תטא (Theta) – סטרימינג מבוזר מעמית לעמית

קנייה, ארנקים, שער וסקירה מלאה על המטבע

תטא (THETA) היא רשת בלוקצ'יין המיועדת לסטרימינג של וידאו. Theta Mainnet, שהושקה במרץ 2019, פועלת כעת כרשת מבוזרת שבה משתמשים חולקים ביניהם רוחב פס ומשאבי מחשוב, על בסיס עקרון עמית-לעמית (P2P).

דרגו את THETA מ-1 עד 5:

4.4/5 – (19 votes)

היצע ושווי שוק

שער תטא וכמות המטבעות

פרויקט תטא כולל שני טוקנים: TFUEL ו- THETA, כאשר הושקו 5 טוקנים של TFUEL לכל מטבע THETA בזמן השקת ה- Mainnet (הרשת הראשית) בשנת 2019.

THETA הושק בשנת 2018, והופץ לרוכשים כטוקן ERC-20 שבנוי על אתריום. לאחר מכן, כל טוקני ה-ERC-20 THETA הוסבו ל-THETA על הMainnet של הפרויקט.

 

ההיצע הכולל של THETA מוגבל בכמיליארד (1,000,000,000) טוקנים. הוא מופץ בפרופורציות שונות בין כל משתתפי הרשת, כמו גם צוות התטא עצמו ורזרבה של הפרויקט.

טוקנים למכירה פרטית היוו 30% מסך היצע הטוקנים. היא נערכה מ- 26 בספטמבר 2017 עד 27 בדצמבר 2017 תמורת 300,000,000 THETA וגייסה סך של 20.0 מיליון דולר בסכום של ~ 0.067 דולר לטוקן, ומכרה 30% מכלל אספקת הטוקנים.

לצוות הוקצו 7.49% מסך הטוקנים שהונפקו (נעולים מינואר 2019).

יועצים קיבלו 1.23% מסך הטוקנים שהונפקו.

השותפים קיבלו 12.5% מסך הטוקנים שהונפקו.

"זריעת הרשת" קיבלה 12.5% מסך הטוקנים שהונפקו.

הרזרבות "למעבדה"  מהוות 36.28% מסך הטוקנים שהונפקו.

 

TFUEL משמש להפעלת עסקאות באופן דומה לגז על גבי רשת אתריום. ההיצע הכולל שלו הוא 5 מיליארד (5,000,000,000) טוקנים. היצע טוקן ה- TFUEL יגדל בשיעור שנתי שנקבע ברמת הפרוטוקול. היעד הראשוני הוא גידול שנתי של 5%. ההיצע החדש מכל בלוק יופץ לכל צמתי Validator ו- Guardian על בסיס משוקלל על בסיס ה Staking. למשל, אם צומת מחזיקה 5MM מתוך סך של 500MM שהוקצה THETA, הוא ירוויח 1% מכל ה- TFUEL החדש שנוצר בכל בלוק.

theta tokens

צוות הפיתוח

מי עומד מאחורי מטבע תטא

תטא הוקמה על ידי מיטש ליו וג'יי לונג בשנת 2018. לליו יש היסטוריה ארוכה בענפי הווידאו ומשחקי המחשב, והוא ייסד את חברת פרסום הווידאו Tapjoy, חברת משחקי המובייל Gameview Studios, ואת-THETA.tv, פלטפורמת הלייב-סטרימינג (ה- DApp הראשון שנבנה על פרוטוקול תטא).

לונג הוא המייסד השני של תטא וה-CTO של הפרויקט, ולו ניסיון רב באוטומציה של עיצוב, משחקי מחשב, מציאות מדומה ומערכות מבוזרות. הוא חיבר מספר עבודות אקדמיות בנושא ומחזיק בפטנטים שונים בהזרמת וידאו, בלוקצ'יין ומציאות מדומה.

לתטא יש כעת צוות יחסית צנוע, והאתר הרשמי שלה מפרט משקיעים ארגוניים כגון Samsung NEXT, Sony Innovation Fund, משקיעי המדיה BDMI Bertelsmann Digital Media Investments, CAA Creative Artists Agency, וגם כמה קרנות הון-סיכון מסורתיות מעמק הסיליקון – DCM, סיירה ונצ'רס וקרן VR

שניים מיועצי הפרויקט הם סטיב צ'ן, מייסד-שותף של YouTube וג'סטין קאן, מייסד-שותף של Twitch.

לפרויקט תטא קיים טוקן ביתי משלו, THETA, המציע פונקציות ממשל שונות ברשת תטא. הפרויקט נתמך בין היתר ע"י גוגל, בינאנס, Gumi, Blockchain ventures, סוני אירופה וסמסונג כמאמתים ארגוניים, הפועלים ביחד עם רשת של אלפי  Guardians (המורכבת ממשתמשי הקהילה) וביחד כולם מנהלים צמתים (Nodes) ברשת תטא.

מפתחי הפרויקט אומרים כי תטא נועדה לטלטל את תעשיית הווידאו-סטרימינג שבה קיימות בעיות כגון: ריכוזיות, תשתיות ירודות ועלויות גבוהות שגורמות לכך שמשתמשי הקצה מקבלים לעיתים קרובות חווית שימוש עלובה. בנוסף לכך, יוצרי תוכן מרוויחים פחות בגלל המחסומים הקיימים בינם לבין משתמשי הקצה.

איך זה עובד?

איך תטא עובדת

הרעיון העסקי מאחורי תטא הוא ביזור וידאו-סטרימינג, "מחשוב קצה" ומסירת נתונים בצורה יעילה יותר, חסכונית והוגנת יותר עבור משתתפי התעשייה.

לרשת הבלוקצ'יין של הפרויקט קיימים שני טוקנים ביתיים, המכונים תטא (THETA), ותטא דלק (TFUEL), ושניהם מניעים את הכלכלה הפנימית בפרויקט.

היתרון של תטא הוא משולש: הצופים מתוגמלים בשירות סטרימינג איכותי יותר, יוצרי תוכן משפרים את הרווחים שלהם ומתווכים (פלטפורמות וידאו)  חוסכים כסף בבניית תשתיות ומגדילים הכנסות מפרסום ומנויים.

הפרויקט דוגל בעלות מופחתת של סטרימינג, לפי תטא -פלטפורמות וידאו כבר לא צריכות לבנות תשתיות יקרות, כלומר בתטא יש יותר חדשנות טכנולוגית ומודלים עסקיים ייחודיים. בסופו של דבר, כיוון שהמשתמשים מרוויחים בכך שהם חולקים את רוחב הפס שלהם ובונים קהילות, יוצרי התוכן והפלטפורמות מרוויחים יותר עם עלויות סטרימינג נמוכות יותר.

למשתמשים יש תמריץ לצפות בתוכן רשת וגם לשתף משאבי מחשוב, מכיוון שתגמולים בפרויקט מגיעים בצורה של טוקני TFUEL. הצופים מרוויחים פרסים ב-TFUEL על שיתוף רוחב הפס והמשאבים העודפים שלהם,  וכמו כן הצופים בתוכן מתוגמלים על השתתפות ברשת.

הפלטפורמה מבוססת על קוד פתוח, ומחזיקים בטוקנים מקבלים סמכויות ממשל כמו בפרויקטים דומים המבוססים על עקרון של הוכחת האחזקה (Proof of Stake).

מדיניות הרשת

תטא היא רשת המופעלת על ידי שלוש קבוצות משתתפים:

  1. צמתי מאמת ארגוני – חברות המחזיקות טוקני THETA כדי לעבד עסקאות ברשת. דוגמאות לצמתים המאמתים הנוכחיים כוללות את גוגל וסמסונג.
  2. צמתים שומרים (Guardian) – משתמשים המבצעים "עבודה" על מנת להבטיח כי בלוקים המוצעים על ידי צמתי האימות הארגוני אכן מדויקים.
  3. צמתי קצה (Edge) – משתמשים שמשתפים את רוחב הפס שלהם או מעבירים סטרימים ברשת Theta בתמורה ל-TFUEL.

העקרון המרכזי בתטא הוא ה-"BFT המתוקן", מנגנון ממשל (PoS) השומר על הרשת המבוזרת של המחשבים המריצים את רשת תטא. מנגנון הקונצנזוס של תטא שונה מ-PoS מסורתי בכך שגם צמתי מאמת ארגוני,  וגם צמתים שומרים משתתפים במנגנון הקונצנזוס, ומוסיף רמה נוספת של אבטחה לפרוטוקול.

צמתים אלו מתבקשים לעשות סטייק (To Stake) לטוקני THETA על מנת לסייע בהרצת הבלוקצ'יין, לוודא בלוקים ולהצביע על שינויים. צמתי מאמת ארגוני נדרשים לשים מינימום של 10,000,000 THETA ואילו צמתים שומרים צריכים להניח רק 100,000 THETA. יש לציין כי כוח ההצבעה נקבע על פי סכום ה-THETA שהושקע.

צמתי קצה של Theta Edge מתופעלים על ידי חברי קהילת תטא. בתוך פחות מחודש רשת Theta Edge כבר גדלה לכ-3,000 צמתים.

בנוסף לוידאו, נתונים ומחשוב, תטא מאפשרת למפתחים המעוניינים להשיק יישומים מבוזרים (DApps) להשתמש בפלטפורמת החוזים החכמה שלה בעזרת Ethereum Virtual Machine. דוגמאות כוללות יישומי חלוקת תמלוגים ומנגנוני מימון המונים.

יתרונות וחסרונות

היתרונות והחסרונות של תטא

  • צוות מנוסה מאד ויועצים מכובדים בתעשייה
  • כלכלה פנימית עשירה, תשלום לכל שיתוף
  • פלטפורמה חסכונית בעלויות
  • הודות לשירותי Google Cloud Platform, תטא חסכה בעלויות הפיתוח תוך כדי שיפור הביצועים שלה. תטא יכולה כעת לשתף מידע עם שותפים אסטרטגיים כדי להגיע לקהלים רבים יותר, ולהפעיל שאילתות מהירות יותר על הצפייה, רוחב הפס ורגעים בעלי השפעה במהלך שידור חי, מה שיתן לה תובנות איכותיות יותר על המידע שברשותה.
  • ריכוזיות – אמנם פרויקט תטא שואף להיות לגמרי מבוזר אך כרגע נמצאים בידיי היועצים, המשקיעים וה"מעבדה" מספר גדול של טוקנים ולכן כרגע נראה כי הפרויקט די ריכוזי
  • מערכת מורכבת לשימוש
  • לא קיים גיבוי פיזי או דיגיטלי למטבעות (נכסים, רווחים, סחורה)

ארנקים מומלצים

ארנקי תטא

עולם המטבעות הדיגיטליים עוד צעיר, ולפיכך עוד לא מונגש כפי שצריך. לכן את חלקם של המטבעות עלינו להחזיק ארנק בנפרד – על אף חוסר הנוחות שבכך.

משתמשי רשת Theta יכולים להוריד אפליקציה רשמית של ארנק Theta כדי להחזיק או לאחוז בטוקני THETA ו- TFUEL. קיימת גם גרסה לדפדפן. בנוסף לכך, תטא גם בנתה מערכת מיקרו-תשלום למטרות הזרמת וידאו המאפשרת לצופי תוכן ויוצרים לשלוח ולקבל את THETA דרך אפליקציית הארנק הרשמית.

ארנקי חומרה – הארנקים המומלצים ביותר. ארנק חומרה הוא כונן קשיח חיצוני אשר מהווה הדרך הבטוחה ביותר כיום להחזיק מטבעות דיגיטליים. ישנם שני ארנקים שאנו ממליצים עליהם:

ארנק טרזור (Trezor) – נחשב לוותיק ביותר. מדובר בארנק מאובטח מאד ובעל חוויית משתמש מצוינת. בנוסף לביטקוין ואת’ריום, יכול טרזור להכיל עוד מספר מטבעות נוספים. הכנו עבורכם את המדריך המלא לארנק טרזור

ארנק לדג’ר ננו אקס (Ledger Nano X) – ארנק מטעם חברת לדג’ר הצרפתית. מכיל מגוון רחב יותר של מטבעות ביחס לטרזור – נחשב מאובטח באותה מידה. גם כאן, הכנו עבורכם את המדריך המלא לארנק לדג’ר. יש לציין כי תטא לא נתמך בלדג'ר לאחסן אותו נדרש לממשק את הארנק החם של תטא ללדג'ר.

קניית תטא

איך קונים תטא?

קניית THETA באמצעות ביטקוין או אתריום

THETA, הטוקן העיקרי לפלטפורמת תטא, ניתן למסחר חופשי בבורסות הגדולות. זוגות המסחר כוללים מטבעות קריפטוגרפיים, מטבעות פיאט וסטייבלקוינס.

כמו רוב המטבעות הדיגיטליים היום, יכול להיות מעט מעיק לרכוש אותם באמצעות כסף פיאט (דולר, יורו, שקל וכו') אלא בעיקר באמצעות ביטקוין או באת'ריום. לכן אנו ממליצים על קניית ביטקוין או את'ריום תחילה.

זירת המסחר הסינית הגדולה ביותר בשוק המטבעות הדיגיטליים. בעלת הממשק הנוח ביותר ונפח המסחר הגבוה ביותר.

 חלפן הכספים מאפשר אף לבצע המרת קריפטו לקריפטו דרכו. העמלות ביחס לבינאנס גבוהות יותר, אך חוויית הקנייה והמהירות שלה גבוהות יותר.

סקירת מטבעות דיגיטליים פופולריים

בואו ללמוד על המטבעות הקריפטוגרפיים

המדריך עזר לכם? פרגנו לנו בכוכבים

תנו ציון מ-1 עד 5:

4.4/5 – (19 votes)

ואם בא לכם גם לשתף ברשתות החברתיות בכלל פינוק 😍

כתיבת תגובה

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן