ראשי » מטבעות דיגיטליים » הכירו את אומיסגו (OmiseGo) – "מחליפים את הבנקים"
"מחליפים את הבנקים"
אומיסגו (OmiseGo) הוא פרויקט טכנולוגיה פיננסית ("פינטק") מבוסס בלוקצ'יין שתפקידו להוות תחליף לשיטות התשלום המסורתיות בדגש על השוק הקמעונאי.
רקע כללי
אומיסגו (OmiseGo) הוא פרויקט טכנולוגיה פיננסית (“פינטק”) מבוסס בלוקצ’יין שתפקידו להוות תחליף לשיטות התשלום המסורתיות בדגש על השוק הקמעונאי. עקרון הפעולה המבוסס על זה של את’ריום יאפשר להציע פלטפורמת תשלומים אשר אינה דורשת שימוש בחשבון בנק ומפחיתה עמלות העברה ועמלות המרת מטבע. בנוסף, יהיה ניתן לשלם במטבע פיאט כגון דולר ולקבל תשלום במטבע קריפטוגרפי או ההפך.
הסיסמה של אומיסגו היא “Unbank the Banked” (בתרגום חופשי – מחליפים את הבנקים), כלומר לוותר על שימוש בממשק הבנקאות ולעבור למערכת העברות כספיות בין משתמשים ובין ארגונים ישירות, כאשר מהותו העיקרית של הפרויקט היא לצרף את 2 מיליארד האנשים בעולם שכיום אינם חלק מהכלכלה הגלובלית וחיים ללא גישה לחשבונות בנק – לכלכלה של כולנו.
דרגו את OMG מ-1 עד 5:
היצע ושווי שוק
ביולי 2017 יצא הפרויקט לאור, עם הנפקת טוקנים ראשונית (ICO) פרטית (כלומר, ה-ICO לא היה פומבי לכולם) של הטוקן אשר ישמש את הרשת – OMG. במהלך ההנפקה גויסו כ-25 מיליון דולר, כשכל ETH היה שווה 1000 טוקני OMG . כיום ישנם בסירקולציה 140,245,398 מטבעות וזהו גם מספר המטבעות המקסימלי.
התכנון המקורי של הצוות היה לגייס 100 מיליון דולר בסה”כ, אך לאחר שגייסו 25 מיליון דולר בגיוס המוקדם – החליטו כי זה מספיק. בעולם המטבעות הדיגיטליים זה ראוי לשבח.
בנוסף לכך, הצוות של אומיסגו ביצע “חלוקה (Airdrop)” של 5% מסך כל המטבעות לכל מי שהחזיק ברשותו סכום של 0.1 ETH לפחות, וזאת בהתאם לכמות אותה החזיק.
שווי השוק הנוכחי של OMG מתעדכן עבורכם בזמן אמת בצד שמאל.
צוות הפיתוח
Omise היא חברה ותיקה (יחסית) בתחום הקריפטוגרפיה ונוסדה ב-2013. המפתחים של החברה יושבים בכמה מדינות במזרח הרחוק: תאילנד, יפן, סינגפור ואינדונזיה, והיא מגובה על ידי קרן השקעות. צוות הפיתוח של אומיסגו נחשב מהמבטיחים ביותר בעולם המטבעות הקריפטוגרפיים, והוא כולל שמות מובילים מהתעשייה כגון ג’וזף פון (שהוא ממפתחי רשת הברק ופלזמה). מלבד צוות הניהול, יש גם מספר גדול של מפתחים ויועצים, כשהמפורסם מביניהם הוא ויטליק בוטרין, מייסד פלטפורמת את’ריום.
איך זה עובד?
אומיסגו פועל על עקרון הוכחת ההחזקה (Proof of Stake) ולכן מתגמל את היוצרים של הבלוקים בחלוקת מטבעות כחלק מן הגמול לבלוק.
מבחינת התשתית, נכון להיום אומיסגו הוא טוקן ERC20 על גבי רשת את’ריום. כלומר, אינו בעל בלוקצ’יין משל עצמו. עם זאת, הרשת של הפרויקט נמצאת בשלבים מתקדמים של הבנייה ובקרוב תהפוך לרשת מבוזרת משל עצמה – פתוחה, וללא חסמי כניסה. הרשת הזו מתוכננת לעבוד “בשיתוף” עם רשת הבלוקצ’יין של את’ריום (הסבר בהמשך).
המימוש הטכני של אומיסגו בנוי על שלוש שכבות שכל אחת מהן תתחיל לפעול בשלב אחר, מהקריטית ביותר למתוחכמת ביותר.
בסופו של דבר שלוש השכבות יתחברו אחת לשנייה ויאפשר לממש את הפרויקט השלם.
אגב, כל הכינויים לשלבים השונים מבוססים על צעדים במשחק הלוח היפני “גו”.
מפתחי אומיסגו פיתחו את ה-SDK הייעודי לפלטפורמה שלהם. SDK באנגלית הוא Software Development Kit, כלומר מאין “שבלונה” למפתחים אשר תשמש אותם לפיתוח ארנקים ממותגים (White Label) ייעודיים עבורם. שימוש ב-SDK חוסך כתיבה של פונקציות שלמות של אלפי שורות קוד כל אחת. הארנק הממותג יכול לשמש הן חברות והן משתמשים פרטיים, ומטרתו לאפשר אקוסיסטם של מערכת תשלומים נוחה לפיתוח ואשר מגשרת על תהליכי למידת השימוש בבלוקצ’יין.
אלמנט אולי הכי חשוב במתכונתו הנוכחית של השוק בנוגע ל-SDK הוא שבעקבות היותו קוד פתוח, יוכלו להיבנות ארנקים של מטבעות/טוקנים אחרים על גבי הבלוקצ’יין של אומיסגו, כך שנוכל להחזיק לדוגמה ביטקוין, נאו ו-QTUM בנוסף לטוקן OMG עצמו.
זירת החליפין המבוזרת של אומיסגו היא זירת מסחר הן בין מטבעות דיגיטליים שונים והן בין כסף פיאט. כמו כן בזירה ניתן יהיה אף להמיר נכסים אחרים בעלי ערך כמו נקודות מועדון (לכסף פיאט או מטבעות דיגיטליים). באמצעות החיבור לרשתות ולפלטפורמות תשלום שונות, יהיה ניתן לבצע המרות של מטבעות ללא שימוש באתרים חיצוניים וכך כמובן לצמצם את העמלות השונות.
הפלזמה היא פיתוח עתידי של OmiseGO עם יכולות מרשימות ביותר שנועד להבטיח את הסקלאיבליות של הרשת ולמנוע שליטה ריכוזית על ידי מי שמחזיק במספר גדול של מטבעות. הפלזמה יהיה מבוסס על המודל של ה-Lightning Network ולמעשה יבצע את ההעברות מחוץ לרשת, כך שלא יהיה צורך לאמת כל יצירה של בלוק חדש, וההעברות יוכלו להיות מהירות במיוחד, אך לא על חשבון הנפח שלהן. כמו כן, המודל יבטיח עמלות מזעריות משמעותית.
למעשה, ההבטחה של הפלזמה היא כל כך גדולה, ולכן אם היא תצליח, ויטליק בוטרין, יהיה עשוי להטמיע אותו גם בתוך הרשת של את’ריום.
יתרונות וחסרונות
מרבית חברות התשלומים וחברות האשראי הן סוג של גן סגור. למשל, מי שיש לו חשבון ב- PayPal לא יכול להעביר כסף למקבילה הסינית AliPay וחנות שרוצה לקבל כרטיס אשראי של ויזה חייבת להשתמש במסוף של החברה. אומיסגו רוצה לפתוח את הגן הסגור הזה ולאפשר לכל אחד לשלם או לקבל תשלומים באותו האופן בכל מטבע בו ירצה, אפילו אם לא מדובר במטבע בעל סחר חליפין סטנדרטי (לדוגמה, נקודות צבירה).
בנוסף, לפחות באופן תיאורטי והודות לסקלאביליות הגבוהה של המערכת, יהיה ניתן להתממשק גם אל רשתות אחרות ולהפעיל אפליקציות מבוזרות או חוזים חכמים.
ל-OmiseGo כבר יש דריסת רגל בשטח, ולא פחות מ-50,000 קמעונאים בדרום מזרח אסיה כבר עושים בה שימוש ומשרתים קהל יעד פוטנציאל של כמעט חצי מיליון איש שאין להם חשבון בנק (בכל העולם מדובר על לא פחות משני מיליארד איש).
כבר כיום מתקיימים מגעים בין Omise (החברה) לבין גופים פיננסים גדולים. בתאילנד למשל, בה מקודמת יוזמה ממשלתית להחליף את כל הכסף המזומן בכסף אלקטרוני (יוזמה שמקודמת גם במדינות אחרות בעולם כולל בישראל), התקיימה פגישה בין החברה לבין הבנק המרכזי של תאילנד ומשרד הכלכלה אימץ את הטכנולוגיה של החברה לזיהוי פנים עבור תשלומים מאובטחים (FacePay). גם ביפן כבר יש התעניינות במיזם מצד התאגידים הפיננסים הגדולים.
מלבד האפקטיביות הצפויה של פרוטוקול הפלזמה, היכולת ליצור ארנקים מותאמים אישית וממותגים אמורה לעזור לקהל היעד הרחב לאמץ את הטכנולוגיה בלי לדאוג יותר מדי לאופן בו היא פועלת (זאת לעומת טכנולוגיות אחרות שדורשות הורדה ושימוש בארנק ייעודי).
גובה העמלות שכל מנהל צומת ברשת יקבל עבור ההעברות שלו עדיין לא נקבע. עם זאת, כבר ידוע שהדיווידנד שיתקבל עבור כל ההעברה יהיה קרוב ל-1%, וכשמדובר במספר גבוה של ההעברות, התשואה בהחלט יכולה להיות נאה.
החיסרון של ה-DEX הזו הוא בכך שה-ETH (המטבע של האת’ריום) עדיין יהיה המטבע האפקטיבי ביותר עבור העברת ביניים. לדוגמה, אם מישהו שולח יורו למישהו ואחר שמקבל תשלום בדולרים, היורו יומר קודם כל ל-ETH ולאחר מכן ה-ETH יומר לדולרים.
מסיבה זו, סביר להניח שהספקים השונים יקימו מאגרים נפרדים עבור העברות קטנות ועבור העברות גדולות, או שפשוט יבנו חוזים חכמים משל עצמם שמשתמשים ב-ETH.
התלות ברשת של את’ריום מביאה לכך שכרגע העמלות הן גבוהות למדי והתשתית של אומיסגו איננה עצמאית. השדרוג לפלזמה אמור להתגבר על כך, אך אם הפיתוח יתקל בקשיים, לא יהיה ל-OmiseGO הרבה מה להציע ויהיה קשה לשווק אותו כתחליף למי שלא רוצה חשבון בנק או לא יכול להחזיק בו.
ארנקים מומלצים
כידוע לכם, עולם המטבעות הדיגיטליים עודנו צעיר ולפיכך חוויית המשתמש בו פחות נוחה. מסיבה זו, ספורים הארנקים אשר מאפשרים החזקה של מספר מגוון של מטבעות שונים במקביל, שנחשבים מאובטחים ומומלצים.
מכיוון ש-OMG תואם לתקן של את’ריום, רוב הארנקים שתומכים במטבע את’ריום, תומכים גם בו:
קניית אומיסגו
ישנן שתי דרכים עיקריות לרכישת המטבע OMG. הראשונה היא באמצעות כסף פיאט (דולר, אירו וכו’), ואילו השניה היא באמצעות ביטקוין או את’ריום.
בורסת בינאנס השיקה לאחרונה שירות הפקדות בכרטיס אשראי. מדובר בזירת מסחר וותיקה ואמינה, בעלת נפח מסחר גבוה. הכנו לנוחיותכם את המדריך המלא לבורסת בינאנס.
שימו לב, אפשרות רכישה זו עלולה להסתכם בעמלות של כ-10%, בין השאר בעקבות עמלות המרת מט”ח.
כאמור, עולם המטבעות הדיגיטליים עוד נחשב צעיר ולא ערוך. לפיכך, ישנם פערים שעלינו לגשר עליהם בעצמנו. במקרה הנוכחי, רכישת OMG אפשרית כמעט לגמרי רק באמצעות ביטקוין או את’ריום. לכן הכנו עבורכם את המדריך לקניית מטבע אלטרנטיבי באמצעות ביטקוין או את’ריום. אם אין ברשותכם ביטקוין או את’ריום, תוכלו לרכוש בעמוד קניית ביטקוין.
אם כבר ברשותכם ביטקוין או את’ריום, רכישה של מטבע ה-OMG יכולה להתבצע מהמקורות הבאים:
זירת המסחר הסינית הגדולה ביותר בשוק המטבעות הדיגיטליים. בעלת הממשק הנוח ביותר ונפח המסחר הגבוה ביותר. הכנו לנוחיותכם את המדריך המלא לבורסת בינאנס.
חלפן הכספים המאפשר לבצע המרת קריפטו לקריפטו דרכו. קל יותר לשימוש ומהיר מבינאנס, אבל עם עמלות מעט גבוהות יותר. בנוסף, הכנו עבורכם את המדריך המלא לחלפן הקריפטו צ’יינג’לי.
תנו ציון מ-1 עד 5:
ואם בא לכם גם לשתף ברשתות החברתיות בכלל פינוק 😍
עוד על אומיסגו:
קריפטו ג׳ונגל הוא אתר תוכן, חדשות ולימוד שהוקם עבור עולם המטבעות הדיגיטליים וקהילת טכנולוגיית הבלוקצ’יין הישראלית. אנו מציעים את החדשות העדכניות ביותר, ניתוחים ופרשנויות לסוגיות חמות בשוק, סיקור מטבעות מתפתחים וקיימים, ואף מדריכי לימוד מקוונים וקורסי למידה דיגיטליים ופרונטליים.
כל הזכויות שמורות ל- Crypto Jungle (קריפטו ג’ונגל) © אין לראות בכתוב כייעוץ או המלצה להשקעות, הגלישה היא באחריותכם הבלעדית ובהתאם לתנאי השימוש באתר. כל התכנים בבלוג ביטקוין ומטבעות דיגיטליים זה, מובאים תחת רשיון קריאטיב קומונס הדורש ייחוס ושחרור זהה. קידום אתרים על ידי: AskPavel
גם אנחנו שונאים ספאם, נשלח רק תוכן איכותי ורלוונטי
30% הנחה!
הקורס שלנו במבצע מיוחד :)