קרנות סל וקרנות נאמנות על ביטקוין: המדריך המלא למשקיעים

קרנות סל ביטקוין

שנת 2020 הראתה שביטקוין ומטבעות דיגיטליים כאן להישאר. התעשייה בוגרת ובשלה יותר, ממשיכה לגדול בקצב מהיר, ומושכת הרבה תשומת לב מהשחקנים הגדולים ששינו את גישתם בנוגע לשוק המטבעות הדיגיטליים בכלל ולביטקוין בפרט. 

עם זאת, יש מספר רב של משקיעים שאינם מעוניינים להיכנס ללימוד מעמיק על ביטקוין ולהבין מה עומד מאחורי הפרוטוקול של ביטקוין, או להתעסק ברכישת המטבע עצמו ואבטחתו באופן עצמאי. אלא הם רק רוצים להיחשף למחיר הביטקוין דרך השווקים המסורתיים כדי להנות מהעליות שמנבאים לו.  

לכן, החלטנו לרכז עבורכם את אפיקי ההשקעה בקרנות ותעודות סל על ביטקוין, ובקרנות נאמנות על המטבע המבוזר. אלו כמובן מסתמכים על צד שלישי, אך מושפעים ישירות או חלקית ממחיר הביטקוין ומהסנטימנט שסובב את שוק המטבעות הדיגיטליים

חשוב לציין כי בהתאם לתנאי האתר, אין לראות בכל מה שנכתב כאן כהמלצה מאחר ואני לא יועץ השקעות, אתם פועלים על פי שיקול דעתכם בלבד.

ישנם מספר הבדלים שחשוב לדעת בין החזקה עצמית של ביטקוין, השקעה דרך קרנות נאמנות, השקעה בקרן ותעודת סל או השקעה במנייה ספציפית. 

השקעה עצמית דורשת התעסקות רבה יותר אך בעלות אבסולוטית על הביטקוין. שירות שנעזר בצד שלישי עם זאת, אינו מצריך את ההתעסקות, אך מגיע עם דמי ניהול גבוהים, תנודתיות ובעלות עקיפה.

קרנות נאמנות על ביטקוין

שירותי נאמנות הינם שירותים שצמחו סביב העניין הרב במחירו של הביטקוין ועתידו של שוק המטבעות הדיגיטליים. הם מוצעים על ידי מספר גופים לגיטימיים המחזיקים מטבעות בעצמם ומנפיקים מניות למשקיעים כנגדם. 

בין היתרונות המרכזיים בהשקעה זו נמנים הנזילות, כלומר מסחר נגיש המאפשר מכירה וקנייה כמו כל מנייה בזירות המסחר המסורתיות, ו"חוסר דאגות" מאחר והאחריות על שמירת המטבע ואחסונו הינה באחריות הגוף הנותן את השירות. אך נוחות זו באה על חשבון עמלה שנתית, פרמייה (הפרשי מחירים לנכס הבסיס, ביטקוין במקרה שלנו) וכמובן העובדה שההחזקה שלכם במטבעות היא לא ישירה מאחר והמפתח הפרטי אינו בידכם והמטבעות לא באמת בשליטתכם אלא בשליטת הגוף המתווך, מה שמהווה סוג של סיכון נוסף.

קרן גרייסקייל לביטקוין (Grayscale) ומניית GBTC 

קרן גרייסקייל הוקמה בשנת 2013 ע"י קבוצת Digital Currency Group ומוכרת כיום כחברה המדווחת עצמאית לרשות לניירות ערך האמריקאית (SEC), אך היא טרם מפוקחת באופן ישיר תחתיה. גרייסקייל הינה הקרן הגדולה ביותר כיום בתעשייה, שכן היא מחזיקה מעל 500,000 מטבעות ביטקוין ועוד מספר לא מבוטל של מטבעות אלטרנטיביים שונים כגון אתריום ולייטקוין. 

לגרייסקייל ישנן מספר קרנות הנסחרות בשוק ה-OTC (מעבר לדלפק), וכיום כמעט בכל חשבון מסחר סטנדרטי אפשר לרכוש מניות של אחת מהקרנות שלה: GBTC עבור ביטקוין, ETHE עבור אתריום, LTCN עבור לייטקוין ועוד. 

אך כמו שציינתי, לנוחות יש מחיר. גרייסקייל גובה עמלת דמי ניהול שנתית של כ-2-2.5%, סכום שנחשב כגבוה ביחס לקרנות מסורתיות. 

בנוסף, הפרמיות – שהן הבדלי המחירים בין מחיר הקרן לבין מחיר הביטקוין בפועל – מאוד תנודתיות ויכולות להגיע גם למאות אחוזים. ייתכן אף שבטווח הקצר יווצר מצב שהביטקוין עולה ו-GBTC יורדת, ולהפך. לצורך הדוגמא, נכון לכתיבת מילים אלו מנייה אחת של קרן גרייסקייל העוקבת אחר הביטקוין נסחרת בסביבות ה-28 דולר אך מעניקה בעלות על כ-0.00095 ביטקוין בקירוב. כלומר על ביטקוין בשווי של 24 דולר (נכון למחיר 25,500$) הפרמיה מייצגת את ההפרש, כ-4 דולר במקרה זה, שהם כ-16%. בכדי להבין מה גודל הפרמיה הנוכחית צירפתי לכם מחשבון פרמיה.

ישנן קרנות נוספות שההשקעה המינימלית בהן הינה מעל 100,000 דולר כמו 3iQ ,Pantera או Liberty Bitcoin Fund. הן עדיין פחות מוכרות מגרייסקייל, אבל מה שבטוח הוא שצומחים עוד אפיקי השקעה ומתחרים נוספים בין קרנות נאמנות על ביטקוין ויתאפשר מסחר רחב יותר באפיק זה בעתיד.

השקעה בקרנות ותעודות סל על ביטקוין

קרנות ותעודות סל מרכיבות בתוכן מספר רב של חברות מתחום מסוים ומאפשרות פיזור וגיוון של ההשקעה. בחלק מתעודות הסל ההשקעה הינה חשיפה למחיר הביטקוין בשל האחזקות של הקרן בחברות המחזיקות במטבעות, וחלקן עוסקות יותר בפיתוחים הטכנולוגיים בתחום הבלוקצ'יין. למען הסר ספק גם הן לרוב מושפעות במידה מסוימת ממחירו של הביטקוין. במידה ומשקיע מאמין בעתיד תעשיית הבלוקצ'יין ומעוניין להיחשף לפוטנציאל בדרך, אקרא לזה בעדינות בדרך ה"סולידית" יותר מאשר השקעה במטבע עצמו ו/או שירותי נאמנות. 

נכון לסוף שנת 2020, ישנן מספר רב תעודות סל כאלה הנסחרות בבורסה האמריקאית:

(Amplify Transformational Data Sharing ETF (BLOK

קרן הסל BLOK המנוהלת באופן פעיל ושואפת לספק תשואה על ידי השקעת לפחות 80% מנכסיה בניירות ערך של חברות המעורבות באופן פעיל בפיתוח ושימוש בטכנולוגיות הבלוקצ'יין ושיתוף מידע.

הקרן מנהלת למעלה מ-130 מיליון דולר פנומנלית ומציגה מתחילת השנה תשואה פנומנלית של יותר מ-79% ותשואת דיבידנד שנתית של כ-1.28%. כמו כן, דמי הניהול בה הם 0.7%.

(Reality Shares Nasdaq NexGen Economy ETF (BLCN

קרן הסל BLCN הכוללת בתוכה מספר חברות מובילות עם פוטנציאל עתידי למעורבות רבה יותר בתחום הבלוקצ'יין כמו פייפאל, סקוור, מיקרוסופט, ג'י.פי מורגן צ'ייס, סמסונג וחברות כרייה נוספות. מידת המחויבות והמשאבים שהחברות מקצות לפיתוח ויישום בתחום הבלוקצ'יין הינו הקריטריון המרכזי הקובע באילו חברות תשקיע הקרן. 

הקרן מנהלת בסביבות ה-130 מיליון דולר עם תשואה של 55% מתחילת השנה ותשואת דיבידנד של כ-0.56%. כמו כן, דמי הניהול בה הם 0.68%.

(First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF (LEGR

קרן הסל LEGR מציעה חשיפה לחברות המעורבות ב-3 דרגות שונות בתחום הבלוקצ'יין. הראשונה היא שכבה של חברות המפתחות טכנולוגיה ומוצרים בצורה פעילה, השנייה היא שכבה של חברות המאמצות ומשתמשות בטכנולוגיית הבלוקצ'יין והשלישית והאחרונה כוללת חברות שהודיעו כי הן מתכוונות להשתמש ולאמץ בעתיד את הטכנולוגיה אך כיום אינן משתמשות בה, החשיפה נעשית במידה שווה. 

הקרן מנהלת למעלה מ-50 מיליון דולר ומציגה תשואה שנתית של כ-16% מתחילת השנה ותשואת דיבידנד של כ-1.03%. כמו כן, דמי הניהול בה הם 0.65%.

(Innovation Shares NexGen Protocol ETF (KOIN

קרן הסל KOIN מתמקדת בחברות ובתעשיות העוסקות בטכנולוגיית הבלוקצ'יין. מדד הקרן בוחר חברות עם הקשרים החזקים ביותר לבלוקצ'יין באמצעות אלגוריתם מיוחד שמסתמך על רשתות חברתיות ומאגרי מידע ציבוריים. החברות מחולקות לארבע קטגוריות: מקבלי תשלום מטבעות קריפטוגרפיים, כרייה, ספקי פתרונות, וחברות המשתמשות במטבעות קריפטוגרפיים. כל קטגוריה מכילה עד 15 חברות.

הקרן מנהלת כ-17 מיליון דולר, הציגה תשואה של 29.27% השנה ודמי הניהול בה גבוהים יחסית ועומדים על 0.95%.

(Bitwise 10 Crypto Index Fund (BITW

קרן BITW עוקבת אחר מדד הקריפטו הגדול של Bitwise 10 Large Cap, מדד מגוון של עשרת המטבעות המובילים מניות הקרן יהיו סחירות באמצעות חשבונות תיווך מסורתיים והנכסיה מאוחסנים בחברת Coinbase Custody Trust Company. הקרן מנהלת מעל 300 מיליון דולר נכון לכתיבת מלים אלו, הניבה תשואה בת  263% בשנת 2020 ודמי הניהול בה עומדים על 2.5%. שימו לב, ישנו מינימום השקעה של 100,000$ בקרן זו.

לסיכום, ישנן מספר רב של קרנות נאמנות על ביטקוין ותעודות סל על ביטקוין בעלות חשיפה ברמות שונות לתעשייה בכלל ולמחיר הביטקוין בפרט, אך חשוב להבין כי להחזיק ביטקוין בארנק ולהשקיע בקרן סל או שירותי נאמנות הינם דברים השונים בתכליתם.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

דור אופיר

דור אופיר

ביטקוינר, מגיע מעולם ניהול פרויקטים בשיווק דיגיטלי, בעל רקע מעולם הכלכלה ובשנים האחרונות גם מתעשיית הקריפטו. דור מאמין שהאינטרנט בשילוב תעשיית הבלוקצ'יין והקריפטו יובילו את העתיד הכלכלי והפסיכולוגי של האנושות בדורות הבאים. https://twitter.com/Dor_Ophir
דור אופיר

דור אופיר

ביטקוינר, מגיע מעולם ניהול פרויקטים בשיווק דיגיטלי, בעל רקע מעולם הכלכלה ובשנים האחרונות גם מתעשיית הקריפטו. דור מאמין שהאינטרנט בשילוב תעשיית הבלוקצ'יין והקריפטו יובילו את העתיד הכלכלי והפסיכולוגי של האנושות בדורות הבאים. https://twitter.com/Dor_Ophir

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן