חברת טט'ר, מנפיקת המטבע היציב הגדול בעולם USDT, הכפילה את רווחיה מ-6.2 מיליארד דולר ב-2023 לכ-13 מיליארד דולר ב-2024. הרווח המרשים מציב את החברה במרחק נגיעה מגולדמן זאקס, מהבנקים המובילים בוול סטריט, שדיווח על רווח של 14.28 מיליארד דולר השנה.
על פי דיווח החברה מיום שישי, טט'ר מחזיקה ברזרבות של יותר מ-143 מיליארד דולר לגיבוי של כ-137 מיליארד דולר במטבעות USDT שנמצאים במחזור.
אולם בזמן שהחברה חוגגת את ההצלחה הפיננסית, היא מתמודדת עם אתגרים משמעותיים באירופה. השבוע הודיעה בורסת הקריפטו הפופולרית קראקן על כוונתה להסיר את USDT מפלטפורמת המסחר שלה ללקוחותיה באירופה, ובכך הצטרפה לבורסות קוינבייס וקריפטו.קום (Crypto.com) שכבר הודיעו על מהלך דומה בחודשים האחרונים.
על פי הודעת החברה, החל מה-13 בפברואר תגביל הבורסה את המסחר במינוף במטבע, ועד ה-31 במרץ תפסיק לחלוטין את המסחר בו.
"מהלכים חפוזים שיובילו לסיכון נוסף"
בתגובה להחלטות אלה, מסר דובר טט'ר לסוכנות הידיעות בלומברג: "לא נעים לראות את המהלכים החפוזים שננקטים באירופה. שינויים אלה משפיעים על מטבעות רבים בשוק האירופי, לא רק על USDT, ואנו חוששים שפעולות כאלה יובילו לסיכון נוסף על הצרכנים באיחוד האירופי."
בינתיים, בצד השני של העולם החברה מרחיבה את פעילותה, ומתכננת השקעה גדולה באל סלבדור, המדינה הראשונה בעולם לאמץ ביטקוין כהילך חוקי והנחשבת מהידידותיות ביותר לתעשיית הבלוקצ'יין והקריפטו.
בראיון לעיתונות המקומית, חשף מנכ"ל טט'ר פאולו ארדוינותוכניות להקמת מגדל משרדים בן 70 קומות במדינה שייקרא "מגדל טט'ר". "חשוב להשקיע בתשתיות כאן. המגדל יהיה סמל לשגשוג וצמיחה של המדינה", אמר ארדואנו. "אנחנו כאן כדי להשקיע במדינה ולהעסיק אנשים רבים."
המגדל צפוי לאכלס חברות טכנולוגיה וקריפטו נוספות, אם כי החברה טרם חשפה את זהותן. "אנחנו זקוקים ליציבות ולמסגרת רגולטורית מתאימה, ואל סלבדור היא אחת המדינות הבודדות שבאמת הבינו את הפוטנציאל של נכסים דיגיטליים", הסביר ארדוינו.