מאיסור צפוי בהודו ועד קרנות חדשות ארה"ב: חדשות הסופ"ש

ביטקוין

סוף השבוע האחרון היה בהחלט רווי בחדשות, לכן החלטתי לאחד את כולם הן לסרטון והן לפוסט אחד שיעשה סדר עבורכם.

אז ראשית, ביטקוין קפץ במהלך הסופש מעל 20% לאור הטירוף בוול סטריט שהגיע גם לקריפטו ומשך את ביטקוין למעלה לאחר שאילון מאסק, מנכ"ל טסלה והאדם העשיר ביותר בעולם, שינה את הביו שלו בטוויטר למילה אחת: bitcoin#. עם זאת, לאחר שהגיע שוב לשער של מעל $38,000 ביום שישי, הוא נפל חזרה וכעת נסחר בשער של כ-$33,000 למטבע אחד.

את'ר (ETH) התנהג בצורה די דומה כאשר טיפס במהלך הסופש כ-17% אך היום (ראשון) מראה נפילה של כ-4.5% נכון לכתיבת מלים אלו.

מעבר לכך, לאחר שנסק מעל 1,000% בסוף השבוע, DOGE צנח חזרה מעל 76% מהשיא, ומאז טיפס כמעט 50% נוספים בחזרה. המטבע עדיין נמצא בשיח בקרב המיליאניאלס וייתכן שהסיפור שלו טרם נגמר, לכאן או לכאן.

ועכשיו, לכותרות:

ויזה צפויה להוסיף מטבעות דיגיטליים למערכת התשלומים שלה

כך לפי מנכ"ל החברה, אל קלי, אשר אמר שהחברה נמצאת במקום בו היא יכולה להפוך את התשלומים במטבעות דיגיטליים לבטוחים, שימושיים ויעילים יותר. הוא הוסיף כי בעיניו מטבעות דיגיטליים כמו ביטקוין נתפסים כ"זהב דיגיטלי", אך טרם נעשה בהם שימוש מספק כאמצעי תשלום.

האסטרטגיה של ויזה, לדבריו, היא לעבוד עם בורסות וארנקים בתחום כדי לאפשר למשתמשים לרכוש ולמכור מטבעות דיגיטליים דרך ויזה, ולאחר מכן לאפשר לכלל 70 מיליון בעלי העסקים שמקבלים תשלומים באמצעות ויזה – לקבל תשלומים גם במטבעות דיגיטליים.

זהו חיזוק מצוין לתעשייה, במיוחד לאחר שענקית התשלומים פייפאל (Paypal) נוקטת בצעדים דומים.

האם הודו תאסור על מטבעות דיגיטליים?

הצעת חוק חדשה עלתה במהלך סוף השבוע בפרלמנט ההודי והפתיע את משתמשי המטבעות הדיגיטליים המקומיים, ואת התעשייה הבינלאומית כולה.

לאור העובדה שהמפלגה השולטת בהודו מחזיקה ברוב גם בפרלמנט, סיכוי הצעת החוק לעבור די גבוהים.

על פי החוק, יהיה איסור על כלל מטבעות דיגיטליים "פרטיים", אשר ביניהם נמנה גם ביטקוין כך לפי ההצעה.

מעבר לכך, הצעת החוק תיצור את המסגרת הרגולטורית שלפיה יפעל המטבע הדיגיטלי של הבנק המרכזי בהודו, אשר צפוי להיות מושק במהלך 2021.

להזכירכם, לפני כשנתיים אסר הבנק המרכזי בהודו על החזקה פרטית של מטבעות דיגיטליים, אך עתירה שהוגשה לבית המשפט העליון ביטלה את הצעד.

כעת, זה מגיע כחוק, וקהילת הקריפטו בהודו בהחלט כועסת על המצב וצפויה להילחם בו.

קרנות נאמנות בשפע?

חדשות מעניינות מגיעות מחברת ההשקעות ניינפוינט פרטנרס (Ninepoint Partners) הקנדית אשר השלימה גיוס של 180 מיליון דולר אמריקני (230 מיליון קנדיים) לטובת קרן נאמנות של ביטקוין.

הקרן תיסחר בבורסה של טורונטו עם הסימול BITC.U ו-BITC.UN, ותהיה בעלת דמי ניהל נמוכים.

אך היא לא היחידה. ענקית התעשייה BlockFi אשר מציעה שירותים פיננסיים במטבעות דיגיטליים כגון אחסון בטוח והלוואות, הגישה אף היא בקשה לרשום קרן נאמנות חדשה ברשות לני"ע האמריקנית.

על פי הדיווח זה יציב אותה כמתחרה ישירה של גרייסקייל (Grayscale), מתפעלת מניית GBTC, ושתיהן יריבו על קהל הלקוחות של וול סטריט.

עד כה הקרן החדשה לא גייסה כספים.

הפדרל ריזרב מגייס מומחה לסטייבלקוינס

באופן לא מפתיע, הבנק הפדרלי בארה"ב מחפש לגייס מומחה לחדשנות בנושאי מטבעות דיגיטליים, בדגש על מטבעות צמודי-דולר (סטייבלקוינס) ומטבעות דיגיטליים של בנקים מרכזיים.

המשרה פורסמה ברשת החברתית LinkedIn, והגדרת התפקיד מבקשת לבחון את השפעת החדשנויות של מטבעות דיגיטליים על פעילות הפד, בדגש על: "פיקוח ואופרציות של שירותים פיננסיים, המסגרת הרגולטורית לפלטפורמות תשלומים שצומחות, ואת הפיקוח על פעילות ותאגידים בתחום".

יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, אמר כי ארה"ב איננה מודאגת מכך שהיא לא תהיה הראשונה להשיק מטבע דיגיטלי של בנק מרכזי, לאור מעמד הדולר בעולם כמטבע רזרבה, אשר כבר העניק להם יתרון ראשוניות.

ריפל מגיבה לרשות לני"ע

חודש וחצי לאחר שהוגשה התביעה של הרשות לני"ע האמריקנית נגד חברת ריפל בע"מ ומייסדיה על הנפקת המטבע XRP כנייר ערך לא חוקי, ריפל מגיבה.

התביעה אשר עומדת על 1.3 מיליארד דולר גורסת כי ריפל ומייסדיה ביצעו הונאת משקיעים, בעוד שריפל טוענת שאין מדובר בנייר ערך, אלא ב"מטבע תועלת" אשר משמש לתשלומים.

במסמך בן 93 עמודים הגיבה ריפל לכל דבריה של ה-SEC, ומסתמן כי היא הולכת להילחם בתביעה הזאת.

בנוסף, ריפל הגישה בקשת חופש מידע לרשות לני"ע ודרשה לדעת את התהליך שביצעה ה-SEC כדי לקבוע שביטקוין ואת'ר (ETH) אינם ניירות ערך.

"עד כה, הם לא סיפקו הכוונה למדוע הם קבעו זאת, ובכך מנעו משחקנים אחראיים כמו ריפל את היכולת ליזום בארה"ב ולהביא מערכת תשלומים גלובלית מהירה וזולה יותר לצרכנים שצריכים אותה הכי הרבה." אמר דובר החברה בהצהרה.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן