איך קונים מטבעות דיגיטליים שהם לא ביטקוין ואתריום?

קניית מטבעות דיגיטליים

עולם המטבעות הדיגיטליים עדיין צעיר, אך הוא מתפתח בקצב מסחרר. אחרי עליית המחירים החדה של שנת 2017, חברות רבות קמו ומיזמים חדשים צצו על מנת להנגיש את עולם המטבעות הדיגיטליים לכולם. כיום ב-2021, אנחנו רואים תרחיש דומה במימדים גדולים בהרבה.

אם בשנת 2017 רכישת מטבעות שאינם ביטקוין או אתריום הצריכה התעסקות רבה, כיום ניתן לרכוש אותם בקלות ובנוחות.

קנייה ומכירה של מטבעות דיגיטליים

אז מהם השלבים לרכישת מטבעות שאינם ביטקוין או אתריום?

  1. וודאו כי ברשותכם ארנק התומך במטבע הספציפי אותו אתם מעוניינים לרכוש
  2. אתרו את כתובת הארנק אליו אתם מעוניינים לשלוח את המטבעות (תחת לשונית ה-receive)
  3. גשו לאחת מזירות המסחר ובחרו את הכמות אותה אתם מעוניינים לרכוש
  4. הזינו את כתובת הארנק שלכם ואת פרטיי התשלום הרלוונטים והמטבעות יגיעו לארנקכם

קניית מטבעות דיגיטליים שאינם ביטקוין או אתריום

ישנן 4 אפשרויות מובילות לרכישת מטבעות שאינם ביטקוין או אתריום: דרך חלפן בצורה ישירה, דרך זירת מסחר, באמצעות ביטקוין ואתריום או ישירות אל מול אנשים פרטיים.

שימו לב, בכל אחת מהאפשרויות שיצוינו לפניכם תיאלצו לעבור תהליך שנקרא "הכר את הלקוח" (Know your customer) ובו תזדהו אל מול החלפן או זירת המסחר דרכו תרכשו. הסייג יהיה ברכישה מאנשים פרטיים, בו ככל הנראה תזדהו אל מול המוכר לצורכי גישור על אמון אך לא מתוקף החוק.

קניית מטבעות דיגיטליים בצורה ישירה

אם ברצונכם לרכוש מטבעות בצורה מהירה ונוחה, עליכם לקחת בחשבון שהעלות תהיה גבוהה יותר. ברוב המקרים האפשרויות הנוחות ביותר יהיו באמצעות כרטיס אשראי, תהליך שכרוך בעמלות סליקה והמרות מט"ח שבמקרים מסוימים יכולות אף להגיע גם ל-8% עמלה.

להלן האפשרויות לקנייה מהירה ונוחה של מטבעות דיגיטליים:

בורסת ביטוסי (Bit2C)

bit22

ביטוסי הינה בורסה ישראלית של מטבעות דיגיטליים המאפשרת קנייה ומכירה של מטבעות דיגיטליים שונים.

בורסת בינאנס (Binance)

bnb-2

בינאנס הינה הבורסה המובילה בעולם המטבעות הדיגיטליים בעלת נפח המסחר הגבוה ביותר.

צ'יינגלי (Changelly)

changely

צ'יינג'לי הינו חלפן מטבעות דיגיטליים המאפשר קנייה ומכירה של מגוון מטבעות באשראי בלבד.

  1. זירת המסחר בינאנס (Binance) – לאחרונה החלה זירת המסחר בינאנס לאפשר קנייה בכרטיס אשראי לא רק של ביטקוין ואתריום, אלא גם של מטבעות נוספים. לפי הודעות החברה, בזמן הקרוב מאגר המטבעות שניתן לרכוש באשראי אף צפוי לגדול. על הנייר, העמלה הכרוכה במקרה זה תהיה 3.5%, אך בפועל היא תצא גבוהה יותר. לרשותכם הכנו את המדריך המלא לזירת המסחר בינאנס.
  2. חלפן הקריפטו צ'יינג'לי (Changelly) – צ'יינג'לי הינה חברת חלפנות מטבעות דיגיטליים אשר פועלת כשלוש שנים בעולם המטבעות הדיגיטליים. בתחילת הדרך אפשרה קניית מטבעות אך ורק באמצעות מטבעות אחרים, אך לאחרונה החלה לאפשר אף היא קנייה באמצעות כרטיס אשראי. העמלות צפויות להיות דומות של בינאנס, ומבחר המטבעות נכון לעתה זהה בעוד שבבינאנס הוא צפוי לגדול. גם כאן, הכנו עבורכם את המדריך המלא לחלפן צ'יינג'לי.

קניית מטבעות דרך זירת מסחר

זירות מסחר הן פלטפורמות אשר מחברות בין קונים למוכרים וגובות עמלה עבור גישור האמון. בזירת המסחר בינאנס הרכישה באשראי זהה לחלפנות, ולכן היא הוכנסה בקטגוריה הקודמת. עם זאת, ישנן זירות מסחר שמאפשרות רכישה של מטבעות אחרים מלבד ביטקוין ואתריום, באמצעות דולר, אירו או שקל.

להלן האפשרויות:

  1. זירת המסחר הישראלית ביטוסי (Bit2C) – ביטוסי הינה זירת המסחר הוותיקה בישראל ופועלת כבר מעל 6 שנים. היא מאפשרת בפלטפורמה רכישה של מספר מטבעות מלבד ביטקוין ואתריום. העמלות במסחר בבורסה הינן נמוכות (1%), אך ישנן עמלות משיכה והפקדה שאינן מגולמות במחיר. הכנו עבורכם את המדריך המלא לזירת המסחר ביטוסי, כולל סרטון היכרות מקיף.
  2. זירת המסחר ביטפינקס (Bitfinex) – זירת מסחר וותיקה בעולם המטבעות הדיגיטליים. התהליך לרכישה דרכה הוא מעט מסורבל בעקבות תהליך "הכר את הלקוח" הקפדן במיוחד שהיא דורשת. העמלות צפויות להגיע לכ-5% מגובה העסקה.

קניית מטבעות באמצעות ביטקוין או אתריום

ניתן לרכוש מטבעות דיגיטליים שאינם ביטקוין או אתריום, באמצעות ביטקוין או אתריום עצמם. הכוונה היא שעל ידי רכישה של ביטקוין או אתריום תחילה, ניתן להיחשף למאגר רחב יותר של מטבעות בזירות המסחר שציינו דלעיל, וברוב המקרים גם בעמלות נמוכות יותר.

לדוגמה, ניתן יהיה לרכוש ביטקוין דרך זירת המסחר הישראלית ביטוסי, להעבירו לזירת מסחר בינלאומית אחרת כגון בינאנס, ושם לבצע את הרכישה.

רוצים ללמוד הכל על עולם הקריפטו – בתוך שעתיים בלבד?

הירשמו לקורס המזורז שילמד אתכם שלב אחר שלב – בחינם!

קניית מטבעות מאנשים פרטיים

דרך נוספת לרכוש מטבעות דיגיטליים היא ישירות מאנשים פרטיים. הליך זה מורכב משני תהליכים עיקריים: מציאת המוכר, וביצוע הרכישה.

שלב 1 – מציאת המוכר

הדרכים העיקריות למציאת מוכרים הן דרך פייסבוק, וואטספ וטלגרם. ריכזנו עבורכם את רשימת הקבוצות:

פייסבוק

  1. 'מסחר ביטקוין בישראל'
  2. 'מסחר מפוקח בביטקוין'
  3. 'ביטקוין בין חברים קנייה ומכירה'

וואטספ

  1. קבוצה מס' 1
  2. קבוצה מס' 2

טלגרם

  1. BitMarketIL

שימו לב, לאור העובדה שלא חסרות רמאויות והונאות בשוק, על אחת כמה וכמה בשוק המסחר הפרטי, עליכם לבדוק את פרופיל הפייסבוק שלו ולאמת שמדובר בזהות האמיתית שלו.
כיצד עושים זאת? ניתן לבקש שיחת וידאו + הצגת תעודה מזהה, ניתן להסתכל על כמות החברים בפייסבוק ופעילות נורמטיבית. בנוסף, וודאו שלבן אדם יש וואטספ.

שלב 2 – ביצוע הרכישה

לאחר שמצאתם את המוכר וגישרתם על פערי אמון ראשוניים, עליכם לקבוע את שער הקנייה ומיקום המפגש.

  • ערך המטבעות אינו גלובלי אלא הוא נקבע לפי היצע וביקוש בכל זירת מסחר בפני עצמה. ישנן זירות מסחר בהן שערי המטבעות יהיו גבוהים מאד ביחס לאחרות, ויש מוכרים שמנצלים זאת כדי למכור בשער הזה וכך מגלמים בפנים עמלה. רצוי יהיה לפעול לפי השער המקובל של CoinMarketCap.
  • קבעו את הפגישה במקום ציבורי עם מצלמות כגון קניון, מסעדה או בעדיפות עליונה לשגרירות הביטקוין בתל אביב (שם יוכלו לעזור לכם מתנדבים).
  • העבירו את המזומן או לחילופין את ההעברה הבנקאית אך ורק לאחר שהמטבעות נשלחו.

איך יודעים היכן המטבע שאני מחפש נסחר?

מטבע הביטקוין נוצר בתחילת שנת 2009, ומאז התווספו לשוק המטבעות הדיגיטליים אלפי מטבעות. כיצד תוכלו לדעת היכן המטבע שאתם מחפשים נסחר?

ובכן, האתר CoinMarketCap מספק בדיוק את המידע הזה. כל שעליכם לעשות להיכנס לאתר, לחפש את המטבע שאתם צריכים וללחוץ על לשונית 'Markets'. שם, תוכלו לראות את כל זירות המסחר אשר מאפשרות מסחר במטבע המסוים שחיפשתם. אם אינכם מכירים את האתר, אתם מוזמנים להרחיב עליו במדריך המלא של CoinMarketCap שהכנו עבורכם.

כך זה ייראה עבור המטבע איאוס למשל:קוינמארקטקאפ

סיכום

כעת אתם יודעים כיצד ניתן לרכוש מטבעות דיגיטליים שאינם ביטקוין או אתריום.

עליכם לזכור שאחזקת מטבעות דיגיטליים בזירת מסחר איננה דבר בטוח לעשות, במיוחד אם הנכם מתכוונים להחזיק את המטבעות לתקופה ארוכה. עבור כמות גדולה, מומלץ להעביר את המטבעות שלכם לארנק חומרה ייעודי. במידה ואתם מעוניינים בארנק תוכנה בלבד, ארנק אדג' (Edge) הינו ארנק המאפשר החזקה בטוחה של רוב המטבעות הפופולריים, אך במידה והמטבע אותו אתם מחפשים לרכוש אינו נתמך על ידי הארנק, רצוי שתחפשו ארנק מומלץ.

במידה ויש לכם שאלות נוספות, הרגישו חופשי להשאיר אותן בתגובות ונסייע כמיטב יכולתנו.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן