חוזרים לעליות: ביטקוין מתכונן לשיאים חדשים

דור שחר, חוקר ואנליסט שמנתח את הפעילות בבלוקצ'יין, משתף בניתוח שוק מקיף, מספר רב של מדדים המעידים כי השוק השורי לא מאחורינו
ניתוח אונצ'יין

מאז סקירת השוק האחרונה שלי ביטקוין הספיק להפגין תנודתיות רבה; לעלות לאזור ה-47,000 לחזור חלילה לאזור ה-40,000 ומשם לשבור התנגדויות עד לאזור ה-55,000. הצפי שלי מהכתבה הקודמת התממש בהצלחה ואכן ביטקוין המשיך מעלה באופן תנודתי.

בסקירת שוק זו, אמשיך ואנתח את ביטקוין מזוויות שונות בבלוקצ'יין על מנת לבדוק האם לאחר עליית המחירים המשמעותית הזו היה איזה שינוי שלילי או שמא היא נתמכת על ידי מידע בריא מהבלוקצ׳יין.

נקודות מרכזיות

  • על בסיס ׳גלי החזקה׳ האספקה המוחזקת על ידי מחזיקים לטווח ארוך (HODLers) נמצאת בשיא מה שמסמל שכנוע גבוה להחזיק את המטבע ולפיכך מעיד על עליית מחירים צפויה. 
  • מדד ׳הוון ממומש׳ (Realized Capitalization) נמצא בשלב שבעבר העיד על כך שביטקוין נמצא בשלב שלפני שוק שורי. 
  • מדד ׳הלם אספקה של זירות מסחר׳ נראה בריא ומעיד על כך שמטבעות ממשיכים לעזוב אתרי מסחר לשם החזקה לטווח ארוך. 
  • ממד ׳רווחים ממומשים ליחס ערך׳ (Realized Profits-to-Value Ratio) מעיד על כך שביטקוין נמצא בשלב ׳מעבר׳ משוק דובי (תקופת ירידות) לשוק שורי (תקופת עליות). 
  • מדד ׳יחס רווח להפסד לא ממומשים׳ (Net Unrealized Profit/Loss) נתמך על ידי אזור תמיכה חשוב, רמת ה-0.5. 
  • ׳מטבעות יציבים׳ המסומנים בביטקוין חוזרים לזרום חזרה לביטקוין. 

האנליזה על בסיס הבלוקצ׳יין

המחיר של ביטקוין ממשיך לעלות מעלה ועושה זאת עם נרות יומיים חזקים. נראה שהמטבע מתחיל לצבור מומנטום חיובי כלפי מעלה. עוד ועוד משתתפים בשוק מתחילים להבין שהמטבע לא ממשיך מטה לעוד תקופה ממושכת של ירידות, ולפיכך משתכנעים לקנות על מנת שלא לפספס את תקופת העליות הקרובה.

אז בואו נתחיל ונראה מה המידע מהבלוקצ׳יין יכול לספר לנו.

אתחיל עם מדד שסקרתי בכתבה קודמת הנקרא ׳גלי החזקה׳, מדד שיעזור לנו להעריך את מצב התבגרות המטבעות; כלומר, הנכונות של משקיעים ומחזיקים לטווח ארוך להמשיך ולהחזיק את המטבע. 

נכון לעכשיו, מחזיקים לטווח ארוך מחזיקים באזור ה-85% מהאספקה הכוללת, כמות ההחזקה שלהם הגיעה לשיא היסטורי. כלומר, על אף עליית המחיר של ביטקוין מחזיקים לטווח ארוך לא מוכנים למכור את המטבעות שלהם. השכנוע שלהם להמשיך להחזיק גבוה וזאת אינדיקציה שיש עליות מחירים לפנינו. 

כאשר מחזיקים לטווח ארוך (רצועות הצבע הללו) יתחילו למכור זאת תהייה אינדיקציה נוספת לתחילתו של שוק שורי נוסף.

אמשיך במדד הנקרא ׳הוון ממומש׳ (Realized Capitalization). המדד מחשב את מחיר בסיס העלות שבו משקיעים קנו מטבעות בלא התחשב במטבעות שאבדו, הוא עושה זאת על ידי כך שהוא מעריך אך רק את המטבעות האקטיביים במחיר שבו הם הועברו בפעם האחרונה. 

ניתן לראות שהמדד מתחיל מגמת עלייה קלה; זאת אינדיקציה שביטקוין מתכונן לקראת שוק שורי. 

בתמונה למטה ניתן לראות את מגמת העלייה בצורה יותר ברורה. 

אמשיך עם מדד שנקרא ׳הלם אספקה של זירות מסחר׳, מדד שעוקב אחר הביקוש וההיצע של מטבעות ספקולטיביים שנמצאים בזירות מסחר לעומת מטבעות המוחזקים בארנקים קרים (לא בזירות מסחר) על ידי משקיעים לטווח ארוך.

לאחרונה המדד עלה בקצב מתגבר; כנראה שמחזיקים לטווח ארוך ניצלו את ירידות המחירים על מנת לחזק את כמות הביטקוין שהם מחזיקים. סביר שהם עושים זאת מתוך ידיעה והבנה שיש לפנינו שוק שורי נוסף.

מדד ׳רווחים ממומשים ליחס ערך׳ (Realized Profits-to-Value Ratio) הוא מדד שמשווה את הרווחים שהשוק מימש עם בסיס העלות שלו (Realized Capitalization).

נכון לעכשיו המדד נמצא באזור שאני מכנה כ׳אזור מעבר׳, מהסיבה שהיסטורית אזור זה מהווה אינדיקציית מעבר משוק דובי לשורי ולהפך.

כאשר המדד שבר את הקו התחתון או נגע בו לאחר מגמת ירידה (של המדד) ולאחר מכן המשיך מעלה לקו העליון זה היה סימן לשוק שורי קרב או אישור לכך ששוק שורי התחיל. 

ניתן לראות באופן ברור שלא מזמן נגענו בקו התחתון ונכון לעכשיו המדד ממשיך מעלה. במידה והוא ישבור את הקו העליון זה יחזק את האינדיקציה שמגמת העלייה תימשך. 

מדד נוסף שנקרא ׳יחס רווח להפסד לא ממומשים׳ (Net Unrealized Profit and Loss), מדד הנוגע להתנהגות בזבוזים ומשווה את השוני בין רווחים לא ממומשים לעומת הפסדים לא ממומשים. 

לאחרונה המדד נתמך על ידי אזור תמיכה היסטורי וחשוב, רמת ה-0.5, אם המדד ימשיך להחזיק את האזור הזה זאת תהייה אינדיקציה חיובית נוספת.

כאשר המדד נמצא ברמת ה-0.5 זה אומר ש-50% מהמחזיקים בביטקוין ברווח לא ממומש. 

חשוב לציין שבטווח בין רמת ה-0.5 לרמת ה-0.75 התרחשו עליות המחירים האגרסיביות ביותר של ביטקוין.

אסיים עם מדד אחרון, שנקרא ׳יחס אספקת מטבעות יציבים׳ (Stablecoin Supply Ratio). המדד הוא בעצם יחס בין ההיצע של ביטקוין להיצע של מטבעות יציבים שמסומנים בביטקוין (ביטקוין נמכר תמורת המטבעות היציבים הללו, לכן הם מסומנים כמטבעות שעלולים בעתיד לשמש לקנייה של ביטקוין). 

כאשר המדד במגמת עלייה זאת אומרת שהמטבעות היציבים המסומנים זורמים חזרה לביטקוין. משמע, המשקעים הסקפטיים שישבו על הגדר חוזרים להשתמש במטבעות היציבים לקניית ביטקוין. 

לסיכום

חשוב לציין שהדבר היחיד שמדאיג אותי על אף העליות היא הפעילות הנמוכה ברשת המעידה על כך שיש עניין נמוך במטבע ובנכונות של משקיעים להשתמש ברשת ובערך שהיא מספקת. עם זאת, למצב הרשת יש צד חיובי המעיד על כך שמשתתפי שוק ספקולטיביים עזבו (נפח העברות נמוך בשל מעט סוחרים וספקולנטים) ושמטבעות בעיקר נשארים ישנים (dormant), מוחזקים ולא מועברים (לא נמכרים).

נכון לעכשיו עליות המחירים נתמכות על ידי המידע המופיע בבלוקצ׳יין שנראה בריא וחיובי מרב הזוויות. לפיכך, אני צופה המשך עליות מחירים לאזורים גבוהים יותר בשבועות הקרובים. כאשר אזורי ה-56,000 ל-59,000 מהווים אזורי התנגדות חזקים שחייבים להישבר על מנת שנקבל וודאת לגבי הגעה לשיא חדש. 

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

דור שחר

דור שחר

חוקר ביטקוין וניתוח על בסיס הבלוקצ'יין, משקיע ומנהל החזקות ביטקוין. למעקב בטוויטר: https://twitter.com/dorinvesting
דור שחר

דור שחר

חוקר ביטקוין וניתוח על בסיס הבלוקצ'יין, משקיע ומנהל החזקות ביטקוין. למעקב בטוויטר: https://twitter.com/dorinvesting

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן