כך שעליכם לגבות אותה היטב. צירפתי עבורכם אתר בטוח ליצירת ארנק נייר ו-מדריך כיצד לעשות זאת בצורה המאובטחת ביותר. שימו לב, המדריך המצורף הינו מדריך לארנק נייר עבור ביטקוין, אך התהליך זהה לחלוטין.

קניית לייטקוין

איך קונים לייטקוין ?

קניית לייטקוין עם כסף פיאט (שקל, דולר, אירו)

מאחר והלייטקוין מטבע ותיק מאד, ניתן לרכוש אותו כמעט בכל זירת מסחר. סקרתי עבורכם את האפשרויות המובילות:

רכישת ביטקוין / את'ר והמרה ללייטקוין

הביטקוין והאת'ר הם המטבעות המובילים בשוק, מה שהופך אותם לנוחים יותר לרכישה. נוכל לקנות תחילה את אחד מהנ"ל, להפקיד אותם בבורסה למסחר במטבעות אלטרנטיביים כגון Binance ולהמיר אותם ללייטקוין שם.

זירת המסחר הסינית הגדולה ביותר בשוק המטבעות הדיגיטליים. בעלת הממשק הנוח ביותר ונפח המסחר הגבוה ביותר. למדריך מלא על בינאנס.

הבורסה הישראלית. Bit2c מאפשרים רכישה נוחה מאד של לייטקוין, ע"י הפקדת שקלים (באמצעות העברה בנקאית) והשמת פקודת מסחר. עם זאת, ראוי לציין כי מאחר ונפח המסחר נמוך מאד בזירת מסחר זו, צפויים פערי מחירים ביחס לעולם. הכנתי עבורכם את המדריך המלא לביטוסי.

סקירת מטבעות דיגיטליים פופולריים

בואו ללמוד על המטבעות הקריפטוגרפיים

המדריך עזר לכם? פרגנו לנו בכוכבים

תנו ציון מ-1 עד 5:

4.2/5 – (33 votes)

ואם בא לכם גם לשתף ברשתות החברתיות בכלל פינוק 😍

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

Blockchain Expert

מסלול ההכשרה המקצועי בישראל

זה הזמן שלך להצטרף להצלחה!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

דילוג לתוכן