ביטקוין חוזר ל-71,900 דולר לקראת פקיעת אופציות בשווי $14,000,000,000

ביטקוין חוזר ל-71,900 דולר לקראת פקיעת אופציות בשווי $14,000,000,000

תוכנית הפסקת האש האמריקנית מניעה אופטימיות זהירה בשווקים, בזמן שפקיעת האופציות ביום שישי מצביעה על 75,000 דולר כמחיר משמעותי

  • פורסם: 25/03/26 ,15:47
google-img הישארו מעודכנים

מחיר הביטקוין נסחר היום סביב 71,900 דולר, לאחר שהצליח להתאושש מהשפל של כ-68,900 דולר שנרשם לפני פתיחת המסחר בארה"ב אתמול (ג'). ההתאוששות מגיעה על רקע דיווחים כי ממשל הנשיא דונלד טראמפ שלח לאיראן תוכנית של 15 שלבים לסיום המלחמה, ומתמרנת לאזור רגיש במיוחד.

ביום שישי יפקעו בבורסת הנגזרים חוזי אופציות על ביטקוין בשווי 14.16 מיליארד דולר, עם נקודת "כאב מרבי" (Max Pain) ב-75,000 דולר.

"מגנט" לכיוון ה-75,000 דולר

ביום שישי יפקעו בבורסת דריביט (Deribit), הבורסה הגדולה בעולם למסחר באופציות קריפטו, כ-40% מכלל הפוזיציות הפתוחות בבורסה. 

מדובר בחוזי אופציות הנקובים ב-14 מיליארד דולר, כאשר כל חוזה שווה מטבע ביטקוין אחד.

"כאב מרבי" ("Max pain") הוא מונח מעולם האופציות המתאר את נקודת המחיר שבה מספר החוזים שיפקעו חסרי ערך בתאריך פקיעת האופציות (ו') הוא הגבוה ביותר, כלומר, המחיר שיגרום להפסד הכספי הכולל הגבוה ביותר עבור רוב רוכשי האופציות.

נקודה זו עומדת כעת בדיוק על 75,000 דולר למטבע.

בתמונה: פקיעת האופציות על ביטקוין. בכחול - אופציות רכש, בצהוב - אופציות מכר. מתוך: בורסת Deribit
בתמונה: פקיעת האופציות על ביטקוין. בכחול – אופציות רכש, בצהוב – אופציות מכר. מתוך: בורסת Deribit

ז'אן-דוד פקיניו, מנהל מסחרי ראשי של דריביט, הסביר כי "מחיר ה-Max Pain של 75,000 דולר מייצג כוח משיכה גרביטציוני. היסטורית, הדבר מעודד גידור דלתא (delta-hedging) על ידי עושי שוק (Market makers), שיכול להניע מחירים לכיוון מחיר הסטרייק (המחיר הנקוב) שבו מרבית האופציות פוקעות חסרות ערך".

גידור דלתא הוא תהליך שבו עושי שוק קונים ומוכרים בשוק הספוט או החוזים העתידיים כדי לנטרל סיכוני מחיר מפוזיציות האופציות שלהם, ובדרך כלל מושך את המחיר לכיוון נקודת ה-Max Pain.

פקיניו הוסיף כי שוק הנגזרים מתמחר פקיעה מבוקרת יחסית: "בסשנים האחרונים חזינו בדחיסת תנודתיות משתמעת (Implied Volatility), כאשר מדד DVOL של ביטקוין ואתריום ירד בכ-6 נקודות. הדבר מצביע על כך שהשוק מתמחר פקיעה מבוקרת ולא פיצוץ מיידי של תנודתיות". 

מחיר הנפט חוזר מתחת ל-100 דולר

אתמול (ג') הודיע נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על השהיית התקיפות המתוכננות נגד תשתיות האנרגיה באיראן ובעקבות זאת, קפץ מחיר הביטקוין בכ-4% תוך שעה אחת ל-71,500 דולר, בעוד 270 מיליון דולר בפוזיציות שורט (הימורי ירידה) הונזלו במהירות. 

לפי הדיווחים, התוכנית הועברה לטהראן דרך מתווך פקיסטני, ראש הצבא פילד מרשל סייד עאסם מוניר, וכוללת הפסקת אש זמנית, דרישה לפירוק התוכנית הגרעינית, הקפאת פיתוח הטילים הבליסטיים ופתיחה מחודשת של מיצר הורמוז לתנועה ימית בטוחה. האיראנים הכחישו כי מתנהלים משא ומתן של ממש. 

בעקבות הידיעות, מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ירד 5.75% ל-87 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט ל-98 דולר, בעוד הזהב המשיך לעלות 2.53% לרמה של 4,561 דולר לאונקיה ומתכת הכסף לרמה של 73 דולר לאונקיה.

קרנות הסל ממשיכות למשוך הון

בניגוד לסנטימנט הזהיר בשוק הנגזרים, קרנות הסל (ETF) על ביטקוין בארה"ב מציגות עוצמה בולטת. 

לפי נתוני Farside, קרנות הסל משכו כ-2.5 מיליארד דולר של זרימות נטו חיוביות בחודש האחרון, עם תשעה ימי זרימת הון מעל 150 מיליון דולר, ביניהם יום שיא של 458 מיליון דולר ב-2 במרץ ושני ימים רצופים של כ-200 מיליון דולר ב-16 וב-17 במרץ.

בתמונה: זרימות ויציאות הון מקרנות הסל עוקבות הביטקוין בארה"ב. מתוך Farside.co.uk
בתמונה: זרימות ויציאות הון מקרנות הסל עוקבות הביטקוין בארה"ב. מתוך Farside.co.uk

הנתונים מגיעים על אף ירידת מחיר ביטקוין של כ-40% משיא כל הזמנים שלו באוקטובר 2025.

אריק בלצ'ונס, אנליסט בכיר ב-Bloomberg Intelligence, כינה את הנתונים "עמידות יוצאת דופן" (Incredible fortitude), והשווה לנסיגה דומה בזהב לפני עשור שבה כשליש מהמשקיעים בקרנות הזהב פדו את אחזקותיהם. 

72,000 דולר – חומת התנגדות

למרות ההתאוששות, ביטקוין מתקשה לפרוץ את רמת 72,000 דולר. 

לפי ניתוח של Glassnode, בין 72,000 ל-74,000 דולר מרוכזים כ-380,000 מטבעות ביטקוין שנרכשו ב-30 הימים האחרונים, ריכוז שמעיד על אזור מכירה פוטנציאלי חזק. ביטקוין פרץ את רמת 72,000 דולר פעמיים בחודש הנוכחי, אך בכל פעם חזר להיסחר באזור 65,000-67,000 דולר.

בתמונה: ריכוז רכישות הביטקוין לפי מחיר. מתוך: Glassnode.com
בתמונה: ריכוז רכישות הביטקוין לפי מחיר. מתוך: Glassnode.com

עיני המשקיעים נשואות כעת לפקיעת האופציות ביום שישי הקרוב ולשאלה האם השעון הגיאופוליטי יאפשר לביטקוין להגיע לנקודת המשיכה של 75,000 דולר, או שמא ההתנגדות המוסדית ואי הוודאות הגיאופוליטית ימנעו זאת.

למידע נוסף שעשוי לעניין אותך:

דיסקליימר: ידיעה זו נכתבה בסיוע כלי בינה מלאכותית תחת עריכה ופיקוח של צוות קריפטו ג'ונגל.

טל שמיר

טל שמיר

בן 34, בוגר תואר במנהל עסקים עם התמחות במימון, מחבר הספר Bitcoin: Your Everlasting Income Machine

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך בקטגוריה: חדשות קריפטו ועדכוני שוק בזמן אמת

מארה רכשה 1,000 מטבעות ביטקוין בשווי $65,000,000

חברת כריית הביטקוין משנה כיוון ומאותתת על מעבר לניהול רזרבה אקטיבי לאחר שמכרה ברבעון הקודם ביטקוין בשווי 1.5 מיליארד דולר

  • 17/06/26
  • 04:40
  • טל שמיר

ח״כ עודד פורר: ״השקל הדיגיטלי הוא דבר בלתי נסבל בעליל״

ח״כ עודד פורר, אביר קארה וגלעד אלפר נפגשו עם בכירי תעשיית הקריפטו הישראלית ודיברו על הסרת חסמים בנקאיים, רגולציה וביטול מס רווחי הון על ביטקוין

  • 17/06/26
  • 02:46
  • טל שמיר

רויטרס: בינאנס צפויה להיחסם לפעילות באיחוד האירופי

הרגולטור היווני צפוי לדחות את בקשת הרישיון של בורסת הקריפטו הגדולה בעולם ביבשת אירופה, מה שישלול ממנה גישה ל-27 מדינות

  • 17/06/26
  • 10:30
  • טל שמיר