ראשי » מטבעות דיגיטליים » הכירו את ויצ'יין (VeChain) – מהפכת שרשראות האספקה
קנייה, ארנקים, שער וסקירה מלאה על המטבע
ויצ'יין (VeChain) הוא פרויקט Blockchain as a Service, כלומר שירות יצירת בלוקצ'יין בהתאמה לארגונים, אשר משימתו היא לבנות אקוסיסטם מפוזר מבוסס טכנולוגיית הבלוקצ'יין ללא צורך באמון ועם העברת מידע וטרנסקציות בצורה שקופה ושוטפת. ויצ'יין אמנם נמצא יחסית בתחילת דרכו, אך ישנם עסקים ממגוון רחב של תעשיות שעושים בו שימוש כבר היום, החל מחקלאות ועד למוסדות ממשלתיים.
דרגו את VET מ-1 עד 5:
היצע ושווי שוק
ה-VET (לשעבר VEN) החל להיסחר באוגוסט 2017 ו-41% מסך כל המטבעות הופצו בעת המימון הראשוני ששימש לפעילות הקרן והצרכנים השונים, כפי שתיארנו בסעיף הקודם.
23% משמשים את המשקיעים השונים שקונים את המטבעות עבור השימוש העסקי בשרשרת. 12% מיועדים להמשך התפעול השוטף ופיתוח טכני, 9% למשקיעים פרטיים, 10% להטמעה של יישומים עסקיים. חמשת האחוזים האחרונים יהיו שייכים לקבוצת הפיתוח והמייסדים.
נכון לכתיבת מילים אלו, בסירקולציה קיימים כ-55 מיליארד מטבעות כאשר ההיצע המקסימלי יהיה כ-87 מיליארד.
את שווי השוק הנוכחי של VET תוכלו לראות בתיבה בצד שמאל.
צוות הפיתוח
VeChain הוקם לפני כשנתיים כחברת בת של BitSe, אחת מהחברות המובילות בתחום הקריפטוגרפיה בסין, אך כיום היא עצמאית ויושבת בסינגפור. מספר המפתחים בפרויקט הוא גבוה במיוחד לעומת פרויקטים קריפטוגרפיים אחרים וכולל כ-150 איש. מעבר לפיתוח, הקרן (VeChain Foundation) אחראית גם למימון של הפרויקט, יחסי הציבור והאחריות לכך שהוא יישאר שקוף ומנוהל בצורה אופטימלית.
המנכ”ל של VeChain הוא סאני לו, שברזומה שלו נמצא ניהול מחלקת ה-IT הראשית של לואי ויטון בסין. גם לחברים נוספים בהנהלה ישנו ידע רחב בניהול פרויקטים בתחום.
איך זה עובד?
VeChain הוא פרויקט ייחודי בכך שהוא משלב בין טכנולוגיית הבלוקצ’יין לבין טכנולוגיה ייעודית שפותחה עבור מעקב אחרי משלוחים ברמת החומרה ונמצאת על גבי שבב חכם. את השבב החכם אפשר לשלב במגוון של מוצרים המקושרים לאינטרנט של הדברים (IoT) כמו למשל QR Codes, קוראי NFC ושבבי RFID.
למרות שכיום הטכנולוגיה מיועדת בעיקר לקהל העסקי, לא מן הנמנע שבעתיד היא תגיע גם לצרכנים שיוכלו לבדוק מהו המקור המדויק של הפריט אותו הם מבקשים לקנות והאם הוא אותנטי.
החל מסוף פברואר 2018, VeChain עברה מיתוג מחדש ל-VeChain Thor לטובת שיפור הפרויקט ויצירת פלטפורמה לתוכנות מבוזרות (dApp) בדומה לאת’ריום ונאו (בנוסף לחזון שרשראות האספקה). בשלב זה המערכת תהיה מורכבת משני חלקים שונים:
טוקן בשם VET – הטוקן החדש החליף את הטוקן הקודם של המערכת (VEN) ומהווה מערכת התשלומים החכמה של הפלטפורמה. המטבע ישמש לפעילויות עסקיות על הבלוקצ’יין. בתי עסק אשר יחזיקו במספר גבוה יותר של מטבעות, יקבלו תיעדוף ברשת וזכויות רחבות יותר.
Thor Power – בדומה לקשר שבין NEO ו-GAS ב-NEO, כך גם כל מי שיחזיק בידיו VET, יפיק לעצמו גם THOR, או באופן מדויק יותר – על כל VET, יופקו 0.00042 יחידות THOR ביום. נוסחה זו עשויה להשתנות בעתיד על פי ההצבעות של משתמשי הרשת וכמות המשאבים שידרשו ממנה.
בדומה לשרשראות אחרות, כך גם VeChain משתמשת בצמתים ככוח הפעולה העיקרי של השרשרת במנגנון שנקרא Proof of Authority (הוכחת הסמכות). כל מי שמפעיל צומת מקבל גמול בצורת המטבע THOR בתמורה לכך שהוא מתחזק את השרשרת מעבר לגמול עבור החזקת VET. ישנם ארבעה סוגים שונים של צמתים הנבדלים זה מזה בכמות ה-VET שהם מחזיקים ובשלב הבשלות שלהם (גיל).
שלושת הצמתים הראשונים מקבלים יחידות THOR מן המאגר של קרן VeChain. צמתים מסוג טורודיהם מקבלים גמול זהה, אבל גם 30% מכל יחידות ה-THOR ששימשו בהעברות השונות (70% הנותרים הולכים לפח).
כרגע קיימים כ-111 צמתים עיקריים שהוקמו ע”י הקרן Vechain Foundation בחמש מדינות: אנגליה, גרמניה, סין, קוריאה ויפן.
יתרונות וחסרונות
ויצ’יין הוא אולי פרויקט מרשים, אבל הוא ממש לא ייחודי ולמעשה יש שני פרויקטים עם מטרה וטכנולוגיה דומים מאוד בשם Waltonchain ו-Modum. עם זאת, כרגע נראה שכל אחד מהם מתרכז בנישה שונה. כמובן שיש הרבה פרויקטים אחרים שמתמקדים באפליקציות מבוזרות וזוכות ללא פחות באזז (אם לא יותר), ביניהם אפשר לציין את קארדנו, EOS, נאו וכמובן את’ריום.
בנוסף, ישנם חששות הפרויקט רחוק מלהיות מבוזר. לאחרונה הכריזו ה-Vechain Foundation שהם ינהלו מעקב שוטף אחרי הפעילות ומצב הרשת ויאזנו בהתאמה את האקוסיסטם. המסר הסמוי הוא שזה אפקטיבית נותן להם את היכולת לבצע מניפולציות בערך המטבע ע”י התאמת קצב צמיחת ה-THOR (כדיווידנד).
לבסוף, סאני לו צוטט כשאמר שרשת הבלוקצ’יין של ויצ’יין ט’ור תוכל להגיע ל-10,000 טראנזקציות לשניה (פי 1.5 מחברות האשראי כיום, פי 800 מהביטקוין) אך אין שום תיאור בשום מקום על כיצד הם מתכוונים לעשות זאת ולהתמודד עם הסקיילביליות. כלומר, עלינו להאמין למילותיהם בלבד.
ארנקים מומלצים
קניית ויצ'יין
ישנן שתי דרכים עיקריות לרכישת המטבע VET. הראשונה היא באמצעות כסף פיאט (דולר, אירו וכו’), ואילו השניה היא באמצעות ביטקוין או את’ריום.
בורסת בינאנס השיקה לאחרונה שירות הפקדות בכרטיס אשראי. מדובר בזירת מסחר וותיקה ואמינה, בעלת נפח מסחר גבוה. הכנו לנוחיותכם את המדריך המלא לבורסת בינאנס.
שימו לב, אפשרות רכישה זו עלולה להסתכם בעמלות של כ-10%, בין השאר בעקבות עמלות המרת מט”ח.
כאמור, עולם המטבעות הדיגיטליים עוד נחשב צעיר ולא ערוך. לפיכך, ישנם פערים שעלינו לגשר עליהם בעצמנו. במקרה הנוכחי, רכישת VET אפשרית כמעט לגמרי רק באמצעות ביטקוין או את’ריום. לכן הכנו עבורכם את המדריך לקניית מטבע אלטרנטיבי באמצעות ביטקוין או את’ריום. אם אין ברשותכם ביטקוין או את’ריום, תוכלו לרכוש בעמוד קניית ביטקוין.
אם כבר ברשותכם ביטקוין או את’ריום, רכישה של מטבע ה-VET יכולה להתבצע מהמקורות הבאים:
זירת המסחר הסינית הגדולה ביותר בשוק המטבעות הדיגיטליים. בעלת הממשק הנוח ביותר ונפח המסחר הגבוה ביותר. הכנו לנוחיותכם את המדריך המלא לבורסת בינאנס.
תנו ציון מ-1 עד 5:
ואם בא לכם גם לשתף ברשתות החברתיות בכלל פינוק 😍
עוד על ויצ'יין:
קריפטו ג׳ונגל הוא אתר תוכן, חדשות ולימוד שהוקם עבור עולם המטבעות הדיגיטליים וקהילת טכנולוגיית הבלוקצ’יין הישראלית. אנו מציעים את החדשות העדכניות ביותר, ניתוחים ופרשנויות לסוגיות חמות בשוק, סיקור מטבעות מתפתחים וקיימים, ואף מדריכי לימוד מקוונים וקורסי למידה דיגיטליים ופרונטליים.
כל הזכויות שמורות ל- Crypto Jungle (קריפטו ג’ונגל) © אין לראות בכתוב כייעוץ או המלצה להשקעות, הגלישה היא באחריותכם הבלעדית ובהתאם לתנאי השימוש באתר. כל התכנים בבלוג ביטקוין ומטבעות דיגיטליים זה, מובאים תחת רשיון קריאטיב קומונס הדורש ייחוס ושחרור זהה. קידום אתרים על ידי: AskPavel
גם אנחנו שונאים ספאם, נשלח רק תוכן איכותי ורלוונטי
30% הנחה!
הקורס שלנו במבצע מיוחד :)