שרי האוצר בארגון המדינות המתועשות (G7 או Group of Seven), הכולל את ארצות הברית, קנדה, יפן, גרמניה, צרפת, איטליה ובריטניה, מתכנסים החל מהיום ועד יום שישי בגרמניה כדי לדון, בין השאר, בעולם המטבעות הדיגיטליים. הטלטלות בשוק הקריפטו בכלל וקריסת המטבעות UST ו-LUNA בפרט, עליהן דיווחנו, לכדו את תשומת הלב של רגולטורים מכל העולם, אשר נחושים לפעול בנושא.
הצהרת ראש הבנק המרכזי בצרפת
סוכנות רויטרס ציטטה את פרנסואה וילרוי דה גאלאו, ראש הבנק המרכזי של צרפת, אשר התייחס לירידות השערים החדות בשווקי המטבעות הדיגיטליים בשבועות האחרונים ולאיבוד הצימוד לדולר של חלק מהמטבעות היציבים (Stablecoins).
וילרוי אמר כי האירועים האחרונים הם קריאת השכמה לצורך ברגולציה עולמית בתחום הקריפטו. לדבריו, אירופה כבר סללה את הדרך לרגולציה כזו ב-2020, עם התשתית הרגולטורית לנכסים דיגיטליים MiCA (ר"ת Markets in Crypto Assets), ושרי האוצר של ה-G7 ככל הנראה ידונו בהמשך הצעדים בועידה שתחל היום.
וילרוי הוסיף כי נכסים דיגיטליים עלולים להזיק לכלכלה העולמית במידה ולא יהיו מפוקחים ובעלי יכולת לפעול באופן עקבי ויעיל על פני מערכות שונות ועל פני אזורים עם מערכות חוק שונות.
לא הפעם הראשונה
נציין כי הדיון שיחל היום אינו הפעם הראשונה בה מדינות ה-G7 עוסקות בעולם המטבעות הדיגיטליים.
באוקטובר 2021 ועידת ה-G7 פרסמה קווים מנחים בנושא מטבעות דיגיטליים של בנקים מרכזיים (CBDCs או Central Bank Digital Currencies).
באוקטובר 2019 הזהירה הועידה כי מטבעות דיגיטליים עלולים לסכן את יציבות הכלכלה העולמית.
לסיכום
נראה כי בעקבות האירועים האחרונים עולה הדרישה להתערבות ממשלתית בעולם המטבעות הדיגיטליים. דרום קוריאה, למשל, כבר החלה בחקירת פרשת UST ולונה ומפלגת כוח העם, שהיא אחת משתי המפלגות הגדולות במדינה, דורשת שימוע פרלמנטרי למייסד רשת טרה, דו קוואן (Do Kwon).
לועידת ה-G7 יש השפעה רבה בעיצוב המדיניות הכלכלית בעולם ומעניין יהיה לראות האם דיוניה בימים הקרובים יובילו לצעדים משמעותיים בנושא.