ערכי הליבה של טרון
הפרויקט טרון מנסה "לרפא את האינטרנט" ע"י הפיצ'רים הבאים:
- מידע חופשי וללא שליטה ריכוזית.
- מערכת אקו-סיסטם של תוכן אשר משתמשיה יוכלו לקבל נכסים דיגיטליים (טוקנים) בתמורה להפצת תכניהם.
- פלטפורמת ICO ללא חסמי כניסה ועם יכולת לפזר נכסים דיגיטליים.
- תשתית לבורסה מבוזרת לנכסים דיגיטליים (כגון משחקים) ושווקי חיזוי.
המטבע של טרון – TRX
Tronix, או בקיצור TRX, הוא המטבע של פלטפורמת טרון. עד לסוף יוני 2018 היה טרון טוקן על גבי רשת את'ריום, אך לאחר מכן השיקו את רשת הבלוקצ'יין של הפרויקט והטוקן הוחלף למטבע בפני עצמו.
כעת, נבצע הפרדה בין TRX ל-TRON20:
TRX משמש כדלק של הפלטפורמה, בדומה לאת'ריום, ואיתו משלמים לחוזים חכמים (לצורכי הקמת אפליקציות מבוזרות או שיתוף תכנים). הוא למעשה המטבע הראשי והעיקרי של הרשת.
TRON20 הוא סוג טוקן שעונה לסט חוקים מסוימים שהגדירו מתכנתי פלטפורמת טרון, באופן דומה לכך ש- TRX היה טוקן על גבי את'ריום. כלומר, טוקנים מסוג TRON20 יהיו טוקנים אשר נבנו על גבי פלטפורמת טרון וערכם יינבע מהשימוש בהם.
לדוגמה, כאשר פירטנו על ג'אסטין סאן, מייסד הפלטפורמה, סיפרנו שהוא יזם את Peiwo – הסנאפצ'ט הסיני. Peiwo מתוכננים להקים אפליקציה מבוזרת משלהם על גבי פלטפורמת טרון, ולהערכתנו הטוקן שלהם (שיהיה מסוג TRON20) ייקרא PWO או משהו דומה.
(TronPower (TP
כחלק מניסיונו של הפרויקט להפוך את מטבעות TRX להשקעה ארוכת טווח, הם השיקו את TP: היכולת לנעול את המטבעות שלכם בתוך ארנק, לטובת זכויות מוגברות עתידיות כגון זכות הצבעה (בפלטפורמה). אפשרות זו תינתן כמובן רק כאשר הפלטפורמה תושק, ונשתדל לצרף מדריך בהקדם.
לצורכי הדגשה, לא ניתן יהיה לסחור ב-TP אלא הוא מהווה התחייבות ארוכת טווח.
מפת הדרכים של טרון
תהליך ההקמה של טרון בנוי ממספר שלבים (Phases). הראשון מבניהם (Exodus) התחיל ב-2017 והאחרון מבניהם (Eternity) אמור להסתיים ב-2023.
1. שלב ראשון – Exodus – מדובר בשלב ההתחלתי שמספק פלטפורמה לשיתוף קבצים ולמעשה לא משתמש בשום אלמנט של רשת בלוקצ'יין קיימת. שלב זה עומד להסתיים בקרוב (יוני 2018).
2. שלב שני – Odyssey – בשלב זה ניתן תמריץ למאמצים מוקדמים להשתתף בפרויקט וליצור קהילה של צרכנים ויוצרים שישתפו ביניהם תכנים. שלב זה מבוסס על מודל הדומה להוכחת ההחזקה (PoS). ההחזר שכל אחד מקבל על התכנים שהוא משתף לא מבוססים על צפיות או הקלקות, מכיוון שאלו מדדים שקל לבצע עליהם מניפולציה. במקום זאת, המדד העיקרי יהיה מקושר למידת השיתוף וההפניות לתכנים.
בסופו של דבר, היוצרים יתוגמלו ב-TRX, אבל מכיוון שהם לא בהכרח יחזיקו את המטבע, אלא ערך תואם, יהיה צורך להשתמש בפלטפורמה שאינה דורשת שימוש בארנק
4+3. שלב שלישי ורביעי – Great Voyage / Apollo – זהו השלב בין היוצרים ייצרו מותג משל עצמם, עם אפשרות לטוקנים תואמים וגיוס ראשוני (ICO), גם כן על פי מודל הוכחת ההחזקה. מבחינה זו, טרון יצטרך לפתח שרשרת שתהיה דומה לאת'ריום עם חוזים חכמים בשפת טיורינג.
5. שלב חמישי – Star Trek – שלב זה מתעתד להעניק לטרון יכולות חיזוי ולתת למי שמעוניין בכך אפשרות להמר על האופן בו הרשת תתפתח (או תתנהג) על מנת לקבל הטבות שונות.
6. שלב אחרון – Eternity – שלב זה אמור למקסם את היכולת של המשתמשים ליצור לעצמם בסיס של תרומות ומוניטיזציה על סמך הגידול בנפח הקהילה ואימוץ הפלטפורמה הייחודית של טרון.