פייסבוק מפתחת מטבע דיגיטלי לשימוש באפליקציית WhatsApp

פייסבוק מטבע דיגיטלי

לאחר מספר חודשים בהם דווח על פתיחת יחידת מחקר ופיתוח לטכנולוגיית הבלוקצ'יין בחברת פייסבוק, וגיוס עובדים משמעותי לאותה המחלקה, סוכנות הידיעות בלומברג משתפת את המובן מאליו: פייסבוק בדרך להשקת מטבע דיגיטלי.

חברות הטכנולוגיה הגדולות ממשיכות בהרחבת אחיזותיהן בתעשיית הבלוקצ'יין ועולם המטבעות הדיגיטליים. לאחר פרויקט שרשראות האספקה הייפרלדג'ר (Hyperledger) של IBM וגיוס הכספים של אפליקציית המסרים טלגרם לטובת יצירת מערכת תשלומים מבוססת בלוקצ'יין, כעת גם פייסבוק נכנסת למירוץ, ובעוצמה מלאה.

מטרת החברה היא ליצור מטבע דיגיטלי יציב (Stablecoin) אשר צמוד לדולר ביחס ישיר (1:1) בכדי למנוע תנודתיות, כך לפי דיווח בלומברג המבוסס על מקורות פנימיים בחברה שמבקשים להישאר אנונימיים. המרחק להנפקת המטבע עוד די רחוק, כאשר ההתמקדות בימים אלה היא על יצירת האסטרטגיה הנכונה ביותר, כולל תוכנית לגיבוי המטבע הן באמצעות נכסים והן באמצעות דולרים.

המטבע, כאמור, אינו מגיע בהפתעה. במהלך 2018 מונה דיוויד מרקוס, נשיא פייפאל לשעבר ומי שעמד בראש פיתוח מוצר המסנג'ר של החברה, לראש מחלקת פיתוח הבלוקצ'יין בחברה – והחל במסע גיוס קדחתני של כ-40 עובדים למחלקה.

פייסבוק תכוון בראש ובראשונה לשוק ההודי. אפליקציית המסרים WhatsApp הנמצאת בבעלותה של פייסבוק פופולרית מאד בהודו, עם מעל 200 מיליון משתמשים. הודו גם מובילה את העולם בתשלומים. במהלך 2017 נשלחו כ-70 מיליארד דולר להודו, כך לפי הבנק העולמי. ההשפעה של מטבע צמוד-דולר בפלטפורמת WhatsApp יכולה להיות ענקית, שכן תאפשר העברה מידית של כספים בכל רחבי העולם, למשתמשים מאומתים.

טלגרם קרובה להנפקת המטבע שלה

כמעט שנה עברה מאז גיוס הכספים של חברת טלגרם ליצירת מערכת תשלומים דיגיטלית מבוססת טכנולוגיית הבלוקצ'יין. 1.7 מיליארד דולר גויסו לטובת פיתוח הפרויקט, ולפי הדיווחים האחרונים החברה כבר לא רחוקה מהשקת המוצר.

אפיליקציית המסרים טלגרם נחשבת המתחרה הבולטת ביותר של WhatsApp, ומתוך הנחה שתשיק את המטבע הדיגיטלי שלה לפני שפייסבוק תספיק להשלים את המלאכה – סביר שנראה גידול נרחב במאגר משתמשיה על חשבון של WhatsApp. כידוע לכם, כיום מרבית התשלומים בסין מתבצעים באמצעות אפליקציית המסרים WeChat, והשימוש במזומן במדינה אפסי. במערב אנו עדים להתפתחותם של שירותי תשלומים כגון Apple Pay ו-Amazon Pay אך הנוחיות של ניהול התשלומים באותה אפליקציה בה אנו משוחחים צפויה לשפר את חוויית המשתמש בצורה מהותית.

האם ניתן לסמוך על פייסבוק?

חברת פייסבוק נמצאת המון בכותרות בתקופה האחרונה, ולא מהסיבות הנכונות. במהלך 2018 התמודדה החברה עם לא פחות מ-21 סקנדלים, כאשר הבולטים מביניהם היו קיימברידג' אנליטיקה (שימוש לא חוקי במידע לקוחות חברת פייסבוק), החלפת מידע של לקוחות עם חברות אינטרנטיות נוספות, ועזיבת מייסדי אינסטגרם כאקט מחאתי על התנהלות פייסבוק.

האירועים הללו וחשיבותם עבורנו, ציבור משתמשי פייסבוק ומוצריה, יכולים להיות מדאיגים הרבה יותר כשמערבים גם כסף בתמונה. האם נוכל לסמוך על פייסבוק שתשמור על ההצמדה לדולר באופן שקוף והוגן, או שמא אנחנו בדרך לסקנדל חדש? זו ככל הנראה השאלה המרכזית שתעלה לכותרות כאשר פייסבוק ו-WhatsApp יהיו קרובות יותר להשקה.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן