4 אסטרטגיות השקעה פופולריות בשוק המטבעות הדיגיטליים

השקעה בביטקוין

שוק המטבעות הדיגיטליים ממשיך לצמוח ולצבור עניין מצד משקיעים רבים בכל רחבי העולם, וכך גם בישראל. המוסדות הפיננסיים המובילים, קרנות השקעות פופולריות ואף מדינות נכנסות לתחום – ובהתאם לכך ישנן סיבות רבות לבחון גם את ההשקעה שלכם.

בין הדוחות שמוציאים הגופים והמשקיעים הללו ניתן למנות תחזיות כגון של ג'יי.פי מורגן שצופים כי ביטקוין יחצה את ה-$140,000 בשנים הקרובות. המשקיע פול טודור ג'ונס חוזה כי 'ביטקוין יהיה הסוס המנצח של העשור הקרוב'. המשקיע המוכר ראול פאל שחזה את משבר המשכנתאות חוזה כי ביטקוין יגיע למיליון דולר עד 2025/26 ועוד.

בהתאם לכך, חשוב לזכור: אסטרטגיות השקעה שונות מתאימות לאנשים שונים ולמטרות שונות. כשמשקיעים, מומלץ להחליט על האסטרטגיה שלכם מראש כדי שלא תפעלו באופן רגשי ואימפולסיבי בזמן אמת. כדי שתוכלו לבחור איזו אסטרטגיה היא הנכונה ביותר עבורכם, יצרנו בשבילכם רשימה של ארבע מהאסטרטגיות הנפוצות ביותר, בנוסף למדריך המלא למשקיע בקריפטו.

לפני שנתחיל חשוב לזכור שכל האסטרטגיות דורשות משמעת עצמית בסיסית לפחות, וחלקן יותר מאחרות. לא משנה איזו אסטרטגיה אתם בוחרים, תמיד חשוב להחליט לאיזה טווח אתם משקיעים, מה המטרות שלכם ומהם הקריטריונים לבחירת מטבעות טובים להשקעה.

מיצוע רכישות (DCA)

אסטרטגיית מיצוע רכישות (Dollar Cost Averaging או בקיצור DCA) היא אסטרטגייה המיועדת למשקיעים שאינם רוצים להשקיע זמן ואנרגיה רבים ומעוניינים להוריד את רמת הסיכון הנובעת מהתנודתיות של השוק בטווח הקצר. האסטרטגיה הזו אומרת דבר די פשוט: במקום להשקיע בבת אחת סכום גדול ולהסתכן בכך שאנחנו קונים במחיר גבוה מדי, נחלק את ההשקעה לסכומים קטנים במרווחי זמן קבועים עליהם החלטנו מראש.

האסטרטגייה הזו מיועדת למי שרוצה להשקיע יחסית בפסיביות, מבלי לנסות לתזמן את השוק, ולהוריד את רמת הסיכון. כמו כן, האסטרטגיה מתאימה בעיקר להשקעות לטווח ארוך ויכולה להיות פסיבית לחלוטין (לאחר ההכנה הראשונית) באמצעות השקעה אוטומטית דרך הוראת קבע, למשל דרך ביטס אוף גולד.

אסטרטגיית Value Averaging

אסטרטגיית Value Averaging (או בקיצור VA) דומה לאסטרטגיית DCA עם מעט שינויים המצריכים השקעת זמן ואנרגיה רבות יותר. אם ב-DCA אנחנו קונים בתאריך ובסכום קבועים, באסטרטגיית VA אנחנו קונים בתאריך קבוע אך בסכום המשתנה בהתאם לעליות וירידות בערך של ההשקעה שלנו. 

חשוב לזכור שיש דרכים רבות להשתמש באסטרטגיית VA, אך לצורך המחשה נשתמש בדוגמה: החלטנו להשקיע בביטקוין סכום בסיסי של 500 ש"ח בחודש. בחודש הראשון נקנה ביטקוין בתאריך הקבוע מראש ב-500 ש"ח. בחודש לאחר מכן נשנה את ההשקעה בהתאם להתנהגות של ביטקוין. 

נניח והמחיר של ביטקוין ירד ב-20% – נוסיף 20% לסכום הבסיסי שקבענו להשקיע ונרכוש ביטקוין ב-600 ש"ח (500 + 20%). בחודש הבא לאחר מכן, נניח והמחיר עלה ביחס לרכישה האחרונה ב-20% – נוריד 20% מהסכום הבסיסי, כלומר נשקיע 400 ש"ח (500 – 20%). 

בשיטה זו אנחנו רוכשים בסכום מעט גבוה יותר כשהמחיר בירידה, ורוכשים בסכום מעט נמוך כשהמחיר בעלייה – מה שמגביר את הסיכויים שנרכוש במחיר ממוצע יותר משתלם. אסטרטגיה זו לוקחת בחשבון שינויים במחירים, אך דורשת יותר אנרגיה למעקב ולחישוב והתאמות מחדש בכל רכישה.

אסטרטגיית Buy & Hold

זו האסטרטגיה הפשוטה ביותר הדורשת הכי פחות אנרגיה. בגישת השקעה זו אנחנו פשוט רוכשים את המטבע שהחלטנו כי הוא השקעה טובה ולא מוכרים אותו אלא במקרי קיצון המצדיקים זאת. זוהי אסטרטגיה עצלנית – לקנות, להעביר את המטבעות לארנק קר ולעשות מעקב זניח.

בדומה לשאר האסטרטגיות, גם באסטרטגיית "קנה והחזק" נתחיל ממחקר מעמיק ונקבע את משך זמן ההשקעה ואת נקודות המכירה שלנו לצורך לקיחת רווחים בטווח ארוך. 

איזון הפורטפוליו והשקעה מחדש (R&R)

במידה והיא מבוצעת נכון, אסטרטגיית איזון והשקעה מחדש (Rebalance and Reinvest או בקיצור R&R) היא הרווחית ביותר מהאסטרטגיות הנ"ל. אך בהתאם לכך דורשת זמן ואנרגיה רבים אף יותר מהאחרות. האסטרטגיה מנצלת את תנודתיות השוק ומכוונת להשקעות לטווח קצר יותר, והיא דורשת יותר מעקב וחישובים מעט יותר מורכבים.

באסטרטגיה זו אנחנו מבצעים התאמות בהתאם למטרות וטווחי הזמן שהגדרנו מראש. אחת לתקופה אשר הגדרנו מראש – למשל פעם ברבעון – אנחנו נבחן את תיק ההשקעות שלנו ובמידה ויש רווחים עלינו להחליט האם לאזן מחדש – להוסיף או להשמיט מטבעות מהתיק, בהתאם למטרות שהגדרנו ולאחוזי חלוקת התיק של כל נכס. לצרוך הדוגמא: אם קבענו שתיק ההשקעות שלנו יכיל 60% ביטקוין, במידה ואחוז זה ישתנה, נאזן אותו בכל פרק זמן מוגדר.

אסטרטגיית R&R הינה מורכבת יותר ודורשת חישובים וקביעת נקודות כניסה ריאליות ע"י ניתוח טכני ומעקב צמוד אחר שינויים בשוק ואחר חדשות הנוגעות לפרויקטים שאנחנו משקיעים בהם, ולכן האסטרטגיה הזו מתאימה למי שיש להם את הנטייה למספרים ואת הזמן הדרוש להישאר מעודכנים עם האצבע על הדופק.

סיכום

עכשיו שאתם מכירים את ארבעת האסטרטגיות הנפוצות הללו, נשאר לכם רק לשאול את עצמכם מה הכי מתאים לאופי ולמטרות שלכם בתקופה זו בחייכם. האסטרטגיה המתאימה לכם קשורה למוכנות שלכם לקחת סיכונים, לטווח הזמן שאתם רוצים להשקיע, ולזמן הפנוי והמוטיבציה שלכם ללמוד את התחום ולהישאר מעודכנים.

כלל אצבע שחשוב לקחת בחשבון הוא שככל שיש לכם יותר זמן פנוי, כך אתם יכולים למלא את הזמן בלמידה והתמקצעות ולקבל החלטות נכונות יותר להשקעות שלכם בפרספקטיבה ארוכת טווח.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

דאיה מורטי

דאיה מורטי

דאיה הינו מורה ויוצר תוכן בתחום הקריפטו, שאוהב לחקור את התופעות הפסיכולוגיות, החברתיות והכלכליות בתחום. בשנת 2013 כתב תוכן באתר 'אלף ביט', ומאז נהנה לצפות ולהשתתף בטרנספורמציה שהביטקוין מביא לעולם. בזמנו הפנוי הוא אוהב לתרגל יוגה ומדיטציה. בעל הבלוג Bitcoin4U. לבלוג: https://bitcoin4u.co.il/
דאיה מורטי

דאיה מורטי

דאיה הינו מורה ויוצר תוכן בתחום הקריפטו, שאוהב לחקור את התופעות הפסיכולוגיות, החברתיות והכלכליות בתחום. בשנת 2013 כתב תוכן באתר 'אלף ביט', ומאז נהנה לצפות ולהשתתף בטרנספורמציה שהביטקוין מביא לעולם. בזמנו הפנוי הוא אוהב לתרגל יוגה ומדיטציה. בעל הבלוג Bitcoin4U. לבלוג: https://bitcoin4u.co.il/

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן