ביטוסי (Bit2C), בורסת המטבעות הדיגיטליים המובילה בישראל, משיקה דרך נוחה ללקוחותיה הישראלים לשלם מס בצורה ישירה מהפלטפורמה שלה, ע"י כך שהיא תשלם בשם הלקוחות ישירות מתוך יתרת השקלים שבחשבון המסחר שלהם.
כידוע לכם, בישראל קיימת חובה לשלם מס על רווחים שנובעים מפעילות בשוק הקריפטו. למעשה, פעולה של מכירת מטבעות דיגיטליים, המרה בין מטבע למטבע או קבלת תשואה במטבע דיגיטלי – הינם אירועי מס.
מיסוי במטבעות דיגיטליים נעשה בהתאם לחוזר רשות המסים שקבע כי מטבעות דיגיטליים הינם לצרכי מס, ולכן חייבים במס רווחי הון. כלומר, יש לשלם מסים בגובה 25% מן הרווחים.
עם זאת, הדרך לתשלום המס רצופה בבירוקרטיה ובמערכת הבנקאית שאיננה מאפשרת הכנסת כספים לחשבון הבנק. כתוצאה, אזרחים רבים מוצאים עצמם תקועים. מצד אחד, הם מעוניינים לשמר את מעמדם כאזרחים שומרי חוק ולשלם את חובת המס גם אם הינה מלאה בביקורת, אך מנגד המערכת אינה מאפשרת להם לעשות זאת – על אחת כמה וכמה שלא בצורה נוחה.
הסיטואציה מסתבכת אף יותר כאשר מבצעים כמות גדולה של פעולות מסחר בבורסות שונות או בפלטפורמות כלכלה מבוזרת (DeFi) ו-NFTs, וכתוצאה תהליך תיעוד הפעולות והנפקת הדוח מתייקרים משמעותית ואינם נגישים לאדם הקטן.
"לאורך תשע השנים בהן ביטוסי פועלת בישראל אנו פועלים לאפשר את המסחר בקריפטו בישראל," מסר ל-CryptoJungle אלי בז'ראנו מנכ"ל Bit2C. "ללא אסדרה ותאום בין משרדי ממשלה שונים, ישנן פעולות פיננסיות שהן אינן טרוויאליות לפרטיים ועסקים. אחד מחסמי השוק המרכזיים בפעילות קריפטו-שקל הוא מיסוי הפעילות הפיננסית. רבים מלקוחותינו שיתפו איתנו מגוון של מכשולים העומדים בפני אדם שומר חוק המבקש לפעול בקריפטו ושקלים."
הפתרון של ביטוסי
החל מה-3 באפריל, בורסת ביטוסי החלה לאפשר תשלומי מס על קריפטו באמצעות שקלים ישירות מחשבון המשתמש בפלטפורמה שלה.
"עם ההבנה של הקושי הזה, פנינו למצוא פתרונות. אנו שמחים לבשר כי לחלקם גם מצאנו פתרון שיאפשר ללקוחות החברה לשלם את חבות המס ישירות מהיתרה השקלית שלהם בחשבון המסחר בביטוסי," הוסיף בז'רנו. "זהו צעד ראשון ואיתו אנו מתכוונים להמשיך ולגוון את היכולת של לקוחותינו לפעול בשוק הקריפטו בראש שקט."
על מנת לבצע את התהליך, יש להכין מראש שובר מס הכנסה לתשלום (כלומר את איסוף ותיעוד הפעולות על לקוחות הבורסה לבצע עצמאית) כמו גם אישור חתום על ידי רואה חשבון בגובה התשלום המבוקש לדיווח – בגין פעילות בתוך הבורסה בלבד.
לבסוף, על הלקוחות למלא טופס הרשאה ייעודי אשר יאפשר לבורסה לבצע את התשלום בשמם.
צעד אחר צעד
אין זהו פיתרון אולטימטיבי ואף רחוק מכך, אך זהו פיתרון שצפוי בהחלט לסייע ללקוחות הבורסה להתקדם לעבר מטרת תשלום המס.
הקשיים למול המערכת הבנקאית והרגולטורים עדיין כאן, וסביר להניח כי יישארו עמנו בשנים הקרובות גם כן.
עם זאת, צעד אחר צעד תתקדם התעשייה ותאומץ שכן הטכנולוגיה צפויה להמשיך בקצב האימוץ המהיר גם בישראל.