ביטקוין

המדריך המלא למטבע הדיגיטלי המפורסם

אז מה זה בִּיטְקוֹיְן? מטבע הביטקוין (Bitcoin) הינו המטבע הדיגיטלי המבוזר הראשון, כלומר מטבע וירטואלי שאיננו נשלט על ידי ממשלה או בנק מרכזי ומאפשר להעביר ערך מכל מקום בעולם, בכל שעה ביום, תוך זמן קצר ועמלה מזערית. מה תלמדו בפוסט?

רקע כללי

כששואלים אותי מהי אירוניה, אני תמיד אוהב לומר 'הגעת ביטקוין לעולם'. למה אירוניה אתם תוהים? ובכן, בואו נתחיל מההתחלה, מה זה ביטקוין? מטבע ביטקוין (הידוע בשמו BTC) הגיח לעולם בנובמבר 2008 כמאמר אקדמי שנשלח ע"י סאטושי נקמוטו לחבריו בפורום של קריפטוגרפים מוכרים.
Bitcoin –  A Peer-to-Peer Electronic Cash System אמרה כותרתו – מערכת מזומנים דיגיטליים מבוססת על רשת עמיתים.
האירוניה טמונה בכך ששנת 2008 הייתה יריית הפתיחה לאחד מהמשברים הפיננסיים הגדולים ביותר שראה העולם – והנה כעת, מגיע מטבע דיגיטלי מבוזר שמחזיר קצת מהכוח לציבור.

*הסרטון שלפניכם הינו השיעור השני בקורס החינמי "המסלול המהיר למתחיל בעולם המטבעות הדיגיטליים".

דרגו את ביטקוין מ-1 עד 5:

4.1/5 – (125 votes)

קצת היסטוריה: תדמית הביטקוין בעולם

בשנותיו הראשונות של הביטקוין הגיח לתודעת הציבור הרחב בזכות שתי פלטפורמות שנויות במחלוקת בהן נעשה במטבע שימוש כאמצעי תשלום. הפלטפורמה האחת הייתה ארגון ההדלפות ויקיליקס (Wikileaks) בראשותו של ג'וליאן אסאנג'. ויקיליקס עסק בהדלפת מידע ומסמכים שהושגו מתאגידי ענק, ממשלות וסוכנויות ביון על מנת לעורר זעזוע ולחשוף כיצד הדברים מתנהלים מאחורי הקלעים. בעקבות איומים על הדלפות מסמכים של הממשל האמריקני, החליטה ארה"ב להטיל סנקציות כלכליות אדירות על כל דרכי המימון של הארגון: אשראי, בנקים, מערכות סליקה ועוד.

לאחר מעל חצי שנה של דיונים פומביים על הנושא של מטבעות דיגיטליים, שבאחד מהם אף השתתף סאטושי נקמוטו בעצמו, החליט אסאנג' לפתוח ארנק ביטקוין שישמש לתרומות לארגון.

רוצה להגדיל את ההון שלךההכשרה המובילה 
והמקצועי
 בישראללשיריון מקום  לחץ כאן

רוצה להגדיל את ההון שלךההכשרה המובילה והמקצועי בישראללשיריון מקום  לחץ כאן

מאז, אלפי אנשים החלו להשתמש בביטקוין ותרמו מטבעות ביטקוין לארגון, ובנובמבר 2017 כאשר ביטקוין חצה לראשונה את שער ה-  10,000 דולר, הודה אסאנג' בטוויטר לממשל האמריקני על הסנקציות הכלכליות, שכן בזכותן הארגון הצליח לממן הרבה יותר ממה שהוא ציפה לממן ועשה תשואה גבוהה מאד על התרומות (עשרות אלפי אחוזים).

הפלטפורמה השניה הייתה סילק רוד (Silk Road). סילק רוד הייתה פלטפורמת מסחר אלקטרוני ב-DarkNET (רשת אינטרנט מוסתרת אשר לרוב משמשת פושעים). הפלטפורמה הייתה האמזון של זהויות מזויפות, מרשמי תרופות, מריחואנה ועוד. היא פעלה בשנים 2011-2013 וצברה מאגר משתמשים עצום, כולם "צרכני" ביטקוין, עד אשר נעצר ונאסר מייסדה.

מצד אחד, שתי הפלטפורמות אכן אשמות (בעיקר) בתדמית השלילית שהודבקה לביטקוין בתקשורת, בתור מטבע וירטואלי שמשמש להלבנת הון, מימון טרור, קניית סמים ומימון פושעים (תדמית שאינה מוצדקת שכן היום אחוזים בודדים מהעסקאות מיוחסים לטרור ופשע). מצד שני, זו הייתה ההוכחה הראשונה לכך שביטקוין יכול לשמש כאמצעי תשלום (ומטבע) לכל דבר ועניין, וכמובן שמאגר המשתמשים והחשיפה העצומה שביטקוין קיבל סייעו להתפתחותו בהמשך.

התבגרות הביטקוין: מטכנולוגיה שולית למעמד של נכס פיננסי מוכר

בשנים האחרונות, ביטקוין עצמו ושוק המטבעות הדיגיטליים כולו עבר תהליך משמעותי של התבגרות והתמסדות, שהוביל ליצירת ממשקים הולכים וגדלים עם הכלכלה המסורתית. מה שהחל כניסוי טכנולוגי וכלכלי נישתי, הפך לנכס פיננסי מוכר ולגיטימי בעיני מוסדות פיננסיים, רגולטורים וחברות ענק.

אימוץ על ידי מוסדות פיננסיים: אחד הסימנים המובהקים להתבגרות הביטקוין הוא האימוץ ההולך וגובר שלו על ידי מוסדות פיננסיים מסורתיים. חברות ניהול נכסים כמו ענקית ההשקעות בלקרוק ו-Fidelity השיקו קרנות סל (ETFs) המבוססות על ביטקוין, מה שהנגיש את ההשקעה בו למשקיעים מוסדיים ופרטיים כאחד. כמו כן ענקי הבנקאות בוול סטריט כמו ג'יי פי מורגן, מורגן סטנלי וגולדמן זאקס החלו להציע ללקוחותיהם שירותים הקשורים לביטקוין, כולל אפשרויות השקעה ומסחר. 

רגולציה והכרה ממשלתית: ממשלות ורגולטורים ברחבי העולם החלו להתייחס לביטקוין ברצינות, מה שהוביל ליצירת מסגרות רגולטוריות ייעודיות. למשל בארה"ב הרשות לניירות ערך (SEC) אישרה לאחרונה את הקמתן של קרנות סל מבוססות ביטקוין. התפתחויות אלו, לצד שינוי מגמה משמעותי ביחס של פוליטיקאים בכירים בארה"ב ובעולם לתחום, תרמו לגיטימציה משמעותית לתחום.

שילוב בתשתיות פיננסיות קיימות: חברות כרטיסי אשראי כמו Visa ו-Mastercard החלו לשלב ביטקוין בתשתיות הקיימות שלהן. בנוסף, פלטפורמות תשלומים כמו PayPal ו-Square הוסיפו תמיכה בביטקוין, מה שהגביר את הנגישות והשימושיות שלו עבור הצרכן הממוצע.

אימוץ על ידי חברות ציבוריות: חברות ציבוריות גדולות החלו להחזיק ביטקוין כחלק מאסטרטגיית ניהול הנכסים שלהן. מיקרוסטרטג'י וטסלה הן דוגמאות בולטות לחברות שרכשו כמויות משמעותיות של ביטקוין, מה שסימן שינוי תפיסתי לגבי מעמדו כנכס פיננסי לגיטימי.

התפתחות שוק הנגזרים: שוק הנגזרים של הביטקוין התפתח משמעותית, עם הופעתם של חוזים עתידיים ואופציות בבורסות מוסדרות כמו CME ו-Bakkt. זה איפשר למשקיעים מתוחכמים יותר כלים לניהול סיכונים וספקולציה, מה שתרם לנזילות ויציבות השוק.

שיפור בתשתיות ואבטחה: התפתחות של פתרונות אחסון מוסדיים ושיפור באבטחת הארנקים הדיגיטליים תרמו לביטחון ולאמון בתחום. חברות כמו Coinbase Custody ו-Gemini Trust וכן פיירבלוקס הישראלית מציעות פתרונות משמורן (Custodian) לגופים מוסדיים, מה שהקל על כניסתם של משקיעים גדולים לשוק.

אתגרים ומבט לעתיד: למרות ההתקדמות המשמעותית, הביטקוין עדיין ניצב בפני אתגרים. סוגיות של תנודתיות מחירים, רגולציה גלובלית לא אחידה, וחששות סביבתיים הקשורים לצריכת האנרגיה של הכרייה ממשיכים להעסיק את התעשייה. עם זאת, המגמה הכללית של התמסדות והשתלבות בכלכלה המסורתית צפויה להימשך, כאשר יותר ויותר גופים פיננסיים ועסקיים מכירים בפוטנציאל של הביטקוין והטכנולוגיה שמאחוריו.

ההתפתחויות הללו מסמנות את המעבר של הביטקוין ממטבע דיגיטלי נישתי לנכס פיננסי מבוסס ומוכר, עם פוטנציאל להמשך השפעה משמעותית על המערכת הפיננסית העולמית בשנים הקרובות.

ללמוד לסחור ולהשקיע בשוק הקריפטו – כמו מקצוענים

למימוש הטבה חד פעמית ופרטים נוספים 👇

היצע ושווי שוק

שער הביטקוין וכמות המטבעות

נכון לכתיבת מילים אלו, ההיקף ההצעה המתגלגל של ביטקוין הוא כ-19.7 מיליון מטבעות מתוך 21 מיליון מטבעות שיהיו בסך הכול.

אתם בטח תוהים מדוע יש היצע מקסימלי של 21 מיליון מטבעות, אך התשובה היא די ברורה וטמונה במציאות בה אנו חיים, והיא נקראת אינפלציה. אינפלציה בפירוש מידי היא עליית מחירים, אך המשמעות מאחוריה בפועל גדולה אף יותר. אינפלציה משמעותה (לרוב) מדיניות כלכלית של הדפסת כספים וברוב הממשלות בעולם כיום, אין שום הגבלת מקסימום על הדפסה זו.

מאחר והממשלות מדפיסות כספים ללא אבחנה, הערך של הכסף שאנו מחזיקים – יורד, מה שמתפרש עבורנו כעליית מחירים.

נניח ואנחנו נמצאים כעת בגן ילדים שמכיל 20 ילדים. הגננת הנחמדה פותחת שוק מסחר של מוצר אחד בלבד, תפוחים. עשרה ילדים מקבלים תפוח, ואילו העשרה הנותרים מקבלים מטבע של שקל אחד, כל אחד. מכיוון שיש עשרה תפוחים ועשרה שקלים בשוק, ניתן להסיק כי מחיר כל תפוח הוא שקל בלבד.

כעת, הגננת 'מדפיסה כספים', ומחלקת רנדומלית לחלק מהילדים עשרה שקלים נוספים. כעת, יש עשרים שקלים בשוק – אך רק עשרה תפוחים.

זאת אומרת שהוספת הכספים החדשים לשוק, גרמה לעלייתו של מחיר התפוח משקל אחד – לשני שקלים. סטושי נקמוטו בגאונותו יצר מטבע שלא ניתן יהיה להדפיס ממנו עוד, כך שמחזיקי הביטקוין (btc) יוכלו לדעת בבטחה שאין גורם ריכוזי שיכול בין רגע להחליט כי הוא מוריד להם את הערך הכספי שהם מחזיקים.

נחזור לענייננו.

נכון להיום יצאו כ-93% מהמטבעות לסירקולציה, מה שאומר ש-7% עדיין צריכים להגיח, באמצעות תהליך הכרייה שיוסבר בהמשך המאמר. במשפט, כריית מטבעות bitcoin נועדה לתגמל את כורי הביטקוין אשר מתפעלים את הרשת. הגמול שכורים bitcoin מקבלים, הוא בדיוק האינפלציה במטבעות הביטקוין.

כיום, כל בלוק שנכרה מכיל גמול של 3.125 מטבעות ביטקוין שמקבל הכורה. בחישוב מהיר, נוספים כ-450 מטבעות ביטקוין ביום (בלוק כל 10 דקות). עם זאת, בפרוטוקול הביטקוין קיים חוק שנקרא ה-Halving (מלשון לחתוך בחצי).

חוק זה אומר שכל 4 שנים בממוצע ייחתך הגמול לכורים בחצי, כך שקצב האינפלציה יירד עם השנים. זאת אומרת שבשנת 2028 יירד הגמול לכורים מ-3.125 מטבעות לבלוק, ל-1.5625 וכן הלאה.

בסופו של דבר, בשנת 2140 צפוי להצטרף לסירקולציה הביטקוין האחרון.

סוגיה נוספת שחשוב להדגיש (וחששות שעלינו להסיר) היא חלוקת מטבע הביטקוין ליחידות. בדיוק כמו ששקל אחד מתחלק ל-100 אגורות, כך ניתן לחלק ביטקוין אחד ל-100,000,000 Satoshis (על שם סטושי נקמוטו). המשמעות היא שלא מוכרחים לרכוש ביטקוין שלהם (כהשקעה או לשימוש יום-יומי), אלא ניתן לרכוש גם חלקים ממנו.

אגב, כבר היום ישנו תהליך שמתחולל בקהילת הביטקוין הבינלאומית של מעבר משימוש ב'ביטקוין' לשימוש במילי-ביטקויין.

mBTC = 0.001 BTC

הסכימו איתי שיהיה זה הרבה יותר ידידותי לשמוע שמחיר המילי-ביטקויין הוא 7$, במקום להיבהל ממחיר מטבע ביטקוין של 70,000$.

צוות הפיתוח

מי עומד מאחורי מטבע ביטקוין?

מאחורי מטבע הביטקוין קהילה ענקית של משתמשים, מפתחים וכורים. מאחר וקוד התוכנה של הביטקוין פתוח וחשוף לעיני כול, כל אחד יכול להצטרף ולעזור בפיתוחו.

כל מה שעליכם לעשות הוא לחקור את הקוד של מטבע הביטקוין, למצוא משהו שברצונכם לשפר, ולהעלות הצעה שיפור שנקראת Bitcoin Improvement Protocol או בקיצור, BIP.

ההצעה תעלה להצבעה, בה יכולים להשתתף כל אחד מחברי הקהילה (אתם ואני נכללים ברשימה), ואם נצברת הסכמה של 95% ומעלה, השיפור ייכנס לפרוטוקול. אגב, קהילת המפתחים ותוכנת הביטקוין הנפוצים ביותר נקראים Bitcoin Core. עם זאת, מלבד ביטקוין קור פועלים מעל 10 צוותי פיתוח שונים ומציעים שיפורים באופן יומיומי.

גם חברות גדולות מקדישות משאבים ועבודה בפיתוח על גבי ביטקוין. כך למשל חברת Block של ג'ק דורסי (לשעבר Square) מפתחת חומרה לכריית ביטקוין ואף השיקה פלטפורמה למפתחי ביטקוין, וחברה מיקרוסטרטג'י תחת היו"ר מייקל סיילור מפתחת אמצעי זיהוי דיגיטליים על גבי פרוטוקול הבלוקצ'יין של ביטקוין.

איך זה עובד?

איך עובד מטבע ביטקוין?

עוד הסבר על מה זה ביטקוין, דמיינו כי אתם יושבים עמי בספסל בגינה ציבורית, ובספסל ממול אף יושבים 2 מבוגרים שצופים בנו. אני מחזיק בידי תפוח ולכם יש שני שקלים. אתם מעוניינים לקנות ממני את התפוח בתמורה לשני השקלים. אני מסכים לעסקה, שנינו יודעים שהיא קרתה – ואפילו יש לנו שני עדים נוספים לה.

רוצה להגדיל את ההון שלךההכשרה המובילה 
והמקצועי
 בישראללשיריון מקום  לחץ כאן

רוצה להגדיל את ההון שלךההכשרה המובילה והמקצועי בישראללשיריון מקום  לחץ כאן

כעת, דמיינו שהתפוח הוא תפוח דיגיטלי. אתם מתכתבים עמי באי-מייל, ומציעים לי 2 שקלים דיגיטליים בתמורה לתפוח הדיגיטלי שלי.

בשום שלב, אינכם יכולים לדעת בוודאות שאני לא מנהל את אותה אינטראקציה עם 2 אנשים נוספים, ושאין באפשרותי להצפין בצורה כלשהי את התפוח הדיגיטלי, כך שאקבל 6 שקלים דיגיטליים (משלושת מנהלי המו"מ עמי), אך בו זמנית שלחתי את התפוח הדיגיטלי לשלושתכם, ורק אחד קיבל אותו.

בעיה זו נקראת בעיית הבזבוז הכפול, ועד הביטקוין – לא נמצא לה פתרון.

בכדי להבין איך נפתרה בעיית הבזבוז הכפול וכיצד עובד הביטקוין, נצטרך להסביר תחילה מהי טכנולוגיית הבלוקצ'יין. ובכן, הבלוקצ'יין (שרשרת הבלוקים) היא יומן מבוזר. מבוזר, מאחר והיא מבוססת על רשת עמיתים (P2P) שאומר שהיא איננה מנוהלת במקום אחד תחת ישות / תשתית / שרת ריכוזיים, אלא על גבי מחשבי המשתתפים ברשת.

כל אחד יכול להריץ את תוכנת הבלוקצ'יין על מחשבו, ובכך להצטרף לכוחות המחשבות המפעילים אותה. כאמור, היומן הזה נמצא ברשת, על גבי מחשבי המשתמשים והוא מתעדכן בזמן אמת גלובלית – אצל כולם.

הבלוקצ'יין של ה- btc היא לא סתם יומן, אלא יומן חשבונאי. כל בלוק בשרשרת הבלוקים הוא דף ביומן החשבונאי הזה, ומכיל את כל ההעברות הכספיות שנעשו ב-10 דקות האחרונות.

ההעברה הכספית (טרנסקציה) היא למעשה רישום: כתובת הארנק שלי שלחה X ביטקוין לכתובת הארנק שלכם. אך המהות העיקרית בבלוקצ'יין, והסיבה שהיא כה ייחודית – היא ההצפנה שמאחוריה. כל דף ביומן מוצפן באמצעות הצפנה חזקה במיוחד, לדף שלפניו. כך שמהבלוק הראשון שנוצר (בלוק ה-Genesis) ועד הבלוק האחרון שהרגע נפתח, קיים קשר מתמטי אדוק.

המשמעות של ההצפנה היא מניעת שכתוב היסטוריית היומן. אם מישהו ינסה לגלול אחורה ביומן החשבונאי ולשנות את סכום ההעברה שביצע ל-0 (בזבוז כפול), הקשר המתמטי אוטומטית ייפגם. המערכת תזהה כי ישנו ניסיון שכתוב, ובמהרה יימחק ניסיון השכתוב והשרשרת תמשיך כרגיל.

רוצה להגדיל את ההון שלךההכשרה המובילה 
והמקצועי
 בישראללשיריון מקום  לחץ כאן

רוצה להגדיל את ההון שלךההכשרה המובילה והמקצועי בישראללשיריון מקום  לחץ כאן

כשאני אומר 'המערכת' במקרה הזה, אני מתכוון לכורים. הבלוקצ'יין של הביטקוין בנויה על מנגנון הכרייה, שנקרא 'הוכחת העבודה' (Proof of Work). תפקיד המנגנון הוא לשמור שהקשר המתמטי המוצפן לא יינזק.

כיצד זה קורה? הכורים מפעילים כוחות מחשוב, ומתחרים אחד עם השני על חתימתו ואישורו של הבלוק שנוצר. התחרות היא תחרות של 'קליעה למטרה'.

באמצעות מניפולציות ושינויים בכותרת הבלוק ותוכנו, משתנה פונקציית הגיבוב של הבלוק הנוכחי. על הכורים לבצע את המניפולציות הללו עד אשר פונקציית הגיבוב שמתקבלת זהה לזו שהמערכת הגדירה מראש. הכורה הראשון שמנצח בתחרות וחותם את הבלוק – מקבל על כך גמול מהפרוטוקול בדמות של מטבעות ביטקוין (אינפלציה של מטבעות חדשים) ואת עמלות ההעברה שנכללו בבלוק.

דבר נוסף שחשוב להדגיש בהקשר לפונקציות הגיבוב הקריפטוגרפיות, הוא שהן חד כיווניות. הכוונה היא, שלהגיע למטרה שהציבה המערכת הדרך ארוכה ומייגעת, אך אם בידיכם המטרה, קל מאד לשחזר את הקלט שהוכנס כדי להגיע אליה. כך, יכולים המשתמשים ושאר הכורים לאמת כי עבודתו של הכורה שחתם את הבלוק באמת מהימנה.

אגב, ברגע שבלוק נכרה והטראנזקציה שלכם נכללה בתוכו – תקבלו אישור ראשון עבור העסקה שלכם. כל אישור נוסף, הוא אשרור לקשר הקריפטוגרפי בין בלוק לקודמו.

אז לסיכום, הבלוקצ'יין היא יומן רשת מבוזר שנמצא על מחשבי המשתמשים, מתעדכן גלובלית בזמן אמת אצל כולם ומבוססת על קריפטוגרפיה לאבטחת המערכת והעסקאות. ה bitcoin הוא מטבע דיגיטלי מבוזר (ללא שליטה ריכוזית), שמטרתו להוות אמצעי להעברת ערך תוך שימוש בבלוקצ'יין לאבטחת המערכת והעסקאות.

לסיכום

אז כעת אתם יודעים מהו ביטקוין, ומדוע הגיח לעולם. ביטקוין עדיין מוגדר כניסוי חברתי-כלכלי, ובינתיים הוא בהחלט מוצלח במיוחד. לאחרונה חגג ביטקוין 15 שנה, מיליוני משתמשים, התעניינות משמעותית מצד מדינות, ענקי בנקאות וחברות פיננסים, קהילה ענקית, שיפורים טכנולוגיים אדירים כגון רשת הברק, ועוד.

לכן, מציע לכם להמשיך לקרוא וללמוד עליו, ולהחליט עבור עצמכם האם כדאי לקנות ביטקוין או לא.

יתרונות וחסרונות

היתרונות והחסרונות של מטבע ביטקוין

  1. ביזור – המשמעות האמיתית הטמונה מאחורי הביטקוין, היא החופש שאנו מקבלים. הממשלות והבנקים שולטים לנו בכסף, ומאלצים אותנו להשתמש בו אך ורק למה שהם רואים לנכון. הדוגמה המושלמת לזה נמצאת בדיוק בעולם הביטקוין עצמו – כשבנקים כמו לאומי עוצרים העברות לזירות מסחר או חלפני כספים ולא מאפשרים ללקוחותיהם לקנות חופש, אהמ סליחה… ביטקוין.
  2. האצת מהירות טראנזקציות – כיום, אם נרצה לשלוח כספים לחו"ל, נצטרך לרוב לחכות בין שלושה ימים לשבוע. באמצעות הביטקוין ניתן להעביר כספים לכל מקום בעולם אפילו ברבע שעה.
  3. הוזלת עמלות העברה – לאותה העברה בנקאית שנבצע לחו"ל ותיקח מספר ימים, נצטרך להוסיף גם עמלה דרקונית של מעל 6% ברוב המקרים. בביטקוין, פרוטוקול העמלות בנוי בצורה שהעמלה תהיה מזערית ביחס לעסקה. אם ברצונכם להבין כיצד עובד מנגנון העמלות, לחצו כאן.
  4. לא ניתן לזיוף – בזכות הקשר הקריפטוגרפי בין בלוק לקודמו.
  5. הגברת השקיפות והאמון – עצם זה שהיומן החשבונאי (הבלוקצ'יין) נמצא ברשת, מתעדכן בזמן אמת וחשוף לעיני כל – מעיד על היותו שקוף ואמין יותר ממערכות שקיימות בעולם כיום.
  1. ביטקוין לא באמת אנונימי – הוא פסודו-אנונימי. זאת אומרת, כשאנו בתור מחזיקי ביטקוין מבצעים העברה כספית, כתובת הארנק שלנו נחשפת ליומן הבלוקצ'יין. המערכת לא יכולה לקשר את כתובת הארנק אלינו ישירות. עם זאת, מאחר שאנו נמצאים בעולם 'היברידי' – שילוב של המציאות הישנה של ריכוזיות ומונופוליזם עם מציאות חדשה של ביזור והאצלת סמכויות, אנחנו עדיין נעזרים במתווכים בחיי היומיום. על מנת לסחור בבורסה למטבעות דיגיטליים לדוגמה, נצטרך לאמת את זהותנו. על מנת לרכוש ביטקוין באמצעות חלפן כספים, נצטרך לחשוף את כרטיס האשראי שלנו. באמצעות הדרכים הללו ניתן יהיה לשייך את כתובת הארנק הפומבית שלנו – לזהותנו הפרטית.
  2. סקלביליות – היכולת להתמודד עם ממדים גדולים יותר (עם שימוש וביקוש גדול יותר). הביטקוין נמצא עוד בחיתוליו, ובעוד שחברות אשראי כמו מאסטרקארד וויזה יכולות להתמודד עם כ-7,000 טראנזקציות בשנייה, הביטקוין יכול כיום להתמודד רק עם כ-5-7 טראנזקציות. עם זאת, ישנם שיפורים טכנולוגיים רביםשחלקם כבר הוטמעו (אך עוד לא הונגשו) וחלקם בדרכם, והם ישנו לחלוטין את התמונה.
  3. רגולציה ומיסוי – מאחר והביטקוין ועולם המטבעות הדיגיטליים נמצאים בתחילת דרכם, יש הרבה אי וודאות וערפל סביב השאלה הגדולה – כיצד ממשלות יתייחסו לזה מבחינת חקיקה, אכיפה ומיסוי? נתחיל בצורה מסודרת, חקיקה – אין כרגע חקיקה ברורה בתחום והרבה ממשלות (כולל ישראל) מקיימות דיונים ומנסות להבין כיצד לגשת לתחום הזה. אכיפה – אין ממש כרגע, מה שמשאיר את השוק הזה פרוץ למגוון רחב של רמאים וגנבים שינסו לגנוב לכם את הכסף במירב דרכים יצירתיות. מיסוי –  נכון לכתיבת מילים אלו המדינה מתייחסת לביטקוין כנכס ולכן יש להצהיר על הרווחים במעמד המימוש ולשלם מס רווח הון (25%).

ללמוד לסחור ולהשקיע בשוק הקריפטו – כמו מקצוענים

למימוש הטבה חד פעמית ופרטים נוספים 👇

ארנקים מומלצים

ארנק ביטקוין מומלץ

ביטקוין הינו המטבע הדיגיטלי הוותיק ביותר, ולכן קיים עבורו מבחר הארנקים הרחב ביותר. אלו הארנקים המומלצים:

  1. ארנקי חומרה – הארנקים המומלצים ביותר. ארנק חומרה הוא כונן קשיח חיצוני אשר מהווה הדרך הבטוחה ביותר כיום להחזיק מטבעות דיגיטליים. ישנם שני ארנקים שאנו ממליצים עליהם:
    ארנק טרזור (Trezor) – נחשב לוותיק ביותר. מדובר בארנק מאובטח מאד ובעל חוויית משתמש מצוינת. בנוסף לביטקוין ואת'ריום, יכול טרזור להכיל עוד מספר מטבעות נוספים. הכנו עבורכם את המדריך המלא לארנק טרזור.
    ארנק לדג'ר ננו אקס (Ledger Nano X) – ארנק מטעם חברת לדג'ר הצרפתית. מכיל מגוון רחב יותר של מטבעות ביחס לטרזור – נחשב מאובטח באותה מידה. גם כאן, הכנו עבורכם את המדריך המלא לארנק לדג'ר.
  2. ארנק למובייל – ארנק טראסט (Trust). ארנק טראסט הוא ארנק קוד פתוח מצוין שתומך במספר מטבעות נוספים מלבד ביטקוין וחווית המשתמש שלו נוחה במיוחד. 
  3. ארנק אלקטרום (Electrum) – ארנק הביטקוין אולי הוותיק ביותר, בעל גרסה גם למובייל (אנדרואיד) וגם למחשב. הארנק הוא בעל קוד פתוח ועובר ביקורות שגרתיות על ידי הקהילה. 

קניית ביטקוין

איך קונים ביטקוין ?

ישנן דרכים רבות לרכוש ביטקוין כיום, אך אלו המומלצות ביותר:

זירת המסחר האמריקנית הגדולה ביותר בשוק המטבעות הדיגיטליים. בעלת הממשק הנוח ביותר ונפח המסחר הגבוה ביותר. למדריך המלא על קראקן.

הבורסה הישראלית. Bit2c מאפשרים רכישה נוחה מאד של לייטקוין, ע"י הפקדת שקלים (באמצעות העברה בנקאית) והשמת פקודת מסחר. עם זאת, ראוי לציין כי מאחר ונפח המסחר נמוך מאד בזירת מסחר זו, צפויים פערי מחירים ביחס לעולם. הכנו עבורכם את המדריך המלא לזירת המסחר ביטוסי, אשר כולל סרטון הדרכה.

ביטס אוף גולד הינה חברה ותיקה הקיימת שנים רבות בעולם הביטקוין והבלוקצ'יין הישראלי. ניתן לרכוש באמצעותם ביטקוין בצורה פשוטה ונוחה, עם עמלה של כ-6% ברכישה בהעברה בנקאית. הכנו עבורכם אף את המדריך המלא לביטס אוף גולד.

סקירת מטבעות דיגיטליים פופולריים

בואו ללמוד על המטבעות הקריפטוגרפיים

המדריך עזר לכם? פרגנו לנו בכוכבים

תנו ציון מ-1 עד 5:

4.1/5 – (125 votes)

ואם בא לכם גם לשתף ברשתות החברתיות בכלל פינוק 😍

המדריך נכתב על ידי בן סמוחה

שותף-מייסד של CryptoJungle, יזם צעיר, בעל ידע מקצועי נרחב בעולם הבלוקצ'יין שנצבר לאחר תקופה ארוכה של למידה, מחקר ומסחר. מייסד קהילת הבלוקצ'יין בדרום הארץ ומעביר הרצאות על עולם המטבעות הקריפטוגרפיים.

31 תגובות

  1. מדריך מעניין תודה רבה – ברשותכם שאלה.
    האם ידוע כמה דולרים הודפסו מאז שביטקוין הגיח לעולם? ואם כן – ערך הביטקוין לא אמור לעלות כאשר מדפיסים דולרים? או שאין חשיבות לכמות דולרים שקיימת בעולם אל מול שער הביטקוין? תודה

    1. המאזן של הפדרל ריזרב יותר מהכפיל מאת עצמו מאז היווצרותו של ביטקוין.
      ערך הביטקוין לא בהכרח אמור לעלות מזה בטווחי זמן קצרים, אלא יש דברים נוספים שיש לקחת בחשבון בשקלול ההיצע למול הביקוש

      שבת שלום
      בן

    1. היי יובל אנחו לא נותנים המלצות אם לקנות או לא. הדרך הכי טובה היא ללמוד ולנסות להעריך את הפוטנציאל, כיצד אתה מסתכל על זה – ביטוח, השקעה, מסחר או גם וגם. יש אסטרטגיות שונות עליהן תוכל לקרוא באתר.

  2. מדריך ברור ומפורט, רק לא הבנתי כמה עמלה משלמים כשרוכשים ביטקוין? והאם משלמים עמלה נוספת גם כשמוכרים? ושאלה אחרונה ברשותך – אם קניתי ביטקוין ומכרתי אותו באותו מחיר, ויצא שאחרי עמלות אני מופסד – האם אפשר להזדכות במס על ההפסד?

    1. היי גל, העמלה משתנה על פי צרכי המוכר והפלטפורמה בה רוכשים. אותו דבר שמוכרים, תלוי איפה ולמי.
      לגבי השאלה האחרונה – אני חושש שלא מאחר והעמלה היא עבור שירות של חלפנו/בורסה בדרך כלל ולכן זה לא נחשב הפסד הון.
      לעמוד עם הדרכים השונות לרכוש ולמכור שיעשה לך עוד סדר בדברים:
      https://www.cryptojungle.co.il/buy-bitcoin/

  3. שלום, קודם כל תודה רבה על השיעור וההסברים, אשמח אם תוכלו להסביר קצת יותר בבירור מה קורה כשאדם מנסה לרמות את שאר הכורים עם תשובה שגוייה.
    שאלה נוספת, האם ניתן לפרוץ לבלוקצ'יין הראשון? או שכדי לפרוץ צריך לעבור דרך שאר הבלוקצ'יין? איך המערכת שומרת על עצמה?
    תודה רבה

    1. היי יהונתן,
      לא ניתן לפרוץ לבלוקצ'יין משום שכל צומת ברשת מחזיק עותק משלו. לכן יהיה חייבים לאלץ את כל המשתמשים ברשת (או רובם) לאמץ גרסה חדשה של המחברת שכוללת בה את הרמאות, התקפה בגודל לא סביר.
      האם צפית בסרטון? מציע שתצפה בו.
      בן

  4. תודה רבה על המדריכים.
    שאלה – אם רק כל 10 דקות נסגר בלוק וכתוצאה מכך רק כל 10 דקות כורה כלשהו מקבל עמלת טרחה, איך בכל זאת אנשים פרטיים שקונים מחשבים יעודיים לכריית ביטקוין מצליחים להרוויח? יש עשרות אם לא מאות חוות שרתים שעוסקות בזה ואולי אלפי תחנות עבודה קטנות יותר אבל עדיין בכל יום רק יש רק 144 כורים שמקבלים שכר. איך בכל זאת אני שומע בפורמים מסויימים על אנשים שקונים תחנות כרייה ומרוויחים ( לא יודע אם מכסים את ההוצאות אבל מקבלים תשלום כלשהו)? הרי חוות השרתים הן בעלות כח חישוב גדול עשרות מונים אז לכאורה אמורות להצליך לסגור בלוקים הרבה יותר מהר

    1. היי עמוס בכיף!

      הרבה מאד מהכורים מתאגדים ל"בריכות כרייה" אשר מתחלקות ברווחים בין כל הכורים שתורמים את כוחות החישוב ומנסים לפתור בו זמנית.
      זאת הסיבה שכל כך אחד יכול לכרות מהבית ולהצליח להניב מזה רווחים (בהינתן עלויות החשמל, מקום ומכשור כמובן).

      בברכה,
      בן

      1. אז לכורה שקונה עמדה בודדת אין ממש סיכוי להרויח כסף מזה נכון?
        ועוד שאלה – אם מחר ממשלה כמו ארהב לדוגמא תחליט שהביטקוין לא בא לה טוב, תיאורטית היא יכולה להקים כמה עשרות אלפי כורים ובעצם להיות כמו גידול סרטני בתוך הרשת המבוזרת. אם כל עשרות אלפי הכורים האלו לא יאשרו פתרונות של כורים אחרים ויכניסו "זבל" שלהם רק בזכות זה שהם יתפסו 51% אחוז מהכורים אז בעצם זה יהרוס את כל הרעיון שמאחורי המטבע לא?

    1. היי משה, תודה!
      אין לי מושג מה זה bitgoals.
      ארנק לווינדוס שתומך בהרבה מטבעות יהיה ככל הנראה רק אקסודוס, ואני באופן אישי לא אוהב להמליץ עליו (כי הוא קוד תוכנה סגור).
      עדיף ארנק חומרה כמו טרזור: https://www.cryptojungle.co.il/guides/trezor-the-complete-guide

כתיבת תגובה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

Blockchain Expert

מסלול ההכשרה המקצועי בישראל

זה הזמן שלך להצטרף להצלחה!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

דילוג לתוכן