ארנקי לדג'ר ננו אקס (Nano X) וננו אס+ (+Nano S) – המדריך המלא לארנקי החומרה

כל מה שרציתם לדעת על ארנקי לדג'ר ננו אס+ (+Nano S) ולדג'ר ננו אקס (Nano X), שיוצרו לשמירה בטוחה של מטבעות דיגיטליים
לדג'ר ננו אס

ארנקי החומרה לדג'ר ננו אקס (Ledger Nano X) ולדג'ר ננו אס+ (+Ledger Nano S) הם ארנקי חומרה שיוצרו ע"י חברת לדג'ר שהוקמה בשנת 2014. מטה החברה ממוקם בצרפת, וצוות החברה מורכב ממעל 150 מומחים המפתחים מבחר של מוצרים ושירותים הרלוונטיים לעולם המטבעות הדיגיטליים. ארנקי החומרה לדג'ר ננו אס+ ולדג'ר ננו אקס הם המתחרים הגדולים ביותר של ארנק טרזור (Trezor), והלדג'ר ננו אקס הוא מוצר הדגל של החברה.

ארנק לדג'ר ננו S+

3.2/5

הארנק תומך במספר רב של מטבעות

מחיר: ₪550

כולל מיסים ומשלוח עד הבית

ארנק לדג'ר ננו X

4.9/5

מארנקי החומרה הפופולריים ביותר בשוק

מחיר: ₪900

כולל מיסים ומשלוח עד הבית

ארנק חומרה הוא ארנק דיגיטלי קר (כלומר שאיננו מחובר לאינטרנט) אשר יוצר במיוחד לאבטחת המטבעות הדיגיטליים. למעשה מדובר בכונן קשיח חיצוני (המתחבר ב-USB למכשיר הנייד או המחשב) בעל הצפנה ברמה הגבוהה ביותר, שמאפשרת לו להיות חסין לכל סוגי ההתקפות: רוגלות, נוזקות, התקפות פיזיות ועוד.

צפו בסרטון להסברים המלאים:

נגן וידאו

ארנקי לדג'ר ננו – רקע כללי

הביקורות עד כה על הארנקים בהחלט מצוינות עפ"י רוב המשתמשים, במיוחד ע"י אלו המחזיקים במספר רב של מטבעות שונים. במהלך שנותיו הוכיח לדג'ר כי הוא ארנק טוב ועמיד, על אף שהיו מקרים בהם זוהו באגים ותוקנו בטרם הספיקו לנצלם.

הארנק לדג'ר ננו אקס בנוי מפלסטיק ומתכת, ומאופיין במסך טאצ' קטן, כפתור וכיסוי שנסגר ונפתח להגנה על המסך.

קוד התוכנה של ארנקי לדג'ר פתוח חלקית, וכך גם מרכיבי החומרה אשר חשופים אך לא במלואם.

ממה הארנק לדג'ר ננו אקס מורכב?

  • גודל הארנק – 72 על 18.6 על 11.75 מ"מ
  • משקל הארנק – 34 גרם
  • מסך – OLED, גדול יותר ובעל תצוגה טובה יותר 
  • תמיכת מערכות הפעלה – ווינדוס, מק, לינוקס, גוגל כרום
  •  תמיכה בבלוטות'
  • סוללה בת 8 שעות אם בשימוש תכוף, או 3 חודשים אם לא.

ממה הארנק לדג'ר ננו אס+ מורכב?

  • גודל הארנק – 62.39 על 17.40 על 8.24 
  • מסך – 128X64 פיקסלים
  • משקל הארנק – 21 גרם
  • תמיכת מערכות הפעלה – ווינדוס, מק, לינוקס, גוגל כרום
  • תמיכה ב-USB-C
הארנק לדג'ר ננו אקס בנוי באותו אופן, אם כי הכפתורים שונים מעט.

לדג'ר ננו אקס מול לדג'ר ננו אס+

שני הארנקים תומכים במגוון רחב של מטבעות, אך עבור מי מכם שמעוניין להחזיק במגוון רחב של מטבעות, חוויית השימוש תהיה נוחה יותר בלדג'ר ננו אקס שכן החומרה שלו מתקדמת יותר.

אחד החידושים בלדג'ר אקס הוא האפשרות לחבר את הארנק באמצעות בלוטות', ולא רק פיזית עם כבל USB. הבלוטות' הוא חיסרון ויתרון בו זמנית עבור הלדג'ר ננו אקס. מצד אחד, הוא משפר משמעותית את חוויית המשתמש, ללא הצורך להסתובב עם כבל עליכם במידה ואתם ניידים עם הארנק. אך מנגד, בלוטות' פותח ווקטורים חדשים למתקפות שייתכן שטרם נבחנו, ובנוסף הוא צפוי לחסל את חיי הסוללה יחסית במהרה. יכול לומר לגביי שאני לא הייתי מפעיל את הבלוטות' במכשיר.

הסוללה של לדג'ר ננו אקס אמורה להחזיק כ-8 שעות ללא טעינה. ללדג'ר ננו אס+ לעומתו אין כלל סוללה, והוא צורך את החשמל שלו מהחיבור למחשב.

כמו כן, שני הארנקים מספקים אינטגרציה עם תוכנות רבות בתחום הקריפטו והארנקים הם מסוג HD Wallet, כלומר כתובת הארנק מתחלפת כל הזמן לצורכי הגברת הפרטיות (אך הכתובות הקודמות עדיין מובילות לארנק שלכם).

 

כך שאם לסכם, עבור רוב המשתמשים הפשוטים שלא מתכוונים לבצע פעולות שוטפות בעולמות ה-DeFi וה-NFT, אלא לקנות ולהחזיק, אזי הלדג'ר ננו אס+ אמור להספיק לכם. אם אתם משתמשים בארנק דרך הטלפון או מתכוונים לבצע הרבה פעולות, אז עדיף את הלדג'ר ננו אקס.

כך או כך, לדג'ר חברה אמינה שמספקת רמת אבטחה מהגבוהות ביותר שניתן למצוא בשוק.

לדג'ר ננו אס+ מול לדג'ר ננו אס

ננו אס+, הדגם החדש בסדרת הארנקים ברמות המחיר הזולות יותר מציג כמה שיפורים ביחס לדגם הקודם ננו אס.

ראשית הוא כולל נפח אחסון גדול יותר – 1.5 מגהבייט לעומת 320 קילובייט בלבד בננו אס. נפח אחסון גדול יותר מאפשר להתקין יותר אפליקציות וכך להחזיק ולנהל בו זמנית מטבעות וטוקנים על כ-100 רשתות בלוקצ'יין שונות באותו המכשיר, לעומת 3- בלבד שמאפשר דגם ננו אס. בכך נחסך הסרבול שבעלי ננו אס המחזיקים עליו מגוון מטבעות התרגלו אליו, של להסיר ולהתקין מחדש אפליקציות כדי לגשת למטבעות השונים.

שיפור קטן נוסף הוא בגודל המסך ובתצוגה נוחה יותר לקריאה. כמו כן שקע החיבור של ננו אס+ עודכן לסטדנדרט המקובל של USB-C, לעומת micro USB בננו אס.

ארנק לדג'ר ננו אס (ולא הפלוס) איננו מומלץ בימים אלו, ואינו תואם את הדרישות בשוק. 

קניית ארנקי לדג'ר ננו אקס ולדג'ר ננו אס+

הדרך המומלצת והטובה ביותר לקניית ארנק החומרה היא דרך האתר הרשמי של החברה*.

 ארנק לדג'ר ננו אקס, נכון לכתיבת מלים אלו, עולה 900 ש"ח. עם זאת, ישנה תוספת עבור משלוח, מע"מ וייתכן שתיאלצו לשלם עוד 200-300 ש"ח על מנת לשחרר את הארנק מהמכס (לא תמיד זה קורה, עדיין לא ברור לי מה השיטה לפיה הם מחליטים). כך שבסך הכול, מדובר בעלות מוערכת של 1,200-1,000 ש"ח.

לרכישת הלדג'ר ננו אקס לחצו כאן.

ארנק לדג'ר ננו אס+ לעומת זאת, נכון לכתיבת מלים אלו, עולה 550 ש"ח. גם כאן ישנה תוספת עבור משלוח, וגם כאן ייתכן שתיאלצו לשלם על מנת לשחרר את הארנק מהמכס. כך שבסך הכול, מדובר בעלות של 700-500 ש"ח.

לרכישת הלדג'ר ננו אס+ לחצו כאן.

*גילוי נאות: מדובר בקישור אפליאציה. המשמעות היא שהמחיר עבורכם הוא זהה, אך אנחנו מרוויחים עמלה על כך שקניתם דרכנו. אם המדריכים והסקירות לטעמכם, זו דרככם לגמול לנו 

ארנק טרזור T

5/5

הארנק המוביל והמתקדם ביותר בשוק

מחיר: ₪1,200

ארנק לדג'ר ננו X

4.9/5

מארנקי החומרה הפופולריים ביותר בשוק

מחיר: ₪900

מה בתוך האריזה?

  • הארנק עצמו.
  • כבל USB.
  • הוראות הפעלה.
  • שרוך.
  • חיבור למחזיק המפתחות.

מוצר משלים – "ערכה לדרך"

לדג'ר מספקת גם אפשרות להוסיף להזמנה ב-63 ש"ח ערכה לדרך, שכוללת את כל הכבלים והמתאמים הדרושים כדי לחבר את הארנק למחשב הנייד או לטלפון החכם שלכם.

לדג'ר או טרזור – מה יותר טוב?

ככל הנראה מדובר בשאלה שנשאלת הכי הרבה בעולם המטבעות הדיגיטליים כיום. שני הארנקים הוכיחו עצמם ע"י שמירה בטוחה של כספינו ועל ידי חיזוק היתרונות והקטנת החסרונות. באופן כללי שני הארנקים מציגים את רמת האבטחה הגבוהה ביותר, אך ישנן כמה סיבות שאני ממליץ יותר על טרזור:

ארנק טרזור T

5/5

הארנק המוביל והמתקדם ביותר בשוק

מחיר: ₪1,200

ארנק לדג'ר ננו X

4.9/5

מארנקי החומרה הפופולריים ביותר בשוק

מחיר: ₪900

  1. קוד התוכנה והחומרה בארנקי טרזור פתוחים
  2. טרזור ותיקים יותר
  3. לאחרונה הייתה דליפת מידע גדולה של משתמשי לדג'ר, אשר מבחינתי הובילה לאבוד אמון חלקי בחברה – גם אם בשום שלב המטבעות עצמם לא היו בסכנה מיידית (כלומר הארנק כן בטוח, אך החברה העמידה בסיכון את משתמשיה בדרך עקיפה).
  4. כמו כן לדג'ר הסתבכו לאחרונה בשתי שערוריות אחרות. הראשונה היתה הניסיון להשיק פיצ'ר חדש בשם Ledger Recover שעורר דאגה וביקורת חריפה על כך שהוא פוגע בעיקרון האחזקה העצמית ויכול לאפשר בעתיד לממשלות, למשל, להחרים מטבעות דיגיטליים המוחזקים על מכשירי לדג'ר.
    השני היה פריצה לקוד ממשק החוזים החכמים של לדג'ר, שהובילה לגניבה של 600,000 דולר. עם זאת חשוב לציין שבשני המקרים החברה הגיבה במהירות ובפתיחות לדאגות ולביקורת שהושמעו כלפיה, ואף שינתה מדיניות בעקבות זאת.
  5.  בעבר טרזור תמכו במגוון קטן יותר של מטבעות ואילו היום אין כך הדבר.

קרדיט: bitcoinwalletguy

מדריכי הגדרה, התקנה ושימוש בארנק

עמלנו קשה על יצירת מדריכים עבורכם לדרכי השימוש בארנקי לדג'ר. להלן המדריכים:

בהצלחה

תשובות לשאלות נפוצות

תשובה: ארנק חומרה "קר" נחשב כדרך הבטוחה ביותר להחזיק מטבעות דיגיטליים. בשונה מארנק "חם" שבא בצורת אפליקציה או תוסף לדפדפן, בארנק חומרה המפתחות הפרטיים שנדרשים להעברת המטבעות לעולם לא נמצאים בסיכון של דליפה לרשת. ארנק חומרה מייצר את המטבעות במכשיר ייעודי שנפרד מהמחשב או מהטלפון, ואינו חשוף לווירוסים או רוגלות. המכשיר מאפשר לכם לחתום באמצעות המפתחות הפרטיים ולפרסם את החתימה בלבד בלי לסכן את המפתחות. ארנק חם לעומת זאת מחזיק את המפתחות בצורה מאובטחת אך מחוברת לרשת, והוא חשוף יותר להתקפות ולחולשות אבטחה.

תשובה: בגדול שניהם ארנקי חומרה ותיקים ואמינים, הבדלים ניתן למצוא במוניטין של שתי היצרניות ובנוחויות השימוש במכשיריהן. יצרנית טרזור פעילה אקטיבית בקהילת הפיתוח של ביטקוין די מתחילת הדרך, ובזכות זאת צברה מוניטין טוב מאוד בקרב חברי הקהילה. 

לדג'ר לעומת זאת הסתבכה בעבר בכמה משברים, בהם דליפת מאגר המידע של לקוחותיה, פריצה לממשק החוזים החכמים שהוביל לגניבת כ-600 אלף דולר (שהחברה התחייבה להחזיר ללקוחות) ותוכנית להשיק פיצ'ר שחזור בשם Ledger Recover, שחטפה ביקורת חריפה בקרב קהילת הקריפטו בשל הפגיעה בעיקרון האחזקה העצמית. עם זאת ארנקי לדג'ר עצמם מעולם לא נפרצו, והחברה משקיעה מאמצים רבים לתקשורת עם הקהילה, ואף משנה את החלטותיה (כמו למשל עם ביטול הפיצ'ר Ledger Recover) בהתאם לביקורת.

מבחינת השימושיות, ארנקי לדג'ר מציעים מגוון רחב יותר של אפשרויות ממשק עם חוזים חכמים, רכישת מטבעות ישירות דרך האפליקציה ומסחר בין מטבעות, וכן חיבור בלוטות' בחלק ממכשיריה, אולם נוחות שימוש עלולה לבוא על חשבון בטיחות, ומבחינת בטיחות טרזור נחשבת המובילה.

הבדל נוסף הוא בעניין הקוד הפתוח. קוד המקור של ארנקי טרזור פתוח במלואו כולל רכיבי החומרה, בעוד שקוד המקור של רכיבי החומרה בארנקי לדג'ר פתוח חשופים אך לא במלואם.

תשובה: ההחלטה אם לרכוש לדג'ר ננו אס+ או לדג'ר ננו אקס תלויה בעיקר באופן שבו אתם מתכוונים להיות מעורבים בשוק המטבעות הדיגיטליים – האם בכוונתכם להיות משקיעים פאסיביים יחסית, או סוחרים אקטיביים? האם אתם מעריכים שתדירות השימוש שלכם בארנק החומרה יהיה יומיומי או רק אחת לתקופה? האם בכוונתכם להחזיק מגוון מצומצם של מטבעות או שתרצו לאחסן בארנק החומרה שלכם מספר גדול ומגוון של מטבעות וטוקנים?

אם הכוונה שלכם היא לרכוש ביטקוין ואולי עוד כמה מטבעות מובילים, ולשמור אותם בצד לשנים הקרובות – מה שמכונה להיות "הודלרים" (Hodler), אזי ככל הנראה אין צורך שתשקיעו עוד כמה מאות שקלים בדגם המתקדם והיקר יותר של לדג'ר ננו אקס, ולדג'ר ננו אס+ יוכל לענות על הצרכים שלכם בלי להתפשר על רמת האבטחה.

אם לעומת זאת אתם מעריכים שתהיו פעילים יותר – תבצעו פעולות רכישה וקנייה בתדירות גבוהה, תחזיקו תיק השקעות מגוון המורכב ממספר גדול של מטבעות דיגיטליים וטוקנים, אזי ייתכן שישתלם לכם להשקיע בדגם לדג'ר ננו אקס שיספק לכם ממשק משתמש נוח וידידותי יותר, תמיכה במגוון רחב יותר של מטבעות ואפשרויות חיבור מתקדמות.

תשובה: לעולם לא! בשום פנים ואופן אין לרכוש ארנקי חומרה מכל גורם שהוא לא האתר הרשמי של החברה או היבואן הרשמי. רכישת ארנק יד שנייה מאיביי, קבוצת טלגרם, פייסבוק או יד2 חושפת אתכם לסיכון שהבעלים הקודמים רשם ושמר את המפתח הפרטי של הארנק ויכול לשחזר אותו, וברגע שתעבירו לשם כספים הוא יוכל למשוך אותם לארנק שלא ברשותכם. בישראל היבואן הרשמי של ארנקי לדג'ר וטרזור הוא קריפטומן, וניתן להזמין את רוב הדגמים מהאתר שלו או לרכוש אותם בסניפי ביטקוין צ'יינג' ברחבי הארץ.



קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

Blockchain Expert

מלא את הטופס ויועץ לימודים
במכללה לבלוקצ'יין יחזור אליך בהתאם

בהשארת פרטייך את/ה מאשר/ת קבלת חומר פרסומי, שיווקי ועדכונים חדשותיים

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

דילוג לתוכן