מדיניות הרשת
מדיניות רשת פולקדוט מבוססת על פרוטוקול קונצנזוס "מועמדות להוכחת ההחזקה" (Nominated Proof of Stake) שבשונה מפרוטוקול ההוכחת ההחזקה הסטנדרטי, מספר בלתי מוגבל של מחזיקי המטבע DOT יוכל לגבות מספר גדול אך מוגבל של מאמתים שיהיו אחראים על תפקוד רשת הממסר.
ישנם ארבע תפקידים ראשיים המפעילים את הרשת:
מאמתים (Validators) – מאבטחים את רשת הממסר על ידי Staking של מטבעות DOT, אימות הוכחות של ה"אספנים" והשתתפות בקונצנזוס עם שאר המאמתים.
ממנים (Nominators) – אחראים על אבטחת שרשרת הממסר על ידי מינוי מאמתים אמינים.
אספנים (Collators) – אחראים על תחזוקת תפקוד שרשראות העובדות במקביל ומייצרים הוכחות עבור המאמתים בהן אגע בהמשך (Sharding)
דייגים (Fishermen) – מנטרים את רשת פולקדוט ומדווחים על התנהגות חשודה או זדונית למאמתים. כל אספן או צומת מלא (Full Node) בשרשראות המקבילות יכולים לתפקד כדייגים
המדיניות של רשת פולקדוט פועלת בצורה כזו כך שלכל מחזיקי DOT יש כוח השפעה ולכן שינויים והצעות יכולות להיעשות גם על ידם וגם על ידי מועצת המאמתים שנבחרו בהתאם למשאל הנעשה ברשת.
אז מה הן שרשראות מקבילות ומהו Sharding ?
הפועל To Shard זה בעצם לחלק/לפצל משהו לחלקים קטנים במספר שרתים או צמתים, מה שמאפשר להם לעבוד במקביל בכדי לעבוד במהירות גבוהה יותר ויעילה יותר.
החלקיקים (Shards) בפולקדוט הם בעצם השרשראות המקבילות, כאשר כל שרשרת נחשבת חלקיק. פולקדוט משתמשים במנגנון שנקרא שרדינג הטרוגני, שבעצם מאפשר חופש פעולה גדול יותר למפתחים. להזכירכם, כל עוד שרשרת הממסר מקבלת את ההוכחה המתמטית אז הכל תקין מבחינת הפרוטוקול, וזאת בניגוד לשיטות אחרות כגון שרדינג הומוגני אשר רשת את'ריום 2.0 צפויה להשתמש בו, ואינו מאפשר תאימות רוחבית.
בדיוק כמו שטורנטים עובדים, דמיינו שאתם מורידים קובץ גדול ממספר שרתים במקביל כך שכל שרת אחראי על חלק מסויים מהקובץ וכל השרתים עובדים יחד בו זמנית. פתרון זה נובע ממעמסה שיכולה להיווצר על מערכת הבלוקצ'יין ברגעי עומס.