האיש השלישי הכי עשיר במקסיקו, ריקרדו סלינס פליאגו, פרסם ברכה לשנה החדשה בה אמר: "אל תהיו קנאים, האמינו בעצמכם וקנו ביטקוין." כחלק מהברכה שלו לחג המולד ולשנה החדשה שהוא פרסם בחשבון הטוויטר שלו, הוא אמר: "שמרו מרחק מכסף פיאט. בין אם זה הדולר, היורו או הין – זה הכל אותו הדבר. זה כסף מזויף העשוי משקרי נייר. בנקים מרכזיים מייצרים יותר מאי פעם."
המיליארדר המקסיקני, שמחזיק ביטקוין משנת 2013 כאשר היה במחיר של 500 דולר, ממשיך להפיץ את עמדתו בנוגע לביטקוין, ומעודד אנשים לרכוש את "הנכס שאינו ניתן להחרים." בין היתר, הוא מסביר שבמקסיקו יש שוק של העברות כספים בשווי של כ-40 מיליארד דולר. אם ישתמשו ברשת הביטקוין כדי לבצע את העברות הכספים הללו, התושבים יוכלו לחסוך בעמלות מיותרות ולייעל את התהליך.
הראיון המלא של ריקרדו שנעשה ע"י אתר החדשות Cointelegraph:
חברת נדל"ן קולומביאנית מאפשרת רכישת נכסים בביטקוין
בקולומביה מסכימים עם סלינס, וחברת הנדל"ן הקולומביאנית La Haus החלה לאפשר ללקוחות לרכוש נכסים באמצעות ביטקוין דרך אתר האינטרנט שלה. החברה מפרסמת את אפשרות התשלום בביטקוין עבור פרויקט נדל"ן חדש בשם Natura City בעיר סנטה מרתה שבצפון קולומביה.
הפרויקט ממוקם פחות מ-200 מטרים מחוף הים, והמבנים צפוים להיות מוכנים למגורים עד שנת 2025. בשיתוף פעולה עם חברת התשלומים OpenNode, לקוחות המעוניינים לשלם בביטקוין יכולים לעשות זאת גם באמצעות רשת הברק. כל דירה נמכרת במחיר של כ-400 מיליון פזו קולומביאני, או כ-2.19 ביטקוין. אגב, לא חייב לשלם את הסכום המלא בביטקוין.
זו לא הפעם הראשונה שחברת La Haus מאפשרת תשלומים בביטקוין לרכישת נכסים. בחודש נובמבר, החברה החלה לקבל תשלומים עבור נכסים בעיר המקסיקנית פלאיה דל כרמן. הנשיא ומייסד שותף של החברה, רודריגו סנצ'ז-ריוס, אמר: "אנחנו חושבים שביטקוין יהיה מטבע הרזרבה של העתיד." החברה הצהירה על כוונתה להרחיב בעתיד את אפשרות התשלום בביטקוין לכל הנכסים אשר היא מציעה למכירה.
האימוץ באמריקה הלטינית נמשך
באל סלבדור, למשל, כרבע מהתוצר המקומי הגולמי מגיע מהעברות כספים אשר נשלחים מקרובי משפחה החיים מחוץ למדינה. על פי הערכות, עלות שליחת הכספים עומדת על ממוצע של כ-10 אחוזים, כך שלמעשה כ-2.5 אחוז מהתוצר המקומי הגולמי של המדינה מתבזבז על עמלות המתווכים במקום שיגיע ישירות אל התושבים.
אל סלבדור היא עדיין המדינה היחידה בעולם אשר אימצה את ביטקוין בתור הילך חוקי, אך נראה שעיני המדינות השכנות מופנות אליה כדי לצפות בהשפעה של המהלך ההיסטורי. בינתיים, עמלות רבות נחסכות עבור התושבים המשתמשים ברשת הברק של ביטקוין כדי לקבל ולשלוח כספים.
בין אם זה שימוש באנרגיה ירוקה הזמינה ביבשת אמריקה, אינפלציה גבוהה ומשברים כלכליים הדוחפים אזרחים למצוא מפלט או האפשרות להוזיל משמעותית עמלות בהעברות כספים בינלאומיות – אמריקה הלטינית ממשיכה לאמץ את ביטקוין בקצב מהיר ובדרכים מגוונות.