שר התקשורת של מלזיה הציע לממשלתו להפוך מטבעות דיגיטליים כמו ביטקוין לאמצעי תשלום חוקי במדינה. סגנו, זאהידי זאינול אבידין, אמר היום (ב'): "אנחנו מקווים שהממשלה תוכל לאפשר זאת. אנחנו מנסים לראות כיצד ניתן להפוך זאת לחוקי כדי שנוכל לפתח את השתתפות הצעירים בקריפטו ולעזור להם." על פי חלק מהמקורות, ההצעה כוללת גם הגדרת מטבעות דיגיטליים כהילך חוקי במדינה.
משרד התקשורת כבר חוקר דרכים לעזור לצעירים במדינה להשתלב בתעשיית הקריפטו, על פי זאינול אבידין. לדבריו, תעשיית הקריפטו היא "תוכנית העסקים והפיננסיים של העתיד, במיוחד עבור צעירים עכשיו," אשר פעילים במידה רבה בתחום ה-NFTs.
עוד הוסיף סגן השר כי תחום המטבעות הדיגיטליים במלזיה נמצא תחת הסמכות החוקית של הבנק המרכזי וועדת ניירות הערך של המדינה. עם זאת, התחום עדיין אינו מפוקח במדינה והכנסתו בצורה מסודרת אל החוק יהיה צעד גדול לתעשייה במלזיה.
חוקי או לא חוקי זו השאלה
"באופן כללי, נכסים דיגיטליים הם לא אמצעי טוב לשמירת ערך ואמצעי חליפין. זאת כתוצאה מהעובדה שנכסים דיגיטליים חשופים לתנודתיות מחירים בעקבות השקעות ספקולטיביות, מהסיכון של גניבה כתוצאה מאיומי סייבר ומחוסר היכולת שלהם לגדול," אמר שר האוצר של מלזיה טנגקו עבדול עזיז.
בשנת 2014, הוציא הבנק המרכזי של מלזיה הצהרה בנוגע לביטקוין, בה נכתב: "ביטקוין אינו מוכר כהילך חוקי במלזיה. הבנק המרכזי לא מפקח על הפעילויות של ביטקוין. לכן, הציבור מתבקש להיזהר מהסיכונים המשויכים לשימוש במטבע דיגיטלי כזה." עזיז, חזר והדגיש בתחילת חודש מרץ שתשלומים באמצעות מטבעות דיגיטליים אינם חוקיים במדינה מאחר ולמטבעות דיגיטליים אין את האיכויות האוניברסליות של כסף.
שר האוצר הוסיף שהמדינה עובדת על פיתוח של מטבע דיגיטלי של בנק מרכזי (CBDC) ופיתוחים נוספים הקשורים לטכנולוגיית הבלוקצ'יין בתור תגובה לביקוש הגובר בתחום.