טראמפ מאיים: "נחזיר את איראן לעידן האבן"; ביטקוין חוזר ל-$66,400

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הבטיח להכות את איראן "חזק במיוחד" בשבועות הקרובים; מחיר הנפט זינק ל-106 דולר לחבית

  • פורסם: 02/04/26 ,12:53

מחיר הביטקוין נפל בכ-2.2% ל-66,400 דולר למטבע אתמול (ד'), לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ נשא נאום לאומה שגרם לשווקים לפרש שסיום המלחמה עם איראן רחוק יותר מהצפוי. 

נאום הנשיא מחק רצף עליות של יומיים שנבנה קודם לכן, שלח את מחיר הנפט הגולמי לרמות שלא נראו מאז פרוץ הסכסוך, והשאיר את מדד הפחד והחמדנות (Fear and Greed Index) של שוק הקריפטו בשפל של 8, עמוק בתוך אזור הפחד הקיצוני.

נכון לכתיבת שורות אלו, מחיר אתריום עומד על 2,051 דולר למטבע, מחיר סולאנה עומד על כ-79 דולר למטבע ומחיר ריפל (XRP) נסחר במחיר של 1.31 דולר למטבע.

"נפציץ אותם חזק מאוד בשבועות הקרובים"

למרות שבשבוע שעבר נשיא ארה"ב טען כי ניהל "שיחות טובות עם איראן", אתמול (ד'), טראמפ אמר לכתבים בבית הלבן כי ניתן לסיים את המלחמה תוך שבועות, וכי לא נדרשת הסכמה עם הנהגת איראן. 

"הייתה לי מטרה אחת: שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני, ואותה מטרה הושגה," הכריז טראמפ.

TRUMP IRANN

אך הנאום של אתמול מחק את כל ההתלהבות ביומיים האחרונים. במהלך כמעט 20 דקות מהבית הלבן, טראמפ לא הציג שינוי מדיניות, לא סיפק פרטים על המשך הפעולות הצבאיות, ואף לא רמז על כוונה לפסקת אש. 

להפך, הנשיא הבטיח: "אני יכול לומר הלילה שאנחנו בדרך להשלים את כל המטרות הצבאיות של אמריקה. בקרוב מאוד, אנחנו הולכים להכות אותם חזק במיוחד במהלך השבועות הקרובים." 

שעות לפני הנאום, שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' הצהיר בפני כתבים בפנטגון שלאיראן עדיין יש יכולת לשגר טילים התקפיים.

נפט מעל 106 דולר, המתכות היקרות יורדות

הנאום שלח את הנפט הגולמי מסוג ברנט לזינוק של כ-5%, לרמת 106 דולר לחבית. חוזי המניות האמריקאיים והאירופאים ירדו ביותר מ-1.2%, שווקי אסיה מחקו הבוקר (ה') 2.1% מערכם, הדולר התחזק לרמה של 3.15 אל מול השקל החדש, ותשואת אגרות החוב ירדה על רקע חששות מהאצת האינפלציה.

בתמונה: גרף מחיר של חבית נפט WTI. מתוך Investing.com
בתמונה: גרף מחיר של חבית נפט WTI. מתוך Investing.com

הגורם המרכזי לחשש מפני עלייתה של האינפלציה הם מצרי הורמוז, נתיב הסחר הימי שנסגר ע"י איראן מאז אמצע מרץ, בתגובה לתקיפות של ישראל וארה"ב. 

ארה"ב דורשת שאיראן תפתח מחדש את נתיבי ההובלה המסחריים, ואיראן מצידה דורשת סיום מלא של המלחמה ופיצויים על הנזקים שנגרמו לה. 

טראמפ טען בנאומו שהמיצרים ייפתחו "באופן טבעי" כשהעימות ייגמר, בטענה שאיראן תזדקק להכנסות הנפט על מנת לשקם את עצמה, אך לא הציב לוח זמנים ברור.

בתגובה, המתכות היקרות, הזהב ומתכת הכסף, רשמו ירידות משמעותיות. 

מתכת הזהב, הנחשבת בעיני משקיעים רבים כ"נכס מקלט" בעתות משבר, רשמה הלילה ירידה של 2.5% ונסחרת כעת במחיר של 4,650 דולר לאונקיה. 

מתכת הכסף, שזינקה בשיעור של 121% בשנה החולפת, ירדה אתמול בכ-5% ונסחרת כעת במחיר של 71 דולר לאונקיה, ירידה של 35% ממחיר השיא של 121 דולר לאונקייה שנקבע בסוף ינואר 2026.

בתמונה: גרף מחיר של מתכת הכסף. מתוך Investing.com
בתמונה: גרף מחיר של מתכת הכסף. מתוך Investing.com

האביב חיובי לביטקוין 

חודש אפריל, מבחינה היסטורית, הוא אחד החודשים החזקים ביותר עבור הביטקוין. 

לפי נתוני CoinGlass, ב-15 השנים האחרונות הסתיים אפריל בעלייה 10 פעמים, עם ממוצע רווח של 20.9%, לעומת ממוצע ירידה של 8.8% בשנים הפחות טובות. 

בתמונה: תשואות הביטקוין בחודש אפריל בעשור האחרון. מאת CoinGlass.com
בתמונה: תשואות הביטקוין בחודש אפריל בעשור האחרון. מאת CoinGlass.com

בדיוק לפני שנה, מחיר הביטקוין בחודש אפריל עמד על כ-67,000 דולר למטבע, כמעט אותה רמה שבה המטבע הדיגיטלי נסחר כיום. בסוף אותו חודש ביטקוין הגיע לשיא של 72,000 דולר. 

השנה, הרקע שונה לגמרי: מלחמה, נתיבי סחר חסומים ושוק תנודתי שמגיב לכל ציוץ מהבית הלבן. נראה כי כעת השאלה אם האביב ישוב לביטקוין ב-2026 תלויה פחות בגרפים ויותר בהחלטות של וושינגטון, ירושלים וטהרן.

למידע נוסף שעשוי לעניין אותך:

דיסקליימר: ידיעה זו נכתבה בסיוע כלי בינה מלאכותית תחת עריכה ופיקוח של צוות קריפטו ג'ונגל.

טל שמיר

טל שמיר

בן 34, בוגר תואר במנהל עסקים עם התמחות במימון, מחבר הספר Bitcoin: Your Everlasting Income Machine

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך בקטגוריה: שוק הקריפטו

על רקע החששות מעימות עם סין: ביטקוין יורד מתחת ל-$80,000

בזמן שהשווקים ממתינים להכרעה בחוק ה-CLARITY, אזהרה חריפה של נשיא סין לטראמפ ונתוני אינפלציה גבוהים צבעו את שוק הקריפטו באדום

  • 14/05/26
  • 10:30
  • טל שמיר

עסקאות פרטיות והעברות ללא עמלות: SUI מזנק ב-30%

שלוש הכרזות משמעותיות ונעילת 108 מיליון טוקנים בסטייקינג ע"י קבוצת SUI יצרו ביקוש בשוק והקפיצו את נפח המסחר במיליארדי דולרים

  • 11/05/26
  • 10:10
  • טל שמיר

במהלך הסופ"ש: ביטקוין עלה ל-$81,000 על רקע התקדמות בחוק ה-CLARITY

חוק ה-CLARITY יעלה לשלב ההצבעה ביום חמישי בוועדת הבנקאות של הסנאט וקרנות הסל על ביטקוין רושמות שישה שבועות רצופים של גיוסי הון

  • 10/05/26
  • 10:41
  • טל שמיר