פרנקלין טמפלטון מרחיבה את הקרן הכספית הדיגיטלית שלה לרשת Arbitrum

ענקית ניהול הנכסים ממשיכה להוביל את מהפכת הטוקניזציה עם הרחבת הקרן בשווי 420 מיליון דולר לרשת השכבה השנייה של אתריום
פרנקלין טמפלטון

פרנקלין טמפלטון, חברת ניהול הנכסים המנהלת נכסים בשווי 1.5 טריליון דולר, הודיעה היום (חמישי) כי הרחיבה את זמינות הקרן הכספית הדיגיטלית שלה, OnChain U.S. Government Money Market Fund (FOBXX), לרשת ארביטרום (Arbitrum), רשת שכבה שנייה על אתריום.

זוהי רשת הבלוקצ'יין השלישית עליה ניתן לסחור במניות הקרן, לאחר שהקרן כבר עברה תהליך טוקניזציה על רשתות הבלוקצ'יין Stellar ו-Polygon. המהלך נועד לקדם את האינטגרציה של כלכלה מבוזרת (DeFi) עם המערכת הפיננסית המסורתית ולהגיע לקהל חדש עבור FOBXX.

רוג'ר ביסטון, ראש תחום הנכסים הדיגיטליים בפרנקלין טמפלטון, אמר בהודעה: "ההרחבה לאקוסיסטם של Arbitrum היא צעד חשוב במסע שלנו להעצים את יכולות ניהול הנכסים שלנו באמצעות טכנולוגיית בלוקצ'יין".

תעשיית הבלוקצ'יין צומחת בקצב מסחרר!

הכשרה מקצועית, הסמכה רשמית ו-Boost לקורות חיים
רוצים לשמוע עוד?👇

חלוצה בתחום הטוקניזציה

הקרן, שהושקה ב-2021, הייתה הראשונה להשתמש בבלוקצ'יין ציבורי לרישום עסקאות ובעלות. כיום היא מנהלת נכסים בשווי של 420 מיליון דולר, מה שהופך אותה למוצר השלישי בגודלו המקושר לאג"ח ממשלתי אמריקני על הבלוקצ'יין, על פי נתונים מ-rwa.xyz.

דובר פרנקלין טמפלטון מסר ל-CoinDesk כי "רשת Stellar היא הרשומה הרשמית של בעלות המניות בקרן הממשלתית OnChain של פרנקלין. הקרן עשויה להשתמש גם ברשתות פוליגון וארביטרום עבור חשבונות מסוימים לפי בקשה ובכפוף לזכאות. אריטרום תהיה זמינה בתחילה לארנקים מוסדיים".

מאז השקת הקרן של פרנקלין טמפלטון, מספר חברות נוספות נכנסו לתחום הטוקניזציה של נכסים מהעולם האמיתי (RWA) על ידי העברת הקרנות שלהן לתשתיות בלוקצ'יין. בין הבולטות ניתן למנות את בלקרוק, מנהלת הנכסים הגדולה בעולם, וכן סטארטאפים מעולם הקריפטו כמו Securitize ו-Ondo Finance.

קרן ה-USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL) של בלקרוק היא כיום הקרן הגדולה ביותר מסוגה לפי שווי שוק, עם למעלה מ-500 מיליון דולר נכסים מנוהלים. BUIDL פועלת על הרשת הראשית של אתריום, כאשר Securitize מנהלת את המניות שעברו טוקניזציה ושומרת על רישומי הבעלות הרשמיים.

ענקי וול סטריט מצטרפים למגמה

ענקי בנקאות ופיננסים נוספים נכנסו לתחום הטוקניזציה בשנים האחרונות. ג'יי פי מורגן הקים ב-2021 את רשת הבלוקצ'יין הפרטית Onyx, שנבחרה על ידי פידליטי אינטרנשיונל כתשתית להקמת קרן כספית ביוני השנה.

במקביל, גולדמן זאקס הודיע לאחרונה כי הוא מתכנן להשיק שלושה מיזמי טוקניזציה חדשים עד סוף שנת 2024, שיתמקדו בשוק האמריקני ובשוק החוב האירופי. כבר ב-2021, בנק ההשקעות האירופי (EIB) הנפיק סדרה דיגיטלית של אג"ח בהיקף של 100 מיליון אירו על בסיס רשת אתריום, מה שמדגיש את ההתעניינות הגוברת של מוסדות פיננסיים מסורתיים בטכנולוגיית הבלוקצ'יין.

גם בישראל ניכרת התעניינות בטוקניזציה. באוקטובר 2022 משרד האוצר ובורסת תל אביב החלו לבחון הנפקת אג"ח דיגיטלית מבוססת בלוקצ'יין, בשיתוף עם חברות כמו Fireblocks ו-VMWare.

באוגוסט 2023 פרסמה רשות מקרקעי ישראל מכרז לאיתור חברת טכנולוגיית בלוקצ'יין, במטרה לבחון הנפקת נדל"ן כטוקנים. מהלכים אלו מעידים על הכרה גוברת בפוטנציאל הטכנולוגיה בשוק הפיננסי והנדל"ן המקומי.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

אהרן פורת

אהרן פורת

פעיל, יזם ומשקיע בתחום הקריפטו מאז 2013. עיתונאי לשעבר - מעריב, כלכליסט ומקור ראשון. כיום לומד לתואר שני במדיניות ציבורית באוני' ת"א. מאמין גדול ביכולת של טכנולוגיית בלוקצ'יין והקריפטו להביא את פוטנציאל שיתוף הפעולה האנושי לשיאים חדשים.
אהרן פורת

אהרן פורת

פעיל, יזם ומשקיע בתחום הקריפטו מאז 2013. עיתונאי לשעבר - מעריב, כלכליסט ומקור ראשון. כיום לומד לתואר שני במדיניות ציבורית באוני' ת"א. מאמין גדול ביכולת של טכנולוגיית בלוקצ'יין והקריפטו להביא את פוטנציאל שיתוף הפעולה האנושי לשיאים חדשים.

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

Blockchain Expert

מסלול ההכשרה המקצועי בישראל

זה הזמן שלך להצטרף להצלחה!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

דילוג לתוכן