טסלה ככל הנראה תחזור לקבל תשלומים בביטקוין בקרוב, כך סיפר אילון מאסק, מייסד ומנכ"ל החברה, בכנס The B Word שהתקיים אתמול (יום ד').
מאסק הודיע כי הוא עצמו מחזיק ביטקוין, אתריום (ETH) ודוג'קוין (DOGE), כאשר 'הרוב המוחלט נמצא בביטקוין מבין השלושה', וכי SpaceX רכשה ביטקוין אף היא.
בכנס, שאורגן ע"י גוף ללא מטרות רווח בשם 'מועצת הקריפטו לחדשנות', התארחו מומחים רבים מתעשיית הביטקוין.
אך האירוע המרכזי היה פאנל שכותרתו "ביטקוין ככלי להעצמה פיננסית" ובו התארחו מאסק, ג'ק דורסי – מנכ"ל טוויטר וחברת התשלומים סקוור, וקתי ווד, מייסדת ומנהלת ההשקעות של ARK Invest.
הפאנל, שהונחה על ידי מנהל מחלקת הקריפטו של סקוור, סטיב לי – משך תשומת לב תקשורתית וקהילתית רחבה והיה מצופה מאד בקרב משקיעים גדולים.
"ביטקוין הוא המועמד המוביל לשמש כמטבע האינטרנט"
דורסי, ווד ומאסק סיפקו ציטוטים מרתקים על האופן שבו הם רואים את ביטקוין ככסף שצפוי לשנות הרבה ממה שאנחנו מכירים על כלכלה ומוניטריזם.
בהתייחסות לתפקידו המוניטרי של ביטקוין, ווד המחישה שביטקוין הוא גידור כנגד החרמת הון באמצעות אינפלציה, במיוחד במדינות מתפתחות. בעיניה, לכסף טוב צריכים להיות שלושה תפקידים מרכזיים: אמצעי לשמירה על ערך, אמצעי להעברה של ערך, ויחידת מידה לתמחור.
"ביטקוין עונה רגע בעיקר להגדרה הראשונה," אמרה ווד והוסיפה כי היא צופה באופטימיות שבקרוב שני התפקידים הנוספים ילבשו את צורתם.
דורסי חיזק את דבריה ואמר כי "להחזיק בכסף יציב, נפרד מהמדינה, זה דבר נחשק ועוצמתי". לדבריו, אם ביטקוין היה קיים לפני שהקים את טוויטר, זה היה משנה לחלוטין את האופי שבו הרשת החברתית הייתה עובדת, לאור מבני התמריצים הכלכליים שניתן היה לשלב בה כולל שיתוף הרווחים עם המשתמשים.
בונים את עתיד הביטקוין
ווד סיפרה על הרגעים הראשונים בהם למדו האנליסטים שלה והיא על ביטקוין, וכיצד ראו את פיתוח המטבע כדבר מהפכני אשר יכול לשנות סדרי עולם. היא הוסיפה כי ה-DNA של ביטקוין זהה לשל קרן ההשקעות של ARK, כאשר שקיפות, דמוקרטיזציה של השקעות וחינוך בחינם נמצאים בליבה.
היא החמיאה לקהילת מפתחי 'ביטקוין קור', על המוסר, האתוס, השקיפות, הידע הכלכלי והמוניטרי הנרחב שלהם שלטענתה "היה מהמעמיקים ביותר שהיא נתקלה בו" ועל כך שהם בחרו לעבוד על פרוטוקול בקוד פתוח, למרות שהיו "שווים הרבה יותר" אם היו עובדים בחברות טכנולוגיה גדולות כמו אפל או פייסבוק.
דורסי סיפר על צעדיה של סקוור, אשר מממנת מפתחי ביטקוין בקוד פתוח, מאפשרת קניה, מכירה ותשלומים בביטקוין, וכעת מפתחת מספר פיצ'רים נוספים – כולם בקוד פתוח גם כן – כולל ערכת סיוע למפתחים על רשת הברק (רשת תשלומים שבנויה על ביטקוין), ארנק חומרה לשמירה בטוחה על המטבעות ואף רשת חברתית מבוזרת בשם BlueSky.
הפנינות של מאסק
כהרגלו, מאסק לא אכזב. מנכ"ל טסלה סיפר כי הוא מאד אוהב את DOGE ואת הקהילה שנוצרה סביב המטבע "כי הוא אוהב כלבים ומימים", וכי יהיה זה אירוני ומבדר אם DOGE יהפוך לאמצעי תשלום באימוץ נרחב לאור העובדה שנוצר כבדיחה.
בנוסף, מאסק 'תקף' את דורסי ושאל מספר פעמים מדוע טוויטר לא מקבלת תשלומים בביטקוין כדרך לתמוך במטבע, על אף נסיונותיו של דורסי להתחמק מתשובה. לבסוף, דורסי אמר כי הוא 'מעדיף להתמקד ביצירת רשת חברתית חדשה עם תמריצים כלכליים, כך שלא יצטרכו להסתמך על מפרסמים מלכתחילה."
חלק משמעותי בפאנל עסק בשאלת צריכת האנרגיה של ביטקוין. מאסק אמר כי הוא מזהה טרנד חיובי מאד לאור האיסורים על כרייה בסין והמעבר לאנרגיה מתחדשת בארה"ב, וכי "ככל הנראה בקרוב טסלה תחזור לקבל תשלומים בביטקוין".
עם זאת, אמר כי הנושא מאד מדאיג אותו וכי צריך לעשות לדעתו יותר כדי להפוך את ביטקוין לירוק יותר.
בשלב זה נכנסו ווד ודורסי לדיון וסיפרו כיצד ביטקוין משנה את מבני התמריצים של שוק האנרגיה ומאפשר להוון רווחים עתידיים של תשתיות אנרגיה מתחדשת, לנצל זמני עודף לכרייה, ולהשתמש באנרגיה עודפת כגון הידרואלקטרית, גיאותרמית וגרעינית כדי להצמיח כלכלות מקומיות באמצעות ביטקוין.
בנוסף, הם הציגו בפניו את החידושים שביטקוין מביא, כמו Great American Mining Company אשר משתמשת בגזי המתאן והפחמן שנפלטים ממאגרי גז טבעי ומתעלת אותם לכריית ביטקוין. בכך היא גם מפחיתה את זיהום הפליטות וגם מתעלת את האנרגיה לרווחים.
לבסוף, הם ביקשו ממנו לבצע את ההשוואה לאלטרנטיבות: תעשיית כריית הזהב ותעשיית הפיננסיים הקיימת, אשר שתיהן צורכות יותר אנרגיה ומזהמות יותר את הסביבה, בעוד שביטקוין מחליף אותן בעלות נמוכה יותר הן מבחינת הסביבה והן דה פקטו עלות כלכלית.
זוהי רק ההתחלה
המסר המרכזי שעולה מההרצאות, הנאומים והפאנלים השונים שהתקיימו בכנס הוא חד וברור: ביטקוין כאן להישאר, וזוהי רק ההתחלה של "האינטרנט של הערך" – רשת תקשורת של ערך שמאפשרת לנו כאינדווידואלים להעביר ערך ממקום למקום, תוך שימוש בתכנות ואוטומציה, ללא צורך באמון בצד שלישי או היעזרות במתווך.
בציפייה לכנס טיפס מחיר הביטקוין כ-8% אתמול, וכעת נסחר בשער של כ-$31,900.