בזמן שמחירי הדלק בארה"ב עולים במהירות, ומתחדש הדיון בנוגע לדרכים בהן המדינה יכולה לצמצם את התלות שלה במקורות אנרגיה חיצוניים, קולות מתוך הפוליטיקה האמריקאית מפנים את תשומת הלב אל ביטקוין.
חבר בית הנבחרים של ארה"ב מטעם מדינת טקסס, פיט סשנס, כתב בחשבון הטוויטר שלו כי תעשיית כריית הביטקוין "תשחק תפקיד קריטי בבנייה מחודשת של עצמאות אנרגטית בארה"ב." חברת הסנאט מטעם מדינת ויומינג, סינתיה לומיס, חיזקה את ההצהרה החזקה של סשנס והסכימה שאכן זה כך.
מאחר וקרוב ל-15% מכח החישוב של רשת ביטקוין המגיע מארה"ב מגיע ממדינת טקסס, הדיון בנושא הופך למרכזי יותר עם קולות משני הצדדים. העמדה של סשנס ולומיס, הידועים בתור תומכים בתעשיית המטבעות הדיגיטליים בכלל ובביטקוין בפרט, משתלבת היטב עם מחקרים חדשים המצביעים על כך שחדשנות בתעשיית הכרייה של ביטקוין עשויה להשפיע בצורה חיובית על תעשיית ייצור האנרגיה.
מודל ירוק יותר
עבודת מחקר אשר פורסמה לפני כשנה מסבירה כיצד מרכזי נתונים במודל גמיש עשויים לקדם שימוש באנרגיה ירוקה. "המערכת האנרגטית המשולבת עשויה לתרום ליציבות רשת החשמל על ידי שימוש מקומי בחשמל המיוצר במקום להזין אותו אל רשת החשמל," נכתב.
על פי מחקר נוסף בתחום, אשר פורסם על ידי חברת התוכנה Lancium באוקטובר 2021, המודל הגמיש יעודד שימוש רב יותר באנרגית רוח ואנרגיה סולארית ויוביל לפחות הפסקות חשמל. "ככל שרשתות החשמל ינועו לשילוב גבוה יותר של מקורות אנרגיה לא רציפים, כמו רוח ושמש, ביקוש גמיש ישחק תפקיד הולך וגובר בשמירה על רשת החשמל יציבה," כתב ג'ושוע רודס, כותב עבודת המחקר.
ביטקוין, זה מזהם?
אכן, רשת ביטקוין דורשת אנרגיה רבה כדי להישאר מאובטחת וחסונה. עובדה זו גררה ביקורת רבה מגופים ופוליטיקאים ברחבי העולם. כתוצאה מכך, ובשנה האחרונה במיוחד, רבים בתעשיית הביטקוין מנסים לשנות את הדימוי השלילי ולהוביל את תעשיית הכרייה אל עבר עתיד ירוק יותר.
חברות כרייה גדולות הצהירו כי הן משתמשות באנרגיה ירוקה ומתכוונות להשתמש ביותר בעתיד. בנוסף, בשנה שעברה אילון מאסק ומייקל סיילור הודיעו על הקמת מועצת קיימות לכורי ביטקוין במטרה לעודד שימוש ומעבר לאנרגיה ירוקה על ידי הכורים. כחודש לאחר מכן, מאסק טען כי חברת טסלה תחזור לקבל תשלומים בביטקוין במידה והכורים אכן ישתמשו באנרגיה ירוקה במידה רבה יותר.
כיום פרויקטים חדשים רבים משתמשים במנגנון הוכחת החזקה (Proof of Stake או בקיצור POS) ומנגנונים נוספים אשר דורשים כמות מזערית של אנרגיה ביחס למנגנון הוכחת עבודה (Proof of Work או בקיצור POW) של רשת ביטקוין.
ברשת אתריום, למשל, בוחרים לשדרג את הרשת מ-POW אל POS. השינוי המהותי אמור להוביל לירידה של כ-99% מצריכת החשמל הנדרשת כדי להפעיל את הרשת. עם זאת, רבים חושבים שהמהלך עשוי להוביל לשינויים שליליים אחרים, ביניהם: ריכוזיות רבה יותר ברשת אשר נועדה להיות מבוזרת.
לכן, יש להניח כי בתעשיית הביטקוין ימשיכו להתמקד בהפיכה של צריכת החשמל הרבה ברשת בתור כלי לשינוי חיובי, ולא למשהו שצריך להצדיק או לשנות אותו.