עדכון שוק: השוק הדובי הארוך ביותר, הבורסה הקנדית, פייסבוק ועוד

שוק דובי

מטבע הביטקוין שבר השבוע "שיא" ורשם את תקופת הירידות הארוכה ביותר בהיסטוריה שלו.

המטבע, אשר נסחר בשיאו בשווי $19,770 באמצע חודש דצמבר לשנת 2017, נמצא במגמת ירידה כבר במשך 414 ימים. תקופה זו ארוכה ב-4 ימים מה-"חורף" שחל בין השנים 2013-2015, אז קרס המטבע משער של $1,176 ל-$165, ירידה של 86%.

כיום, ביטקוין נסחר בשער של כ-$3,450 לפי שער קוינמארקטקאפ, ירידה של 82.5% משיאו דאז.

טרם ידוע מתי תיגמר תקופת הירידות שכן איננו נביאים, אך ישנה סבירות לא נמוכה כלל שחציית הגמול לבלוק שתתרחש במאי 2020 תשחק תפקיד משמעותי בחזרה למגמת העלייה. להזכירכם, "החורף" הקודם נגמר כשנה וחצי (539 ימים) לפני החצייה הקודמת, ואם ההיסטוריה אכן תחזור על עצמה – התחתית צפויה להירשם בקרוב.

היסטוריית הקריסות של ביטקוין

עדכונים מהשוק

הרבה אירועים והכרזות חלו במהלך סוף השבוע האחרון ותחילת הנוכחי, ואנצל את הזדמנות זו על מנת לסקור אותם בקצרה:

סיפורה של הבורסה הקנדית QuadrigaCX

הבורסה הקנדית קוואדריגה סי.אקס (QuadrigaCX) לא יורדת מהכותרות לאחר דיווחים על כך שמייסדה נפטר ממחלת קרוהן והגישה לארנקיה הקרים של הבורסה אבדה, כך לטענת הבורסה. עפ"י הדיווחים, היא חייבת ללקוחותיה 190 מיליון דולר בשווי מטבעות דיגיטליים: 26,500 ביטקוין, 11,000 BCH, 11,000 BSV, 35,000 BTG, כ-200,000 לייטקוין וכ-430,000 מטבעות את'ריום.

בינתיים, קהילת הקריפטו לקחה בעירבון מוגבל את הדיווח ההזוי, והחלה לחקור בעצמה. משתמש הטוויטר CryptoMedication, שהוא גם עורך בלוג המחקר Zerononcense, פרסם דו"ח שממצאיו הם שלבורסה כלל לא היה אחסון קר. מעבר לכך, הדו"ח ציין שהבורסה הייתה משתמשת בכספי משתמשים למשיכות של משתמשים אחרים, שלא איבדה את הגישה למטבעות הביטקוין שלה, ושמספר המטבעות נמוך יותר משצוין בדיווח לבית המשפט הקנדי.

היום צפויה להתייצב זירת המסחר בבית משפט קנדי, ואנו מקווים שיישפך מעט יותר אור על המקרה. כך או כך, ישנן שתי תשובות אפשריות: הראשונה היא ניהול לקוי של אבטחת הכספים בבורסה, והתנהלות פיננסית מזעזעת. השנייה היא הונאה ברורה וטיפשית, שתתגלה במוקדם או במאוחר.

בלי קשר לתוצאה, ישנן שתי מסקנות שאני מקווה שבשלב זה כבר ברורות מאליהן עבורכם, ואם לא – אני מחדד שוב עכשיו:

  1. אם המפתח הפרטי לא בבעלותכם, אלא בבעלות הבורסה – הביטקוין (והמטבעות) אינם שלכם! אנא מכם, זכרו זאת. אל תחזיקו כסף בזירת מסחר אלא אם אתם סוחרים יומ-יומיים ואין לכם ברירה אחרת, וגם אז נקטו באמצעי זהירות ופצלו את המטבעות בין זירות מסחר שונות על מנת לפזר את הסיכון להונאה, פריצה או התנהלות לקויה.
  2. הונאות קורות בשוק הקריפטו, והונאות קורות גם בשווקים פיננסיים אחרים – ברוב המקרים גם בסכומים גבוהים יותר. בין אם מדובר בברני מיידוף (הנוכל הכי גדול בוול סטריט), ההונאה בבורסת היהלומים בתל אביב בסך 55 מיליון דולר, האופציות הבינאריות ועוד. אין זה מעודד שהונאות קורות גם בשווקים אחרים, אלא מטרת המסקנה הזו היא להראות לכם באופן קל ופשוט: פרייארים לא מתים, אלא מתחלפים. רוצים להימנע מליפול בהונאה? למדו תחילה מה אתם רוכשים ומדוע אתם עושים זאת. זה תקף לדירה, מכונית, תכשיטים וכן – גם ביטקוין ומטבעות דיגיטליים.

רכישה ומכירה של מטבעות דיגיטליים בכרטיס אשראי באמצעות בורסת בינאנס

בורסת בינאנס (Binance) חתמה על שיתוף פעולה עם חברת הסליקה הישראלית, סימפלקס, והחלה לאפשר רכישת מטבעות דיגיטליים באמצעות כרטיס אשראי.

"אנחנו רוצים לאפשר לסוחרים בבינאנס גישה פשוטה ומהירה לקריפטו, ובצורה הבטוחה ביותר שאפשר. כשרוב הכסף בעולם הינו עדיין כסף פיאט, יצירת שערים לעולם הפיאט דרושה על מנת לאפשר לאקוסיסטם לצמוח וליצור הזדמנויות ארוכות טווח נוספות לשוק הקריפטו", כך צ'נגפנג זהאו, מנכ"ל בינאנס.

בינאנס
תמונה: בינאנס

איראן השיקה מטבע דיגיטלי צמוד-זהב

בהמשך לדיווח של אל ג'זירה שפרסמנו, איראן השיקה השבוע את מטבע דיגיטלי צמוד-זהב הנקרא "פיימן" (Peyman). פיימן בפרסית הוא חוזה/ברית, כאות התחייבות לכך שהמטבע אכן צמוד לזהב (מצטער, הרשו לי לגחך).

בשלב ראשוני נוצר שיתוף פעולה בין ארבעה בנקים מקומיים וחברת גוגנוס (Ghoghnoos), ועפ"י נציג החברה, ייעשה בשימוש במטבע לטוקניזציית נכסי הבנקים.

בורסת CBOE הגישה בקשה לקרנות סל מחדש

בורסת שיקגו לנכסים (CBOE) הגישה מחדש את בקשתה לשינוי חוק שתאפשר מסחר בקרנות סל על ביטקוין. להזכירכם, בתחילת החודש משכה הבורסה את בקשתה הקודמת לאור שביתת הממשל האמריקני והחשש שהבקשה תידחה בעקבותיה. לאור המשיכה וההגשה מחדש, לרשות לני"ע האמריקנית יתאפס שעון הזמן לדיון בהחלטה, וההחלטה בנושא צפויה להימשך כמעט כשנה.

קליינט פאריטי של את'ריום מציג באג נוסף

פרצת אבטחה חדשה נמצאה בהרצת צמתים ספציפיים (JSONRPC) של פאריטי (Parity), קליינט הבלוקצ'יין של את'ריום. הבאג עלול להשפיע על כ-30% מהצמתים ברשת אתר'יום. על פי הדיווח הבאג נמצא ע"י מנכ"ל ארנק MyEtherWallet, והוא מאפשר לתקוף צמתים ספציפיים ולגרום לקריסתם.

צוות הפיתוח של פאריטי נכנס לפעולה מידית ושיחרר תיקון תוך שעות בודדות, והוציא דוח שמפרט מי היה חשוף לפרצת האבטחה ולמה. בנוסף, ביקש ממריצי התוכנה לעדכן גרסה בהקדם.

להזכירכם, לארנק פאריטי היסטוריה לא טובה במיוחד, שכוללת איבוד של 500,000 מטבעות את'ר (בשווי דאז של 153 מיליון דולר) בעקבות פרצת אבטחה שנוצלה בטעות תמימה, ואף פריצה זדונית שהובילה לגניבת 150,000 מטבעות את'ר בשווי 30 מיליון דולר באותה עת.

פייסבוק מבצעת רכישה ראשונה בתחום הבלוקצ'יין

צ'יינספייס (Chainspace) היא חברת מחקר ופיתוח לחוזים חכמים, אשר בין מייסדיה נמנים בעלי דוקטורט מאונ' קיימברידג'.

חברת פייסבוק נקטה באסטרטגיה מוכרת הנקראת Acqui-hire (שילוב של רכישה והעסקה), כלומר העסיקה את עובדיה החשובים ביותר של Chainspace ללא עניין במוצריה הקודמים, כהליך של גיוס כשרונות למחלקת הבלוקצ'יין של החברה.

פייסבוק לא חשפה את הסכום ששולם עבור הרכישה, אך לפי הדיווח המקורי חברת צ'יינספייס הייתה בתהליך גיוס הון של 4 מיליון דולר.

בעוד שדובר חברה פייסבוק ביקש להבהיר שאין מדובר ברכישת הסטארט-אפ אלא בהעסקת העובדים בלבד, מדובר בכל אופן בחדשות גדולות שכן זהו צעד משמעותי למחלקת המחקר והפיתוח של החברה.

לסיכום

העניין בעולם המטבעות הדיגיטליים ממשיך, למרות השוק הדובי הארוך בהיסטוריה. בין אם מדובר ברכישות של פייסבוק או בהונאה/איבוד כספים של בורסה, ניכר שהתקשורת עדיין מתעדכנת בעולם הקריפטו.

אני נוטה להאמין שזה מכיוון שהם יודעים שהשוק לא הולך לשום מקום, אבל כמובן שאני קצת לא אובייקטיבי 😉

כך או כך, אחזור פעם נוספת על המסקנה החשובה ביותר:

Not your private keys, not your bitcoins!

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן