בורסת קריפטו מול ארנק דיגיטלי: איפה כדאי להחזיק את המטבעות הדיגיטליים?

בורסות מול ארנקים

בשנים האחרונות, ככל שהאימוץ של מטבעות דיגיטליים נמשך, כך עולות שאלות שחוזרות על עצמן. אחת הנפוצות שבהן היא "איפה לשמור את המטבעות? בבורסה או בארנק?".

בעקבות שאלה זאת הכנו את המדריך הבא שיעזור לכם להבין מהם הבדלים והמשמעויות של החזקת הנכסים הדיגיטליים שלכם בבורסה לעומת הארנק האישי שלכם.

בעלות על המטבעות – מהו המפתח הפרטי?

כאשר עוסקים במטבעות דיגיטליים, ניתנת למשתמש בדרך כלל כתובת ארנק ומפתח פרטי כדי לשלוח ולקבל מטבעות או טוקנים. הכתובת היא המקום אליו נשלחים המטבעות, בדומה לכתובת אי-מייל. אך למרות שלמשתמש הופקדו מטבעות בכתובת שלו, הוא לא יוכל למשוך אותם ללא המפתח הפרטי הייחודי.

ארנק דיגיטלי הוא תוכנה אשר מתקשרת עם רשת הבלוקצ’יין של המטבע אליו הוא מיועד. ארנק יכול להיות בטלפון, במחשב, באתר אינטרנט ואפילו על נייר. לכל ארנק יש כתובת, ולכל כתובת מקושרים שני סוגי מפתחות: פרטיים וציבוריים. בשביל להחזיק את המטבע המיועד, צריך להחזיק במפתח הפרטי שלו. בדרך כלל המפתחות ייוצגו ע”י מחרוזת של אותיות ומספרים, ולמעשה כל מה ש’מחזיק’ במפתח הפרטי נקרא ארנק. 

כתובת הארנק משויכת מתמטית למפתח הפרטי באמצעות אלגוריתם הצפנה מורכב. 

המפתח הפרטי יכול ללבוש כמה צורות שונות. אחת מהן היא מחרוזת של תווים אלפאנומריים, אשר מקשה על היכולת לשמור אותו בקלות. אך רוב המשתמשים מייצגים את המפתחות הפרטיים שלהם בפורמט של מחרוזת מילים (12 או 24 מילים) אשר קל יותר לשמור עליהן. 

חשבו על כתובת ארנק כתיבת דואר, ועל המפתח הפרטי – כמפתח לתיבת הדואר.

כל אחד יכול להכניס מכתבים וחבילות קטנות דרך הפתח בתיבת הדואר, במיוחד שליח הדואר. עם זאת, האדם היחיד שיכול לגשת לתוכן התיבה הוא זה שברשותו המפתח הפרטי הייחודי. לכן, חשוב לשמור על המפתח בטוח כי אם הוא נגנב, תיבת הדואר עשויה להיפרץ, ואם הוא אבד – לא תהיה גישה לתיבת הדואר.

משמעויות המפתח הפרטי

מאחר שהמפתח הפרטי מייצג למעשה את הבעלות על המטבעות הדיגיטליים, האחריות המלאה היא עליכם ושלכם לגבות אותו ולשמור אותו כמו שצריך. 

היתרון המרכזי בהחזקת המפתח הפרטי הוא שבעלות על הנכסים הדיגיטליים היא באמת שלנו, אין גוף או אדם שיוכל להחרים אותם או לשלוט בהם בדרכים ישירות או עקיפות.

אבל עם חופש ועצמאות אבסולוטית על ההון שלכם מגיעה גם אחריות גדולה. ברשת הבלוקצ'יין המבוזרת של ביטקוין, אין גורם או יישות מרכזית המספקת ביטוח במקרה של אובדן, אין שירות לקוחות, אין מנהלים ואין עובדים ולכן במידה ואנחנו מפשלים, ומאבדים את המפתח הפרטי שלנו או מאפשרים גניבה שלו, נאבד את השליטה על כספנו. לכן, יש לשקול למי האחריות הזאת מתאימה ולמי לא.

בורסת קריפטו מול ארנק דיגיטלי

בורסות הן פלטפורמות שמתווכות מסחר בין אנשים. למעשה, בורסה היא המקום בו סוחרים ומשקיעים נפגשים כדי להחליף מטבעות אחד עם השני.

כאשר המטבעות בבורסה, היתרונות הם הבאים:

    1. נזילות – ניתן לקנות ולמכור מטבעות במהירות ובזול
    2. נגישות – כשהכסף יושב בבורסה יותר קל להגיב במהירות לתנודות מחירים מאשר בהחזקת המטבעות בארנק קר. זאת משום שרוב הארנקים לא מאפשרים רכישה ומכירה מידית לשקל או דולר. 
    3. חווית משתמש – הבורסות קלות מאוד לתפעול והבנה. פשוט מאוד לבצע פעולות מסחר בסיסיות ללא כל ידע מוקדם ואין שימוש בארנק אישי שהופך את תהליכי המסחר למורכבים, ארוכים ויקרים יותר. 
    4. תמיכה במגוון מטבעות דיגיטליים

אך נקודת מפגש זו גם מהווה מטרה עיקרית עבור האקרים ברחבי העולם, וההיסטוריה הקצרה של עולם הקריפטו מוכיחה זאת נהדר. הסכנות בהחזקת כספים בבורסה הן די רבות, אך נתמקד בשתיים עיקריות:

חסרונות בהחזקת מטבעות בבורסה

  1. המפתח הפרטי לא ברשותכם – כשאתם מחזיקים כספים בבורסה, למעשה מתווך צד שלישי שאתם מפקידים בידיו גם את המפתחות הפרטיים של הביטקוין / המטבעות הדיגיטליים שלכם. המשמעות לכך היא מאד פשוטה: בכל רגע נתון שכספכם נמצא בבורסה, יכולים המנהלים / הבעלים שלה להיעלם לכם עם הכסף. הסיבה לכך היא שהמפתחות הפרטיים שלכם אצלם. לכן, חשוב להקפיד על כלל ברזל – לא משאירים כסף בבורסה, אלא אם כן זה משמש למטרת מסחר יום-יומי במטבעות!
  2. פריצות לבורסות – למסקנה כי בורסה היא מטרה עבור האקרים, כבר הגענו. מכאן ניתן לרדת לשורש דעתי ולהבין את המשמעות של זה עבורנו כמשקיעים / סוחרים: מאחר והמפתחות הפרטיים שלנו עברו לרשות הבורסה, אם הבורסה תיפרץ – הכספים שלנו חשופים לפורצים. גורם זה מהווה חיזוק נוסף לכלל הברזל של סעיף 1. כדי להגן על החשבון שלכם מומלץ לעקוב אחרי ההמלצות במדריך: אבטחת מידע בעולם המטבעות הדיגיטליים.

לסיכום

בין אם אתם משקיעים, סוחרים, אספנים או שאתם עדיין צופים בתחום המתפתח מהצד, חשוב שתבינו את הסיכונים הכרוכים בכך שהמפתח הפרטי אינו ברשותכם וכי לא מומלץ להחזיק את רוב/כל ההון שלכם במקום לו אתם מאפשרים בעלות על המטבעות שלכם.

נקודה חשובה נוספת שיש לקחת בחשבון היא אופי המשקיע, במידה ואדם מחזיק מטבעות רבים, בורסה תהיה נוחה יותר עבורו מאחר ואין צורך להחזיק בכל מטבע בארנק נפרד. לאדם שמחזיק מספר מצומצם יחסית של מטבעות ומכוון לטווח ארוך יותר, יתאימו יותר ארנקים.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

דור אופיר

דור אופיר

ביטקוינר, מגיע מעולם ניהול פרויקטים בשיווק דיגיטלי, בעל רקע מעולם הכלכלה ובשנים האחרונות גם מתעשיית הקריפטו. דור מאמין שהאינטרנט בשילוב תעשיית הבלוקצ'יין והקריפטו יובילו את העתיד הכלכלי והפסיכולוגי של האנושות בדורות הבאים. https://twitter.com/Dor_Ophir
דור אופיר

דור אופיר

ביטקוינר, מגיע מעולם ניהול פרויקטים בשיווק דיגיטלי, בעל רקע מעולם הכלכלה ובשנים האחרונות גם מתעשיית הקריפטו. דור מאמין שהאינטרנט בשילוב תעשיית הבלוקצ'יין והקריפטו יובילו את העתיד הכלכלי והפסיכולוגי של האנושות בדורות הבאים. https://twitter.com/Dor_Ophir

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן