גולדמן זאקס ומורגן סטנלי, ענקי הבנקאות האמריקניים, השקיעו יחד למעלה מ-600 מיליון דולר בקרנות סל עוקבות ביטקוין (Spot Bitcoin ETF) במהלך הרבעון השני של 2024, כך עולה ממסמכים שהוגשו לרשות ניירות הערך האמריקנית, ה-SEC.
על פי הנתונים שפורסמו בטפסי 13F הרבעוניים, גולדמן זאקס רכש מניות בשווי של כ-418 מיליון דולר במספר קרנות סל של ביטקוין. מתוך סכום זה, כ-238 מיליון דולר הושקעו בקרן IBIT של בלקרוק. שאר הסכום שימש לרכישת מניות בקרנות הסל של Fidelity ו-Invesco Galaxy.
במקביל, מורגן סטנלי השקיע כ-188 מיליון דולר ברכישת 5.5 מיליון מניות בקרן של בלקרוק, לצד השקעות קטנות יותר בקרנות של Ark 21Shares ו-Grayscale.
תעשיית הבלוקצ'יין צומחת בקצב מסחרר!
הכשרה מקצועית, הסמכה רשמית
ו-Boost לקורות חיים
רוצים לשמוע עוד?👇
דיווחי ה-13F מספקים תמונת מצב של החזקות המוסדות נכון ל-30 ביוני 2024. חשוב לציין כי מסמכים אלה מספקים מבט לאחור ואינם בהכרח משקפים את ההחזקות הנוכחיות של המוסדות.
השקעות אלו מצטרפות לגל של קרנות גידור ויועצים פיננסיים שנכנסו למוצרים אלה מאז תחילת המסחר בהם בינואר 2024. עם זאת, מנפיקי ה-ETF ואנליסטים ציינו כי עד כה, המוצרים הללו היו בעיקר בשליטת משקיעים פרטיים.
מ-143 אלף דולר ל-600 מיליון: הבנקים מפסיקים "לבחון" ומתחילים להשקיע
ההשקעות המשמעותיות הללו בוצעו על ידי הבנקים למרות שמחיר הביטקוין ירד ב-12% במהלך הרבעון האחרון.
כמו כן, השקעות אלו מהוות קפיצת מדרגה משמעותית ביחס לדיווחים קודמים של בנקים אמריקניים אחרים בנוגע לאחזקותיהם בקרנות סל של ביטקוין. בחודש מאי האחרון דיווח ג'יי.פי מורגן על החזקה של כ-760,000 דולר במניות קרנות סל שונות של ביטקוין, בעוד וולס פארגו החזיק ב-143,000 דולר בלבד. נראה כי סכומים אלה שיקפו בחינה ראשונית של השוק.
הגידול המשמעותי בהיקף ההשקעות – מאות אלפי דולרים בודדים למאות מיליונים – מצביע על מעבר מבחינת האפשרות לכניסה משמעותית לשוק. זאת למרות הצהרות תוקפניות כלפי ביטקוין ותחום המטבעות הדיגיטליים מצד מנהלי הבנקים בעבר.