חברת המטבעות הדיגיטליים סטייקהאונר תובעת את חברת פיירבלוקס הישראלית בטענה כי התרשלה ולא אבטחה מטבעות דיגיטליים בשווי של 246 מיליון שקל שזו הפקידה אצלה, כך התפרסם הבוקר (יום ג') ב"כלכליסט".
על פי התביעה, פיירבלוקס, אשר מספקת תשתית מאובטחת לניהול אחסון מטבעות דיגיטליים, התרשלה בתפקידה ולא ביצעה גיבוי למטבעות שחשודים כאבודים.
סטייקהאונד טוענת בכתב התביעה כי "אין מדובר במצב פשוט בו המפתחות הפרטיים פשוט 'אבדו' לנתבעות מסיבה זו או אחרת, אלא שהלכה למעשה הנתבעות עוד מלכתחילה, לא העבירו את המפתחות הפרטיים הרלבנטיים לאותו מתחם עבודה כמתחייב וכמוסכם, לצורך גיבוי."
המשמעות הינה כמובן דרמטית והרת אסון ונזק: הנתבעות איבדו לתובעת למעשה באופן בלתי הפיך את הגישה לנכסים הדיגיטליים שהתובעת הפקידה בארנק הדיגיטלי שסופק על ידי פיירבלוקס, וכתוצאה מכך, 38,178 מטבעות את'ר (ETH) של התובעת ירדו לטמיון.
החשיבות של המפתח הפרטי
המפתח הפרטי הוא למעשה הוכחת הבעלות על המטבע הדיגיטלי בפני שרשרת הבלוקים. גיבוי וניהול נכון של המפתח הפרטי יאפשר שחזור של המטבעות הדיגיטליים בכל ארנק אחר. אם משתמש מאבד את המפתח הפרטי, בעיני מערכת המטבעות המבוזרים – אין למשתמש מטבעות בבעלותו, כיוון שאין לאותו משתמש את ההוכחה הדרושה לכך שהמטבעות אכן בבעלותו.
סטייקהאונד מתארת את הפתרון של פיירבלוקס כסוג של מנעול שעל מנת לפתוח אותו נדרשים שלושה מפתחות בעלי קידוד שונה, שרק שילובם יחדיו יאפשר גישה למטבעות בהצלחה. לכך יש להוסיף, כי כל מפתח נשמר אצל גורם אחר כדי להגביר את רמת האבטחה.
חברת פיירבלוקס הוקמה ב-2018 על ידי המנכ"ל מיכאל שאולוב שייסד את Lacoon Mobile Security, שנמכרה לצ'ק פוינט לפני כ-6 שנים תמורת 100 מיליון דולר. בשיחה עם כלכליסט אמרו מנהלי החברה בעת הגיוס כי "הם נותנים מענה ביטוחי להעברות של עד 30 מיליון דולר".
החברה גייסה 133 מיליון דולר במרץ השנה ממשקיעים גדולים כגון Coatue, Ribbit ו-Stripes.
תגובת החברה
באתר החברה נכתב כי המוצר בו הלקוחה השתמשה מנוהל מחוץ לחברה ואינו קשור אליה ישירות. בנוסף נכתב כי כל המפתחות הפרטיים של לקוחות החברה בטוחים וניתנים לשחזור וכי החברה כעת חוקרת את המצב ומנסה לעזור לכל הצדדים לפתור את הבעיה.